Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Αστρολογική Ατζέντα Μαρτίου

1/3: Η νέα σελήνη στους Ιχθείς σχηματίζεται στην 10ο του ζωδίου. Ο Δίας από τον Καρκίνο συμμετέχει στο φαινόμενο με θετική γωνία τριγώνου (ακριβείας) έτσι το φεγγάρι αποκτά μια αισιόδοξη νότα. Ευδοκιμούν το συναίσθημα, οι ευαισθησίες, ο ρομαντισμός, η Πίστη αλλά και η τύχη. Ένα άλλο χαρακτηριστικό της όψης αποτελεί η διαίσθηση, η οποία χτυπάει κόκκινο μιας και το νερό σχετίζεται με την διαίσθηση. Πάγια είναι η ανάγκη μας για επέκταση τόσο υλική όσο και πνευματική ενώ αναπτύσσονται ιδανικά όπως η οικογένεια, η πατρίδα και η φιλανθρωπία. Η προσωπικότητα μας γίνεται πληθωρική, χαίρει καλοτυχίας ενώ η αφθονία φλερτάρει με την ψυχή μας. Ευκαιρία να συγχωρέσουμε εκείνους που μας έχουν πικράνει (νέα σελήνη στο ζώδιο της Θρησκείας) και να καθαρίσουμε την ψυχή μας από ατροφικά και δηλητηριασμένα συναισθήματα.  Εύνοια δέχονται Καρκίνοι, Σκορπιοί και Ιχθύες του πρώτου δεκαημέρου ενώ εύνοια δέχονται και Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι στο πρώτο δεκαήμερο (τέλη πρώτου αρχές δευτέρου δεκαημέρου). Θολές καταστάσεις και μία ασάφεια ταλανίζει Τοξότες και Διδύμους των ίδιων δεκαημέρων όσον αφορά επαγγελματικά και οικογενειακά ζητήματα. Κινηθείτε βάση διαίσθησης και μην ποντάρετε στην λογική.


2/3: Η Αφροδίτη από τον Αιγόκερω (ορθόδρομη αλλά στην σκιά της ανάδρομης πορείας της ακόμα) συναντάει τον Άρη (ανάδρομο) και αυτό δημιουργεί ένα κλίμα έντασης στις σχέσεις. Υπάρχει δυσκολία όσον αφορά την ένωση του θηλυκού και του αρσενικού ενώ παράλληλα εκδηλώνεται και μία δυσαρμονία στις σχέσεις και στις συνεργασίες. Ο υπέρμετρος ερωτισμός μπορεί να μας τυφλώσει και να αγνοούμε τα συναισθήματα των άλλων. Η συντηρητική Αφροδίτη έχει ανάγκη από ασφάλεια και δεν εκφράζεται εύκολα ενώ και ο Άρης είναι αδύναμος να εκφράσει τις αρσενικές του ιδιότητες. Μία λιγότερο άμεση προσέγγιση στις σχέσεις είναι εμφανής και μέσω του διαλόγου μπορούν να ξεπεραστούν οποιεσδήποτε δυσκολίες. Κρόνος και Άρης γυρίζουν ανάδρομοι βάζοντας φρένο στις επαγγελματικές μας φιλοδοξίες. Περίοδος επανεξέτασης σχεδίων και αναθεωρήσεων είναι αυτή της άνοιξης. Πιο προσεκτικοί πρέπει να φανούν Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι του τρίτου δεκαημέρου ή όσοι έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στις εν λόγω ζωδιακές μοίρες.

3/3: Ο Ήλιος από τους Ιχθείς σε εξάγωνο με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω προσδίδουν ιδιαίτερη αντοχή, ανθεκτικότητα, μαχητικότητα στην ημέρα. Το επιχειρηματικό ένστικτο ξυπνάει μέσα μας και η φιλοδοξία φτάνει στο ζενίθ. Ο ερωτισμός και η σεξουαλικότητα εμπλέκονται γλυκά έτσι μας υπόσχονται όμορφες ερωτικές σκηνές. Τυχεροί; Ταύροι, Σκορπιοί, Καρκίνοι, Αιγόκεροι και Παρθένοι, Ιχθείς του δευτέρου δεκαημέρου. Η ανάγκη για αλλαγή και μεταμόρφωση σε όλα τα επίπεδα μπορεί να είναι εντυπωσιακή έτσι τίποτα δεν θα μοιάζει με το παρελθόν.

4/3: Η Αφροδίτη σε ένα ταυ-τετράγωνο με τους δεσμούς της σελήνης προμηνύει χωρισμούς, ξαφνικές απογοητεύσεις και ψυχρότητα στις σχέσεις και στις συνεργασίες. Επίσης, πλήττονται οικονομικές συνεργασίες. Δεν αποκλείεται να προκύψουν αντισυμβατικοί και περίεργοι σχηματισμοί που δεν στηρίζονται στην ειλικρίνεια αλλά στο συμφέρον.  Πολλές φορές χρειάζεται να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο εκείνων των σχέσεων που στηρίζονται σε αναχρονιστικά πρότυπα και δεν μας αφήνουν να εξελιχτούμε. Πιο προσεκτικοί Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι του τρίτου δεκαημέρου ή όσοι έχουν πλανήτες και ωροσκόπο στο τρίτο δεκαήμερο των ζωδίων.

5/3: Η Αφροδίτη μετά την τετράμηνη παρουσία της στο σκληρό και παγερό περιβάλλον του Αιγόκερω περνάει στον ιδεαλιστή και ανθρωπιστή Υδροχόο. Αντιλαμβανόμαστε την αγάπη και τον έρωτα με έναν τρόπο εντελώς διαφορετικό, αντισυμβατικό. Πολλές φορές γινόμαστε ψυχροί, αδιάφοροι ή απρόσωποι αλλά στην ουσία φοβόμαστε μην τυχόν χάσουμε την ελευθερία μας. Έχουμε ανάγκη να επικοινωνήσουμε, να βρεθούμε με κόσμο. Αν και φοβόμαστε την δέσμευση δεν μπορούμε χωρίς τις κοινωνικές σχέσεις. Αγαπάμε την συντροφικότητα ενώ στον έρωτα μας ελκύουν αντισυμβατικές, εκκεντρικές προσωπικότητες. Η φιλία αποτελεί βασικό κριτήριο σε μία σχέση και μία σχέση δεν έχει προοπτική εάν δεν στηρίζεται στη φιλία. Μέσα στο επόμενο διάστημα θα ευδοκιμήσουν η ανάμειξη μας με συλλογικές ομάδες και η φιλία. Τυχεροί θα σταθούν σε επίπεδο αισθηματικό και οικονομικό Ζυγοί, Υδροχόοι, Δίδυμοι και Λέοντες, Κριοί, Τοξότες.

11/3: Για Τρίτη και τελευταία φορά ο Ερμής από τον Υδροχόο συναντάει τον μεγάλο δάσκαλο Κρόνο σε τετράγωνο. Μπορούν να δημιουργηθούν προβλήματα στην επικοινωνία, έλλειψη εμπιστοσύνης στις ιδέες των άλλων και ακαμψία στην σκέψη. Μελαγχολία και αρνητικές σκέψεις κυριεύουν τον νου μας ενώ ο αυθορμητισμός εκλείπει. Παρόλα αυτά ο νους γίνεται ιδιαίτερα παραγωγικός και μέσα από την σκληρή δουλειά μπορούμε να πετύχουμε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Καλό είναι να είμαστε δεκτικοί στην σκληρή κριτική και αντί να μας αποδυναμώσει να μας δώσει κίνητρα για διεύρυνση και επέκταση. Προσεκτικά πρέπει να κινηθούν Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι στο τρίτο δεκαήμερο καθώς θα δουν ένα φρένο στις επαγγελματικές τους φιλοδοξίες αλλά και στην προσωπική τους ζωή.

13/3: Ο Ήλιος και ο Κρόνος σε ένα εντυπωσιακό τρίγωνο μεταξύ τους χαρίζουν σταθερότητα και προωθούν δυναμικά τις επαγγελματικές μας επιδιώξεις. Η τάση μας για αυτοέλεγχο μπορεί να εντυπωσιάσει. Η οριοθέτηση, η σύνεση, η επιμονή, η υπομονή, το σθένος και η σταθερότητα μπορούν να αποδειχτούν αρετές που μας κατοχυρώνουν και μας οδηγούν στην κατάκτηση ενός στόχου. Τυχεροί; Ιχθείς, Καρκίνοι και Σκορπιοί του τρίτου δεκαημέρου. Από κοντά ευνοούνται Ταύροι, Παρθένοι και Αιγόκεροι.

14/3: Ερμής και Άρης σε ένα αρμονικό τρίγωνο φέρνουν εξελίξεις σε θέματα σχέσεων, συνεργασιών αλλά και σε επαγγελματικά ζητήματα. Νέες συμφωνίες τίθενται στο τραπέζι ή προτάσεις από τον Ιανουάριο βρίσκουν λύση. Έχουμε ανάγκη να αποκτήσουμε γνώσεις, να μορφωθούμε και να διευρύνουμε την πνευματική μας καλλιέργεια. Μας χαρακτηρίζουν το πείσμα, η αποφασιστικότητα και η επιβλητικότητα. Μάλιστα, μπορούμε να συσχετιστούμε με την έρευνα και τις επιστημονικές ανακαλύψεις. Ο νους μας χαρακτηρίζεται από οξυδέρκεια και έχουμε ικανότητα διπλωματική ώστε να επισυνάψουμε δυνατές συμμαχίες. Χρειάζεται να αποφύγουμε μόνο την αδιαλλαξία (Ερμής σε σταθερό ζώδιο). Εύνοια δέχονται Ζυγοί, Υδροχόοι, Δίδυμοι, Παρθένοι, Κριοί αλλά και Τοξότες, Λέοντες.

16/3: Στις 19:08 σχηματίζεται η πανσέληνος στον άξονα Ιχθύων-Παρθένου και συγκεκριμένα στο ζώδιο της Παρθένου. Θέματα εργασιακά αλλά και υγείας ή δημοσίου παρουσιάζουν κάποια ένταση. Τα φώτα σε εμπλεκόμενες δύσκολες γωνίες (ήσσονος σημασίας) προκαλούν κάποια συναισθηματική επιβάρυνση και μιλούν για κάποια συναισθηματικά μπλοκαρίσματα. Ωστόσο, η θετική γωνία του Κρόνου (έστω και αποκλίνουσα) μπορεί να σημάνει σταθεροποιήσεις σχεδίων αλλά και στην προσωπική μας ζωή. Τύχη και εύνοια δέχονται Ταύροι και Αιγόκεροι του τρίτου δεκαημέρου αλλά και Παρθένοι, Ιχθείς στο τρίτο δεκαήμερο. Δεν είναι ιδιαίτερα άσχημη πανσέληνος, ας απολαύσουμε τους κόπους των αγώνων μας. Συν τοις άλλοις ο Ερμής και ο βόρειος δεσμός της σελήνης σε τρίγωνο μεταξύ τους φέρνουν εξελίξεις στην προσωπική και επαγγελματική ζωή Ζυγών, Υδροχόων και Διδύμων του τρίτου δεκαημέρου. Κάποιες προκλήσεις συναισθηματικής φύσης αναμένονται για Υδροχόους του πρώτου δεκαημέρου αλλά και για Καρκίνους και Παρθένους στο πρώτο δεκαήμερο.

18/3: Η Αφροδίτη από τον Υδροχόο συναντάει τον κυβερνήτη του ζωδίου που την φιλοξενεί, τον Ουρανό σε εξάγωνο κάτι που φέρνει ανανέωση στην αισθηματική μας ζωή αλλά και στην διάθεση μας. Πάγιο είναι το αίτημα για συναισθηματική ανεξαρτησία και ελευθερία ενώ θα προκύψουν και ξαφνικές ευχάριστες γνωριμίες που θα μας ενθουσιάσουν. Η φιλία αναπτύσσεται δεόντως και τα όρια μεταξύ έρωτα-φιλίας είναι δυσδιάκριτα. Ο έρωτας λειτουργεί καλύτερα σαν φιλία και ενέχει κάποια στοιχεία της φιλίας. Τυχεροί; Υδροχόοι, Κριοί, Λέοντες, Ζυγοί αλλά και Δίδυμοι-Τοξότες του πρώτου και δευτέρου δεκαημέρου. Τύχη και εύνοια αναμένεται και σε επίπεδο οικονομικό. Νέες οικονομικές συμφωνίες μπορούν να ευδοκιμήσουν. Τύχη για εκείνους που έχουν γενέθλια Αφροδίτη στα ζώδια του αέρα και της φωτιάς.
Ο Ερμής περνάει στο χαοτικό περιβάλλον των Ιχθύων. Η μνήμη μας είναι όχι και τόσο δυνατή, έχουμε τάσεις φυγής από την πραγματικότητα και δύσκολα ανταποκρινόμαστε στο καθημερινό πρόγραμμα ρουτίνας. Ωστόσο, είναι μία εξαιρετική θέση για τους καλλιτέχνες, τους συγγραφείς, τους ποιητές, τους ηθοποιούς και για όσους ασχολούνται με την τέχνη. Επικοινωνούμε βάση της διαίσθησης, διαθέτουμε φαντασία, αφέλεια αλλά μπορούμε να πέσουμε και θύματα του ίδιου μας του εαυτού. Έχουμε την τάση να εμπλεκόμαστε σε σκάνδαλα, υπάρχει μία ροπή προς το ψέμα για αυτό χρειάζεται να προσέχουμε ποιους εμπιστευόμαστε. Η λογική είναι αδύναμη και εμπλέκουμε τις σκέψεις μας με τα συναισθήματα μας. Προσοχή στους λεπτούς όρους στις υπογραφές συμβολαίων. Ευνοούνται σε επικοινωνιακό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο κλεισίματος συμφωνιών Καρκίνοι, Σκορπιοί και Ιχθείς. Δεν υστερούν σε εύνοια και τύχη Ταύροι, Παρθένοι και Αιγόκεροι.

21/3: Ο Ήλιος κάνει την είσοδο του στο ζώδιο της έξαρσης του, στον Κριό. Η άνοιξη αρχίζει επίσημα, η εαρινή ισημερία αποτελεί γεγονός. Η ημέρα και η νύχτα εξισώνονται σε μία εξίσωση πρωτοβάθμια. Καλούμαστε να διώξουμε τις ανασφάλειες μας και τα φοβικά μας συναισθήματα ώστε να προχωρήσουμε στο μέλλον με αισιοδοξία και τόλμη, εξάλλου ο Κριός σχετίζεται με την τόλμη, το θάρρος και το θράσος. Εκφραζόμαστε αυθόρμητα, είμαστε δυναμικοί αλλά χρειάζεται να προσέξουμε τον εγωκεντρισμό και την εγωπάθεια. Καλό είναι να αναδείξουμε τις αρετές της συνέχειας και της ολοκλήρωσης ενός σχεδίου καθώς εγκαταλείπουμε εύκολα. Ο ενθουσιασμός, η αισιοδοξία και η εξωστρέφεια επιστρέφουν στην ζωή μας. Περίοδος σποράς και έναρξης ενός νέου κύκλου στη ζωή μας. Κριοί, Τοξότες, Λέοντες, Ζυγοί ετοιμαστείτε για απογείωση. Εύνοια δέχονται και Δίδυμοι, Υδροχόοι. Η ζωντάνια και η ενεργητικότητα επιστρέφουν στην ζωή μας. Το τρίγωνο Σελήνης-Ήλιου στα ζώδια της φωτιάς ουσιαστικά σημαίνει και ένα νέο, αισιόδοξο ξεκίνημα Η διάθεση μας για ταξίδια και απόδραση μας οδηγεί στην διασκέδαση και στην τόνωση.

22/2: Ερμής και Ποσειδώνας στους Ιχθείς κάνουν το νου χαοτικό, την σκέψη μας ασαφή και μη συγκεκριμένη. Αρνητικά φαινόμενα; Η μυθομανία, η φυγή από την πραγματικότητα, ο αλκοολισμός, οι καταχρήσεις, οι εξαπατήσεις, η σύγχυση και τα μπερδέματα. Αποφύγετε τις οριστικές αποφάσεις και τις υπογραφές οικονομικών και νομικών συμβολαίων. Παρόλα αυτά ευνοούνται ο ιδεαλισμός, η φαντασία και η φιλανθρωπία. Οι καλλιτέχνες και γενικότερα οτιδήποτε άπτεται της σφαίρας της φαντασίας ανακάμπτουν. Προσοχή Παρθένοι, Δίδυμοι και Τοξότες. Οι Ιχθείς είστε εξοικειωμένοι με τέτοιου είδους σκηνικά. Προσοχή στην αφηρημάδα, στις απώλειες αντικειμένων αλλά και στις κλοπές.

26/2: Ερμής και Δίας σε αρμονία χαρίζουν αισιόδοξη σκέψη, πνεύμα, πρωτοπορία, χιούμορ. Ευνοείται ο διάλογος και μπορούμε να διαπραγματευτούμε κατάλληλα τις υποθέσεις μας κλείνοντας ιδιαίτερα τυχερές επαγγελματικές συμφωνίες. Είμαστε φιλοσοφημένοι, δεν αρκούμαστε στην υλική ζωή, αναζητάμε την πνευματικότητα, τον διαφωτισμό και την διεύρυνση των πνευματικών μας οριζόντων. Τυχεροί; Καρκίνοι, Ιχθείς, Σκορπιοί αλλά και Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι ή όσοι έχουν γενέθλιο Ερμή σε ζώδια του νερού και της γης.

28/3: Ο Ερμής συναντάει τον Πλούτωνα σε εξάγωνο και αυτό ευνοεί τις επαγγελματικές, τις οικονομικές και τις νομικές συμφωνίες. Ο νους μας διαθέτει φαντασία συνδυασμένη με πρακτικότητα και έτσι μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την δύναμη του προωθώντας την επιχειρηματική μας δραστηριότητα. Έχουμε τεράστια αποθέματα διανοητικής συγκέντρωσης, διαθέτουμε πειθώ, λαγνεία και γοητεία στον λόγο μας, κάτι που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Αρεσκόμαστε στο μαύρο χιούμορ και έχουμε την ικανότητα να διεισδύουμε στο βάθος ενός προβλήματος βρίσκοντας την ρίζα του προβλήματος. Τυχεροί; Ιχθείς, Αιγόκεροι, Παρθένοι, Καρκίνοι και Ταύροι, Σκορπιοί ή όσοι διαθέτουν γήινο ή υδάτινο Ερμή.

29/3: Η Αφροδίτη σε ευνοϊκή όψη τριγώνου με τον Άρη και σε τετράγωνο δυσαρμονίας με τον Κρόνο. Ο έρωτας πάει χέρι χέρι με τις δυσκολίες, τις προκλήσεις. Ο έρωτας γίνεται μια υπόθεση δύσκολη ή τουλάχιστον για δύσκολους παίκτες. Υπάρχει μία πάγια ανάγκη για ένωση του θηλυκού με το αρσενικό. Ο αισθησιασμός, το πάθος, ο ερωτισμός και ο ρομαντισμός εμπλέκονται γλυκά και υπόσχονται μοναδικές στιγμές στον έρωτα. Ενώ είμαστε έτοιμοι να εκφράσουμε τα συναισθήματα μας με ευκολία έρχεται ο Κρόνος να βάλει φρένο και έτσι κάτι μας αποτρέπει από πλουμιστές συναισθηματικές εκφράσεις. Η ψυχρότητα, η μοναχικότητα και οι απογοητεύσεις μας ταλαιπωρούν και βάζουν φρένο στον έρωτα. Ας αποφύγουμε την απαισιοδοξία και ας σταματήσουμε να πιστεύουμε ότι δεν αξίζουμε την αγάπη των γύρω μας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σχέσεις που στηρίζονται στον σεβασμό αντέχουν στον χρόνο και στην φθορά του. Ο έρωτας είναι μία υπόθεση αξιοπρεπής εκτός από το ξέφρενο πάθος. Μέσω της επικοινωνίας και του διαλόγου μπορούμε να βρούμε τις ισορροπίες. Τυχεροί; Δίδυμοι, Ζυγοί, Υδροχόοι, Κριοί, Λέοντες και Τοξότες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου