Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Το μότο της εβδομάδας 26ης Σεπτεμβρίου - 2ης Οκτωβρίου 2011


Εβδομάδα σημαντική η συγκεκριμένη καθώς πραγματοποιούνται αρκετές αλλαγές και γεγονότα στην αστρολογική κουζίνα!

Από σήμερα Δευτέρα 26/09 ο Ερμής, πλανήτης της επικοινωνίας και της διανόησης εισέρχεται στο αέρινο και επικοινωνιακό Ζώδιο του Ζυγού έτσι η επικοινωνία ανθίζει και κερδίζει έδαφος σε διπλωματία και τακτ. Μπορούμε να διευθετήσουμε υποθέσεις μα τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ωστόσο όμως τις πρώτες ημέρες συναντάει σε αντίθεση τον πρωτοστάτη και εκκεντρικό Ουρανό, την ανώτερη Οκτάβα του και αυτό έχει σαν συνέπεια την σύγκρουση-αντιπαράθεση των δύο Ερμήδων έτσι επικρατεί ένα ανήσυχο πνεύμα, γεμάτο ανατροπές και ταραχή. Οι εξελίξεις τρέχουν με ταχύτητα φωτός. Υπάρχει αδυναμία συγκέντρωσης, νευρικότητα και γρήγορη εναλλαγή σκέψεων-ιδεών. Οι ιδέες μας ίσως φαίνονται εκκεντρικές, αλλόκοτες ενώ παράλληλα χαρακτηρίζονται από έλλειψη πρακτικότητας. Συνεπώς τι οφείλουμε;;; Οφείλουμε να προσγειωθούμε και να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις και γεγονότα με γήινη πρακτικότητα, λεπτούς χειρισμούς και διπλωματία χωρίς εκκεντρικότητες και παραξενιές.


Την Τρίτη 27/09 πραγματοποιείται η Νέα σελήνη, τις οποίας οι αναλύσεις βρίσκονται στις ιστοσελίδες μου : Φλερτάροντας με τ' άστρα και Αστρολογικές Αλχημείες...Δείτε τι μας επιφέρουν....

Εν συνεχεία στις κόντρα όψεις του Ερμή προστίθεται και ο ριζικός μεταρρυθμιστής Πλούτωνας, ο οποίος από τον Αιγόκερω σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον πλανήτη Ερμή. Οι σκέψεις μας γίνονται βαθιές, απαισιόδοξες και μαύρες. Το χιούμορ μας καυστικό και λάγνο. επικρατεί μία ανάγκη για πνευματική και νοητική υπεροχή. Μπορεί να έχουμε ψυχολογικές μεταπτώσεις και σκαμπανεβάσματα στη διάθεσή μας. Δεν αποκλείεται να γίνουμε εριστικοί, απόλυτοι, δογματικοί και αυταρχικοί. Θέλουμε να επιβάλλουμε τις απόψεις μας, τις γνώμες μας και τα πιστεύω μας καταναγκαστικά και μάλιστα ασκώντας συναισθηματική βία και εξαναγκασμό. Το αίσθημα της ελευθερίας και παρρησίας στο λόγο μεταμορφώνεται σε αναρχία και τυραννία! Πρέπει να ελέγξουμε τους εαυτούς μας , τις σκέψεις μας, το λόγο μας και όλη την προσωπικότητά μας για να μην προκληθούν ανεπανόρθωτα ρήγματα σε σχέσεις-συνεργασίες και το γάμο μας. Η συμπεριφορά μας θα γίνει αλαζονική και προκλητική. Ο λόγος μας σκληροπυρηνικός και εκρηκτικός.

Στο όλο σκηνικό έρχεται να προστεθεί την 27η Σεπτεμβρίου και ο σχηματισμός της Νέας Σελήνης από το Ζυγό, η οποία προκαλεί ένα μεγάλο Ταυ-Τετράγωνο με τους συλλογικούς πλανήτες Ουρανό-Πλούτωνα και αυτό προκαλεί σκληροπυρηνικές καταστάσεις, ένα εκρηκτικό, βίαιο, ανατρεπτικό κοκτέιλ στην επικοινωνία, στα συναισθήματα και σε όλο μας το είναι. Η αλλαγή που καλούμαστε να κάνουμε είναι ριζική και ουσιαστική, να επιφέρει πρόοδο και καινοτομία, να κάψει τις σκοτεινές και μαύρες ακτίνες και εκεί να βασιλεύσουν οι λαμπερές ηλιακές ακτίνες.

Μάλιστα προς τα τέλη του μήνα, κοντά στο Σαββατοκύριακο η Αφροδίτη συναντά τον δάσκαλο Κρόνο και η όψη αυτή έρχεται να δώσει μαθήματα ηθικής συμπεριφοράς σε σχέσεις-συνεργασίες. Όσες βασίζονται σε γερά θεμέλια θα οριστικοποιηθούν και θα επισημοποιηθούν ενώ οι σαθρές θα καταρρεύσουν σαν πύργος από τραπουλόχαρτα. Ήρθε η ώρα να οικοδομήσουμε σχέσεις ουσιαστικές, ώριμες, σοφές και αληθινές!!! Επηρεάζονται Κριοί-Ζυγοί-Καρκίνοι-Αιγόκεροι.

Αναταραχή και σε επίπεδο κοινωνικό και μεταρρυθμιστικό καθώς στο ταυ-Τετράγωνο της όψης εμπλέκονται και ο Δίας και ο Πλούτωνας στης Ελλάδας και μάλιστα δέχονται τις επιρροές του Πλούτωνα και του Ουρανού υπό διελαύνουσες όψεις πράγμα που σημαίνει πως βρισκόμαστε στις πύλες μεταρρυθμίσεων σε θέματα παιδείας, ανώτερης εκπαίδευσης και εξουσίας. Οι αναρχικές συμπεριφορές-εκμεταλλεύσεις από πλευράς πολιτικών διαλύονται και προσπαθούν να αναστηλωθούν και να γεννηθούν νέες-καινούριες και πρωτοπόρες!!!

Όψη που πραγματοποιείται και το Τετράγωνο Άρη-Δία, το οποίο δίνει υπερβολικές και υπέρ του δέοντος προσδοκίες για υλοποίηση στόχων και σχεδίων. Μία ροπή προς την υπέρμετρη αισιοδοξία, η οποία μπορεί να μας διαψεύσει παταγωδώς και εμάς και τις προσδοκίες μας. Κακή χρήση τυχερών παιχνιδιών , δαπάνες και καταναλωτική μανία. Μία τάση υπερβολής και αντιδραστικότητας. Επηρεάζονται Λέοντες-Ταύροι-Σκορπιοί-Υδροχόοι.


Να προσθέσουμε τις όψεις: Ήλιου σε αρμονκό εξάγωνο με Άρη που δίνει ενέργεια και θέληση για δράση και ανάληψη πρωτοβουλίας...διεκδίκηση...μας αφυπνίζει από την αδράνεια της προηγούμενης περιόδου και λειτουργεί σαν κινητήριος δύναμη!!!

Και: Ερμής αρμονικό εξάγωνο με Άρη που χαρίζει νοητική δύναμη, οξυμμένο πνεύμα, διάνοια και εύστοχες λύσεις από άποψη ιδεών....Μέρες δράσης, ανατροπής, όχι απαραίτητα κακής ανατροπή, μας οδηγεί στη δράση και την ενεργητικότητα και μας αφυπνίζει από τον λήθαργο αδράνειας !


Καλή μας "Αλλαγή" λοιπόν , καλή πορεία προς τη συλλογική συνειδητοποίηση και αλληλεγγύη!!!

                                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου