Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Ετήσιες Αστρολογικές Προβλέψεις 2013 - Τοξότης


Γράφει ο Κυριάκος Κοκτζίδης
Το 2013 αποτελεί για εσάς χρονιά σταθμό φίλοι μου Τοξότες μιας και δέχεστε ποικίλες επιρροές. Ο Δίας λειτουργεί άκρως βοηθητικά και σας παρέχει προστασία από κακοτοπιές και δυστροπίες ενώ ο Κρόνος σας στερεί μεγάλο κομμάτι του αυθορμητισμού και σας βάζει σε μία διαδικασία σκεπτικισμού και περισυλλογής, κάτι που είναι λίγο αλλότριο για εσάς. Ο Ουρανός σας προτρέπει να γίνετε ριζοσπάστες στον έρωτα και σας ξεσηκώνει στα θυελλώδη μονοπάτια του έρωτα(ειδικά εσάς του πρώτου δεκαημέρου) ενώ ο Πλούτωνας σας εξωθεί να αλλάξετε πολιτική αντιμετώπιση απέναντι στα χρήματα, αλλάζει ο τρόπος που αντιμετωπίζετε τον οικονομικό τομέα ενώ παράλληλα επιθυμείτε να εδραιώσετε τα κεκτημένα σας. Ο Ποσειδώνας σας ωθεί να αναζητήσετε ο ιδανικό σπίτι και να δημιουργήσετε την δική σας εστία, τον δικό σας ιδιωτικό χώρο.


Υγεία & Ψυχολογία
Η υγεία σας θέλει ιδιαίτερη προσοχή καθώς οι ισορροπίες είναι λεπτές και το σύμπαν σας καλεί να αλλάξετε συμπεριφορά και αντιμετώπιση απέναντι στον εν λόγω τομέα. Ως παιδιά του Δία, έχετε μία ροπή προς τις υπερβολές, τις καταχρήσεις και την κατανάλωση τροφών τοξικών, οι οποίες δρουν κατασταλτικά για τις άμυνες σας. Ιδιαίτερα προσεκτικά οφείλετε να κινηθείτε στην διάρκεια των εκλείψεων, οι οποίες σχηματίζονται στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού και επηρεάζουν άμεσα τους τομείς της υγείας αλλά και της ψυχολογίας. Χρειάζεται να τρέφεστε σωστά, να ακολουθείτε ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής ενώ πολλοί από εσάς καλείστε να αλλάξετε τρόπο ζωής αλλά και διατροφικές συνήθειες υιοθετώντας έναν πιο φυσικό τρόπο ζωής, στηριζόμενο σε μεσογειακά πρότυπα, χωρίς τοξίνες και βλαβερές τροφές. Καλό είναι να κάνετε συχνά τσεκ απ και να επισκέπτεστε τακτικά τον προσωπικό σας γιατρό καθώς μπορεί να προκύπτουν προβλήματα με την υγεία σας. Ιδιαίτερη προσοχή χρήζουν οι μήνες Απρίλιος, Μάιος και Νοέμβριος καθώς ο συνδυασμός του Κρόνου από τον Σκορπιό και των εκλείψεων δημιουργούν ένα κλίμα αρκετά επιβαρυμένο και αυτό σας πιέζει, σας φθείρει. Μάλιστα από τις 20/4 έως τις 31/5 ο Άρης από τον Ταύρο προκαλεί ιδιαίτερο στρεσάρισμα, φέρνει υπερβάλλουσες υποχρεώσεις και σας καλεί να ξεκουράζεστε και να τρέφεστε σωστά. Φυσικά, από τις 15/4 έως τις 9/5 έχετε την θετική συνδρομή της Αφροδίτης από τον Ταύρο, έτσι έχετε ένα χέρι για αν κρατηθείτε. Ο Κρόνος από τον Σκορπιό σας βάζει σε μία διαδικασία να αποσκοπείτε από κακές συνήθειες, να περιορίσετε ή ακόμα και να κόψετε τις καταχρήσεις, φροντίζοντας για την υγεία του οργανισμού σας. Το σύμπαν σας καλεί να αποκτήσετε συνέπεια και να συνειδητοποιήσετε πως η υγεία αποτελεί πρωταρχική επιδίωξη. Μέσα στο 2013 χάνετε αρκετά σε αυθορμητισμό και πολλές φορές μπορεί να γίνεστε μελαγχολικοί ή απαισιόδοξοι. Φροντίστε να μην μεγεθύνετε τα συμβάντα γύρω σας και μην αντιμετωπίζετε τη ζωή με πεσιμισμό, δεν ωφελεί, αντιμετωπίστε τις καταστάσεις με ρεαλισμό. Καλύτερη υγεία και ψυχολογία στο διάστημα από τις 11/9 έως τις 7/10, με την Αφροδίτη στον Σκορπιό. Η παρουσία του Δία στον Καρκίνο από το δεύτερο εξάμηνο του 2013 είναι άκρως βοηθητική για την ψυχολογία σας αλλά και για τυχόν δυσλειτουργίες που αφορούν το σεξουαλικό κομμάτι. Συνοπτικά, οφείλετε να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες, να είστε πιο λιτοδίαιτοι και προσεκτικοί όσον αφορά την υγεία. Δεν είστε μετέωροι και έρμαια της δυστροπίας, ο Δίας σας προστατεύει διστακτικά, αξιοποιήστε τον υπέρ σας και μην οδηγείστε σε ατασθαλίες ή υπερβολές.

Σπίτι & Οικογένεια
Η οικογενειακή σας ζωή δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες αλλαγές ή ανακατατάξεις. Σε γενικές γραμμές το κλίμα είναι ιδιαίτερα ήπιο, χωρίς συγκρούσεις. Αγκάθι για πολλούς Τοξότες αποτελεί η παρουσία του Ποσειδώνα στους Ιχθείς, ο οποίος σας βάζει σε μία διαδικασία να δημιουργήσετε την δική σας οικεία, τον ιδιωτικό σας χώρο, την οικογένειά σας. Επηρεάζεστε αμεσότερα οι γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου. Πολλοί Τοξότες αναζητάτε να αποκτήσετε το ιδανικό σπίτι και πολλές  φορές σπεύδετε εσπευσμένα στην δημιουργία οικογένειας ή στην απόκτηση απογόνων βεβιασμένα χωρίς ορθή κρίση. Καλό είναι να κινητοποιήσετε την λογική σας και να περιορίσετε τον υποκειμενισμό σας ώστε να μην προβείτε στην δημιουργία μίας οικογένειας εσφαλμένα. Μην εξιδανικεύετε τον άνθρωπο που έχετε δίπλα σας, αποφύγετε την απογοήτευση. Πιεστικοί είναι οι μήνες Φεβρουάριος, Ιούνιος και το δεύτερο μισό του Οκτώβρη καθώς ο Άρης πιέζει καταστάσεις ασφυκτικά και σε εμπλοκή με τον Ποσειδώνα περιορίζει την ορθή σας κρίση. Ο μήνας Μάρτιος και το διάστημα από τις 22/7 έως τις 16/8 είναι ιδανικά ώστε να αναθερμάνετε τις ενδοοικογενειακές σας σχέσεις εάν τυχόν έχουν μπει στην κατάψυξη. Γενικότερα, ο οικογενειακός τομέας εξελίσσεται ομαλώς, χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις. Προσεκτικοί να είστε οι γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο από τυχόν εξιδανικεύσεις και απογοητεύσεις ενώ να είστε προσεκτικοί στην πώληση ακινήτων καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να εξαπατηθείτε ή να κλείσετε μία λιγότερο επωφελή συμφωνία.

Οικονομικά & Καριέρα
Ο τομέας των οικονομικών σας βρίσκεται σε περίοδο αναμόρφωσης και ουσιαστικών-ριζικών αλλαγών. Ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερω σας καλεί να μάθετε να χειρίζεστε το χρήμα πιο σοφά, να βάζετε όρια και να αποφεύγετε τις υπέρογκες δαπάνες. Καλό είναι να αποφύγετε την λήψη ενός δανείου ή να μην ανοιχτείτε οικονομικά καθώς η αβεβαιότητα θα σας κλονίσει και θα αποβεί ζημιογόνος. Πολλοί φίλοι Τοξότες αναζητάτε εναλλακτικές πηγές εσόδων εκμεταλλευόμενοι τα χόμπι σας, τις κλίσεις σας, τα ταλέντα σας αλλά και τις δεξιότητές σας. Πιο ισχυρή είναι η επιρροή του Πλούτωνα για εσάς του πρώτου δεκαημέρου. Τους μήνες Ιανουάριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο η παραμονή της Αφροδίτης στον Αιγόκερω φέρνει έσοδα και σας δίνει την δυνατότητα σημαντικής οικονομικής ανάσας. Τα έξοδα δεν λείπουν αλλά μπορείτε να διεκδικήσετε οφειλόμενα και να ενισχύσετε την εισοδηματική σας δυναμικότητα, τα έσοδα δεν εξαλείφονται, έρχονται να σιγοντάρουν τον οικονομικό τομέα. Τον μήνα Ιούνιο η Αφροδίτη στον Καρκίνο φέρνει έσοδα, τα οποία λίγο αργότερο με τον Άρη στον Καρκίνο τείνουν να εξαφανιστούν. Προσεκτικά και με λιτότητα ή εγκράτεια οφείλετε να κινηθείτε στο δεύτερο μισό του Ιουλίου αλλά και τον Αύγουστο καθώς ο Άρης φέρνει έκτακτα έξοδα και υποχρεώσεις, τα οποία καλείστε να καλύψετε. Φωτεινό σημείο σχετικά με τον οικονομικό τομέα αποτελεί η μετακίνηση του Δία στον Καρκίνο και στον όγδοο ηλιακό σας οίκο καθώς φέρνει έσοδα και κέρδη είτε από κληρονομιές, είτε από φοροαπαλλαγές και φοροαπαλαφρύνσεις. Καλύτερες ρυθμίσεις δανείου και οφειλών μπορούν να σας βοηθήσουν να οργανώσετε με μεγαλύτερη άνεση τον προϋπολογισμό σας. Θετικές εξελίξεις αναμένονται και στον οικονομικό τομέα του ή της συντρόφου σας, κάτι που αβαντάρει έμμεσα και εσάς εφόσον είστε δεσμευμένοι ή συμβιώνετε. Σε κάθε περίπτωση το δεύτερο εξάμηνο φαίνεται να είναι πιο γενναιόδωρο όσον αφορά τον οικονομικό σας τομέα. Θετικά διαστήματα για την δουλειά σας αποτελούν εκείνα της διέλευσης της Αφροδίτης από την Παρθένο, από τους Ιχθείς, από τον Ταύρο αλλά και από τον Σκορπιό. Πιο ειδικά; Ποντάρετε στα διαστήματα από τις 22/7 έως τις 16/8, από τις 26/2 έως τις 21/3, από τις 15/4 έως τις 9/5 και από τις 11/9 έως τις 7/10. Η καριέρα σας, η παραγωγικότητά σας και η αποδοτικότητά σας φαίνεται να καθηλώνουν τους γύρω σας. Τυχερές συμπτώσεις ή συγκυρίες των προαναφερθεισών περιόδων μπορούν να σας αποζημιώσουν δεόντως όσον αφορά τον τομέα των επαγγελματικών σας.

Προσοχή χρειάζεται να επιδείξετε στο διάστημα από τις 20/4 έως τις 31/5 καθώς ο Άρης διατρέχει τον Ταύρο και φέρνει υπερβάλλουσες υποχρεώσεις και διαφωνίες με συνεργάτες ή με συναδέλφους σας, διασφαλίστε την ισορροπία στις σχέσεις σας και κινηθείτε πιο ευέλικτα, λιγότερο πεισματικά ώστε να ανατρέψτε τις υποβόσκουσες αντιπαραθέσεις. Προσεκτικά οφείλετε να κινηθείτε και στο διάστημα από το δεύτερο μισό του Οκτώβρη έως τις 7/12 που ο Άρης διατρέχει την Παρθένο και τον τομέα της καριέρας σας. Η κούραση είναι μεγάλη, ο ανταγωνισμός ισχυρός και εσείς έτοιμοι να συγκρουστείτε με οποιονδήποτε προσβάλλει τα συμφέροντα σας. Αποφύγετε να συγκρουστείτε με ανωτέρους, προϊσταμένους και υφισταμένους ή όσους έχουν δύναμη και εξουσία στα χέρια τους, καθώς η θέση σας κρίνεται από αυτούς. Οι εκλείψεις λαμβάνουν χώρα στον άξονα εργασίας-ψυχολογίας και σας βάζουν μάλλον σε αναζητήσεις και αλλαγές στους προαναφερθέντες τομείς. Πολλοί θα αλλάξετε χώρο εργασίας ή και πόλη εργασίας, άλλοι θα αποφασίσετε να εγκαταλείψετε μία δουλειά και να ασχοληθείτε με κάτι άλλο(φροντίστε μόνο το νεότερο να είναι και πιο ασφαλές), δεν είναι εποχή για ρίσκα, μην ρισκάρετε εφόσον είστε αβέβαιοι για την απόδοση της εναλλακτικής εργασίας. Τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Νοέμβριο μπορεί να αντιμετωπίσετε προκλήσεις και εμπόδια στον χώρο που εργάζεστε, κάποιος συνάδελφος μπορεί να λείπει και να επωμίζεστε περισσότερες υποχρεώσεις, κινηθείτε ευέλικτα και φέρετε εις πέρας τις υποχρεώσεις. Αλλάζει ο τρόπος που εργάζεστε σε καθημερινή βάση, εκσυγχρονίζεστε και το μόνο σίγουρο είναι πως οι αλλαγές είναι προ των πυλών. Ακόμα και να χάσετε μία εργασιακή θέση το σύμπαν είναι σοφό και θα σας οδηγήσει σε μία άλλη που μπορεί να είναι και πιο επικερδής για εσάς όχι μόνο υλικά αλλά και ηθικά.

Έρωτας, Αισθηματική και Κοινωνική Ζωή
Ο έρωτας δεν σας εγκαταλείπει και το 2013 καθώς ο Δίας (και κυβερνήτης σας) από τους Διδύμους στο πρώτο μισό φέρνει ανανέωση σε σχέσεις και συνεργασίες, ο κοινωνικός σας κύκλος διευρύνεται και εσείς αποκτάτε νέους συμμάχους. Οι αδέσμευτοι έχετε την δυνατότητα να πραγματοποιήσετε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα γνωριμία και σύντομα θα αποφασίσετε να συμβιώσετε ή να ανεβείτε τα σκαλιά της εκκλησίας. Οι δεσμευμένοι του ζωδιακού θα εξασφαλίσετε καλύτερες στιγμές με τον ή την σύντροφό σας. Σε κάθε περίπτωση το πρώτο εξάμηνο φαίνεται ιδιαίτερα ελπιδοφόρο για τον τομέα των αισθηματικών σας αλλά και για την κοινωνική σας ζωής(ειδικότερα για τους γεννημένους στο δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο. Στο δεύτερο εξάμηνο του 2013 ο Δίας από τον Καρκίνο σας βάζει σε μία διαδικασία να σταθεροποιήσετε σχέσεις και συνεργασίες αλλά και να τις διατηρήσετε. Είστε πιο παθιασμένοι και επιθυμείτε όχι μόνο την επιφανειακή επαφή με τον ή την σύντροφό σας αλλά την πιο ουσιαστική, εις βάθος. Ο Κρόνος έχει αποχωρήσει από τον τομέα της φιλίας και πλέον σταματάει να συρρικνώνει τον τομέα της φιλίας, σχέσεις που είχαν δοκιμαστεί πλέον βαδίζουν σε καλύτερη πορεία. Ο κοινωνικός σας κύκλος φαίνεται να διογκώνεται και εσείς αποκτάτε δύναμη και ισχύ απέναντι στην κοινωνία και στους ομοϊδεάτες σας. Πλούτωνας από τον Αιγόκερω σας καλεί να αλλάξετε τακτική απέναντι στους ανθρώπους και στις πιο κοντινές σας σχέσεις(ειδικότερα εσάς του πρώτου δεκαημέρου ενώ ο Ουρανός σας ωθεί στο να απολαύσετε συναρπαστικές σχέσεις και γνωριμίες που θα σας ωθήσουν στην απελευθέρωση. Ο έρωτας καιροφυλακτεί στη γωνία για εσάς του πρώτου δεκαημέρου και η αισθηματική σας ζωή φαίνεται να μοιάζει με ένα γιγαντιαίο πυροτέχνημα. Ο Κρόνος από τον Σκορπιό βέβαια σας κάνει λιγότερο αυθόρμητους, πιο εσωστρεφείς και κλειστούς ή καλύτερα διστακτικούς-επιφυλακτικούς. Μοιάζετε να έχετε πάρει μαθήματα από τα παθήματα σας και πλέον βαδίζετε πιο επιφυλακτικά, πιο καχύποπτα στις σχέσεις σας. Φροντίστε η καχυποψία να μην γίνει εμμονή ώστε να μην χάσετε από κοντά σας, από δίπλα σας ανθρώπους που θα μπορέσουν να σας βοηθήσουν να εξελιχτείτε στο μέλλον.

