Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Επιστροφή Άρη - Mars Return - Προγνωστική

Επιστροφή Άρη –Mars Return
Σημαντική μέθοδος πρόβλεψης – πρόγνωσης στην αστρολογία θεωρείται αυτή της επιστροφής του Άρη (Mars Return). Επιστροφή Άρη καλούμε την χρονική στιγμή εκείνη που ο Άρης επιστρέφει στην γενέθλια θέση του και συγκεκριμένα στην συγκεκριμένη μοίρα που βρισκόταν όταν γεννηθήκαμε. Την δεδομένη στιγμή καταστρώνεται ένας χάρτης, ο οποίος μας δείχνει τις τάσεις σε επίπεδο δράσης και πρωτοβουλιών μέχρι την επόμενη επιστροφή του πλανήτη. Ο Άρης στην αστρολογία σχετίζεται με την λίμπιντο, με την ενέργεια και την δράση, αφορά τα θέλω μας και τις δυνατές μας επιθυμίες. Μαζί με τον Ήλιο είναι τα δύο σώματα που αφορούν την ενέργεια και δείχνουν σε ποιους τομείς θα επικεντρωθούμε και θα αφιερώσουμε ψυχή τι και σώματι. Λόγου χάρη, ο κύριος Χ γεννήθηκε στις 12/12/1989 και ώρα 14:45 το μεσημέρι. Ο ωροσκόπος του ανατέλλει στον Ταύρο ενώ έχει γενέθλια θέση Άρη στην 26ο του Σκορπιού στον έβδομο οίκο του. Τι δείχνει αυτό; Πως είναι ένας άνθρωπος με δυνατά πάθη, δυνατές επιθυμίες, επιμονή, υπομονή και σταθερότητα. Η δράση του είναι υπόγεια, «Πλουτώνια» και ακολουθεί κανόνες στρατηγικής. Έχει αντοχή και ικανότητα να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του ενώ στις δύσκολες συγκυρίες έχει έναν μοναδικό μηχανισμό αντίδρασης που τον καθιστά καθηλωτικό «νικητή». Ωστόσο, είναι έντονα συναισθηματικός, απαιτητικός κάτι που τον κάνει αδιάλλακτο και δογματικό στις σχέσεις του έτσι μπορεί να δημιουργούνται συνεχώς προστριβές με τους γύρω του. Μάλιστα, ο έβδομος (7ος) οίκος συσχετίζεται με τον Ζυγό, με τις σχέσεις και τις συνεργασίες έτσι στους εν λόγω τομείς αντιδρά έντονα, παρορμητικά, είναι αδιάλλακτος και φυσικά θεωρεί ότι οι σχέσεις είναι «αρένα». Χρειάζεται να δείξει ένα αίσθημα υποχωρητικότητας και συμβιβασμού ώστε να γεφυρώσει τις αντιπαραθέσεις ενώ πρέπει να κατανοήσει ότι οι σχέσεις δεν υπόκεινται στην σφαίρα του «ανταγωνισμού» αλλά στην άλλη, της «συμπόρευσης». Στις 08/09/2014 βίωσε μία επιστροφή Άρη, καθώς ο Άρης επέστρεψε στην γενέθλια θέση του και συγκεκριμένα στην 26ο του Σκορπιού. Η επιστροφή Άρη δεν είναι απαραίτητο να ταυτίζεται με την ημέρα των γενεθλίων μας καθώς ο Άρης κινείται ορθόδρομος και ανάδρομος έτσι σπάνια θα τον συναντήσουμε ακριβώς στην θέση του την ημέρα που γεννηθήκαμε. Ο ωροσκόπος ανέτειλε στον Καρκίνο και συγκεκριμένα στην ενδέκατη (11ο) μοίρα του ζωδίου. Κυβερνήτης ολόκληρου του ωροσκοπίου ήταν η Σελήνη, η οποία ευρίσκετο στην εικοστή ένατη (29ο) του Υδροχόου, έτοιμη να μπει στους Ιχθείς. Έχουμε να κάνουμε με μία νέα επιστροφή Άρη όπου τον κύριο Χ θα τον απασχολήσουν θέματα φιλοσοφίας, εκπαίδευσης, ταξιδιών ενώ παράλληλα είναι μία περίοδος δεκαοχτώ (18 μηνών) όπου ο κύριος Χ θα ασχοληθεί με την επικοινωνία, τον διάλογο, τις δημόσιες σχέσεις και επαφές.

Ωστόσο, εκεί που πρέπει να επικεντρώσουμε είναι στον Άρη μιας από εκεί αντλούμε τις πληροφορίες για το τι είδους θέματα θα απασχολήσουν τον εν λόγω κύριο. Ο Άρης βρίσκεται στον πέμπτο (5ο) οίκο, στον οίκο του Λέοντα που σχετίζεται με τον έρωτα, την δημιουργία, την δημιουργικότητα, τα επαγγελματικά πρότζεκτ, τα σχέδια, τις φιλοδοξίες και τα θέλω μας. Είναι μία σημαντική χρονιά καθώς ο Mr.X θα θελήσει να διασκεδάσει, να ερωτευτεί, να περάσει καλά και να απολαύσει τις χαρές της ζωής και την πιο φωτεινή της διάσταση. Ωστόσο, είναι κρίσιμο να σημειώσουμε ότι στο ίδιο ζώδιο και στον ίδιο οίκο βρίσκεται ο Κρόνος, ο οποίος απαιτεί ωριμότητα, σοβαρότητα και σύνεση σε τέτοιου είδους θέματα. Η σύνοδος ανοχής οχτώ (8ο) μοιρών είναι μία βαριά επιρροή, η οποία στερεί χαράς, ζωτικότητας και αυθορμητισμού. Σίγουρα, θα έχει να κάνει με έναν νέο «Άρειο» κύκλο, στην διάρκεια του οποίου θα δημιουργήσει πιθανώς μία ερωτική σχέση, η οποία δεν θα είναι καθόλου εύκολη. Θα χρειαστεί να πολεμήσει με προκλήσεις, εμπόδια και δυσκολίες ενώ παράλληλα θα πρέπει να παλέψει για ζητήματα καρδιάς. Πιθανώς, να προκύψουν νέες αισθηματικές γνωριμίες, καθόλου εύκολες όμως. Εάν πάλι διατηρεί έναν δεσμό δεν αποκλείεται να δοκιμαστεί ο εν λόγω δεσμός και η σχέση να περάσει μέσα από ένα κρας τεστ. Θέματα παιδιών θα τον απασχολήσουν. Οι δύο κακεργέτες πλανήτες, Άρης & Κρόνος στο ίδιο ζώδιο, στον ίδιο οίκο απαιτούν σοβαρότητα, σταθερότητα, αξιοπιστία και καλούν τον Mr.X να ωριμάσει, να ενηλικιωθεί. Δεν αποκλείεται μέσα σε αυτήν την χρονική περίοδο να αρχίσει ένα νέο επιχειρηματικό-επαγγελματικό σχέδιο ή να αναλάβει ευθύνες που θα του δώσουν δύναμη, κύρος και καταξίωση. Ωστόσο, όμως θα πρέπει να αγωνιστεί, να κοπιάσει και να δουλέψει σκληρά θυσιάζοντας ελευθερία χρόνου και «το παιδί» που κρύβει μέσα του. Χρονική περίοδος καρμική, ιδιαίτερα σημαντική που θα στιγματίσει τον Mr.X. Μία δευτερεύουσα όψη, ελάσσονος σημασίας είναι εκείνη των 45ο μοιρών μεταξύ Άρη-Πλούτωνα, η οποία δηλώνει εσωτερικές συγκρούσεις, αγωνίες, άγχη και απότομα ξεσπάσματα του εαυτού του. Μιας και ο Πλούτωνας πέφτει στην ακμή του εβδόμου (7ου) δεν αποκλείεται να βιώσει αναταραχές και εμπόλεμες καταστάσεις σε σχέσεις, συνεργασίες και στην αισθηματική του ζωή. Δείτε τι συμβολίζει ο Άρης σε κάθε οίκο, σύμφωνα με την επιστροφή Άρη. Τι θέματα θα σας απασχολήσουν αυτούς τους δεκαοχτώ μήνες περίπου;!

Επιστροφή Άρη στον 1ο οίκο: Ο Άρης στο σπίτι του, στην χώρα του Κριού. Μία περίοδος δραστήρια, γεμάτη ενέργεια και ζωτικότητα. Πιθανώς να σχετίζεται με την έναρξη μίας νέας κατάστασης στην προσωπική ή επαγγελματική ζωή. Δεν αποκλείεται κάποιος/α να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στα επαγγελματικά ή να αρχίσει μία νέα σχέση – συνεργασία. Σημαντική χρονιά καθώς το άτομο κερδίζει σε θάρρος, μαχητικότητα, αποφασιστικότητα ενώ διακατέχεται από δυνατές επιθυμίες και ερωτισμό. Η χρονική στιγμή όπου πέφτει ο «σπόρος» μιας νέας ιδέας. Χρειάζεται να προσέξουμε τον εγωισμό, την αδιαλλαξία και την ισχυρογνωμοσύνη. Ανάλογα με τις όψεις που σχηματίζει ο Άρης υπάρχουν ευκαιρίες, επέκταση ή προκλήσεις και δυστροπίες.

Επιστροφή Άρη στον 2ο οίκο: Ο Άρης μαθηματικά αντιστοιχεί στο ζώδιο του Ταύρου, στο σπίτι της Αφροδίτης. Η ερωμένη  φιλοξενεί τον εραστή της. Μία χρονική περίοδος με έμφαση στα οικονομικά, στον μισθό, στην σχέση εργοδότη-εργαζομένου. Πιθανώς το άτομο να αναζητήσει εναλλακτικές πηγές εισοδήματος ενώ παράλληλα αποτελεί μία χρονιά σταθεροποίησης και μορφοποίησης σχεδίων, ονείρων και φιλοδοξιών. Καθώς ο δεύτερος οίκος σχετίζεται με τις αξίες και τις σταθερές στην ζωή μας δεν αποκλείεται να υπάρξουν αλλαγές στο σύστημα αξιών και σταθερών μας. Σύμφωνα με τις γωνίες που σχηματίζει ο Άρης υπάρχουν έσοδα ή έξοδα. Χρονιά σταθεροποίησης στα αισθηματικά. Δεν αποκλείεται μία συμβίωση.

Επιστροφή Άρη στον 3ο οίκο: Στην χώρα των Διδύμων, έχουμε να κάνουμε με έναν Άρη επικοινωνιακό, ευέλικτο, έξυπνο και νευρικό. Μία χρονική στιγμή εξωστρέφειας, δικτύωσης και έντονης επικοινωνιακής χροιάς όπου το άτομο θα γνωρίσει πολύ κόσμο και θα χτίσει έναν νέο κοινωνικό περίγυρο. Μπορεί να πραγματοποιήσει ταξίδια ή να αποκτήσει δίπλωμα οχήματος. Ιδανική επιρροή για όσους ασχολούνται με την διαφήμιση, την επικοινωνία, την συγγραφή, το εμπόριο, τις πωλήσεις αλλά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ιδανική περίοδος για αναζήτηση εργασίας, για ενίσχυση βιογραφικών και ικανοτήτων. Προσοχή χρειάζεται σε εντάσεις στον τομέα συγγενικές – αδελφικές σχέσεις. Το άτομο προσπαθεί να επικοινωνήσει τις ιδέες του, να εξωτερικεύσει τα σχέδιά του και να γνωστοποιήσει τις φιλοδοξίες του. Ανάλογα των επιρροών που δέχεται ο Άρης υπάρχει πρόοδος ή δυσκολίες.

Επιστροφή Άρη στον 4ο οίκο: Στην χώρα της Σελήνης, λοιπόν. Μία χρονιά όπου θα μας απασχολήσουν θέματα οικογενειακά, ακίνητης περιουσίας, αγορών, πωλήσεων αλλά και πολύ προσωπικών σχέσεων. Είναι μία χρονιά ψυχολογικής έντασης, άγχους και αναμόχλευσης όπου το άτομο βιώνει ψυχολογικές ζυμώσεις. Δεν αποκλείεται να χρειαστεί να σταθούμε στο πλευρό ενός μέλους της οικογένειάς μας ή να μας απασχολήσουν προβλήματα στα του οίκου. Πολλές φορές οι ενδοοικογενειακές σχέσεις περνάνε εντάσεις και χρειάζεται να δείξουμε πνεύμα υποχωρητικότητας και συμβιβασμού ώστε να αποφευχθούν οι διαξιφισμοί.

Επιστροφή Άρη στον 5ο οίκο: Χρονιά ευκαιριών, ανέλιξης, χαράς, επέκτασης, δικτύωσης και κοινωνικοποίησης. Στην χώρα του Ήλιου ο Άρης γίνεται χορηγός και μας γεμίζει ενέργεια ενώ αυξάνει τα επίπεδα δράσης και πρωτοβουλιών. Σημαντική χρονική περίοδος καθώς δεν αποκλείεται να ξεκινήσει κάποιος ένα νέο επαγγελματικό – επιχειρηματικό σχέδιο. Ιδιαίτερα δημιουργική περίοδος όπου χτίζεις τα θεμέλια για ένα καλύτερο αύριο. Οι ενδιαφερόμενοι για έναν απόγονο έχουν τα φόντα να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους. Πιθανώς να γνωρίσεις τον έρωτα της ζωής σου εάν είσαι ελεύθερος ενώ οι δεσμευμένοι μπορούν να επισημοποιήσουν την σχέση τους. Το παιδί που κρύβεις μέσα σου αφυπνίζεται ενώ μαθαίνεις να ρισκάρεις και να δρας.

Επιστροφή Άρη στον 6ο οίκο:  Στην χώρα της Παρθένου, στο σπίτι του Ερμή. Έχουμε να κάνουμε με μία χρονική περίοδο κουραστική, βαρετή, στην διάρκεια της οποίας θα ασχοληθούμε με ζητήματα εργασιακά, καθημερινότητας και τακτοποίησης εκκρεμοτήτων. Πολλοί βιώνουν κούραση καθώς επωμίζονται περισσότερες ευθύνες στον εργασιακό χώρο αλλά είναι και ένα διάστημα που επιμένοντας στην λεπτομέρεια μπορείς να ξεχωρίσεις και να πάρεις μία προαγωγή. Καλό είναι να φροντίσεις το σώμα σου, την υγεία σου και τον εαυτό σου στο εν λόγω διάστημα καθώς οι άμυνες σου θα είναι πεσμένες και δεν αποκλείεται να πάρεις συμπληρώματα διατροφής. Σε δύσκολες γωνίες του Άρη προσέχουμε ζητήματα υγείας και υιοθετούμε ένα πρόγραμμα άθλησης ή σωστής διατροφής.

Επιστροφή Άρη στον 7ο οίκο:  Στην χώρα της Αφροδίτης, στο σπίτι του Ζυγού. Για άλλη μία φορά η ερωμένη φιλοξενεί τον εραστή της. Έχουμε με μία ιδιαίτερη επιστροφή Άρη καθώς θέματα σχέσεων, συνεργασιών είτε προσωπικών είτε επαγγελματικών έρχονται στο προσκήνιο. Είναι μία χρονική περίοδος στην διάρκεια της οποίας μπορούν να δημιουργηθούν εντάσεις, αψιμαχίες και καυγάδες σε τέτοια ζητήματα. Χρειάζεται να αναδείξουμε το πνεύμα συμβιβασμού και ελέγχοντας τον εγωισμό μας να αποφύγουμε ρήγματα. Περίοδος έντονη, απαιτητική για τις σχέσεις, οι οποίες περνάν δια πυρός και σιδήρου ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν απώλειες ή χωρισμοί. Μας διακατέχει ένα πνεύμα άμιλλας, ισορροπίας και αναβλητικότητας έτσι καλό είναι να είμαστε λίγο περισσότερο αποφασιστικοί. Οι σχέσεις δεν είναι αρένα, καλό είναι να ακούμε τι έχουν να μας πουν οι άλλοι και να μην είμαστε τόσο επιθετικοί.

Επιστροφή Άρη στον 8ο οίκο:  Ο Άρης στο σπίτι του, στην χώρα του Σκορπιού, στο σπίτι του Πλούτωνα. Στην διάρκεια αυτής της περιόδου έρχονται στην επιφάνεια θέματα οικονομικά, κληρονομικά, φορολογικά, εφορίας, δανείων, διατροφών αλλά και βαθύτερα ψυχολογικά – ερωτικά – σεξουαλικά. Πιθανώς να καταφέρουμε να τροποποιήσουμε ρυθμίσεις και οικονομικές συμφωνίες ή αποπληρωμές οφειλών και χρεών. Έντονη οικονομική ανασφάλεια και προσπάθεια για αναζήτηση εναλλακτικών πηγών εισοδήματος προερχομένων από την μεταφυσική, την αστρολογία ή την εναλλακτική ιατρική – ολιστική. Ξυπνάει το αίσθημα κυριαρχίας και εξουσίας μας ενώ και η επιχειρηματική μας φλέβα χτυπάει κόκκινο. Περίοδος εσωστρέφειας αλλά έντονα ψυχαναλυτική και εύρεσης ισορροπιών. Θυελλώδεις ερωτικές σχέσεις, πάθη, έρωτας, σεξ, απολαύσεις. Σύμφωνα με τις όψεις που δέχεται ο Άρης υπάρχουν ευκολίες ή δυσκολίες.

Επιστροφή Άρη στον 9ο οίκο:  O Άρης στο σπίτι του Δία, στον οίκο του Τοξότη έρχεται να προσφέρει αισιοδοξία, πληθωρικότητα, αναγέννηση, διεύρυνση πνευματικών οριζόντων. Μία περίοδος ιδιαίτερα δημιουργική, παραγωγική στην διάρκεια της οποίας μπορούμε να ενισχύσουμε το βιογραφικό μας ή τις ικανότητές μας ώστε να ανέλθουμε κοινωνικά. Περίοδος με πολλές επαφές, συζητήσεις αλλά και ταξίδια είτε στο εξωτερικό είτε στο εσωτερικό. Αλλάζουμε τρόπο προσέγγισης καταστάσεων και οπτική. Ανακτούμε την αισιοδοξία μας και γενικότερα η τύχη είναι με το μέρος μας. Οι επαφές με το εξωτερικό, τους ξένους, με διαφορετικές κουλτούρες και νοοτροπίες είναι άκρως ενθαρρυντικές και μας φέρνουν ευκαιρίες. Περίοδος ενίσχυσης των επαγγελματικών αλλά και του κοινωνικού μας ιστού. Ευνοούνται όσοι ασχολούνται με την συγγραφή, τα ελεύθερα επαγγέλματα, τις πωλήσεις, την διαφήμιση αλλά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Επιστροφή Άρη στον 10ο οίκο:  Στην χώρα του Κρόνου, στο σπίτι του Αιγόκερω. Μία χρονική περίοδος ιδιαίτερα σημαντική και δη για τα επαγγελματικά μας, την καριέρα μας και την κοινωνική μας προβολή. Περίοδος ανέλιξης και κοινωνικής ενδυνάμωσης ή απόκτησης στάτους ή κάποιου τίτλου. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν αύξηση στο πελατολόγιό τους ενώ παράλληλα είναι μία χρονιά πολλά υποσχόμενη για τον επαγγελματικό τομέα. Δεν αποκλείεται κάποιοι να παντρευτούν ή να συμβιώσουν. Εάν επιδείξετε σύνεση, ωριμότητα, σοβαρότητα μπορείτε να κάνετε ένα άλμα στην καριέρα. Δεν αποκλείεται μία προαγωγή και μία αναβάθμιση ενώ είναι και χρονικό διάστημα γνωριμιών και επαφών που μας βοηθάνε σε θέματα ανάδειξης. Σε δύσκολες γωνίες του Άρη υπάρχουν επαγγελματικές προκλήσεις, προστριβές με ανωτέρους ενώ παράλληλα καλούμαστε να είμαστε νομοταγείς ώστε να μην χάσουμε το στάτους μας.

Επιστροφή Άρη στον 11ο οίκο:  Μία χρονική περίοδος ιδιαίτερα εξωστρεφής, δραστήρια με αύξηση της κοινωνικής ευθύνης και της ευθύνης απέναντι στο σύνολο. Ιδανικό διάστημα για δικτύωση, νέες επαφές, δημόσιες σχέσεις και συμμετοχή στα κοινά, σε συλλόγους, σε ομάδες και κόμματα. Χρονικό διάστημα που δίνουμε έμφαση στην φιλία και οι φίλοι είναι καθοριστικοί στις ζωές μας. Πολλοί προβαίνουν σε αναθεωρήσεις στόχων, σχεδίων και φιλοδοξιών ενώ άλλοι μπαίνουν στην διαδικασία να θέσουν νέους στόχους, τους οποίους θα ολοκληρώσουν μέσα στο πέρασμα του χρόνου. Ο έρωτας αποτελεί πηγή έμπνευσης και κρύβεται μέσα σε φιλίες, συλλόγους και ομάδες. Σε δύσκολες γωνίες με τον Κρόνο, τον Ποσειδώνα, τον Πλούτωνα και τον ουρανό υπάρχουν προβλήματα σε φιλίες, ξαφνικοί χωρισμοί αλλά και ένα αίσθημα αντικοινωνικής συμπεριφοράς.

Επιστροφή Άρη στον 12ο οίκο:  Μία περίοδος μεταβατική και μάλιστα κλεισιμάτων κύκλων και καταστάσεων σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Η εσωστρέφεια είναι διάχυτη και επιθυμούμε να αποσυρθούμε από τα φώτα κάνοντας έναν απολογισμό των περασμένων ετών. Ιδανικό διάστημα για ψυχανάλυση και για να έρθουμε σε επαφή με τον βαθύτερο εαυτό μας , τις επιθυμίες μας και τα θέλω μας. Καλό είναι να αποφύγουμε νέα επαγγελματικά εγχειρήματα και να ολοκληρώσουμε σχέδια έτοιμα ή ημιτελή. Περίοδος που μπορούμε να ασχοληθούμε με την εναλλακτική ιατρική, με τις εναλλακτικές θεραπείες, την αστρολογία, την μεταφυσική, την γιόγκα ή τις πιλάτες. Το αίσθημα συμπόνιας και προσφοράς μας κυριεύει κάτι που μας κάνει ευάλωτους και τρωτούς. Σε δύσκολες γωνίες με τον Κρόνο προκαλείται αίσθημα απομόνωσης, εγκλωβισμού ή προβλήματα υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου