Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Πρόσκληση στο <Δήμου Δρώμενα>

Σας προσκαλούμε στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Πανοράματος <Ηλίας Τριανταφυλλίδης>  το Σάββατο 2 Μαρτίου και ώρα 17:00 με 19:00.

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Η Πανσέληνος στην Παρθένο

Την Δευτέρα 25/2 και ώρα 22:26 μετά μεσημβρινής σχηματίζεται η πανσέληνος στην Παρθένο. Θέματα εργασιακά, ρουτίνας και διευθέτησης της καθημερινότητας έρχονται στο προσκήνιο. Είναι σημαντικό να προσέξουμε την διατροφή μας καθώς η εν λόγω πανσέληνος ενδείκνυται για παροδική αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Ο ωροσκόπος της πανσελήνου σχηματίζεται στον Ζυγό, κυβερνήτης πλανήτης είναι η Αφροδίτη, η οποία αποχαιρετά το ζώδιο του Υδροχόου για να κάνει την είσοδό της σε εκείνο των Ιχθύων. Αισθηματικές σχέσεις δοκιμάζονται και για ορισμένους κλείνει ένας κύκλος μεγάλης διάρκειας. Θέματα οικογενειακά έρχονται στο προσκήνιο και καλό είναι να αποφύγουμε την σκληρή κριτική και την ακαμψία με τους οικείους μας. Η πανσέληνος λαμβάνει χώρα στον άξονα φιλίας-ερώτων και έτσι μπορούμε να τονίσουμε πως είναι ιδιαίτερα αισθησιακή, ρομαντική και ταξιδεύει τις αισθήσεις μας. Δεν είναι ιδιαίτερα άσχημη πανσέληνος, απλά αυξάνει τον υποκειμενισμό, μειώνει την ευθυκρισία και την ρεαλιστική αντιμετώπιση θεμάτων. Αυτό συνεπάγεται μία γενικότερη αδυναμία συγκέντρωσης και ανταπόκρισης στην καθημερινότητά μας.

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Ανάδρομος Ερμής στους Ιχθείς


O Ερμής ανάδρομος στους Ιχθείς! Ασυνεννοησία, παραλήψεις, λάθη στην επικοινωνία, αφηρημάδα, επανεξέταση σχέσεων και καταστάσεων. Δεν είναι και ότι καλύτερο ο Ερμής στο αφηρημένο ζώδιο των Ιχθύων και μάλιστα ανάδρομος προκαλεί μεγαλύτερη σύγχυση, ασάφεια και έναν αποπροσανατολισμό. Ας μην δεσμευτούμε για σημαντικά θέματα, ας τα εξετάσουμε προσεκτικά. Φυσικά, τι γίνεται εφόσον μας προταθεί μία εργασία; Την απορρίπτουμε; Όχι βέβαια! Την αποδεχόμαστε και έχουμε υπόψη μας πως μπορεί να τροποποιηθεί μελλοντικά (ίσως και υπέρ μας). Αποφεύγουμε την αγορά κινητών τηλεφώνων, υπολογιστών, netbook, ipad ή iphon. Οτιδήποτε σχετίζεται με την επικοινωνία θέλει προσοχή. Προσοχή στις μετακινήσεις μας αλλά και στις απώλειες αντικειμένων ή στις κλοπές.

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Τα Ζώδια & οι Ερωτικοί συνδυασμοί τους

Γράφει η Φανή Τράϊκου,
Βιογραφικό σημείωμα:
Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, ένα ανοιξιάτικο απόγευμα του 1988. Από τότε που άρχισα να παρατηρώ σφαιρικά τον κόσμο ένιωθα ότι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αντικείμενα διαχρονικής μελέτης είναι ο ίδιος ο άνθρωπος και κάθε πτυχή της ύπαρξης του. Δε μ’ ενδιέφερε όμως να γίνω βιολόγος για να μελετάω κύτταρα, ούτε φυσικός για ν’ αναλύω φαινόμενα του σύμπαντος μας. Καλά όλα αυτά, αλλά εγώ είχα το δικό μου τρόπο να σκέφτομαι και να κατανοώ αυτά που συνέβαιναν γύρω μου αλλά και μέσα μου κι έτσι γρήγορα κατάλαβα ότι θα κατευθυνθώ αλλού.

Αποφοίτησα ως Ψυχολόγος από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συνέχισα με σπουδές ειδίκευσης στο Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ, στην Ολλανδία. Παράλληλα πάντα έψαχνα να βρω κομμάτια της Αλήθειας σε τομείς και αντικείμενα πέραν της Ψυχολογίας. Έτσι γρήγορα ασχολήθηκα με το Θέατρο, τη Φιλοσοφία αλλά και την Αστρολογία – με την οποία ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος και διαρκεί μέχρι και σήμερα. Γρήγορα άρχισα ν’ αναρωτιέμαι, να ψάχνω και εντέλει ν’ ανακαλύπτω έναν ολοκαίνουριο συναρπαστικό κόσμο, τον κόσμο των Άστρων. Παράλληλα ξεκίνησα δειλά-δειλά τις πρώτες μου συσχετίσεις κι αστρολογικές ερμηνείες. Όσα περισσότερα κατανοούσα, τόσο συνέχιζα να μελετώ και ν’ αγαπώ την Αστρολογία, ξεκινώντας πριν χρόνια σ’ εντελώς ερασιτεχνικό επίπεδο και φτάνοντας σήμερα να δημοσιεύω άρθρα Αστρολογίας – πέρα απ’ όλα τ’ άλλα – χωρίς φυσικά ποτέ να σταματώ να επεκτείνω τις γνώσεις μου πάνω στην υπέροχη αυτή επιστήμη.

Νέα Σελήνη στον Υδροχόο/Προβλέψεις


Την Κυριακή 10/2 και ώρα 9:20 προ μεσημβρινής σχηματίζεται η νέα σελήνη στην 21ο του Υδροχόου. Είναι ένα φεγγάρι χωρίς ιδιαίτερους σχηματισμούς, το οποίο ωστόσο κρύβει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Η νέα αυτή σελήνη στηρίζει τα σχέδιά μας αλλά και την ανασυγκρότηση της σκέψης μας, χαρίζει δυναμισμό, πρωτοτυπία και πρωτοποριακό πνεύμα. Οι δεσμοί της σελήνης συμμετέχουν στο νέο αυτό φεγγάρι. Τι σημαίνει αυτό; Πως ενεργοποιείται η ηλιακή έκλειψη του περασμένου Νοεμβρίου του 2012 στο ζώδιο του Σκορπιού. Η οικονομική ανασφάλεια αλλά και εκείνη σε συναισθηματικό επίπεδο δεσπόζουν. Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες και Υδροχόοι του τρίτου δεκαημέρου έχετε να αντιμετωπίσετε ξανά θέματα του περασμένου Νοέμβρη. Πιθανά ενδεχόμενα; Η απρόσμενη ρήξη συναισθηματικών ή οικονομικών σχέσεων. Η ψυχολογική αναστάτωση, η φόρτιση μπορούν να σας στριμώξουν, ωστόσο μακροπρόθεσμα τα αποτελέσματα θα φανούν άκρως ευεργετικά για τους εκπροσώπους των προαναφερθέντων ζωδίων.

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Ερωτικοί Συνδυασμοί Ζωδίων


Κριός:  Με παραδοσιακό κυβερνήτη τον Άρη διακατέχεται από φλογερά συναισθήματα, είναι ιδιαίτερα παθιασμένο ζώδιο και αναζητάει την δράση μέσα σε μία σχέση. Αντιπαθεί την στασιμότητα, την ρουτίνα και αναζητάει νέες πλοηγήσεις μέσα από μονοπάτια εξερεύνησης και πρόκλησης. Ανήκει στην τριάδα της φωτιάς, διακατέχεται από αισθήματα ενθουσιασμού και δεν μπαίνει σε καλούπια. Μπορεί να επισυνάψει εξαιρετική σχέση με Λέοντες και με Τοξότες καθώς ανήκουν στην τριάδα της φωτιάς. Ο ενθουσιασμός, το ενδιαφέρον και η αμοιβαία κατανόηση μπορούν να οδηγήσουν την σχέση στα «ουράνια». Εξαιρετικές προοπτικές μπορούν να δημιουργηθούν με Διδύμους και Υδροχόους καθώς ανήκουν στην ίδια πολικότητα, την αρσενική. Χαρακτηριστικό μιας τέτοιας σχέσης είναι ο ενθουσιασμός, ο οποίος αναμιγνύεται με ένα εξαιρετικό επικοινωνιακό υπόβαθρο και αυτό μπορεί να στείλει την σχέση κυριολεκτικά στον παράδεισο. Κεμ κεμ θα χαρακτήριζα την σχέση Κριού-Ζυγού καθώς οι αντιθέσεις μπορούν να είναι είτε ενωτικές είτε διαλυτικές. Ως απέναντι ζώδια, μπορεί να ανήκουν σε διαφορετική ποιότητα (φωτιά και αέρας) αλλά ανήκουν στην ίδια πολικότητα, την αρσενική έτσι μία ένωση δεν είναι αναπόφευκτη. Ο Κριός έχει ανάγκη να ηγηθεί, να λάμψει ενώ ο Ζυγός έχει ανάγκη για ένωση και ταύτιση. Ο Κριός δυσκολεύεται να συμπορευτεί και ο Ζυγός να πάρει πρωτοβουλίες έτσι η ένωσή τους μπορεί να σταθεί άκρως βοηθητική αρκεί να υπάρχει ανοχή στην διαφορετικότητα της φύσης τους. Ο συνδυασμός Κριού-Σκορπιού μοιάζει με ένα εν ενεργεία ηφαίστειο μιας και τα δύο ζώδια κυβερνώνται από τον Άρη. Το πάθος, η ένταση και το σασπένς δεν λείπουν μόνο που ο Κριός αδυνατεί να κατανοήσει την κτητικότητα του Σκορπιού και ο Σκορπιός δεν ανέχεται την έλλειψη συναισθήματος από μεριάς του Κριού. Χρειάζονται αμοιβαίες υποχωρήσεις προκειμένου να αποφευχθεί μία σύγκρουση ή η διάλυση της σχέσης.

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Αστρολογική Ατζέντα Φεβρουαρίου



Γεμάτο ενδιαφέρον θα χαρακτήριζα τον μήνα Φεβρουάριο καθώς στον αστρολογικό ουρανό υπάρχουν αρκετές πλανητικές αλλαγές ή μετατοπίσεις. Βασικό στοιχείο του μηνός Φεβρουαρίου είναι το στοιχείο του Ποσειδώνα. Οι Ποσειδώνιες ποιότητες σχετίζονται με το συναίσθημα, τις ευαισθησίες, την διαίσθηση αλλά και τις θολές καταστάσεις, τις ψευδαισθήσεις ή τις εξαπατήσεις. Ιδανικός μήνας για διαλογισμό και προσευχή, μας παρέχει δύναμη ώστε να βρούμε λεπτές ισορροπίες με τον ίδιο μας τον εαυτό. Το συναίσθημα αποκτά δύναμη και το σύμπαν μας οδηγεί σε μονοπάτια πιο πνευματικά, πιο ανθρώπινα και φιλεύσπλαχνα.  Πιο αναλυτικά και μέρα με την ημέρα:

Δίας στους Διδύμους / Προβλέψεις


Jupiter-in-GeminiΑπό το βραδάκι της Δευτέρας 11 Ιουνίου 2012 και μέχρι τις 25 Ιουνίου 2013 ο πλανήτης της τύχης, της επέκτασης, της αισιοδοξίας, της πληθωρικότητας, της πίστης, της φιλοσοφίας, της ελπίδας, της μεγέθυνσης, της δημιουργικότητας αλλά και της συνείδησης εισέρχεται στο αέρινο και επικοινωνιακό ζώδιο των Διδύμων. Παραδοσιακά βρίσκεται σε θέση αδυναμίας στο εν λόγω ζώδιο, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκφράσει με ευκολία τις θετικές του ιδιότητες και ποιότητες. Παρόλα αυτά, δεν παύει να είναι Δίας και επεκτείνει ή εξομαλύνει καταστάσεις που σχετίζονται με το εν λόγω ζώδιο. Μετά από την κούρσα του στον Ταύρο, μετά από την σταθεροποίηση, την υλοποίηση των σχεδίων μας, έρχεται να τα εμπλουτίσει με γνώση, με σοφία και να τα μετουσιώσει σε πιο αξιόλογες οντότητες. Περνάμε από έναν γήινο ζώδιο σε ένα αέρινο και αυτό μας βάζει στη διαδικασία να αφουγκραστούμε τα σχέδια μας, να τα ενδυναμώσουμε με την σοφία του και τις καινοτομίες του. Θέματα που σχετίζονται με το ζώδιο των Διδύμων έρχονται στο προσκήνιο και επιδέχονται τροποποιήσεις και ενίσχυση. Οι τομείς της παιδείας, της εκπαίδευσης αλλά και ολόκληρο το εκπαιδευτικό σύστημα περνάνε από την φάση της διύλισης και φιλτράρονται ώστε να ανανεωθούν και να γίνουν πιο αποτελεσματικά. Οι τομείς των μέσων μαζικής ενημέρωσης και μεταφοράς περνάνε μέσα από μία φάση ξεκαθαρίσματος και ανανέωσης. Όσον αφορά τον πρώτο, οι εκπρόσωποι του θα κριθούν και οι αξιόλογοι θα αναδειχτούν ενώ παράλληλα ο δεύτερος αναμένεται να βελτιωθεί ή σχέδια θα ολοκληρωθούν. Χαρακτηριστικό μότο του εν λόγω Δία, του Δία στους Διδύμους είναι η επέκταση μέσω των νέων ιδεών. Οι άνθρωποι γίνονται πιο κοινωνικοί, πιο επικοινωνιακοί και μία πιο ανάλαφρη διάθεση έρχεται να συντροφεύσει την καθημερινότητά μας, ο λόγος αποκτάει μία υπεροχή και αναπτύσσονται οι δημόσιες σχέσεις. Το διεθνές εμπόριο και οι διεθνείς συναλλαγές ανακάμπτουν σημαντικά ενώ παράλληλα νέα επιτεύγματα αναδεικνύονται μέσα από τον επιστημονικό κλάδο. Ο άνθρωπος στρέφεται προς ανώτερα ιδανικά, αποχωρίζεται την ύλη και ενδιαφέρεται για την πνευματική διάσταση της ζωής, είναι η ώρα της προσωπικής μας προσπάθειας να εμπλουτίσουμε τα σχέδιά μας με γνώση και να τα προωθήσουμε ώστε να τα ενστερνιστεί και ο κοινωνικός μας περίγυρος. Ας δούμε αναλυτικά πως θα επηρεάσει η νέα θέση του Δία στους Διδύμους τους 12 εκπροσώπους του ζωδιακού(συνυπολογίστε και την πρόβλεψη του ωροσκόπου σας καθώς δίνει ένα πιο προσωπικό στίγμα για την πορεία της επόμενης χρονιάς):