Το διάστημα από τις 12/3 έως τις 20/4 ο Άρης και η Αφροδίτη από τον Κριό σας παρασύρουν σε θυελλώδεις ερωτικές γνωριμίες, ο αισθηματικός σας τομέας φαίνεται να αναφλέγεται και εσείς απολαμβάνετε ένα από τα καλύτερα αθλήματα σας, «το φλερτ». Στο διάστημα Ιουνίου και στο πρώτο μισό του Ιούλη χρειάζεται να είστε προσεκτικοί σε σχέσεις και συνεργασίες ή στην σχέση σας με τον ή την σύντροφό σας καθώς ο Άρης από τους Διδύμους μπορεί να διαταράξει τις ισορροπίες και να πυροδοτήσει έκρυθμες καταστάσεις, έτσι θα έχετε απώλειες στο κοινωνικό σας γίγνεσθαι. Το δεύτερο μισό του Ιούλη, ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος είναι ιδιαίτερα ερωτικοί μήνες και σας υπόσχονται μία πλούσια και ευχάριστη ερωτική ζωή. Τα πάθη φουντώνουν, ο έρωτας σας παίρνει τα μυαλά ενώ παράλληλα μπορείτε να γοητευτείτε από ένα άτομο διαφορετικής κουλτούρας και νοοτροπίες ή από το εξωτερικό. Οι μήνες Ιανουάριος και Δεκέμβριος(αρχή και τέλος της χρονιάς) είναι πολλά υποσχόμενοι για την κοινωνική σας ζωή, για δικτύωση και δημόσιες σχέσεις. Ιδιαίτερα ερωτικό το διάστημα από τις 9/5 έως τις 22/7 καθώς η Αφροδίτη διελαύνει πανηγυρικά τους Διδύμους, τον Καρκίνο και τον Λέοντα και σας βάζουν σε μία φάση συναισθηματικής ανανέωσης, πάθους, μαχητικότητας και ανεξαρτησίας παράλληλα. Από διάστημα από τις 7/10 έως τις 5/11 η Αφροδίτη από το ζώδιό σας υπόσχεται μία πλούσια πορεία στον εν λόγω τομέα. Σε γενικές γραμμές φίλοι μου Τοξότες είστε ένα από τα ζώδια που εξασφαλίζουν μία δυναμική στον έρωτα αλλά και στην κοινωνική ζωή μέσα στο 2013. Στο πρώτο εξάμηνο, ο κυβερνήτης σας, ο Δίας από απέναντι ανανεώνει όλη την γκάμα των σχέσεων σας και σας υπόσχεται θετικές εξελίξεις ενώ στο δεύτερο εξάμηνο ο κυβερνήτης σας πάλι από τον Καρκίνο(και το ζώδιο της έξαρσης του υπόσχεται πάθη και θυελλώδεις-εκρηκτικές ερωτικές σχέσεις. Το μόνο σίγουρο είναι πως πρέπει να είστε προσεκτικοί και μετρημένοι, εξάλλου έχετε περάσει πολλά και ο κοινωνικός σας κύκλος έχει συρρικνωθεί σημαντικά(Κρόνος στον ενδέκατο τόσα χρόνια), αλλά τώρα (Κρόνος στον Σκορπιό), ήρθε η ώρα να δράσετε συνετά και μετρημένα, φαίνεστε πιο σώφρονες, νοήμονες και είστε έτοιμοι να χειριστείτε τα δώρα του σύμπαντος.

                                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου