Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Έκλειψη Σελήνης στον Τοξότη/Πανσέληνος στον Τοξότη


Πανσέληνος και σεληνιακή έκλειψη στον Τοξότη. Είναι μία σημαντική εποχή για Διδύμους και Τοξότες καθώς η εν λόγω σεληνιακή έκλειψη αποτελεί και την τελευταία στον άξονά τους. Ένας κύκλος καταστάσεων, πραγμάτων και εμπειριών φτάνει στο τέλος του. Η συναισθηματική φόρτιση; Μεγάλη! Κάθε τέλος μας φορτίζει συγκινησιακά και σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου κύκλου ζωής. Η σύνοδος Ερμή-Αφροδίτης στους Διδύμους εξομαλύνει την επικοινωνία και μας δίνει την δυνατότητα να βρούμε ισορροπίες μέσα από την επικοινωνία, της δημόσιες σχέσεις και την διπλωματία.  Ωστόσο, το τετράγωνο της έκλειψης με τον Ποσειδώνα δημιουργεί ένα κλίμα ασάφειας, αποπροσανατολισμού και υποκειμενισμού. Καλό είναι να αναβάλλουμε οριστικές αποφάσεις και δεσμεύσεις για τον επόμενο μήνα. Δεν έχουμε ευθυκρισία και παραπατάμε μεταξύ λογικής και ευαισθησίας. Ωστόσο, αυξάνει το αίσθημα της πίστης και ευνοεί τους καλλιτέχνες. Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθείς του πρώτου δεκαημέρου οι κύριοι αποδέκτες της εν λόγω επιρροής. Η τριπλή σύνοδος Ερμή-Δία-Αφροδίτης στους Διδύμους μας κάνει να αναζητάμε το ιδανικό μέσα στις σχέσεις μας και στις συνεργασίες μας. Αναμένεται να δημιουργηθούν πολύ δυνατά δεσμά, καρμικής χροιάς ενώ παράλληλα κάποια γεγονότα θα φέρουν ανανέωση και ελπίδα στην ζωή μας.  Κυβερνήτης της έκλειψης και πανσελήνου τόσο από άποψη ζωδίου όσο και από άποψη ωροσκόπου; Ο Ερμής, ο οποίος βρίσκεται το ζώδιο της κυριαρχίας του, στους Διδύμους. Η επικοινωνία αποτελεί ένα ιδιαίτερα δυνατό-δυναμικό κομμάτι αυτού του φεγγαριού. Μάλιστα η τριπλή σύνοδος (με τους δύο ευεργέτες) Δία και Αφροδίτη φέρνει ιδέες μεγαλόπνοες και σχέδια γεμάτα ισορροπία, αρμονία και πνευματικότητα. Χαρακτηριστικό της έκλειψης; Η μεγάλη συσσώρευση των πλανητών στον δωδέκατο ηλιακό οίκο, κάτι που δείχνει ένα έντονο βάρος και φέρνει στην επιφάνεια ξεπλήρωμα κάρματος από πολλούς ή καλύτερα για πολλούς. Ερχόμαστε σε επαφή με τις ανασφάλειες, με τις φοβίες μας, με τον ίδιο μας τον εαυτό και καλούμαστε να καταπολεμήσουμε κάθε σκοτεινή πτυχή της προσωπικότητας μας. Μυστικά έρχονται στην επιφάνεια και προκαλούν σύγχυση ή μας ωθούν στο να συνειδητοποιήσουμε τις εσφαλμένες μας επιλογές.Ένα άλλο θετικό και αξιοσημείωτο σημείο στην έκλειψη είναι ο Κρόνος, ο οποίος ανάδρομος από τον Σκορπιό σχηματίζει ένα ευεργετικό τρίγωνο προς τον Ποσειδώνα. Τι σημαίνει αυτό; Πως η επιρροή του Ποσειδώνα δέχεται Κρόνιες ποιότητες κάτι που περιορίζει το αίσθημα ασάφειας και αποπροσανατολισμού. Ο Ποσειδώνας αποκτά ποιότητες αν όχι αντικειμενικές κάπως πιο προσγειωμένες και πραγματικές.

Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Έκλειψη Ηλίου στον Ταύρο/Ηλιακή Έκλειψη στον Ταύρο (Ολική)


Την Παρασκευή 10/5 και ώρα 3:28 προ μεσημβρίας σχηματίζεται η νέα σελήνη και ολική έκλειψη ηλίου στην 19 μοίρα του Ταύρου. Θέματα οικονομικά, συναισθηματικής αλλά και υλικής ασφάλειας τίθενται επί τάπητος και απαιτούν διεργασίες και αλλαγές. Οι αξίες μας και οι σταθερές μας αλλάζουν σταδιακά και εμείς βαδίζουμε με μία νοοτροπία διαφορετική. Στην έκλειψη συμμετέχουν ο Ερμής και ο Άρης με σύνοδο (συγκλίνουσα). Πλησιάζουν τα φώτα έτσι καλούμαστε να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και δράσης προκειμένου να εξελιχθούμε και να κατακτήσουμε τους στόχους μας. Πρέπει να αποφευχθούν το πείσμα, η αδιαλλαξία και οι αμετακίνητες απόψεις, εκεί είναι που στοχεύει η ηλιακή έκλειψη, μας καλεί να γίνουμε πιο εύκαμπτοι σε ιδεολογία και να διαμορφώσουμε έναν νέο τρόπο σκέψης. Θετική η συμμετοχή του Δία στην έκλειψη. Δία και έκλειψη σε απόσταση 30 μοιρών σχηματίζουν μία δευτερεύουσα όψη ημιεξαγώνου, κάτι που αποτελεί αφομοιωτική ικανότητα. Δύο διαδοχικά ζώδια συνδέονται μεταξύ τους και εμείς καλούμαστε να συνδυάσουμε στοιχεία των δύο ζωδίων, του Ταύρου και των Διδύμων ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Η σταθερότητα, η επιμονή και η υπομονή εφόσον συνδυαστούν με την επικοινωνία και την ευελιξία μπορούν να κάνουν θαύματα. Πρέπει να πορευτούμε διαφορετικά. Ποιοι επηρεάζονται άμεσα;;; 
Στον χορό των αλλαγών, των μεταβολών, των ανακατατάξεων: Α) Ταύροι στις 9-10-11/5 Β) Λέοντες στις 9-10-11/8 Γ) Σκορπιοί στις 10-11-12/11 Δ) Υδροχόοι στις 7-8-9/12 Ε) Τοξότες στις 11/12 και Ζυγοί στις 11/10 Ζ) Κριοί στις 24/3 και Ζυγοί στις 26/9. Για όλους αυτούς οι αλλαγές έρχονται κάπως δύσκολα, απαιτείται ευελιξία κινήσεων, λιγότερη αδιαλλαξία και οφείλουν να κινητοποιηθούν αλλάζοντας δεδομένα και καταστάσεις γύρω τους. Όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες στην 19 μοίρα του Ταύρου, του Σκορπιού, του Λέοντα, του Υδροχόου, του Ζυγού και του Τοξότη. Στην 4 μοίρα του Κριού, Ζυγού, του Καρκίνου και του Αιγόκερω περνάνε μέσα από το πρίσμα των αλλαγών και δέχονται την επιρροή της ηλιακής έκλειψης του Μάη. Οι αλλαγές έρχονται με ευκολία για: Καρκίνους στις 9/7, για Παρθένους στις 10/9, για Ιχθείς στις 8/3 και για Αιγόκερους στις 8/1. Αλλαγές με ευκολία μπορούν να έρθουν και για Κριούς στις 7/4 και για Διδύμους στις 8/6 εφόσον συνδυάσουν την επιμονή, την υπομονή με την μαχητικότητα, το θάρρος και την άψογη επικοινωνία.

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Προβλέψεις Μαΐου


Κριός: Ο Ερμής στον Ταύρο έως τις 15/4 δίνει έμφαση στον οικονομικό τομέα, φέρνει έκτακτα έξοδα-υποχρεώσεις και οφειλές στο προσκήνιο. Ενδιαφέρεστε για την σταθεροποίηση των κεκτημένων σας και για την ασφάλειά σας. Στο υπόλοιπο του μήνα από τους Διδύμους σας κάνει πιο κοινωνικούς, ρητορικούς και ικανούς σε επίπεδο πειθούς ενώ βελτιώνει σχέσεις με αδέλφια και στενούς συγγενείς. Προωθήστε τις ιδέες σας, τα σχέδιά σας και αναζητήστε θέση εργασίας εφόσον είστε εκτός εργατικού δυναμικού. Περάστε συνεντεύξεις και αποστείλετε βιογραφικά. Μάλιστα από τις 9/5 και έπειτα η ταυτόχρονη παρουσία Αφροδίτης και Δία στους Διδύμους προάγει ακόμα περισσότερο το επικοινωνιακό σας ταπεραμέντο. Ο λόγος σας γίνεται πιο γλυκός και εσείς πιο πειστικοί. Μετακινήσεις, ταξίδια είτε για λόγους επαγγελματικούς είτε για λόγους αναψυχής κρύβουν μικρές χαρές ή εκπλήξεις. Ο Άρης στον Ταύρο φέρνει έκτακτα έξοδα και υποχρεώσεις ωστόσο εντός του πρώτου δεκαημέρου τα έσοδα δεν λείπουν, διεκδικήστε και οφειλόμενα προς εσάς. Εν συνεχεία μπορείτε να κερδίσετε μέσω της πώλησης των υπηρεσιών μας σε ένα υψηλότερο αντίτιμο. Σταδιακά γίνεστε πιο αισιόδοξοι, πιο ζωτικοί και γεμίζετε ενέργεια ενώ η ευελιξία σας σιγοντάρει ώστε να επωφελείστε μιας και θα βρίσκεστε στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή. Εύνοια στις σπουδές.

Αστρολογική Ατζέντα Μαΐου/Προβλέψεις


Ιδιαίτερα ιδιάζον μήνα θα χαρακτήριζα τον μήνα Μάιο μιας και κοσμείται από δύο εκλείψεις, μία ηλιακή στις 10/5 στο ζώδιο του Ταύρου και μία σεληνιακή στις 25/5 στο ζώδιο του Τοξότη. Οι εκλείψεις αποτελούν δείκτες αλλαγών και σχετίζονται με συναισθηματικές εξάρσεις και ξεκαθαρίσματα πάσης φύσεως. Από την μία πλευρά ενέχει ρευστότητα, μεταβλητότητα και προσαρμοστικότητα ενώ από την άλλη σταθερότητα, ακαμψία και μη προσαρμοστικότητα. Στις αρχές του μήνα πάγιο αίτημα αποτελεί εκείνο της ασφάλειας σε επίπεδο συναισθηματικό αλλά και υλικό, ωστόσο, στην συνέχεια η επικοινωνία και η έκφραση γίνονται επιτακτικές ανάγκες. Φαινόμενο του μήνα; Η ταυτόχρονη παρουσία των δύο ευεργετών πλανητών, Δία και Αφροδίτης στο ζώδιο των Διδύμων. Η διάθεσή μας γίνεται πιο ανάλαφρη, πιο περιπετειώδης ενώ παράλληλα ο έρωτας γίνεται μία υπόθεση άκρως εγκεφαλική. Συναισθηματικές και οικονομικές σχέσεις ή συνεργασίες αναμένονται να δεχτούν τονωτικές ενέσεις. Άλλο ένα χαρακτηριστικό του μήνα είναι η παρουσία του Ερμή σε τρία διαφορετικά ζώδια. Πολυδιάστατη και πολυσύνθετη η επικοινωνία εντός του μήνα, με όλους τους εκπροσώπους των ζωδίων να δέχονται εύνοια όσον αφορά το επικοινωνιακό κομμάτι.