Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Εβδομαδιαίες αστρολογικές προβλέψεις 31/10-7/11/11 - Της Λίλιαν Σίμου


Η εβδομάδα ξεκινά με την έμφαση στα σταθερά ζώδια, αφού έχουμε έξι πλανήτες στον σταθερό σταυρό. Πείσμα, επιμονή, πάθος και ένταση για ό,τι επιθυμούμε να αποκτήσουμε, υλικά ή συναισθηματικά να έχουμε απολαβές και να ανακτήσουμε την ασφάλεια. Συχνά συναισθήματα με πίκρα και πόνο, απώλειες και μία τάση εκδίκησης για τα δεινά που αντιμετωπίζουμε, γίνονται αιτία να εμμένουμε σε ιδέες και απογοητεύσεις, δίχως να επιδιώκουμε να προχωρήσουμε παρακάτω.

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Τριήμερο 28ης Οκτωβρίου 2011



Αυτές τις ημέρες ένα τεράστιο Ταυ-Τετραγώνου μεταξύ Ερμή-Αφροδίτης-Ποσειδώνα-Άρη από τα ζώδια του Σκορπιού-Υδροχόου και του Λέοντα προκαλεί ζήλιες, ίντριγκες, φθόνους, σοκαριστικές κόντρες και διενέξεις...καίγεται ο έρωτας και η επικοινωνία...τα πάθη φουντώνουν και μας καλούν να τα χειριστούμε με θετικό τρόπο...μας αβαντάρει το θεαματικό τρίγωνο Δία-Πλούτωνα που φέρνει πρόοδο πνευματική και μακροπρόθεσμη οικονομική και η θετική εμπλοκή Άρη-Κρόνου σταθεροποιεί!

Τρίγωνο Δία-Πλούτωνα


Αυτήν την εβδομάδα πραγματοποιείται το θεαματικό τρίγωνο του Δία, πλανήτη της τύχης, της επέκτασης, της γενναιοδωρίας, της αισιοδοξίας και της ευημερίας με τον Πλούτωνα, πλανήτη της δύναμης, της εξουσίας, της μεταμόρφωσης, της αναμόρφωσης, της φθοράς και του θανάτου. Πρόκειται για μία όψη πολύ δυνατή, η οποία λαμβάνει χώρα σπάνια γιατί οι δύο αυτοί πλανήτες είναι βραδυκίνητοι και σπάνια χαρίζουν τη μεταμορφωτική τους δύναμη συνδυασμένοι θετικά. Η όψη πραγματοποιείται στις 7 Ιουλίου 2011, στις 28 Οκτωβρίου 2011 και μέσα στο 2012. 

Τρίγωνο Δία-Πλούτωνα


Κριός: Θέματα οικονομικά, ασφάλειας και αυτοπεποίθησης μπορεί να ενισχύσει η όψη αυτή, με τον οικονομικό σας τομέα να ανακάμπτει. Η καριέρα σας και η κοινωνική σας προβολή είναι πιθανόν να ενδυναμωθούν και αυτό να σας κάνει υπολογίσιμη δύναμη. Δεν αποκλείονται επαγγελματικές ευκαιρίες, μέσα από τις οποίες θα αποκτήσετε χρήματα.

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Αναλυτικές Προβλέψεις Μηνός Νοεμβρίου


Κριός: Ο Ήλιος στη μεγαλύτερη διάρκεια του μήνα τονίζει το κομμάτι εκείνο του ωροσκοπίου σας που σχετίζεται με τα οικονομικά σας και πιο ειδικά τα οικονομικά κληρονομικού-φορολογικού περιεχομένου. Τα συναισθήματά σας έντονα και εις βάθος έτσι προσπαθείτε να κατανοήσετε πιο κρυφές πτυχές του εαυτού σας και την πιο μυστική πλευρά του χαρακτήρα σας. Το ντουέτο Ερμή-Αφροδίτης από το φιλικό ζώδιο του Τοξότη αυξάνει την εξωστρέφεια σας και καλυτερεύει τη διάθεσή σας σημαντικά. Μπορείτε να διεκδικήσετε μία καλύτερη θέση στην εκπαίδευση ενώ παράλληλα αποστείλετε βιογραφικά για εύρεση εργασίας στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό. Μπορεί να προκύψει κάποιο επαγγελματικό ταξίδι στο εξωτερικό, το οποίο μπορεί να συνδυάστε και για αναψυχή. Μέχρι τις 20 η εύνοια είναι περισσότερη έτσι μπορείτε να έχετε κάποια πιθανή επιτυχία. Θέματα νομικά και ανώτερης εκπαίδευσης ευνοούνται, οι νέοι μπορεί να έχετε επιτυχίες ή την έλευση μίας επιβράβευσης ή υποτροφίας. Ο Άρης σας αβαντάρει στο πρώτο δεκαήμερο κάνοντάς σας δημιουργικούς και άκρως ερωτικούς. Από τις 11/11 εισερχόμενος στην Παρθένο φέρνει ευθύνες, υποχρεώσεις, άγχος και μπορεί να αρχίσει να επηρεάζει κάπως αρνητικά τον οργανισμό σας και το αμυντικό σας σύστημα, η καθημερινότητά σας γίνεται πιο απαιτητική. Έχετε όμως εύνοια στον έρωτα και το ερωτικό «παιχνίδι» μέχρι τις 27 του μήνα που η Αφροδίτη παραμένει στον φλογερό Τοξότη. 

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Πλανητικός Ουρανός Νοεμβρίου


Αμφιθυμικό θα χαρακτήριζα τον Νοέμβριο του 2011 μιας και έχει δύο πρόσωπα, το θετικότερο κομμάτι βρίσκεται στο πρώτο δεκαπενθήμερο και το δυσκολότερο κρύβεται στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα καθώς έχουμε το φαινόμενο του ανάδρομου Ερμή και την περίοδο των χειμερινών εκλείψεων. Ο Νοέμβριος μπαίνει με μία πιο αισιόδοξη νότα καθώς Ερμής και Αφροδίτη φλερτάρουν με το ζώδιο του φιλελεύθερου Τοξότη και αυτό φέρνει μία ολίγη αισιοδοξία παρόλο που οι καιροί είναι δύσκολοι και απαιτούν λιτότητα και περιορισμούς. Το κλίμα σταδιακά αρχίζει να γίνεται πιο ασφυκτικό καθώς αρχίζει να επηρεάζει ο ανάδρομος Ερμής και προκαλεί το γνωστό του παιχνιδάκι, αυτό της ασυνεννοησίας και των παρεξηγήσεων. Στο όλο κλίμα έρχεται και η ηλιακή έκλειψη της 25ης Νοεμβρίου να προσθέσει πινελιές ρευστότητας και αστάθειας. Οι συναισθηματικές εντάσεις είναι εμφανείς και λίγο δυσκολότερο φαίνεται το δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα για Διδύμους-Τοξότες, Παρθένους-Ιχθύες καθώς αυτούς βάλλουν εκλείψεις και ανάδρομος Ερμής. Καλό είναι να διευθετηθούν θέματα και υποχρεώσεις το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα καθώς είναι σχετικά ευνοϊκότερο και υπάρχει μία πιο ανάλαφρη και επικοινωνιακή διάθεση.

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Αναλυτικές Προβλέψεις Ταυ-Τετραγώνου Ερμή-Αφροδίτης-Άρη-Ποσειδώνα & Εξαγώνου Άρη-Κρόνου


Αναλύσαμε σε προηγούμενο άρθρο πως μας επηρεάζει το Ταυ-Τετραγώνου μεταξύ Ερμή-Αφροδίτης-Άρη-Ποσειδώνα και την επιρροή της όψης εξαγώνου μεταξύ Άρη-Κρόνου.
Σύντομη Περιγραφή: Ερμής και Αφροδίτη σε συγκλίνουσα όψη συνόδου από τον Σκορπιό εμπλέκονται δυσαρμονικά με τον Άρη από τον Λέοντα και τον Ποσειδώνα από τον Υδροχόο. Ευτυχώς συμμετέχει και ο Κρόνος σε αρμονική γωνία με τον Άρη και αυτό κάπως περιορίζει τη δυσαρμονία του με τον Ποσειδώνα. Καθώς ο Ποσειδώνας αποπροσανατολίζει τον Άρη, ο Κρόνος δρα με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο και αυτό μπορεί να μας φέρει σε εσωτερικές συγκρούσεις. Οι δυναμική των όψεων είναι ισχυρή και προκαλεί σύγχυση, παρεξηγήσεις, λάθη, πάθη και γενικότερα ένα εκρηκτικό κοκτέιλ. Ευτυχώς για το καλό μας ο Κρόνος λειτουργεί ως ποδομοχλός πέδησης και το κλίμα έχει κάποια υποστηρικτική όψη, τοιουτοτρόπως με ρεαλισμό και ορθολογικότητα μπορούμε να μετριάσουμε τις αντιπαραθέσεις και τις εξαπατήσεις. Οι όψεις επηρεάζουν από Κυριακή 23/10 έως Τετάρτη 02/11 συνεπώς μιλάμε για μία εθνική επέτειο μαινόμενη. Τη διεξοδική ανάλυση μπορείτε να τη βρείτε στις «Αστρολογικές Αλχημείες» και στο «Φλερτάροντας με τ’ άστρα» στο άρθρο «Ταυ- Τετραγώνου Ερμή-Αφροδίτης-Άρη-Ποσειδώνα».

Νέα Σελήνη 26.10.11 Σεξ ή φίλοι? Φίλοι ή συνεργάτες?

Το άρθρο του Άθαν μπορείτε να το βρείτε εδώ


Η Νέα Σελήνη γίνεται στα τέλη του μήνα (26.10.11 και ώρα 22:56) στην 3η μοίρα του Σκορπιού σύμφωνα με την τροπική θέση. Ο χάρτης που καταστρώνεται για το φαινόμενο έχει ωροσκόπο στον Καρκίνο και η Σελήνη πέφτει στην ακμή του 5ου οίκου.


Το φαινόμενο κάνει αντίθεση με τον ανάδρομο Δια και όψη χιαστή με τον ανάδρομο Ουρανό ενώ δημιουργεί όψη εξαγώνου με τον Πλούτωνα και τρίγωνο με τον Ποσειδώνα. Τα ουράνια σώματα του Ήλιου και της Σελήνης μόλις έχουν περάσει πάνω από τον αστεροειδή Ήρα.
Είναι μια δημιουργική Σελήνη και όπως κάθε Νέα Σελήνη, έτσι και αυτή μιλάει για την αρχή ενός καινούργιου κύκλου μέσα στον οποίο καλούμαστε να μεταμορφώσουμε την πραγματικότητά μας αλλά και τον εαυτό μας μέσα από την τρομερή δύναμη του Σκορπιού. Η 3η μοίρα συμβολικά μιλάει για μια γέννηση μέσα από πόνο ή μια γέννηση μέσα στο σκοτάδι και το σύμβολο της μοίρας είναι μια κιθάρα. Το τρίγωνο με τον Ποσειδώνα αλλά και η σύνοδος του Ερμή με την Αφροδίτη μας ανοίγουν δρόμους πνευματικής αναζήτησης και μυστικής ένωσης μέσω της οδού της Αγάπης.

Γενέθλια Χρονιά Σκορπιού (2012)


zodiac scorpio wallpaper. This is the colorful zodiac scorpio round inside Wallpaper, Background, Χρονιά επέκτασης, φρεσκάδας, ανανέωσης, ευκαιριών και σημαντικής εύνοιας αναμένεται για το δικό σας ζώδιο το 2012 μιας και το σύμπαν δρα προστατευτικά-επιβοηθητικά. Η Αφροδίτη για ένα τετράμηνο από το ζώδιο των Διδύμων ενισχύει τον τομέα των οικονομικών σας και ειδικότερα των οικονομικών που προέρχονται από κληρονομιές και φορολογία. Χρήματα αναμένονται να ενισχύσουν την εισοδηματική σας πορεία αλλά παράλληλα οφείλετε να είστε προσεκτικοί στη διαχείριση τους καθώς η ροπή σας για περιττές δαπάνες θα αυξηθεί σημαντικά. Παράλληλα γίνεστε πιο γοητευτικοί και ο ερωτισμός σας φτάνει στο ζενίθ συνεπώς ένας από τους σημαντικότερους τομείς της ζωής σας, αυτός του ουσιαστικού έρωτα και της απόλυτης ένωσης κυλάει ρολόι.

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Αναλυτικές Προβλέψεις Νέας Σελήνης στον Σκορπιό


Κριός: Η νέα σελήνη είναι ιδανική για να διεκδικήσετε τα οικονομικά σας συμφέροντα και να επιτύχετε έναν θετικό προϋπολογισμό. Μπορεί να έχετε επιτυχία σε κάποιον δικαστικό αγώνα κληρονομικού περιεχομένου και τα φορολογικά σας φαίνεται να διευθετούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Προσοχή όμως καθώς η έλευση εσόδων δεν σημαίνει πως σκορπάμε τα χρήματα και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Αποφύγετε περιττά έξοδα και αποταμιεύστε. Κάποια γεγονότα μπορεί να έρθουν εντελώς αναπάντεχα και αυτό θα σας αναστατώσει αλλά μετά τη συναισθηματική φόρτιση θα καταλάβετε πως όλα συνέβησαν για καλό σκοπό. Εύνοια σε θέματα επαγγελματικά, εξουσίας και συλλογικότητας. Η διάθεσή σας συγκρατημένα αισιόδοξη και τα συναισθήματά σας έντονα και βαθιά. Οι φίλοι σας μπορεί να σταθούν πηγή έμπνευσης για σας και για την δική σας πορεία. Ο ερωτισμός και η σεξουαλικότητά σας ενισχύονται και εκπέμπετε σαγήνη διεκδικώντας μία θέση στον έρωτα. Οι πληγές σας φαίνεται να περιορίζονται και έτσι η ψυχολογική σας διάθεση ανακάμπτει σημαντικά.

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Ταυ-Τετραγώνου Αφροδίτης-Ερμή-Άρη & Ποσειδώνα


Τις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου σχηματίζεται μία δυσαρμονική όψη Ταυ-Τετραγώνου μεταξύ Ερμή, Αφροδίτης, Άρη και Ποσειδώνα και προκαλεί ένα εκρηκτικό κοκτέιλ κυρίως για τα ζητήματα καρδιάς και όχι μόνο. Ο Ερμής και η Αφροδίτη φλερτάρουν μεταξύ τους από το βαθύ και καυτό ζώδιο του Σκορπιού έτσι τα ερωτικά θέματα έρχονται στο προσκήνιο με έναν τρόπο άκρως δυναμικό. Ο Ερμής σχετίζεται με την επικοινωνία, τις μεταφορές, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και μεταφοράς ενώ η Αφροδίτη είναι ο πλανήτης σύμβολο του έρωτα και των οικονομικών. Εμπλέκονται αρμονικά μεταξύ τους και αυτό δημιουργεί όλες τις προδιαγραφές για να ζήσουμε τον «απόλυτο έρωτα» και τα «απόλυτα πάθη». 

Η Νέα Σελήνη στον Σκορπιό – Δημιουργία, Θεραπεία, Έμπνευση και Υπερβολή


Η Νέα Σελήνη της 26ης/10ου/2011 ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, που αποτελεί μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας χαρακτηρίζεται ως δημιουργική, θεραπευτική, εμπνευσμένη, δυνατή-δυναμική και υπερβολική. Πραγματοποιείται στις 22:57 το βράδυ και σχηματίζει κατά γενική ομολογία αρκετά αρμονικές όψεις, οι οποίες δρουν απελευθερωτικά και μας ωθούν σε νέα μονοπάτια δημιουργίας και ευπορίας. Η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στην 3η μοίρα του Πλουτώνιου Σκορπιού και προσδίδει δυναμικότητα και διαίσθηση στην ατμόσφαιρα. Το συναίσθημα διάχυτο και έχουμε έντονη επιθυμία για ουσιαστικότητα στις σχέσεις και ένωση εις βάθος. Ο Ωροσκόπος της Νέας Σελήνης σε ιδιαίτερη μοίρα, αυτήν της 15ης μοίρας του Καρκίνου που έχει τον τίτλο « Μοίρα της Θεραπείας-Αυτοθεραπείας » . 

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Πάθη και αντιθέσεις των ημερών...

The article of Ms.Lilian Simou is here

Από την αστρολόγο Λίλιαν Σίμου:  Προσπαθώ κάθε φορά να εντοπίσω τις ιδιαιτερότητες της περιόδου που μελετώ, είτε αυτή είναι μία περίοδος που έχει σχέση με ένα ευρύ χρονικό διάστημα, είτε τις τακτικές εβδομαδιαίες ενημερώσεις. Το θέμα είναι πως δεν με εκφράζουν τόσο οι τυπικές εβδομαδιαίες προβλέψεις, γιατί αυτό που έχει σημασία είναι να βρεθεί το ιδιαίτερο χρώμα που αγγίζει όλους μας σε κάποιο τομέα της ζωής του. Κι αυτό δίνει το έναυσμα να πιστέψουμε στην αξία της γενικής πρόγνωσης στην αστρολογία.

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Διαμάχη Κρόνου-Μαύρης Σελήνης (Λίλιθ)


Σε όλη τη διάρκεια του Οκτώβρη, του Νοέμβρη και μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου ο Κρόνος από τον Ζυγό πραγματοποιεί όψη δυσαρμονίας με τη Μαύρη Σελήνη ή αλλιώς Λίλιθ από τον Κριό. Παραδοσιακά ο Κρόνος θεωρείται κακεργέτης πλανήτης καθώς φέρνει στη ζωή μας περιορισμούς, υποχρεώσεις, ευθύνες και κούραση. Είναι ο πλανήτης που σχετίζεται με την πειθαρχία, τη σκληρή δουλειά και την απομόνωση. Ωστόσο, φέρνει στη ζωή μας ωρίμανση, σωφρονισμό και καταξίωση. Δεν πρέπει να τον φοβόμαστε και να έχουμε αρνητική γνώμη για τον συγκεκριμένο πλανήτη καθώς η ζωή χωρίς όρια και αγώνες είναι μία παιδική χαρά χωρίς νόημα, σκοπό και προορισμό.  Ο Κρόνος από τον Ζυγό και το ζώδιο της έξαρσης του(μάλιστα μέσα στον Οκτώβριο περνάει από την απόλυτη μοίρα της έξαρσης του, την 21η) προσπαθεί να μας δώσει μαθήματα συμπεριφοράς μέσα στις σχέσεις και τις συνεργασίες. Ισορροπία, αρμονία και δικαιοσύνη το πάγιο αίτημα του. Είναι ο Κρόνος που όσα χρόνια και εάν περάσουν έχει μία εικόνα νεανική και δεν δείχνει καταπονημένος ή γερασμένος. Έρχεται να δοκιμάσει σχέσεις και συνεργασίες και να στεφανώσει με κότινο όσες έχουν γερά θεμέλια ενώ διαλύει όσες βασίζονται στην ανειλικρίνεια και τα ψεύδη. 

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Αριθμολογία: Ο Παραγωγικός Κύκλος της ζωής μας


Από την Χαρίκλεια Μπεκιάρη
Αριθμολόγο
Όλοι στη ζωή μας, σαν παιδιά και περισσότερο ίσως σαν έφηβοι έχουμε κληθεί να απαντήσουμε στην ερώτηση – η οποία μας έφερνε ίσως  λίγο αμηχανία – «Τι θες να γίνεις όταν μεγαλώσεις?», αργότερα στο λύκειο «τι κατεύθυνση θα ακολουθήσεις?» και άλλες τέτοιου είδους ερωτήσεις που τις περισσότερες φορές μέσα στο μυαλό ενός εφήβου δεν υπάρχει απάντηση ξεκάθαρη άποψη  ακόμα. Στην ηλικία αυτή ένα παιδί , ένας νέος  λαμβάνει υπόψιν και το τι θα πουν οι γονείς, οι φίλοι γι αυτό και την  στιγμή που γίνεται η ερώτηση η πρώτη κίνηση είναι η διασταύρωση των ματιών με τη μαμά ή τον μπαμπά για να δοθεί η κατάλληλη απάντηση. Σε αυτές τις ηλικίες είναι δύσκολο να διαχωριστεί τι αγαπάμε  και τι όχι, σε τι είμαστε καλοί και ποιες είναι οι κλίσεις μας. Ας πούμε σε ποιον τομέα θα μπορούσαμε να διοχετεύσουμε την δημιουργικότητα μας, την καλλιτεχνία μας, το επιχειρηματικό μας μυαλό ή το ανήσυχο πνεύμα και τη φαντασία μας?

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Αφροδίτη & Ερμής Στον Σκορπιό


Από σήμερα 9 Οκτωβρίου και μέχρι τις 2 Νοεμβρίου ο πλανήτης του έρωτα, της αγάπης, της συντροφικότητας και των οικονομικών, η Αφροδίτη μας συντροφεύει από το υδάτινο και ασφυκτικά παθιασμένο ζώδιο του Σκορπιού. Επιθυμούμε ένταση και δράμα στη ζωή μας και στις σχέσεις μας ενώ παράλληλα μας κρατάνε συντροφιά ζήλια και ίντριγκες. Ο ερωτισμός και ο αισθησιασμός αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια των σχέσεων μας και απαιτούμε ένα ουσιαστικό και εις βάθος δόσιμο, χωρίς επιφανειακότερες. Ο Σκορπιός είναι κατεξοχήν το ζώδιο του έρωτα, του πάθους, των σχέσεων και των οικονομικών. Αυτόματα με την είσοδό της στο συγκεκριμένο ζώδιο το ενδιαφέρον μας στρέφεται αυτόματα σε ζητήματα καρδιάς και οικονομικών έτσι τέτοιου είδους θέματα θα μας απασχολήσουν μέσα στο επόμενο εικοσαήμερο. Κυβερνήτης πλανήτης του Σκορπιού; Ο Πλούτωνας, ο οποίος χαρίζει μερικές από τις ποιότητες του στην ευαίσθητη Αφροδίτη την κάνει δυνατή, δυναμική, απαιτητική και εμμονική. Είναι μία θέση ακατάλληλη παραδοσιακά για την Αφροδίτη αλλά προσωπικά πιστεύω πως μας χαρίζει τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε κρυφές δυνάμεις του εαυτού μας και να έρθουμε σε ουσιαστική επαφή με τους γύρω μας.

Αναλυτικές Προβλέψεις Πανσελήνου Στον Κριό Ανά Άξονες

 
Κριός-Ζυγός:   Άμεσοι αποδέκτες της πανσελήνου καθώς πραγματοποιείται στον άξονά σας και συγκεκριμένα στα δικά σας ζώδια. Σας βρίσκει συναισθηματικά φορτισμένους και υποκειμενικούς έτσι οφείλετε να θέσετε σε λειτουργία την αντικειμενικότητά σας και τον ρεαλισμό σας. Σχέσεις-συνεργασίες και το θέμα γάμος βρίσκονται στο επίκεντρο αυτού του φεγγαριού καθώς οι εξελίξεις κορυφώνονται και έχουν είτε θετική είτε αρνητική έκβαση. Η εμπλοκή Κρόνου και Μαύρης Σελήνης σας αμφιταλαντεύει μεταξύ ρεαλισμού και πάθους. Οι σχέσεις σας δέχονται ένα οριστικό ξεκαθάρισμα και οριστικοποιείτε συμμαχίες ή μετράτε απώλειες. Μην πτοείστε και κυρίως μην είστε λυπημένοι καθώς σχέσεις που τερματίζουν δεν έχουν στέρεο έδαφος, να θυμάστε πως νέοι άνθρωποι εισέρχονται στη ζωή μας μετά ενός τέτοιου ξεκαθαρίσματος. Ο Κριοί έχετε όλες τις προϋποθέσεις να συσσωρεύσετε την ενέργεια της πανσελήνου άκρως εποικοδομητικά καθώς ενεργοποιείται θετικά ο τομέας που σχετίζεται με τη δημιουργία και τη χαρά της ζωής έτσι θα νιώσετε ακόρεστα δημιουργικοί με έναν τρόπο ωριμότερο και γεμάτο πάθος. Ο έρωτας τονίζεται ιδιαιτέρως και δεν αποκλείεται να έρθει, αναταράσσοντας τη ζωή σας. Οι δεσμευμένοι να κινηθείτε προσεκτικά προκειμένου να μη θέσετε σε κίνδυνο τη μόνιμή σας σχέση, μπορείτε να προβείτε σε μία επισημοποίηση. Σχέσεις που έχουν φθαρεί κλονίζονται και μπορεί να διαλυθούν, μην στεναχωριέστε! Αφήστε ελεύθερο τον πρώην δεσμό σας καθώς ο έρωτας είναι ελευθερία και συνεχίστε με πλατύ χαμόγελο και αισιοδοξία. Οι αδέσμευτοι διανύετε μία ερωτική περίοδο και έχετε ερωτικό άσσο κούπα στο μανίκι σας. Μην οδηγείστε σε τυχερά παιχνίδια και το τζόγο για να αποφύγετε απώλειες. Οι δε Ζυγοί, συσσωρεύστε την ενέργεια της πανσελήνου στον τομέα του συλλογικού, συμμετάσχετε σε κοινωνικές εκδηλώσεις προώθησης της ομαδικής αλληλεγγύης και κερδίστε πόντους και νέους φίλους.

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Η Πανσέληνος στον Κριό


Η πανσέληνος φωτιά και την χαρακτηρίζω φωτιά γιατί λαμβάνει χώρα στο πύρινο ζώδιο του Κριού, κυβερνήτης του οποίου είναι ο Άρης, πλανήτης της ενέργειας, της δράσης, της σεξουαλικότητας, της ορμής, των κινήτρων και της δύναμης. Πραγματοποιείται τη 12η/10ου/2011 και ώρα 05:07 πμ λίγο πριν ξημερώσει έτσι πιάνει πολλούς στον ύπνο ενώ κάποιους άλλους αγουροξυπνημένους. Το αποκορύφωμα της έντασής της μπορεί να  εξομαλυνθεί καθώς βρισκόμαστε στη διάσταση του ύπνου και δεν έχουμε την αίσθηση να τη βιώσουμε. Δεν παύει όμως να είναι μία πανσέληνος και να επηρεάζει ήδη από τη 10η Οκτωβρίου έως την 14η. Δεν είναι μία εύκολη πανσέληνος αλλά δεν χαρακτηρίζεται και από τις δυσκολότερες καθώς έχουμε βιώσει και δυσκολότερες από τη συγκεκριμένη. Σχηματίζεται στον άξονα Κριού-Ζυγού και επηρεάζει σχέσεις, συνεργασίες, το γάμο και ζητήματα προσωπικής υπόστασης. Επηρεάζονται σαφώς δυσμενώς ή ευμενώς τα παρορμητικά ζώδια: Κριό, Ζυγό, Καρκίνο και Αιγόκερω.

Εμπλεκόμενοι με αυτό το φεγγάρι Κρόνος, Λίλιθ, Άρης και οι Δεσμοί της Σελήνης. Ο «μέγας δάσκαλος» Κρόνος και η «πλανεύτρα» Λίλιθ εμπλέκονται δυσμενώς ενώ ο Άρης και οι Δεσμοί της Σελήνης συμμετέχουν αρμονικά. Ο Κρόνος σε σύνοδο με τον Ήλιο και σε όψη αντίθεσης με τη Σελήνη ενώ η Λίλιθ σε σύνοδο με τη Σελήνη και σε αντίθεση με τον Κρόνο σχηματίζουν ένα είδος αμοιβαίας υποδοχής με την πανσέληνο. Ο Άρης υπό αρμονικές όψεις εξαγώνου με τον Ήλιο και τριγώνου με τη Σελήνη ενώ οι Δεσμοί της Σελήνης εμπλέκονται υπό αρμονικές γωνίες με την πανσέληνο.

Λέξεις-κλειδιά για αυτήν την πανσέληνο; Σύγκρουση, εγκράτεια, πάθος, συναισθηματική ακαμψία, ψυχρότητα, δολοπλοκία, αυστηρότητα, σοφία, σκοτάδι, δράση και κάρμα.
Όπως κάθε φορά κατά τη διάρκεια της πανσελήνου τα φώτα, Ήλιος και Σελήνη σχηματίζουν εκ διαμέτρου όψη αντίθεσης και μας ωθούν σε μία συναισθηματική φόρτιση και εσωτερική συγκρουσιακή κατάσταση. Το συνειδητό μας κομμάτι(Ήλιος) έρχεται σε αντιπαράθεση-φιλονικία με το υποσυνείδητό μας κομμάτι(Σελήνη). Εάν αποκωδικοποιήσουμε την έννοια της πανσελήνου μπορεί να γίνει κατανοητό ότι συμβολίζει το αποκορύφωμα μίας κατάστασης, το κλείσιμο και την οριστικοποίησή της έτσι κατά τη διάρκεια της παρατηρείται μία κλιμάκωση και μία συναισθηματική έξαρση είτε θετική είτε αρνητική. Δεν είναι απαραίτητο το κλείσιμο μίας κατάστασης να προκαλέσει αρνητικά αποτελέσματα αλλά αντιθέτως μπορεί να φέρει και χαρούμενες εξελίξεις. Το μόνο σίγουρο είναι πως τα συναισθήματά μας είτε αρνητικά είτε θετικά κλιμακώνονται και είναι εμφανή.

Ήλιος στον Ζυγό, Σελήνη στον Κριό και ωροσκόπος στην Παρθένο. Ο ωροσκόπος σχετίζεται με το κέλυφος, με την εικόνα αυτού του φεγγαριού προς τα έξω. Από την Παρθένο αντιλαμβανόμαστε πως πρόκειται για ένα φεγγάρι επικοινωνιακό και κοινωνικό με τάσεις για έκφραση, με έναν ρεαλιστικό και ορθολογικό τρόπο. Αν και είναι πανσέληνος φωτιά έχει μία γήινη χροιά και αυτό το συμπέρασμα εύκολα εξάγεται εάν λάβουμε υπόψη μας τον ωροσκόπο της και την εμπλοκή του Κρόνου που δρουν άκρως περιοριστικά και λειάνουν την «πύρινη λαίλαπα». Αντιδικία μεταξύ εγκράτειας και παθών είναι εμφανή και μας βάζουν σε διλλήματα και εσωτερικές επιπλοκές. Είναι μία πανσέληνος για «σοφούς» και «έμπειρους». Οι βαμπιριστικές συμπεριφορές καλούνται να καούν και να αποτοξινωθούν έτσι ώστε να περάσουμε σε ένα ενεργειακά υψηλότερο επίπεδο γεμάτο σοφία και εγκράτεια. Τα πάθη της Λίλιθ απαιτούν κάψιμο και χειρισμό, ο Κρόνος θέλει να διδάξει πως κάθε «βαμπιριστική» συμπεριφορά απαιτεί διεργασία έτσι ώστε να αποκοπούμε από τα χαμηλά συνειδησιακά και πνευματικά επίπεδα.

Πιο συγκεκριμένα: 

Ήλιος: 

Σύνοδος με Κρόνο:   Η όψη αυτή δρα σταθεροποιητικά, περιοριστικά και είναι δείκτης εγκράτειας, σοφίας και δυσκαμψίας. Είναι διάχυτο το αίσθημα για αυτοέλεγχο και οριοθέτηση στη ζωή μας έτσι επιδιώκουμε τη νομιμοποίηση. Πάγιο αίτημα η σοβαρότητα, το ήθος και η αξιοπρέπεια. Μάλιστα ο Κρόνος στην έξαρση του, από το ζώδιο του Ζυγού χαρίζει γενναιόδωρα όλες τους τις αρετές. Ο Ζυγός αποτελεί τον αστερισμό της συντροφικότητας, των σχέσεων-συνεργασιών και του γάμου έτσι το αίτημα για δέσμευση, σοβαρή και αξιοπρεπή συμβίωση είναι γεγονός. Μπορούμε να επισημοποιήσουμε σχέσεις-συνεργασίες ζωής ενώ παράλληλα μπορούμε να επιδείξουμε μεγάλη αντοχή, υπομονή και επιμονή σε κάθε στόχο μας. Η σταθερότητα είναι βασική πεπατημένη και επιθυμούμε δικαιοσύνη. Ευκαιρία να ενδιαφερθούμε για την ποιότητα των σχέσεων και να αποκοπούμε από βαμπιριστικές συνήθειες που θέτουν τον άνθρωπο ως «αντικείμενο». Καλούμαστε να ανέλθουμε ένα ενεργειακό σκαλοπάτι και να εμβαθύνουμε στις σχέσεις μας.

Εξάγωνο με Άρη:   Αν και αποκλίνουσα η όψη επηρεάζει ευεργετικά. Χαρίζει δύναμη, αντοχή, ενέργεια και αυξημένες σεξουαλικές-λιμπιντικές ικανότητες. Το δίδυμο δράση-αντίδραση κατέχει περίοπτη θέση και μας καλεί σε αγώνες διεκδίκησης συμφερόντων. Οι πράξεις μας χαρακτηρίζονται από θέρμη, γενναιότητα, και δράση. Τα προσωπικά μας θέλω εναρμονίζονται με τις προσωπικές μας επιδιώξεις. Καθώς ο Ήλιος βρίσκεται σε σύνοδο με τον Κρόνο, η δράση μπορεί να χαρακτηριστεί από προγραμματισμό, μεθοδολογία, επιμονή, υπομονή και καταξίωση. Εφόσον εργαστούμε επίπονα και με πάθος θα έχουμε θεαματικά αποτελέσματα κοινωνικής ανόδου, ανέλιξης και προώθησης της εικόνας μας. Είναι μία όψη για «εργαζόμενους», με αίσθημα υπευθυνότητας και έρωτα για τη δουλειά τους.

Εξάγωνο με Βόρειο Δεσμό:   Καρμικές καταστάσεις και γεγονότα έρχονται να διαδραματιστούν έτσι ώστε να ξεπληρωθεί το οφειλόμενο κάρμα. Μάλιστα η ενέργεια ρέει αδιάκοπα και χωρίς εμπόδια έτσι μπορούν να εμφανιστούν καταστάσεις και γεγονότα ζωής, που θα μας χαρίσουν δύναμη, ευτυχία και ικανοποίηση. Η αυτοπεποίθηση, η συνειδητοποίηση οδηγούν σε προσωπική γνώση και διαρκή πάλη για απόκτηση γνώσεων και εμπειριών, τις οποίες επιθυμούμε να μεταλαμπαδεύσουμε. Τοιουτοτρόπως μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις προσταγές της τύχης και να μετουσιώσουμε το κάρμα μας σε ένα «καλό κάρμα». Έντονη η επιθυμία για εξέλιξη, πρόοδο και στροφή προς μία φιλοσοφημένη στάση ζωής.

Αντίθεση με Λίλιθ:   Η Λίλιθ ή αλλιώς Μαύρη Σελήνη αποτελεί τη θηλυκή πλευρά ενός ανθρώπου, τα κρυμμένα και βαθιά πάθη του, είναι η αθέατη πλευρά της Σελήνης, η οποία είναι αρκετά δύσκολο να γίνει αντιληπτή. Στον άνδρα συμβολίζει τη θηλυκή πλευρά ενώ στη γυναίκα συμβολίζει την αρσενική της πλευρά. Σχετίζεται με οτιδήποτε σαθρό, βρώμικο, εκδικητικό και άκρως επιλήψιμο. Συναντάει σε όψη κόντρας-δυσαρμονίας τον Ήλιο και αυτό την τυφλώνει έτσι προσπαθεί να αντιδράσει βγάζοντας όλη τη βρώμικη λαγνεία της και να τον αποπλανήσει. Σκληρό παιχνίδι πάθους και εξουσίας. Ο Ήλιος προσπαθεί να δείξει το μεγαλείο του, τη λάμψη και τη φωτεινότητά του και αυτό έρχεται σε σύγκρουση με την επιθυμία της Λίλιθ να μαγέψει με το σκοτάδι της και τον λάγνο ερωτισμό της.

Ο Ήλιος νιώθει περιορισμένος από τη Λίλιθ και τη θέση του να βάλλεται, χάνει μέρος του εγώ του ενώ η Λίλιθ νιώθει να πολτοποιείται από τον αυταρχισμό του Ήλιου. Σκληρό παιχνίδι εξουσίας που δείχνει πάθη και εντάσεις σε σχέσεις, συνεργασίες και το γάμο.

Εμπλεκόμενος όμως και ο Κρόνος σε αντίθεση με τη Μαύρη Σελήνη την καταπιέζει και προσπαθεί να δαμάσει τα πάθη της, την ίντριγκά της και τη λαγνεία της. Μπαίνει στη διαδικασία να την ωριμάσει σεξουαλικά,  να την τιμωρήσει με την έννοια του σωφρονισμού. Η Λίλιθ νιώθει καταπιεσμένη και με σκοπό να τιμωρήσει τον Κρόνο θέτει σε οργασμό τους μηχανισμούς της έτσι ώστε να τον αποπλανήσει και να τον συμπαρασύρει μακριά από τη σοφία του και την εργασιομανία του. Επίσης όψη κόντρα και αποτελεί δείκτη έντασης στις σχέσεις.

Είναι δεδομένο πως τις ημέρες αυτές θα ενταθούν διλήμματα, πάθη, βαμπιριστικές και σοφές καταστάσεις. Οι άνθρωποι που επηρεάζονται εύκολα από τον Ήλιο και τον Κρόνο θα έλθουν σε αντιπαράθεση από αυτούς που δέχονται την επιρροή της Λίλιθ και αυτό θα προκαλέσει συγκρουσιακές καταστάσεις, ρήξεις, εντάσεις, πάθη και ίντριγκες. Η όψη καλεί να αποκοπούμε από σεξουαλικές ασυδοσίες-εκμεταλλεύσεις, να ωριμάσουμε συναισθηματικά και να αποχωριστούμε από χαμηλά ενεργειακά-σεξουαλικά πεδία. Οι σχέσεις απαιτούν ουσιαστικό και όχι επιφανειακό δέσιμο. Το δίδαγμα του Κρόνου στην έξαρση είναι ολοφάνερο.



Σελήνη: 

Τρίγωνο με Άρη:   Η όψη αυτή χαρίζει στα συναισθήματα, τα οποία είναι θηλυκής προέλευσης-ποιότητας αρσενική χροιά. Συναισθηματική γενναιότητα, θάρρος και ρώμη απαιτούν συναισθηματικούς απεγκλωβισμούς από καταστάσεις εμμονικές και χειριστικές. Τα συναισθηματικά σκοτάδια οφείλουμε να τα μετουσιώσουμε σε ένα συναισθηματικό, λυτρωτικό και απελευθερωτικό φως. Πάγιο το αίτημα για δράση, ικανοποίηση και επίτευξη των στόχων. Θέληση, υπομονή, συναισθηματική αντοχή και υπεροχή για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας σε όλα τα φάσματα της προσωπικής μας ζωής. Δεν υπάρχει τοπ «δεν μπορώ» για να το θέσω λαϊκά. Οι σχέσεις καλούνται να ωριμάσουν και να λειτουργούν όχι σαν «σκλαβιά» αλλά ως « ελευθερία».

Αντίθεση με Κρόνο:   Πάγιο το αίτημα για συναισθηματικό έλεγχο. Η όψη αυτή δρα περιοριστικά, ελεγχόμενα και ξεφουντώνει τα φλεγόμενα πάθη, τα οποία αντικαθίστανται από αποκοπή και απομάκρυνση στις σχέσεις. Εμφανής η έλλειψη αυτοπεποίθησης, συναισθηματική ψυχρότητα και αυστηρότητα στο μενού της πανσελήνου. Λόγω υπερβολικής εργασιακής-επαγγελματικής δραστηριοποίησης πιθανώς να νιώσουμε συναισθηματικά αδύναμοι και λυπημένοι. Απαισιοδοξία και ένα κακό mood δεσπόζουν. Απαιτεί η όψη αυτή το σπάσιμο συναισθηματικών δεσμών με την οικογένεια, το σπίτι και τη μητέρα μας. Όχι πορεία προς την αδιαφορία και την αποκοπή, αυτό είναι αλαζονεία. Η όψη απαιτεί συναισθηματική και γενική ανεξαρτησία, αποδέσμευση με σκοπό την εξέλιξη μας.  Η ανάγκη ωστόσο για σταθερότητα στις οικογενειακές σχέσεις εντείνεται ενώ παράλληλα οι άνδρες έχουν μία ροπή αυτές τις ημέρες να δημιουργήσουν ερωτικές σχέσεις με μεγαλύτερες γυναίκες από την ηλικία τους, οι οποίες πιθανώς να έχουν τη μητρική φιγούρα.

Τρίγωνο με Βόρειο Δεσμό:   Καρμική όψη, η οποία προκαλεί μία συναισθηματική επεξεργασία και μετουσίωση. Ανάγκη για επεξεργασία συναισθημάτων του παρελθόντος. Τα συναισθήματα καιοι επεξεργασίες δεν εμποδίζονται ιδιαιτέρως έτσι μπορούμε να επιτύχουμε τις επιθυμητές αλλαγές για συναισθηματική ενδυνάμωση και συγχώρεση προς τραυματικά συναισθήματα που βιώσαμε στο παρελθόν.

Σύνοδος με Λίλιθ:   Όψη δύσκολη κατά τη γνώμη μου. Τα δύο τμήματα της Σελήνης, ορατό και μη ενώνονται. Η Σελήνη  έχει την ικανότητα και την επιθυμία να πνίξει τη ζωώδη Λίλιθ παραδίδοντας μαθήματα συναισθηματικής ειλικρίνειας και όχι συναισθηματικής εκμετάλλευσης και «βαμπιρισμού». Η Λίλιθ για να αντισταθεί θα προσπαθήσει να σκοτεινιάσει τη Σελήνη και να παραπλανήσει τα συναισθήματά της μέσω της λαγνείας της. Είναι μία όψη, η οποία χαρακτηρίζεται δύσκολη και απαιτεί συναισθηματική ωριμότητα, συνείδηση και όχι αέρινη διάθεση. Οι ενεργοί συνειδησιακά και σώφρονες έχουν όλα τα φόντα να χειριστούν αυτή την όψη και να απογαλακτιστούν από συναισθηματικές-σεξουαλικές εκμεταλλεύσεις.


                                                       

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Ευρωπαϊκή Ένωση - Μακροπρόθεσμες Προβλέψεις


Με αφορμή τη συρρίκνωση του οικονομικού τομέα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στη ζώνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ας κάνουμε μία διείσδυση στον γενέθλιο αστρολογικό χάρτη της Ευρωζώνης και ας κατανοήσουμε τις δυνατότητες της και τη δυναμική της ζώνης μας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση τέθηκε σε λειτουργία την 1η Ιανουαρίου 1958 στη Ρώμη με την υπογραφή του «Συμφώνου της Ρώμης».

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

The first weekend of October


Καλό μήνα!!! Σάββατο σήμερα και ο Οκτώβρης έκανε ποδαρικό με μία χαρούμενη, αισιόδοξη και παιχνιδιάρα Σελήνη. Το φεγγάρι αυτό το Σαββατοκύριακο μας κρατάει συντροφιά από τον λαμπερό και επεκτατικό Τοξότη, είναι ένα φεγγάρι αισιόδοξο, φιλοσοφημένο, με καλή διάθεση και αρκετή κοινωνικότητα. Τα συναισθήματά μας; Ανήσυχα, ανεξάρτητα, παρορμητικά και περιπετειώδη. Έχει μία ροπή προς την ευχαρίστηση, την καλοπέραση, τη διασκέδαση και το φλερτ. Χαρακτηριστικό της πως μιλάει και εκφράζεσαι συνήθως έξω από τα δόντια, χωρίς να υπολογίζει τα κόστη των παρεξηγήσεων.