Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Μια εισαγωγή για τις εκλείψεις – Τι είναι και πώς μας επηρεάζουν

Οι εκλείψεις χωρίζονται σε δύο κατηγορίες – στις ηλιακές και τις σεληνιακές. Οι ηλιακές λαμβάνουν χώρα πάντοτε με τη νέα σελήνη και οι σεληνιακές κατά τη διάρκεια της πανσελήνου. Το διάστημα αυτό, μεταξύ νέας σελήνης και πανσελήνου καλείται μεσοδιάστημα και είναι μια διάρκεια 14 ημερών. Συνήθως οι εκλείψεις λαμβάνουν χώρα 2 φορές το χρόνο αλλά κάποιες φορές πραγματοποιούνται και περισσότερες φορές. Οι εκλείψεις χωρίζονται σε ολικές και μερικές. Όπως είναι κατανοητό, οι ολικές έχουν ισχυρότερη επίδραση συγκριτικά με τις μερικές.
Κατά τις ηλιακές εκλείψεις, η σελήνη καλύπτει ένα μέρος του φωτοδότη Ήλιου, η συνειδητή και αρσενική πλευρά (Ήλιος) καλύπτεται από την υποσυνείδητη και θηλυκή πλευρά (Σελήνη) και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βγουν στο φως παρορμήσεις, εντάσεις, πάθη και καταπιεσμένες συμπεριφορές. Αντιθέτως, κατά τις σεληνιακές εκλείψεις η γη μπαίνει μεταξύ Ήλιου και Σελήνης, η υποσυνείδητη πλευρά (Σελήνη) επισκιάζεται από την αρσενική (Ήλιος) και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βγουν στη φόρα έντονα συναισθήματα, καταπιεσμένα συναισθήματα.


Οι εκλείψεις πραγματοποιούνται πάντοτε σε κάποιο κομμάτι του ωροσκοπίου μας στο οποίο καλούμαστε να προβούμε σε μια κάθαρση άλλοτε επώδυνη και άλλοτε λιγότερο επώδυνη. Οι εκλείψεις λαμβάνουν χώρα σε κάποια συγκεκριμένη μοίρα ενός ζωδίου και είναι φυσικό και επόμενο να πέφτουν σε κάποιον προσωπικό μας πλανήτη. Εκτός όμως της συνόδου αυτής, η έκλειψη λαμβάνει χώρα και σε κάποιον συγκεκριμένο τομέα της ζωής μας (οίκος). Τότε θέτουμε κάποια ερωτήματα ανάλογα με τη φύση του πλανήτη και του οίκου στον οποίο πραγματοποιείται η έκλειψη. Η ανοχή που δίνουν οι αστρολόγοι είναι δυο μοίρες, ωστόσο όμως οι απόψεις είναι ποικίλες και άλλοι δίνουν μέχρι 4 ή 6.

Η επίδραση των εκλείψεων

Οι εκλείψεις μοιάζουν με τα παλιρροϊκά κύματα, είναι μια αναστάτωση, μια αναταραχή κατά την οποία θέματα που είναι κρυμμένα και θαμμένα στον πυθμένα της θάλασσας αναδύονται και εμείς οφείλουμε να τα αντιμετωπίσουμε. Είναι η στιγμή κατά την οποία η καταπιεσμένη και υποσυνείδητη πλευρά του εαυτού μας αναδύεται και δημιουργεί ένταση, πάθη και παρορμήσεις. Οι εκλείψεις δεν είναι κατά βάση αρνητικές, ωστόσο όμως η επίδραση τους μπορεί να φανεί χρήσιμη και βοηθητική. Οι εκλείψεις είναι ένας δείκτης αλλαγών σε κάποιον συγκεκριμένο τομέα της ζωής μας και εμείς καλούμαστε να παλέψουμε, να αποτοξινωθούμε και να απελευθερώσουμε το πνεύμα μας και την προσωπικότητα μας από οτιδήποτε είναι σαθρό και σάπιο έτσι ώστε να οδηγηθούμε σε ένα μετέπειτα στάδιο απαλλαγμένο από το σκοτάδι. Κατά τη διάρκεια των εκλείψεων (των ηλιακών), προκαλούνται αλλαγές και ανατροπές, έρχονται στη ζωή μας γεγονότα και απρόβλεπτες καταστάσεις, οι οποίες αρχικά μπορεί να φαίνεται ότι μας ξεβολεύουν αλλά στην πορεία και εφόσον περάσει η συναισθηματική φόρτιση αποδεικνύονται ευεργέτιδες. Οι σεληνιακές εκλείψεις προκαλούν μια εσωτερική αναστάτωση και μια μεγαλύτερη κυκλοθυμία. Οι άνθρωποι υφίστανται συναισθηματικές ζυμώσεις οι οποίες έχουν αφορμή την αποκοπή και τον απογαλακτισμό από το παρελθόν, τη συναισθηματική πρόοδο και περαιτέρω ανάπτυξη του ανθρώπου. Οδηγούν σε συναισθηματική αναγέννηση και ενδυνάμωση.


Οι εκλείψεις στα στοιχεία

Σύμφωνα με την αστρολογία τα στοιχεία διακρίνονται σε τέσσερις κατηγορίες: Φωτιά, Αέρας, Νερό και Γη. Όταν μια έκλειψη λαμβάνει χώρα σε ζώδια της φωτιάς (Κριός, Λέων, Τοξότης) τότε προκαλούνται τροποποιήσεις σε θέματα ενέργειας, δράσης και δραστηριότητας. Στα ζώδια του αέρα (Δίδυμος, Ζυγός, Υδροχόος) οι αλλαγές που λαμβάνουν χώρα είναι πνευματικού και επικοινωνιακού περιεχομένου. Στα ζώδια του νερού (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύες) οι αλλαγές είναι συναισθηματικού περιεχομένου καθώς επίσης τίθενται ζητήματα κατοχής και ασφάλειας. Τέλος οι εκλείψεις στα ζώδια της γης (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως) σχετίζονται με αλλαγές φυσικού, υλικού, περιβαλλοντικού περιεχομένου καθώς και με βιοποριστικά θέματα.

Για να διαβάσετε την συνέχεια του άρθρου μου, πατήστε εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου