Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Νέα Σελήνη στον Καρκίνο - Γενική Επισκόπηση

Την Πέμπτη 16/7 και ώρα 04:24 τα ξημερώματα σχηματίζεται η νέα σελήνη στο ζώδιο του Καρκίνου. Θέματα οικογένειας, πατρίδας, αντιπολίτευσης, αντιπολιτευτικών κομμάτων αλλά και πολύ προσωπικών σχέσεων έρχονται δυναμικά στο προσκήνιο. Συν τοις άλλοις το νέο αυτό φεγγάρι φέρνει στην επιφάνεια ζητήματα αγορών & πωλήσεων ακινήτων ενώ παράλληλα εγείρει το συναίσθημα και τις συναισθηματικές μας εκφράσεις. Η νέα σελήνη δεν σχηματίζει ιδιαίτερες όψεις πέραν από ένα συγκλίνων τρίγωνο με τον Κρόνο (ανάδρομο) από τον Σκορπιό. Η σταθερότητα, η αξιοπιστία, η αξιοκρατία είναι χαρακτηριστικά αυτού του φεγγαριού. Θέματα οικογενειακής φύσεως αλλά και πολύ προσωπικών-οικογενειακών σχέσεων θα δεχτούν την σταθεροποιητική επίδραση του δίκαιου Κρόνου. Δεν αποκλείεται να βιώσουμε ένα αίσθημα σταθεροποίησης και βελτίωσης σε πολύ προσωπικές και ενδοοικογενειακές μας σχέσεις. Ο Κρόνος ευρισκόμενος στον έκτο οίκο (ανάδρομος) δείχνει πιθανές αναθεωρήσεις σε θέματα εργασιακά-εργατικά αλλά και σε εργατικές συμβάσεις. Η ανεργία βρίσκεται στα ύψη αλλά γίνονται προσπάθειες μείωσης της. Ήλιος & Σελήνη σε σύνοδο (νέα σελήνη) τοποθετούνται στον δεύτερο οίκο κάτι που δείχνει προσπάθειες για εύρεση εναλλακτικών πηγών εισοδήματος αλλά και για αύξηση της ρευστότητας και της κυκλοφορίας του χρήματος. Μακροπρόθεσμα αναμένεται σταθεροποίηση εισοδημάτων και μισθών αλλά μέσα από ένα οπτικό πρίσμα τροποποιήσεων και αναθεωρήσεων των εργατικών.

Ο ωροσκόπος ανατέλλει στην 28 μοίρα των Διδύμων. Τι σημαίνει αυτό; Έχουμε να κάνουμε με ένα άκρως επικοινωνιακό φεγγάρι. Στην διάρκεια του νέου σεληνιακού μήνα (14-28 ημέρες) θα μας απασχολήσουν θέματα επικοινωνίας, διαπραγματεύσεων, εμπορικών συμφωνιών και συνδιαλλαγών. Κυβερνήτης της νέας σελήνης είναι ο Ερμής, ο οποίος βρίσκεται στον Καρκίνο σε σύνοδο και σε αντίθεση ακριβείας με τον Άρη και τον Πλούτωνα αντίστοιχα. Η επικοινωνία είναι ουσιαστική, βαθιά, μυστική και εσωτερικευμένη. Ο Ερμής σε αυτήν την θέση εκφράζεται μέσω των αναμνήσεων, του παρελθόντος και είναι δεμένος με ανθρώπους, καταστάσεις και αντικείμενα του παρελθόντος. Αρνητική εκδοχή του η υποκειμενικότητα, θετική εκδοχή του η καλή μνήμη. Στο ίδιο ζώδιο και μάλιστα στην ίδια μοίρα (ιδιομοιρία) βρίσκεται και ο Άρης, ο οποίος σχετίζεται με τις φιλοδοξίες, με τις προθέσεις και την δράση μας. Η δράση μας είναι υποκειμενική και έμμεση. Διαθέτει υψηλή φιλοδοξία, η οποία δεν του φαίνεται και κατακτάει τους στόχους του με πλάγιο τρόπο. Η εν λόγω σύνοδος δείχνει νευρικότητα στην επικοινωνία, έντονους διαξιφισμούς και ξαφνικές-παρορμητικές συμφωνίες, οι οποίες ενέχουν το στοιχείο του συμφέροντος. Χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί στον τρόπο που εκφραζόμαστε και στην οδήγηση καθώς είναι μία εύφλεκτη επιρροή. Απέναντι, ο Πλούτωνας σχηματίζει αντίθεση ακριβείας με την εν λόγω σύνοδο κάτι που σημαίνει ότι αυτές οι συμφωνίες και οι εμπορικές συμφωνίες-συνδιαλλαγές ενέχουν έναν παράγοντα συμφέροντος, εκδίκησης. Παίζονται παιχνίδια εξουσίες και συμφέροντα.

Δίας και Αφροδίτη σε αποκλίνουσα σύνοδο στον Λέοντα στον τρίτο οίκο μιλάνε για συνεχείς διαπραγματεύσεις και προσπάθειες για εμπορικές συμφωνίες αλλά και γενικότερες συνδιαλλαγές. Ωστόσο, το παράλληλο τετράγωνο Αφροδίτης-Κρόνου μιλάει για έλλειψη ρευστότητας και χρήματος. Το μόνο σίγουρο είναι πως το χρήμα είναι σε έλλειψη και πολλά θέματα δημιουργούνται γύρω από αυτό. Πολλές συζητήσεις και προσπάθειες για συμφωνίες δεν αποκλείεται να πέσουν στο κενό. Η εύρεση ισορροπιών (Αφροδίτη-Δίας) είναι μία εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση (Δίας τετράγωνο Κρόνος, Αφροδίτη τετράγωνο Κρόνος). Ωστόσο, η πρόοδος, οι ευκαιρίες και η λύτρωση έρχεται μέσα από την υιοθέτηση πιο προοδευτικών μεθόδων, λιγότερο στατικών και άκαμπτων.

Πρέπει να υιοθετηθούν νέες προσεγγίσεις.

Το θετικό έγκειται στο γεγονός πως η σύνοδος Ερμή-Άρη σχηματίζεται σε σύνοδο με έναν ιδιαίτερα τυχερό σταθερό αστέρα, τον Sirius, ο οποίος σχετίζεται με φήμη και δόξα. Δεν αποκλείεται να γίνουν προσπάθειες για ιδιαίτερα συμφέρουσες συμφωνίες αλλά η αντίθεση με τον Πλούτωνα προκαλεί τα παιχνίδια εξουσίας. Κάποιοι αγωνίζονται για το καλό, ωφέλιμο και συμφέρον ενώ κάποιοι άλλοι έχουν εμπάθειες και τάσεις επιβολής ενός απολυταρχικού καθεστώτος.

Καλή νέα σελήνη, καλή υπομονή και δύναμη και καλό καλοκαίρι!

Αναζητώντας την αγάπη στις πολύ προσωπικές και οικογενειακές μας σχέσεις! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου