Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Αστρολογική Ατζέντα Μαΐου / Προβλέψεις

1&2/5: Ο μήνας κάνει ποδαρικό με μία ιδιαίτερα εύστροφη και οξυδερκή Σελήνη από τους Διδύμους. Η λογική υπερέχει έναντι του συναισθήματος και αυτό μας βοηθάει να αποστασιοποιηθούμε από συναισθηματικές εμπλοκές ή παρορμήσεις. Η διάθεση μας αρκετά εξωστρεφείς και εμείς αρκετά επικοινωνιακοί αναζητούμε την κάλυψη μέσω της ανταλλαγής απόψεων και ιδεών. Στην αρχή της ημέρας λόγω του δυσμενούς τετραγώνου με τον Ποσειδώνα είμαστε κάπως άτονοι ή αποπροσανατολισμένοι και αυτό μας κάνει αφηρημένους και ασαφείς στις εκφράσεις μας. Ωστόσο, γρήγορα το κλίμα βελτιώνεται, ανακτούμε την αισιοδοξία μας και τον δυναμισμό μας ώστε να προωθήσουμε τα σχέδια μας. Ευνοούνται ο διάλογος, οι εμπορικές συνδιαλλαγές αλλά και ότι άπτεται των μέσων μαζικής ενημέρωσης, επικοινωνίας και της ναυτιλίας. Μας διακατέχει ένα αίσθημα απελευθέρωσης και αυτό βοηθάει τις σχέσεις μας να αναπνεύσουν από τον ασφυκτικό Απρίλιο. Οι λύσεις κρύβονται στον διάλογο. Εύνοια δέχονται Δίδυμοι, Ζυγοί, Υδροχόοι αλλά και Τοξότες, Κριοί, Λέοντες.


3/5: Η Αφροδίτη περνάει στον Κριό και αυτομάτως γινόμαστε περισσότερο παρορμητικοί στον έρωτα. Θεωρητικά λένε πως δεν της ταιριάζει το εν λόγω ζώδιο αλλά προσωπικά θεωρώ πως της ταιριάζει καθώς ο Άρης (εραστής της) την φιλοξενεί στο βασίλειό του. Υπό αυτήν την προϋπόθεση θέλει να παρουσιάσει το πιο ευγενικό του πρόσωπο και έτσι επιδεικνύει τον καλύτερό του εαυτό. Επιθυμούμε προσοχή και κολακεία ενώ χαρακτηριζόμαστε από πάθος, ερωτισμό και έντονα ένστικτα. Στον έρωτα γινόμαστε πολύ απαιτητικοί και αυτό μας ωθεί στον εγωισμό ή στον εγωκεντρισμό με αποτέλεσμα να αδιαφορούμε για τα θέλω και τις επιθυμίες του άλλου. Μιας και ο Κριός σχετίζεται με την έναρξη, τον σπόρο και την απαρχή του ζωδιακού κύκλου θα προκύψουν πολλοί νέοι έρωτες που θα στηρίζονται στον ενθουσιασμό και στον αυθορμητισμό. Στις σχέσεις χάνουμε την έννοια του «εμείς» και δρούμε ατομικά. Εάν ξεπεράσουμε αυτό το εμπόδιο τότε μπορούμε να βγούμε κερδισμένοι. Τα φλερτ και οι ερωτικές περιπέτειες μας παρασύρουν. Εύνοια δέχονται Τοξότες, Κριοί, Λέοντες και Ζυγοί ενώ δεν στερούνται σε κέρδος Δίδυμοι και Υδροχόοι. Εκτός αυτού στις οικονομικές μας συνδιαλλαγές γινόμαστε επιπόλαιοι και παρορμητικοί κάτι που μπορεί να μας οδηγήσει σε περιττά έξοδα. Προσοχή Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι. Μην επαναπαύεστε οι Παρθένοι!  Η Σελήνη περνάει στον καρκίνο έτσι τις απόμενες δυόμισι ημέρες θα μας απασχολήσουν θέματα οικογένειας, ακίνητης περιουσίας, πατρίδας αλλά και επαγγελματικά. Προσοχή έως αργά το απόγευμα καθώς το τετράγωνο Σελήνης-Αφροδίτης προκαλεί συναισθηματικές εμπλοκές και κόντρες σε σχέσεις ή συνεργασίες. Το βράδυ το κλίμα καλυτερεύει και ενδείκνυται για χαλάρωση, όμορφες οικογενειακές στιγμές, για μία βόλτα ή για ένα καλό δείπνο. Ο ρομαντισμός βρίσκει δυναμική και ανακτά έδαφος.

Την ίδια ημέρα, η αντίθεση Ερμή-Κρόνου μας κάνει αυστηρούς, επικριτικούς και μαζεμένους στον λόγο ή στις εκφράσεις. Η έλλειψη εμπιστοσύνης στις ιδέες των άλλων, η άκαμπτη σκέψη και τα προβλήματα στην επικοινωνία αποτελούν το μελανό σημείο της ημέρας. Μπορεί να δεχτούμε αυστηρή, άδικη ή στείρα κριτική έτσι καλούμαστε να κινητοποιήσουμε την λογική μας και τις άμυνες μας προκειμένου να μην πτοηθούμε εγκαταλείποντας τους στόχους μας. Θέματα επαγγελματικά μας απασχολούν ιδιαίτερα έντονα, απαιτούν οργάνωση, σωστούς χειρισμούς και υπευθυνότητα. Ωστόσο, είμαστε ιδιαίτερα παραγωγικοί, ικανοί και μπορούμε να επιτύχουμε μεγάλα κατορθώματα. Οτιδήποτε λέμε και εκφράζουμε περνάει από την σφαίρα της λογικής, έχει βάση και όρια. Φυσικά, η όψη χαρίζει αξιοπιστία. Προσοχή χρειάζεται να δείξουν Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες και Υδροχόοι. Η αδιαλλαξία και η ακαμψία σκέψης δεν ωφελούν. Τυχεροί στέκονται Παρθένοι, Ιχθείς, Καρκίνοι και Αιγόκεροι.

4/5: Το τρίγωνο Ήλιου-Πλούτωνα προσφέρει ασφάλεια, ζωντάνια, ενεργητικότητα, δυναμισμό αλλά και ικανότητα να αναγεννηθούμε μέσα από τις στάχτες μας. Η ανάγκη μας για έλεγχο και εξουσία μπορεί να μας οδηγήσει στην επιτυχία και στην υλοποίηση των επαγγελματικών μας ή και προσωπικών μας φιλοδοξιών. Ο ερωτισμός, η σεξουαλικότητα και τα πάθη μας παρασύρουν σε μοναδικά ερωτικά μονοπάτια. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την Σελήνη από τον Καρκίνο έρχονται να εμπλακούν με το συναίσθημα και τις ευαισθησίες έτσι οι σχέσεις μας μπορούν να αναγεννηθούν. Επιχειρηματικά, επαγγελματικά και οικονομικά σχέδια ευνοούνται ιδιαιτέρως. Εύνοια δέχονται Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι αλλά και Σκορπιοί, Ιχθείς, Καρκίνοι.

7/5: Ο Ερμής εισέρχεται στο ζώδιο που κυβερνά, στους Διδύμους  και αυτό αυτομάτως βελτιώνει την επικοινωνία. Είμαστε ομιλητικοί, επικοινωνιακοί, πνευματώδεις, με μεγάλη περιέργεια και μία ροπή προς το κουτσομπολιό. Πολλές φορές δίνουμε υποσχέσεις, τις οποίες δεν τηρούμε και αυτό μπορεί να μας στιγματίσει για ανακρίβεια. Ωστόσο, διαθέτουμε ταχύτατη αντίληψη και διανοητικό διαφωτισμό κάτι που μας σιγοντάρει σε επικοινωνιακό επίπεδο. Αλλάζουμε εύκολα διαθέσεις, είμαστε κυκλοθυμικοί και ευμετάβλητοι. Εύνοια δέχονται Δίδυμοι, Υδροχόοι, Ζυγοί, Τοξότες αλλά και Κριοί, Λέοντες που κερδίζουν σε επίπεδο εμπορικών συνδιαλλαγών και κλεισίματος συμφωνιών (υπέρ) τους.

10/5: Ο Ήλιος από τον Ταύρο συναντά τον Κρόνο από τον Σκορπιό σε διάμετρο ή αντίθεση. Αυτό δημιουργεί ένα κλίμα κάπως βαρύ, μελαγχολικό. Θέματα ασφάλειας οικονομικής αλλά και συναισθηματικής μας απασχολούν δεόντως και προκαλούν ανασφάλειες, φοβίες ή εμμονές. Μας καταβάλλει ένα αίσθημα αναστολών, χαμηλής αυτοεκτίμησης και ανήμπορου. Η οικονομική στενότητα είναι δεδομένη και πλέον καλούμαστε να αναζητήσουμε εναλλακτικές πηγές εσόδων. Εμπόδια, δυσκολίες, προκλήσεις στην προσωπική και επαγγελματική ζωή έχουν να συναντήσουν Λέοντες και Υδροχόοι ενώ βάλλονται και Ταύροι-Σκορπιοί. Ένα αίσθημα ασφυκτικό τους οδηγεί στην μελαγχολία και στην κόπωση. Βρείτε ένα χόμπι, μία δημιουργική ασχολία ώστε να εκτονώσετε αυτές τις αρνητικές συναισθηματικές δονήσεις.

11/5: Σελήνη και Άρης μαζί από τον Ζυγό δημιουργούν αντίθεση ακριβείας με την Αφροδίτη από τον Κριό. Ο εγωισμός, το υπέρμετρο «εγώ» προτάσσουν τα στήθη τους έναντι του «εμείς». Η διάθεση μας για συμβιβασμό και εναρμόνιση έρχεται σε σύγκρουση με τα θέλω μας και τις επιθυμίες μας, που είναι ιδιαίτερα ισχυρά/ές. Μας χαρακτηρίζει χαμηλή ανεκτικότητα, κυκλοθυμία και απότομη εναλλαγή διαθέσεων. Η αναποφασιστικότητα και η αποφασιστικότητα συγκρούονται έτσι εμείς νιώθουμε διχασμένοι. Μπορούν να εκδηλωθούν συναισθηματικές εμπλοκές και έτσι να δημιουργηθούν ρήγματα σε σχέσεις ή συνεργασίες. Η ευθιξία αποτελεί εμπόδιο στην ανάπτυξη των ισόρροπων σχέσεων και αυτό μας καλεί να αντιμετωπίσουμε τα αισθήματα κατωτερότητας ή κομπλεξισμού. Βάλλονται Καρκίνοι και Αιγόκεροι αλλά και Κριοί-Ζυγοί. Ωστόσο, η ερωτική διάθεση εκτοξεύεται στα ύψη και ο ερωτισμός είναι δριμύς. Έντονα και φλογερά πάθη ξεπροβάλλουν αλλά δεν έχουν διάρκεια. Εκτός της αντίθεση ο Άρης βρίσκεται στο ζώδιο της Αφροδίτης (Ζυγός) και η Αφροδίτη στο ζώδιο του Άρη (Κριός). Είναι αυτό που λέμε αμοιβαία υποδοχή και λειτουργεί σαν σύνοδος. Ο ένας φιλοξενεί τον άλλον στο σπίτι του και έτσι μπορούν να δημιουργηθούν πολύ όμορφες ερωτικές ιστορίες αρκεί να μην στηρίζονται στην ανειλικρίνεια και στην ευθιξία. Το γνώθοις αυτό μπορεί να αποτελέσει την βάση για την δημιουργία τέτοιων δυναμικών ενώσεων που θα μας βοηθήσουν να εξελιχτούμε. Τυχεροί; Τοξότες, Δίδυμοι, Λέοντες και Υδροχόοι.

Την ίδια ημέρα, το τετράγωνο Ερμή-Ποσειδώνα μας κάνει νωχελικούς, αφηρημένους και μη συγκεκριμένους στις εκφράσεις μας. Επικρατεί μία σύγχυση, μία εξαπάτηση και ένας γενικότερος αποπροσανατολισμός. Δεν ευνοούνται οι εμπορικές συμφωνίες, οι συνδιαλλαγές αλλά και οι νομικές υποθέσεις καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να πέσουμε θύματα πλεκτάνης. Προσοχή χρειάζεται να δείξουμε σε απώλειες αντικειμένων αλλά και εγγράφων ενώ καλό είναι να είμαστε επιφυλακτικοί με ότι ακούμε καθώς μπορεί να μην είναι τα πράγματα έτσι όπως φαίνονται. Έχουμε τάσεις φυγής και θέλουμε να απομακρυνθούμε από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Εύνοια δέχονται όσοι ασχολούνται με την τέχνη και την συγγραφή. Προσοχή σε υπογραφές οικονομικών συμβολαίων, ελλοχεύει ο κίνδυνος εξαπάτησης. Προσεκτικά οφείλουν να κινηθούν Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθείς προς πάσα κατεύθυνση. Ακούστε λίγη μουσική, ελάτε σε επαφή με την φύση, διαβάστε ένα βιβλία και αφεθείτε στις απολαύσεις της ζωής.

12/5: Ο Ερμής από τους Διδύμους σχηματίζει τρίγωνο με τον Άρη και αυτό χαρίζει διανοητική ταχύτητα, οξυδέρκεια και εξυπνάδα. Η ανάγκη μας για μάθηση, για γνώση και πληροφόρηση συμβαδίζει με την επικοινωνιακή μας ικανότητα. Μέσα από τις σχέσεις και τις συνεργασίες έχουμε να πάρουμε πολλά και αυτό ανοίγει τους πνευματικούς μας ορίζοντες. Μας χαρακτηρίζει η αποφασιστικότητα, το πείσμα και η επιβλητικότητα ενώ μας διακατέχει και μία ροπή προς την έρευνα. Ευνοούνται οι εμπορικές συνδιαλλαγές, οι εμπορικές συμφωνίες, οι νομικές υποθέσεις αλλά και οι υπογραφές συμβολαίων οικονομικών και μη. Μπορούμε να βρούμε εύκολα λύσεις σε ένα πρόβλημά μας εφόσον δείξουμε εμπιστοσύνη στις ιδέες των άλλων. Ευνοημένοι της όψης; Δίδυμοι, Ζυγοί, Υδροχόοι, Τοξότες, Κριοί και Λέοντες. Προωθήστε τα σχέδιά σας, κλείστε νέες συμφωνίες.

14/5: Πανσέληνος στον άξονα Σκορπιού-Ταύρου και πιο ειδικά στο ζώδιο του Σκορπιού. Θέτει επί τάπητος θέματα αισθηματικά, ασφάλειας, ελέγχου, εξουσίας αλλά και οικονομικά. Αντικειμενικά, είναι μία δύσκολη πανσέληνος καθώς εμπλέκεται ο Κρόνος σε σύνοδο και αντίθεση με τα φώτα. Ένα αίσθημα καταρράκωσης, ασφυκτικό μας πιέζει ενώ στερούμαστε του ενθουσιασμού, της χαράς και της αισιοδοξίας. Προβλήματα αισθηματικής, οικονομικής και οικονομικής φύσεως μπορούν να μας κάνουν να νιώσουμε ανασφάλεια και φοβία. Στην πανσέληνο συμμετέχει και ο Άρης (με δευτερεύουσες γωνίες) κάτι που εντείνει το άγχος, την αγωνία και μας οδηγεί στην απώλεια ελέγχου. Προσοχή πρέπει να δείξουν Ταύροι και Σκορπιοί σε σχέσεις και συνεργασίες ενώ Λέοντες και Υδροχόοι πρέπει να προσέχουν σε σχέσεις και συνεργασίες και δει σε επαγγελματικές-οικογενειακές.

Το ακριβείας τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα δημιουργεί ένα κλίμα ασφυκτικό στον έρωτα και στην οικονομική ζωή. Το συναίσθημα δυσκολεύεται να τροφοδοτηθεί και να εκφραστεί, είναι καταπιεσμένο και μπορεί να εκδηλωθεί με έντονη σαρκική επιθυμία ή με την ανάγκη μας να χειραγωγήσουμε τον/την σύντροφό μας. Μας διακατέχουν εμμονές, φοβίες, νευρώσεις και αναζητάμε τον απόλυτο έλεγχο μέσα στην συντροφική μας ζωή με τρόπο δογματικό και απόλυτο. Ωστόσο, παραβλέπουμε πως η εμπιστοσύνη κατακτιέται και δεν απαιτείται με το έτσι θέλω. Το συναίσθημα και ο ερωτισμός εμπλέκονται και γίνονται δυσδιάκριτα μεταξύ τους για αυτό πρέπει να προσέχουμε τον αυταρχισμό μας και να νοιαζόμαστε για το συναίσθημα του άλλου. Τα συναισθήματά μας μπορούν να γίνουν ιδιαίτερα φτωχά ενώ και η οικονομική ένδεια είναι δεδομένη. Όλα αυτά προκαλούν έντονη ψυχολογική φόρτιση, ένα αίσθημα μοναξιάς ή και απόγνωσης. Προσοχή πρέπει να δείξουν Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι. Το «εγώ», ο εγωισμός και η ματαιοδοξία δεν ωφελούν αντιθέτως προκαλούν ρήγματα στην ζωή μας. Η 24ο του Σκορπιού αποτελεί μία δύσκολη μοίρα που σχετίζεται με απώλειες, ναυάγια, μυστήριο, εμμονές αλλά και διαφθορά. Χρειάζεται συναισθηματική ωριμότητα και σοφία γιατί διαφορετικά θα πληγώσουμε τους απέναντί μας. Η ίντριγκα και η φθορά μπορούν να διαβρώσουν τις σχέσεις μας αλλά και τον ψυχισμό μας. Χρειάζεται να μάθουμε την έννοια της συγχώρεσης και να την εφαρμόσουμε στην ζωή μας.

16/5: Η ημέρα ανήκει στον έρωτα αλλά και στην επικοινωνία. Η Αφροδίτη από τον Κριό συναντάει τον επινοητικό Ουρανό σε σύνοδο ενώ ο Ερμής από τους Διδύμους συναντάει την Αφροδίτη και τον Ουρανό σε εξάγωνο. Νέες, ευχάριστες, συναρπαστικές και δελεαστικές ερωτικές προτάσεις θα μας κεντρίσουν το ενδιαφέρον. Η ανάγκη για έκφραση του συναισθήματος και της τρυφερότητας περνάει από την σφαίρα της λογικής έτσι μπορεί να εκφραστεί με λέξεις αλλά και με πράξεις. Είμαστε στοργικοί, τρυφεροί, γοητευτικοί, ανοιχτόμυαλοι και ικανοί στο να εκφράσουμε τα συναισθήματα μας. Αναζητάμε νέες θεωρίες, επιδιώκουμε τον διανοητικό διαφωτισμό και επιθυμούμε να πλατύνουμε τους ορίζοντές μας ερχόμενοι σε επαφή με το εξωτερικό αλλά και με διαφορετικούς πολιτισμούς. Αναπτύσσονται σχέσεις εξ αποστάσεως ή με διαφορά ηλικίας και μάλιστα μέσω του διαδικτύου ή μέσω της ανάμειξης μας σε συλλογικούς χώρους ή χώρους ομοϊδεατών. Τίθεται το δίλημμα ελεύθερος ή σε σχέση;! Όταν είμαστε μόνοι αναζητούμε την σχέση και όταν έχουμε σχέση αναζητάμε την ελευθερία μας. Απαραίτητη προϋπόθεση για την δημιουργία μιας σχέσης αποτελεί η ελευθερία, η ανεξαρτησία και η ενθάρρυνση. Διαθέτουμε μαγνητισμό, γοητεία ενώ είμαστε και υπέροχοι φίλοι. Αντιπαθούμε την ρουτίνα και μπορούμε να γίνουμε απόμακροι συναισθηματικά ή και σεξουαλικά. Υπάρχει μία ροπή για ανορθόδοξες φιλίες αλλά και για extreme σεξουαλικές τάσεις. Ο ενθουσιασμός και ο κεραυνοβόλος έρωτας υπόσχονται μοναδικές ημέρες. Πιθανές είναι και οι απρόσμενες ρήξεις. Από τις 12/5 και μέχρι τις 18/5 το κλίμα είναι κάπως εύφλεκτο και τεταμένοι. Μοιραίες σχέσεις και ενώσεις είναι στο μενού των ημερών. Εδώ θέλω να σημειώσω πως βρίσκεται σε ισχύ το λεγόμενο τετράγωνο μεταξύ Αφροδίτης/Ουρανού/Πλούτωνα. Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι είστε πιο επιρρεπείς στις επιρροές των ημερών.

18/5: Η Αφροδίτη από τον Κριό σε τετράγωνο με τον Δία από τον Καρκίνο δεν είναι μία κακή ένδειξη για τις σχέσεις μας. Χαρακτηριζόμαστε από μία υπερβολή σε επίπεδο συναισθηματικό και οικονομικό έτσι μπορούμε να οδηγηθούμε σε άσκοπες συναισθηματικές εκφράσεις ή σε περιττά έξοδα. Καλό είναι να περιορίσουμε την καταναλωτική μας μανία και την ροπή μας για απολαύσεις. Οι παρορμήσεις δεν ωφελούν. Ωστόσο, οι ημέρες είναι ιδανικές για να εκφράσουμε τα συναισθήματά ας και να κλείσουμε πληγές και ρήγματα στις σχέσεις μας. Ο εγωισμός, το υπερβολικό συναίσθημα είναι αρρωστημένα συναισθήματα και καλούμαστε να βρούμε την χρυσή τομή. Προσοχή χρειάζεται να δείξετε οι Κριοί, οι Ζυγοί, οι Καρκίνοι και οι Αιγόκεροι.

20/5: Ο Άρης έπειτα από δυόμισι μήνες γυρίζει ορθόδρομος στον Ζυγό. Σταδιακά, οι παρεξηγήσεις αρχίζουν να επιλύονται μέσα στις σχέσεις, στις συνεργασίες και στους γάμους. Στατιστικά, μπορεί να παρατηρήθηκε την άνοιξη του 2014 μία αύξηση των χωρισμών και των διαζυγίων και μία γενικότερη αναστάτωση σε τέτοιου είδους θέματα. Στην αντίπερα όχθη, μπορεί να υπήρξαν επιστροφές ερώτων από το παρελθόν και πιθανές επανασυνδέσεις. Επιτέλους, ξεκινάει μία περίοδος δράσης, σποράς και πραγματοποίησης των προσωπικών μας και επαγγελματικών μας στόχων. Κριοί, Ζυγοί απογειώνεστε αλλά με προσοχή στις ρήξεις μέσα στον τομέα σχέσεις και συνεργασίες. Καρκίνοι και Αιγόκεροι προσέχετε τις οικογενειακές και τις επαγγελματικές σας σχέσεις. Δίδυμοι και Υδροχόοι αυξάνετε την παραγωγικότητά σας. Λέοντες και Τοξότες κερδίζετε σε επίπεδο επικοινωνιακό, στόχευσης, φιλίας και συνύπαρξης μέσα σε χώρους. Ταύροι και Σκορπιοί η καθημερινότητά σας εξωραΐζεται και απελευθερώνεστε από βάρη και τυχόν προβλήματά υγείας. Πιθανώς να έρχονται στην επιφάνεια κρυμμένα μυστικά και εχθρικές στάσεις απέναντί σας. Παρθένοι και Ιχθείς θέματα οικονομικά αρχίζουν και τρέχουν ενώ βρίσκετε λύσεις σε οικονομικά σας αδιέξοδα.

21/5: Ο Ήλιος μπαίνει στους Διδύμους! Δίδυμοι χρόνια σας πολλά! Εκφραζόμαστε μέσα από την επικοινωνία και την ποικιλία, αλλάζουμε εύκολα διαθέσεις και απόψεις αλλά χαρακτηριζόμαστε από ευελιξία και ταχύτητα. Είμαστε ανήσυχοι, κοινωνικοί, πνευματώδεις ωστόσο υποσχόμαστε πράγματα που ίσως να μην τηρήσουμε όχι λόγω κακίας αλλά λόγω αμέλειας και πολυπραγμοσύνης. Η παράλληλη είσοδος της Σελήνης στον Υδροχόο πολλαπλασιάζει την επικοινωνιακή δυναμική των επόμενων δύο ημερών. Δίδυμοι, Υδροχόοι, Ζυγοί, Τοξότες, Λέοντες και Κριοί ωφεληθείτε, δράστε και αδράξτε τις ευκαιρίες που θα εμφανιστούν μπροστά σας. Περνάμε σε ένα στάδιο επικοινωνίας, που θέλουμε να εκφραστούμε και να διαδώσουμε τις ιδέες μας.

22&23/5: Δύο ημέρες σχετικά βατές και θετικές όπου ευνοείται η επικοινωνία, ο διάλογος, η ανταλλαγή απόψεων και οι συμφωνίες. Το συναίσθημα ανακάμπτει, οι οικογενειακές, οι επαγγελματικές, οι οικονομικές υποθέσεις μπορούν να έχουν θετική έκβαση. Θέματα ακίνητης περιουσίας βρίσκουν επίσης λύση. Μπορούμε να φέρουμε εις πέρας τις επαγγελματικές μας υποχρεώσεις. Λίγη νευρικότητα ίσως εκδηλωθεί το πρωί της 23ης του Μάη. Η καλή διάθεση, η ζωντάνια και η ενεργητικότητα μας συντροφεύουν. Τυχεροί; Οι του αέρα και οι της φωτιάς.

24/5: Τρίγωνο Δία-Κρόνου και η δικαιοσύνη με την σοφία ενώνουν τις δυνάμεις τους! Ο Δίας εκπροσωπεί την επέκταση, της διαστολή αλλά και την δικαιοσύνη ενώ ο Κρόνος αποτελεί σύμβολο του περιορισμού, της οριοθέτησης, της συστολής και της σοφίας. Πατέρας και γιος (μυθολογικά) ενώνουν τις δυνάμεις τους και βοηθάνε την οικονομία. Η όψη της επαγγελματικής επιτυχίας! Μέσα στον Μάη αναμένονται να σχεδιαστούν νέα επαγγελματικά πρότζεκτ που θα ωθήσουν την οικονομία στην αναμόρφωση. Τα παιδιά που θα γεννηθούν με την εν λόγω όψη θα έχουν ιδιαίτερα ανεπτυγμένο το αίσθημα της δικαιοσύνης, μία έμφυτη σοφία και θα είναι ικανότατα επαγγελματικά. Οι αλλαγές στην κοινωνία, στην δομή, στην κοινωνική διαστρωμάτωση αλλά και στις διάφορες οικονομικές βαθμίδες θα αποτελέσεις γεγονός από εδώ και πέρα. Ενδέχεται να γίνει τροποποίηση του φορολογικού και του νομοθετικού συστήματος.

25/5: Σελήνη και Αφροδίτη σε σύνοδο στον κριό προσφέρουν δυνατές συγκινήσεις και έντονες παρορμήσεις. Η εξωστρέφεια, ο ενθουσιασμός, η γενναιοδωρία και η μεγαλοκαρδιά μπορούν να δώσουν πνοή ζωής στις σχέσεις. Μία ιδιαίτερα κεφάτη και διασκεδαστική Κυριακή μας προσφέρει ξεκούραση και πλατύ χαμόγελο. Τυχεροί; Τοξότες, Κριοί, Λέοντες, Ζυγοί, Υδροχόοι και Δίδυμοι. Ευνοείται και η επικοινωνία, ο διάλογος και οι βόλτες. Αποδράστε!

26/5: Ερμής και βόρειος δεσμός της σελήνης σε αρμονία ευνοούν οτιδήποτε άπτεται της επικοινωνίας και του διαλόγου. Προωθήστε τις ιδέες σας, επικοινωνήστε και κλείστε επωφελείς οικονομικές ή επαγγελματικές συμφωνίες. Η ημέρα ενδείκνυται για ταξίδια, μετακινήσεις και προσοδοφόρες επαφές. Εύνοια δέχονται Κριοί, Ζυγοί, Δίδυμοι, Τοξότες, Λέοντες και Υδροχόοι.

27/5: Η Αφροδίτη και ο νότιος δεσμός της σελήνης μας οδηγούν σε λάθος οικονομικές και αισθηματικές επιλογές. Πολλές φορές οι άνθρωποι επαναπαυόμαστε σε σχέσεις που μας προσφέρουν ασφάλεια, σιγουριά αλλά όχι συναισθηματική εξέλιξη. Αναμένονται γνωριμίες που μας φαίνονται εύκολες αλλά ουσιαστικά δεν μας βοηθάνε να εξελιχτούμε. Δεν πρέπει να αποκοπούμε από αυτούς τους ανθρώπους παρόλα αυτά, δεν πρέπει να τους βγάλουμε έξω από την ζωή μας. Αντιθέτως, πρέπει να εμπνευστούμε από αυτούς και πατώντας επάνω στην αγάπη που μας προσφέρουν να διεκδικήσουμε μερίδιο στην εξέλιξή μας. Προσοχή σε υπογραφές οικονομικών συμβολαίων. Προσέχετε Καρκίνοι λάθος επαγγελματικές επιλογές ενώ οι Αιγόκεροι προσέχετε σε αγοραπωλησίες ακίνητης περιουσίας και σε οικονομικούς διακανονισμούς. Οι σχέσεις πρέπει να γίνονται πηγή έμπνευσης και εξέλιξης του ατόμου και να μην το καθηλώνουν στην στασιμότητα.

28/5: Ερμής και Αφροδίτη σε αρμονία βελτιώνουν την επικοινωνία, τον διάλογο και την αισθηματική μας-οικονομική μας ζωή. Νέες, ευχάριστες, συναρπαστικές και δελεαστικές ερωτικές προτάσεις θα μας κεντρίσουν το ενδιαφέρον. Η ανάγκη για έκφραση του συναισθήματος και της τρυφερότητας περνάει από την σφαίρα της λογικής έτσι μπορεί να εκφραστεί με λέξεις αλλά και με πράξεις. Είμαστε στοργικοί, τρυφεροί, γοητευτικοί, ανοιχτόμυαλοι και ικανοί στο να εκφράσουμε τα συναισθήματα μας. Αναζητάμε νέες θεωρίες, επιδιώκουμε τον διανοητικό διαφωτισμό και επιθυμούμε να πλατύνουμε τους ορίζοντές μας ερχόμενοι σε επαφή με το εξωτερικό αλλά και με διαφορετικούς πολιτισμούς. Αναπτύσσονται σχέσεις εξ αποστάσεως ή με διαφορά ηλικίας και μάλιστα μέσω του διαδικτύου ή μέσω της ανάμειξης μας σε συλλογικούς χώρους ή χώρους ομοϊδεατών. Είμαστε ανικανοποίητοι στον έρωτα και εύκολα μπορούμε να «αμαρτήσουμε». Το φλερτ και η απιστία είναι στο μενού της ημέρας. Τυχεροί στέκεστε Κριοί, Δίδυμοι, Τοξότες, Ζυγοί, Λέοντες και Υδροχόοι. Υπολογίζετε σε επιτυχημένες οικονομικές συμφωνίες αλλά και σε επωφελείς διακανονισμούς.

Η νέα σελήνη στους Διδύμους σχηματίζει τετράγωνο με τον Ποσειδώνα και τρίγωνο με τον Άρη. Χρειάζεται να επιδείξουν προσοχή Παρθένοι και Ιχθείς του πρώτου δεκαημέρου σε θέματα επαγγελματικά και οικογενειακά ενώ Δίδυμοι και Τοξότες πρέπει να προσέχουν επίσης σε τέτοιου είδους θέματα με την διαφορά ότι ένα φιλικό πρόσωπο βοηθάει τους Τοξότες ενώ ο/η σύντροφος βοηθάει τους Διδύμους. Η δράση, τα νέα ξεκινήματα ευνοούνται αλλά χρειάζεται να διατηρήσουμε τον ρεαλισμό και την αντικειμενικότητά μας. Θα ακολουθήσει ειδική αναφορά στο φεγγάρι του μήνα.

29/5: Ήλιος τετράγωνο Ποσειδώνας αποτελεί μία όψη δίκοπο μαχαίρι. Η λογική χάνει έδαφος και ο υποκειμενισμός με την μεροληψία ανακτούν δύναμη. Τα κίνητρά μας, οι επιλογές μας και οι προθέσεις μας χαρακτηρίζονται από έναν γενικότερο υποκειμενισμό. Πολλές φορές δεν έχουμε σαφή και ξεκάθαρη εικόνα για κάποια πράγματα στη ζωή μας έτσι χρειαζόμαστε μία δεύτερη γνώμη ενός έμπιστου ανθρώπου, ο οποίος θα δει πιο ρεαλιστικά από εμάς. Η όψη προκαλεί μία γενικότερη σύγχυση, μία νεφελώδη προσωπικότητα που πολλές φορές θέλει να δημιουργεί εντυπώσεις ή ακόμα πέφτει και θύμα του ίδιου της του εαυτού. Καλό είναι να αποφύγουμε την λήψη οριστικών αποφάσεων ή να καταπιαστούμε με πρακτικά ζητήματα καθώς θα δυσκολευτούμε να τα ολοκληρώσουμε με επιτυχία. Έχουμε ένα αίσθημα αυτοθυσίας, πολλές φορές αναίτιο και μπορεί να νιώθουμε άλλοτε θύματα και άλλοτε θύτες. Στρεφόμαστε προς καθετί ιδεαλιστικό, φιλάνθρωπο και καλλιτεχνικό. Ευνοούνται οι καλλιτέχνες, οι ηθοποιοί, οι συγγραφείς, οι ζωγράφοι και οποιαδήποτε καλλιτεχνική-φιλανθρωπική δραστηριότητα. Δίδυμοι προσέχετε τις επαγγελματικές αλλαγές και μην ρισκάρετε εφόσον δεν είστε σίγουροι για την άλλη εργασιακή σας θέση. Η Σελήνη στους Διδύμους σε θετικές γωνίες με τον Ουρανό και τον Άρη προσφέρει ευδιαθεσία, ενέργεια, συναισθηματική δράση αλλά και αλτρουισμό. Ο ενθουσιασμός υπάρχει και μας παρασύρει. Πιο προσεκτικά πρέπει να κινηθούν Παρθένοι, Ιχθείς και Τοξότες καθώς δεν έχουν ξεκάθαρη εικόνα για κάποια πράγματα στην ζωή τους. Μην εμπιστεύεστε ότι ακούτε και εκείνους που σας τάζουν λαγούς με πετραχήλια. Προσέχετε σε πιθανές κλοπές, στην αφηρημάδα, σε απώλειες αντικειμένων αλλά και στα υδραυλικά του σπιτιού μας.

Η Αφροδίτη μπαίνει στον Ταύρο και ο Ερμής στον Καρκίνο. Η Αφροδίτη στην κυριαρχία της προσφέρεται για βελτίωση των αισθηματικών και των οικονομικών μας υποθέσεων. Επιθυμούμε την ικανοποίηση των αισθήσεών μας, είμαστε πιστοί, τρυφεροί, στοργικοί, αισθησιακοί και εκδηλωτικοί στον έρωτα. Αντλούμε ικανοποίηση μέσα από την συντροφική ζωή και πολλές φορές γινόμαστε ζηλιάρηδες και κτητικοί καθώς θέλουμε να φροντίσουμε τον/την σύντροφό μας. Ο αισθησιασμός, ο ερωτισμός και η ικανοποίηση μέσα από το χάδι και την αγκαλιά είναι πάγιο αίτημα της εν λόγω ζωδιακής θέσης. Αγαπάμε το καλό φαγητό και το καλό ποτό. Ο δε Ερμής από τον Καρκίνο κάνει την σκέψη μας πιο αργή και επιφυλακτική. Δεν αρκούμαστε στην επιφανειακή επικοινωνία αλλά αναζητάμε την ουσιαστική και εις βάθος επικοινωνία. Είμαστε διαισθητικοί, διαθέτουμε καλή μνήμη, δεν ξεχνάμε εύκολα και είμαστε ιδιαίτερα παρατηρητικοί. Πολλές φορές θα έχουμε τα γυρίσματά μας στο παρελθόν και έτσι θα αναβιώνουμε όμορφες στιγμές που ζήσαμε σε μία παλαιά σχέση ή στην παιδική μας ηλικία. Είμαστε δεμένοι με τα αντικείμενά μας αλλά και με έννοιες όπως η πατρίδα, η θρησκεία, η οικογένεια και η παράδοση. Εύνοια δέχονται σε αισθηματικό-οικονομικό επίπεδο Ταύροι, Παρθένοι και Αιγόκεροι ενώ ευνοούνται σε επικοινωνιακό επίπεδο και επίπεδο συμφωνιών Καρκίνοι, Σκορπιοί και Ιχθείς. Το μεταξύ τους εξάγωνο βοηθάει ακόμα περισσότερο τέτοιου είδους θέματα ενώ το συναίσθημα γονιμοποιείται και βρίσκει πρόσφορο έδαφος ώστε να αναπτυχθεί.

30/5: Σελήνη και Ερμής στον Καρκίνο προσφέρουν αρμονία στο λόγο, στην επικοινωνία αλλά και στην αισθηματική μας – οικογενειακή μας ζωή. Ευνοούνται οι τρυφερές στιγμές, η χαλάρωση, η έκφραση μέσω μιας αγκαλιάς, ενός χαδιού. Η λογική εναρμονίζεται του συναισθήματος. Ευκαιρία να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις μας. Τυχεροί; Καρκίνοι, Σκορπιοί, Ιχθείς και Αιγόκεροι.

31/5: Ο Ήλιος από τους Διδύμους συναντάει τον Άρη από τον Ζυγό και αυτό χαρίζει δυναμισμό, δράση, κινητοποίηση και εντατικοποίηση. Είμαστε διεκδικητικοί, γενναίοι, τολμηροί, δραστήριοι και χαρακτηριζόμαστε από καλή σωματική κατασκευή. Ευνοούνται οι δημόσιες σχέσεις, ο διάλογος και η επικοινωνία. Προωθήστε τα σχέδιά σας, περάστε συνεντεύξεις, αποστείλετε βιογραφικά καθώς υπάρχει μία γενικότερη εύνοια. Επιτυχείς διαπραγματεύσεις υπόσχονται ικανοποίηση και χρήμα. Τυχεροί; Δίδυμοι, Υδροχόοι, Ζυγοί, Τοξότες, Λέοντες και Κριοί. Ο ερωτισμός και η αυξημένη λίμπιντο μπορούν να ανάψουν την σεξουαλική μας ζωή. Ευνοούνται νέες επαγγελματικές εκκινήσεις και η επιχειρηματική δράση ή οτιδήποτε σχετίζεται με τον αθλητισμό, την επικοινωνία, το εμπόδιο, τις μεταφορές και τις δημόσιες σχέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου