Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Φθινοπωρινή Ισημερία - Ανάλυση


Αύριο, Τετάρτη 23/9 και ώρα 11:21 το πρωί ο Ήλιος κάνει την είσοδό του στο ζώδιο της Αφροδίτης, στο έβδομο ζώδιο του ζωδιακού, στο ζώδιο του Ζυγού. Είναι το σημείο εκείνο της φθινοπωρινής ισημερίας, της χρονικής στιγμής εκείνης που η ημέρα ισοσκελίζεται της νύχτας, όπου ημέρα και νύχτα γίνονται ίσες, ισότιμες ή ομότιμες. Η ημέρα μικραίνει και η νύχτα μεγαλώνει. Χρειάζεται να κάνουμε έναν απολογισμό ζωής, έναν απολογισμό για το διάστημα από το θερινό ηλιοστάσιο και έπειτα (μέχρι την φθινοπωρινή ισημερία). Η ξενοιασιά, οι απολαύσεις ήταν μέρος του εαυτού μας. Η πληθωρικότητα, η διαχυτικότητα και ο πομπώδης μας εαυτός πρέπει να μετριαστούν ώστε να βρούμε την απόλυτη αρμονία με τον εαυτό μας. Κάνοντας αυτόν τον απολογισμό καλό είναι να θέσουμε νέους στόχους, νέες φιλοδοξίες που θα πρέπει να εκπληρώσουμε μέσα στο επόμενο τρίμηνο και μέχρι το χειμερινό ηλιοστάσιο. Χρειάζεται δύναμη ώστε να αντιμετωπίσουμε τις όποιες δυσκολίες θα παρουσιαστούν. Την στιγμή εκείνη, που ο Ήλιος κάνει την είσοδο του στην μηδενική του Ζυγού καταστρώνουμε έναν χάρτη, ο οποίος αποτελεί ένδειξη για το πως θα κυλήσει το επόμενο τρίμηνο μέχρι το χειμερινό ηλιοστάσιο.

Ο ωροσκόπος ανατέλλει στον Σκορπιό, συγκεκριμένα στην 17 μοίρα του ζωδίου. Τι σημαίνει αυτό; Πως θέματα οικονομικά, τραπεζών, ρευστότητας, χρηματοπιστωτικού συστήματος, δανείων, συντάξεων κτλ θα μας απασχολήσουν δεόντως. Κυβερνήτης του ωροσκοπίου είναι ο Άρης (παντοδύναμος) στον Λέοντα (σε σύνοδο με τον βασιλικό αστέρα Regulus) επάνω στο μεσουράνημα. Τι σημαίνει αυτό; Σημαντικά γεγονότα θα λάβουν χώρα. Δεν αποκλείεται να παρθούν νέα μέτρα που μακροπρόθεσμα θα βοηθήσουν την χώρα μας να ορθοποδήσει. Σαφώς, τα νέα μέτρα και οι νέες οικονομικές εξελίξεις θα φέρουν συρρίκνωση, στενότητα και λιτότητα (μιας και ο Άρης συγκλίνει ένα αυστηρό τετράγωνο με τον Κρόνο, από τον Τοξότη). Το τετράγωνο αυτό στερεί ενεργητικότητας και δράσης ενώ παράλληλα λαμβάνει χώρα σε οίκους γωνιακούς κάτι που μιλάει για την σημαντικότητα της επιρροής.

Ευτυχώς, ο Δίας βρίσκεται σε γωνιακό οίκο, στον οίκο του Κρόνου (10ος) αλλά και σε ζώδιο γήινο. Τι σημαίνει αυτό; Τονωτικές ενέσεις της επιχειρηματικότητας αλλά και τόνωση του επαγγελματικού τομέα. Έχουμε να κάνουμε με έναν Δία πτωτικό αλλά και σε γήινο οίκο. Βασική όψη του Δία; Το συγκλίνον τρίγωνο με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω και τον (2ο) οίκο. Αυτή η επιρροή υπόσχεται πλούτο θεωρητικά. Δεν αποκλείεται να τρέξουν προγράμματα επιδοτούμενα που θα τονώσουν την αγορά εργασίας έτσι θα γίνει μία προσπάθεια καταπολέμησης της ανεργίας. Τα βήματα δεν είναι εντυπωσιακά και άμεσα αλλά αξιόπιστα, έμμεσα, αργά και σταθερά. Κυβερνήτης (2ου) είναι ο Δίας, ο οποίος βρίσκεται στο σπίτι του πατέρα του (Κρόνου) , στον δέκατο οίκο. Συνδυαστικά, μπορούμε να δούμε τον Κρόνο, ο οποίος βρίσκεται στο σπίτι του γιου του, του Δία άρα στον Τοξότη. Συμπερασματικά, έχουμε να πούμε πως ο Δίας είναι στον οίκο του Κρόνου και ο Κρόνος στο ζώδιο του Δία. Είναι κάτι μοιραίο ή βοηθητικό;
Κυβερνήτης του ογδόου (8ου) είναι ο Ερμής, ο οποίος ανάδρομος από τον Ζυγό σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον σκοτεινό Πλούτωνα από τον Αιγόκερω. Τι σημαίνει αυτό; Πιθανές αναθεωρήσεις σε θέματα χρηματοδότησης, τραπεζών, δανείων αλλά και οικονομικών ζητημάτων. Δεν αποκλείεται να παιχτούν παιχνίδια εξουσίας γύρω από τον ορυκτό πλούτο της χώρας μας αλλά και συμφέροντα στον βωμό του έθνους μας.

-Το μεσοδιάστημα Δία/Αφροδίτης σχηματίζει σύνοδο με τον Άρη και το μεσουράνημα κάτι που μιλάει για θετικές εξελίξεις γύρω από τα επαγγελματικά ζητήματα και τα επιδοτούμενα προγράμματα. Ιδιαίτερα τυχερή επιρροή, άκρως βοηθητική για την επιχειρηματική δράση. 

-Το μόνο σίγουρο είναι πως ο έρωτας καλά κρατεί και έχουμε να κάνουμε με άφθονο έρωτα και φλογερά πάθη έως το χειμερινό ηλιοστάσιο (Άρης και Αφροδίτη στο ίδιο ζώδιο, στο ζώδιο του Ήλιου, στον Λέοντα). Παράλληλα, το τυχερό μεσοδιάστημα Δία/Αφροδίτης σχηματίζει σύνοδο με τον πυροδότη Άρη, κάτι που βάζει οινόπνευμα στην φωτιά και δημιουργεί θυελλώδη πάθη. 

Τέλος, ο Ήλιος σε σύνοδο με τον βόρειο δεσμό της σελήνης είναι μία ένδειξη 100% καρμική και υποδηλώνει επαγγελματικές ευκαιρίες, αναδόμηση επαγγελματική, νέους στόχους, εξελίξεις και αφύπνιση συνείδησης ή στόχων. Αλλαγές θετικές θα συμβούν σε θέματα φιλίας και ένταξης μας σε ομάδες και συλλόγους. Χτίζουμε λοιπόν εποικοδομητικά για ένα καλύτερο αύριο, με περισσότερες δυνατότητες και ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο ζωής. Σχέσεις και συνεργασίες φαίνονται να ανανεώνονται, το ίδιο και η αισθηματική μας ζωή! Κυβερνήτης εβδόμου η Αφροδίτη, φλογισμένη στον Λέοντα σε ακριβείας τρίγωνο με τον επινοητικό Ουρανό. Ένα σημάδι ελπιδοφόρο, αναγεννησιακό, που φέρνει στα ύψη το ερωτικό θερμόμετρο.
Καλή & δημιουργική Φθινοπωρινή Ισημερία !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου