Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Ετήσιες Αστρολογικές Προβλέψεις 2013 - Λέων


Γράφει ο Κυριάκος Κοκτζίδης
Το 2013 σίγουρα αποτελεί μία χρονιά αρκετά σύνθετη, κατά την οποία θα αντιμετωπίσετε εμπόδια και προκλήσεις φίλοι μου Λέοντες αλλά έχετε και τις βοήθειες σας. Ο Κρόνος μπορεί να σας πιέζει, να περιορίζει τον ελεύθερο σας χρόνο, να σας βάζει όρια αλλά ο Δίας ανοίγει τον κοινωνικό σας κύκλο και σας βοηθάει να κοινωνικοποιηθείτε περαιτέρω ή να δικτυωθείτε. Η πίεση μπορεί να είναι έντονη αλλά ένας φύλακας άγγελος έρχεται να σας προστατέψει από τα χειρότερα αλλά και από κακοτοπιές της τελευταίας στιγμής. Ο Ουρανός φέρνει πινελιές αισιοδοξίας και διεύρυνσης των πνευματικών σας οριζόντων ενώ οι εκλείψεις στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού σας επιτάσσουν να αλλάξετε ριζικά τη ζωή σας σχετικά με θέματα επαγγελματικά αλλά και οικογενειακής ζωής. Το 2013 έρχεται να σας ωριμάσει, να σας χαρίσει λίγη ακόμη σοφία ώστε να αποκτήσετε εμπειρία ζωής. Σε καμιά περίπτωση δεν θα την χαρακτήριζα δύσκολη χρονιά μιας και υπάρχουν θετικές συγκυρίες. Σίγουρα θα την χαρακτήριζα κοπιαστική, επίπονη και χρονιά ευθυνών, η οποία έχει ως στόχο την αυτονομία σας και την ωρίμανσή σας.

Υγεία & Ψυχολογία
Ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερω έρχεται να αλλάξει ριζικά τις διατροφικές σας συνήθειες και προσπαθεί να σας σωφρονίσει οδηγώντας σας σε έναν πιο φυσικό τρόπο ζωής, κοντά σε μεσογειακά πρότυπα και απαλλαγμένο από βλαβερές ουσίες ή τοξίνες. Το σύμπαν σας καλεί να αποκοπείτε από κακές συνήθειες του παρελθόντος, από ουσίες όπως τσιγάρο και ποτό ώστε να βελτιωθεί η αντοχή του ανοσοποιητικού σας συστήματος. Ειδικότερα κατά την περίοδο σύγκλισης της όψης τετραγώνου μεταξύ Πλούτωνα-Ουρανού οφείλετε να είστε προσεκτικοί στον τομέα της υγείας μιας και οι άμυνες σας παρουσιάζουν σημαντική εξασθένιση. Φροντίστε να ξεκουράζεστε, να αθλείστε με μέτρο και να περιλαμβάνετε στα γεύματα σας τροφές πλούσιες σε στοιχεία που αλκαλοποιούν το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Πιο προσεκτικά οφείλετε να κινηθείτε οι γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου. Ο Δίας από τον Καρκίνο στο δεύτερο εξάμηνο του 2013 έρχεται ως φύλακας-άγγελος να τονώσει την ψυχολογία και να σας προστατέψει από την ψυχολογική πίεση που φέρνει ο Κρόνος από τον Σκορπιό. Κάποια νοσταλγικότητα, κάποια μελαγχολία σας ταλανίζει όλο το έτος αλλά στο δεύτερο εξάμηνο έχετε ένα σωσίβιο σωτηρίας στο πλευρό του Δία από τον Καρκίνο. Τους μήνες Ιανουάριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο η Αφροδίτη από το ζώδιο του Αιγόκερω λειτουργεί άκρως θετικά για τον εν λόγω τομέα και οι άμυνες σας κυμαίνονται σε ανοδική τροχιά. Η ψυχολογία σας έχει πέπλο προστασίας και τον μήνα Ιούνιο καθώς η Αφροδίτη διατρέχει τον Καρκίνο, με αποτέλεσμα να σας προσφέρει ηρεμία και γαλήνη. Προσεκτικά οφείλετε να κινηθείτε στο δεύτερο μισό του Ιούλη και τον μήνα Αύγουστο καθώς ο Άρης από τον Καρκίνο δημιουργεί ιδιαίτερα στρεσογόνες καταστάσεις, έντονη κυκλοθυμία, ψυχολογικές μεταπτώσεις, νευρικότητα και δυσκολία στον ύπνο. Να είστε προσεκτικοί στην διάρκεια των εκλείψεων, δέκα ημέρες πριν πραγματοποιηθούν και δέκα μέρες μετά την ολοκλήρωσή τους καθώς μπορούν να φέρουν μία σταδιακή αποδυνάμωση της άμυνας υγείας σας. Φροντίστε για πρόσωπα της οικογένειάς σας καθώς θα χρειαστούν την ψυχολογική σας στήριξή ή σχετικά με ένα θέμα υγείας. Υπάρχουν ενδείξεις αντίστασης στις δύσκολες καταστάσεις και ειδικότερα τους μήνες Ιανουάριο, Ιούνιο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο αλλά σε γενικές γραμμές οφείλετε να υιοθετήσετε έναν πιο λιτό τρόπο ζωής, να απαλλαγείτε από κακές συνήθειες και να αθλείστε με μέτρο. Μην ξεχνάτε να επισκέπτεστε τον γιατρό για τακτικά τσεκ απ και ελέγχους.

Σπίτι & Οικογένεια
Κακά τα ψέματα φίλοι μου λέοντες, η είσοδος του Κρόνου στον Σκορπιό έρχεται να  φέρει κόπωση, υποχρεώσεις σε θέματα οικογενειακής ζωής. Μέσα στο νέο έτος, οι γεννημένοι στο πρώτο και δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου ειδικότερα θα προβείτε σε ξεκαθαρίσματα μέσα στις ενδοοικογενειακές σας σχέσεις. Ένας γάμος «λευκός», ο οποίος συντηρούνται για το θεαθήναι και τα μάτια του κόσμου περνάει κρας τεστ και η σχέση σας με τον ή την σύντροφό σας κρίνεται δεόντως. Εφόσον η σχέση σας στηρίζεται σε πυλώνες από γερό μπετό δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα μιας και ο Κρόνος θα συσφίξει τη σχέση σας και θα λειτουργήσει σαν ενωτική κόλλα. Πολλοί θα αντιμετωπίσετε εμπόδια και προκλήσεις σε θέματα που σχετίζονται με τον οίκο σας ως χώρο ιδιοκατοίκησης ή θα χρειαστεί να συμπορευτείτε με τον ή την σύντροφό σας προκειμένου να επιλύσετε θέματα που θα σας ταλανίσουν. Παρόλα αυτά, από το δεύτερο εξάμηνο του 2013 και με την είσοδο του Δία στο Καρκίνο το κλίμα κάπως μαλακώνει και εμπιστευόμενοι το ένστικτό σας θα μπορείτε να ανταπεξέρχεστε στις δυσκολίες της εποχής. Το διάστημα από τις 15/4 έως τις 31/5 είναι αρκετά σύνθετο και οι εναλλαγές θα κλονίσουν τη δύναμή σας και την υπομονή σας. Εσείς καλό είναι να βρίσκετε διεξόδους και εναλλακτικές προκειμένου να αντιμετωπίζετε ενδοοικογενειακές κρίσεις. Τον Ιούνιο αλλά και κατά το διάστημα από τις 11/9 έως τις 7/10 υπάρχουν οι κατάλληλες προδιαγραφές ώστε να βρεθείτε κοντά με αγαπημένους σας και να εξομαλύνετε τυχόν αντιπαραθέσεις της προηγούμενης περιόδου. Οι αλλαγές είναι προ των πυλών και εγκαινιάζονται με τις εκλείψεις στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού. Πολλοί θα αποφασίσετε να συμβιώσετε ή να επισημοποιήσετε μια σχέση ετών ενώ άλλοι θα ανεβείτε τα σκαλιά της εκκλησίας με την επιθυμία να δημιουργήσετε τον δικό σας προσωπικό χώρο και την δική σας οικεία. Η δέσμευση έρχεται ως επιτακτική ανάγκη στη ζωή σας, επιθυμείτε πιο στενές και άμεσες σχέσεις ουσίας, λίγοι άνθρωποι και καλοί μένουν δίπλα σας, να κατέχουν την κορώνα του βασιλιά ή της βασίλισσας στη ζωή σας.

Οικονομικά & Καριέρα 
Ο οικονομικός σας τομέας χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και πιο ειδικά για εσάς του πρώτου δεκαημέρου και ακόμα ειδικότερα του πρώτου πενθημέρου καθώς ο Ποσειδώνας από τους Ιχθείς μοιάζει απειλητικός για τον εν λόγω τομέα. Μην εμπιστεύεστε εύκολα όσους σας τάζουν λαγούς με πετραχήλια, μην εμπιστεύεστε εύκολα όσους σας υπόσχονται το εύκολο χρήμα. Εξακριβώστε πρώτα τα κίνητρα και τις προθέσεις τους, οι οποίες μπορεί να ενέχουν το στοιχείο της ιδιοτέλειας και να έχουν απώτερο σκοπό την εκμετάλλευση ή την κλοπή. Ιδιαίτερα κερδοφόρα μπορούν να φανούν τα διαστήματα από τις 26/2 έως τις 21/3 αλλά και από τις 22/7 έως τις 16/8 που η Αφροδίτη θα διελαύνει πανηγυρικά τους τομείς των οικονομικών σας. Κάποιες φοροαπαλαφρύνσεις, κάποιες καλύτερες εκβάσεις σε χρέη ή αποπληρωμές δανείων μπορούν να συνθέσουν ένα κερδοφόρο διάστημα. Τους μήνες Ιανουάριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο τα επαγγελματικά σας παρουσιάζουν κάποια άνοδο και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κλείσετε επωφελείς εργασιακές συμβάσεις που θα τονώσουν τον προϋπολογισμό σας. Αν μη τι άλλο, το μόνο σίγουρο είναι πως μέσα από την εργατική και συνετή σας συμπεριφορά μπορείτε να τονώσετε τον οικονομικό τομέα. Καλό είναι να εργαστείτε σκληρά, μεθοδικά και εντατικά προκειμένου να αυξήσετε τα επίπεδα της παραγωγικότητάς σας με απώτερο σκοπό το κέρδος. Ιδιαίτερα παραγωγικά για τον επαγγελματικό σας τομέα κρίνονται τα διαστήματα από τις 15/4 έως τις 9/5 και από τις 27/6 έως τις 22/7 που η Αφροδίτη διελαύνει το ζώδιο του Ταύρου αλλά και το δικό σας. Ένας αέρας υπεροχής, μια εικόνα πιο γλυκιά και συμπαθής προς τους άλλους μπορεί να φέρει δίπλα σας νέες σχέσεις, νέες συνεργασίες που θα σας στηρίξουν στο μέλλον σε επίπεδο οικονομικό αλλά και επαγγελματικό. Οι μήνες Φεβρουάριος και Δεκέμβριος φέρνουν έξοδα γι’ αυτό φροντίστε να αποταμιεύετε Ιανουάριο και Νοέμβρη. Ο Δεκέμβριος συνεπώς κρίνεται σύνθετος μήνας, με τα έξοδα να τρέχουν και τα έσοδα να έρχονται, το μόνο σίγουρο είναι πως με τις δεδομένες πλανητικές επιρροές φέρνει στο στόχαστρο το χρήμα. Οι εκλείψεις στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού σας βάζουν σε διαδικασία να αλλάξετε τρόπο αντιμετώπισης ή τακτικής στον επαγγελματικό σας τομέα. Πολλοί θα αλλάξετε αντικείμενο δουλειάς, άλλοι θα βρείτε μία δευτερεύουσα-συμπληρωματική εργασία, η οποία θα αποδίδει και οικονομικά κέρδη. Πολλοί θα αλλάξετε πόστο και θα αναλάβετε κάτι που φέρει περισσότερες ευθύνες και υποχρεώσεις. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο εν λόγω τομέας περνάει μέσα από αλλαγές, οι οποίες λειτουργούν καταλυτικά και απελευθερωτικά ώστε να αυξηθεί το κέρδος σας. Δεδομένες είναι οι αλλαγές σε σχέση με τους συνεργάτες σας και με τους ανωτέρους σας, οι οποίοι μπορεί να σας δώσουν και μία προαγωγή.

Έρωτας, Αισθηματική & Κοινωνική Ζωή
Πλούσιο αναμένεται να είναι το νέο έτος σε αισθηματικές περιπέτειες ενώ παράλληλα προσφέρεται για έντονη δικτύωση και κοινωνική ζωή ειδικότερα στο πρώτο εξάμηνο όπου ο Δίας από τους Διδύμους διευρύνει τον κοινωνικό σας κύκλο. Νέοι φίλοι έρχονται δυναμικά στη ζωή σας ώστε να προωθήσουν τη δράση σας αλλά και τα σχέδιά σας ενώ οι ομοϊδεάτες σας στηρίζουν και σας θεωρούν αξιόλογη δύναμη. Κάποιο ερωτικό ειδύλλιο, μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ερωτική γνωριμία μπορεί να προκύψει μέσα από το διαδίκτυο ή να ενέχει το στοιχείο της απόστασης. Το πρώτο τετράμηνο του 2013 είναι ιδιαίτερα ερωτικό μιας και η πρώτη εβδομάδα τους έτους σας βρίσκει σε απόηχους πρωτοχρονιάς με την Αφροδίτη στον Τοξότη και στο κομμάτι των ερώτων σας. Σε όλη τη διάρκεια του Ιανουαρίου είστε δυνατοί, δυναμικοί, ανανεωμένοι, ερωτικοί, σεξουαλικοί καθώς ο Άρης από απέναντι τονίζει ιδιαίτερα τις ερωτικές σας επιθυμίες και σας παρασύρει στις επιθυμίες του ή της συντρόφου σας. Φυσικά, ο Ιανουάριος αποτελεί έναν σύνθετο μήνα καθώς οι απαιτήσεις των γύρω σας πολλαπλασιάζονται και εσείς οφείλετε να μην είστε εριστικοί ή επιθετικοί μαζί τους προκειμένου να αποφευχθούν ρήγματα στις σχέσεις ή συνεργασίες σας. Το διαδοχικό πέρασμα της Αφροδίτης από τον Υδροχόο, τους Ιχθείς και τον Κριό από τους μήνες Φεβρουάριο έως τις 15/4 είναι μοναδικό καθώς προσφέρεται για ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες γνωριμίες που θα αγγίξουν την καρδιά σας. Άλλοτε λιγότερο παθιασμένοι, άλλοτε με αισιοδοξία και αυτοκρατορικό ταπεραμέντο μπορείτε να κερδίσετε το αντικείμενο του πόθου σας. Οι αδέσμευτοι διανύετε μία μοναδική περίοδο κατά την οποία μπορείτε να επισυνάψετε μια συναρπαστική σχέση ενώ οι δεσμευμένοι γιατί όχι; Πείτε ναι στην επισημοποίηση ή στην συμβίωση και δώστε όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης. Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα για την αισθηματική σας ζωή είναι τα διαστήματα από τις 27/6 έως τις 22/7 και από τις 7/10 έως τις 5/11 όπου η Αφροδίτη διατρέχει το ζώδιό σας και εκείνο του Τοξότη. Ο έρωτας, η γοητεία σας, το παιχνίδισμα και το τιτίβισμα σαν να είστε μικρά χελιδονάκια σας συνεπαίρνουν στα μυστικά μονοπάτια του έρωτα. Η κοινωνικότητά σας και γενικότερα η κοινωνική σας ζωή δέχεται τονωτικές ενέσεις στα διαστήματα από τις 9/5 έως τις 3/6 και από τις 16/8 έως τις 11/9 που η Αφροδίτη διατρέχει τους Διδύμους και το φιλικό ζώδιο του Ζυγού. Κερδίζετε σε επικοινωνιακό επίπεδο, σε ρητορεία και ευγλωττία, είστε ικανότατοι στις εκφράσεις και διαθέτετε πειθώ. Ο μήνας Φεβρουάριος μάλιστα με τον Άρη στον οίκο του Σκορπιού σας γεμίζει με πάθος, αχαλίνωτο και βαθύ ερωτισμό. Αναζητάτε την ένωση εις βάθος με το ταίρι σας και δεν αρκείστε στην επιφάνεια. Τον Ιούνιο και στο πρώτο μισό του Ιουλίου χρειάζεται να προσέξετε τις σχέσεις σας με τους φίλους αλλά και με εκείνους που φέρουν παρόμοιες αντιλήψεις με τις δικές σας μέσα σε ομάδες ή συλλόγους. Τον Δεκέμβριο προσέξτε τις σχέσεις σας με τα αδέλφια και τους στενούς συγγενείς καθώς ενδέχεται να προκύψουν εντάσεις. Φυσικά, τελευταίο διάστημα κατά το οποίο οφείλετε να είστε προσεκτικοί στις διαπροσωπικές σας σχέσεις είτε αυτές είναι φιλικές είτε ερωτικές είτε επαγγελματικές είναι το διάστημα Σεπτεμβρίου έως το πρώτο μισό του Οκτώβρη που ο Άρης θα διατρέχει το ζώδιό σας. Προσοχή καθώς θα είστε επιρρεπείς σε καυγάδες και διαπληκτισμούς, να είστε διαλλακτικοί και λιγότερο πεισματάρηδες ή ξεροκέφαλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου