Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016

Φθινοπωρινή Ισημερία

Φθινοπωρινή Ισημερία (Αutumn EquinoX) 
Την Πέμπτη 22/9 και ώρα 17:21 ο ήλιος κάνει την είσοδο του στον Ζυγό εγκαινιάζοντας την γενέθλια χρονιά τους αλλά και την φθινοπωρινή ισημερία. Εκείνη την στιγμή καταστρώνεται ένας χάρτης, ο οποίος αποτελεί ένδειξη του πως θα κυλήσει το υπόλοιπο τρίμηνο μέχρι το χειμερινό ηλιοστάσιο (winter solstice).
Ζυγός με ωροσκόπο στον Υδροχόο και Σελήνη στους Διδύμους. Η ανάγκη μας για έκφραση, επικοινωνία, ισορροπία και αρμονία είναι ιδιαίτερα εμφανής με τα φώτα να βρίσκονται σε ζώδια του αέρα. Πάγιο αίτημα η ανάγκη για έκφραση, έκφραση ιδεών και η επικοινωνία. Κυβερνήτης του ωροσκοπίου από άποψη ωροσκόπου; Ο Ουρανός (ανάδρομος) στον Κριό, στον δεύτερο οίκο. Χρειάζεται να αναθεωρήσουμε σταθερές και αξίες στην ζωή μας. Παράλληλα σημαίνει κάποια οικονομική ρευστότητα ή αστάθεια που σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα τα οικονομικά της χώρας μας θα περάσουν σκαμπανεβάσματα ή θα υπάρξει έντονη ανησυχία γύρω από οικονομικά ζητήματα. Η αποκλίνουσα αντίθεση με την Αφροδίτη από τον Ζυγό δίνει έμφαση στην οικονομική ρευστότητα ενώ κάποιες ανατροπές δεν αποκλείονται.

Ο Ερμής έχοντας ορθοδρομήσει βρίσκεται σε αποκλίνουσα σύνοδο με τον βόρειο δεσμό της σελήνης, κάτι που δείχνει πως νέες σχέσεις και συνεργασίες έρχονται στο προσκήνιο. Πιθανώς να γεννώνται νέες συμμαχίες για την χώρα μας αλλά και νέοι εχθροί. Σε προσωπικό επίπεδο σημαίνει βελτίωση της επικοινωνίας μέσα σε σχέσεις-συνεργασίες αλλά και στην συντροφική μας ζωή. Δεν αποκλείεται να προκύψουν νέες ιστορίες σχέσεων. Το τρίγωνο Ερμή-Πλούτωνα δείχνει πως οι σχέσεις αυτές στηρίζονται στην ουσιαστική-βαθιά επικοινωνία και έρχονται να μας αλλάξουν τρόπο σκέψης ενώ μας βοηθούν να κατανοήσουμε καλύτερα τις βαθύτερες συναισθηματικές μας ανάγκες. Πιθανώς να αναθεωρήσουμε τρόπο συμπεριφοράς στις σχέσεις.

Ο "ζωοδότης" Ήλιος σε στενή-συγκλίνουσα σύνοδο με τον Δία στον Ζυγό μιλάει για μία μοναδική φθινοπωρινή ισημερία όπου η αισιοδοξία, η ελπίδα ανακτούν σημαντικό έδαφος. Ο παράγοντας "τύχη" φλερτάρει με το τρίμηνο αλλά και τις νέες σχέσεις που πιθανώς να αναδυθούν. Μέσα σε αυτό το τρίμηνο θα γεννηθούν νέες σχέσεις-συνεργασίες αλλά και νέες αισθηματικές ιστορίες που θα μας κάνουν να δούμε με τρόπο διαφορετικό την ζωή. Αναμένονται τυχερές συμφωνίες σε οικονομικό και επαγγελματικό επίπεδο. Η σύνοδος λαμβάνει χώρα σε δύο οίκους, έβδομος & όγδοος έτσι αναμένεται να επηρεαστούν θετικά και ζητήματα σχετικά με το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ελλάδος. Σαν να διαφαίνονται καλύτερες οικονομικές συνθήκες παρ όλη την ρευστότητα ή αστάθεια. Επιπρόσθετα, ο έρωτας μας συνεπαίρνει και γίνεται ύψιστης σημασίας. Δίνουμε έμφαση στην ερωτικοσεξουαλική ζωή αλλά και στην βαθύτερη συναισθηματική μας ζωή, ρίχνοντας άπλετο φως στα σκοτάδια της ψυχής μας.

Η Αφροδίτη στο τέλος του Ζυγού, έτοιμη να το αποχαιρετίσει μιλάει πως πρέπει να έχεις βρει τον άνθρωπο σου, την αδελφή ψυχή σου που σε βοηθάει να ισορροπήσεις και να εναρμονίσεις τον εαυτό σου ώστε να βιώσεις το απόλυτο πάθος (Αφροδίτη στον Σκορπιό). Αφροδίτη σε εξάγωνο με τον Άρη σημαίνει έντονα ερωτική διάθεση αλλά και μία ροπή στο να μετατραπούν φιλίες σε πολλά υποσχόμενους έρωτες.
Αναμένεται προώθηση σχεδίων, φιλοδοξιών και έργων ενώ και ο τομέας φιλία δέχεται τονωτικές ενέσεις. Οι φίλοι πηγή έμπνευσης και ζωής.

Τέλος, ο Κρόνος στο σπίτι του, δέκατος οίκος μιλάει για έμφαση σε επαγγελματικά ζητήματα και σκληρή δουλειά. Τα επαγγελματικά μας απασχολούν δεόντως ενώ χρειάζεται να δείξουμε οργάνωση, υπομονή, επιμονή και επιμέλεια ώστε να φέρουμε εις πέρας επαγγελματικές υποχρεώσεις. Το ταυ-τετράγωνο Κρόνου-δεσμών σελήνης μιλάει για ρήξεις και πάγωμα συμφωνιών σε επίπεδο εθνικό ή και προσωπικό. Οι σχέσεις χρειάζονται ειλικρίνεια για να αναπτυχθούν ενώ η ανάπτυξη τους πρέπει να είναι προϊόν ωριμότητας και στήριξης σε αξίες και αρχές. Πιθανές αποτυχίες ή καθυστερήσεις σε επαγγελματικά πρότζεκτ και επιχορηγούμενα προγράμματα. Ας ελπίσουμε να μην βγει αληθινό και να προχωρήσουν τα σχέδια. Οι σχέσεις μπορούν να αναπτυχθούν μόνο εφόσον στηρίζονται σε γερά θεμέλια και είναι ουσιαστικές. Πιθανά ναυάγια συνεργασιών αλλά και ατυχείς απόπειρες ενάντια στο έθνος μας, το οποίο φαίνεται να είναι σε καλή συναισθηματική φάση (επιστροφή σελήνης). Επιπλέον, η Σελήνη σε αντίθεση με το σκληρό μεσοδιάστημα Άρη/Κρόνου δηλώνει πιέσεις για τον λαό αλλά και παιχνίδια εξουσίας ενώ γυναικεία πρόσωπα θα δοκιμαστούν και αναμένεται να χάσουν την εξουσία ή θα προκύψουν προβλήματα με γυναίκες στον πολιτικό στίβο.
Καλή, ευήμερη, ευοίωνη και δημιουργική φθινοπωρινή ισημερία!!!
Καλό φθινόπωρο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου