Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ 2019


22/12/2018: Πανσέληνος στον Καρκίνο! Όλα αρχίζουν με την είσοδο του Ήλιου στον Αιγόκερω (Χειμερινό Ηλιοστάσιο), ακολούθησε η είσοδος της Σελήνης στον Καρκίνο (κυριαρχία). Μία παντοδύναμη πανσέληνος στον άξονα της δομής, της σύνθεσης, της δομής της κοινωνίας και της δομής σε οικογενειακό επίπεδο. Οιωνός της μετατόπισης των δεσμών της Σελήνης στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω. Τον επόμενο ενάμισι χρόνο αλλάζουν οι ενέργειες, οι προτεραιότητες μας. Θέματα οικογένειας, οικογενειακής σύνθεσης & δομής έρχονται πολύ δυναμικά στο προσκήνιο. Τι είναι η οικογένεια; Ποιες είναι οι σχέσεις που μας πλαισιώνουν και τις χαρακτηρίζουμε "οικείες", πολύ προσωπικές; Η ανάγκη να ανήκουμε κάπου, να αποκτήσουμε σημείο αναφοράς γίνεται ιδιαίτερα έντονη. Έννοιες όπως η οικογένεια, το σπίτι γίνονται έννοιες βαρύγδουπης σημασίας. Εξέλιξη μέσω της δημιουργίας πολύ προσωπικών σχέσεων. 

Δίας, Κρόνος & Ποσειδώνας παντοδύναμοι στα ζώδια της διακυβέρνησης τους. Το 2019 κυλάει με τον Δία (τύχη, αισιοδοξία, επέκταση, φιλοσοφία) στον Τοξότη, όπου εκεί κυβερνά. Η αισιόδοξη στάση ζωής μπορεί να μας βοηθήσει να προοδεύσουμε και να υλοποιήσουμε στόχους μας, όνειρα μας και βαθύτερες επιθυμίες μας μέσα από μια φωτεινή διαδρομή, στοχεύοντας στο πνεύμα και λιγότερο στην ύλη. Ο Κρόνος (όρια, ευθύνες, πειθαρχία, συντηρητισμός) παντοδύναμος στο ζώδιο που κυβερνά μας βάζει μέσα σε πλαίσια και κανόνες. Χρειάζεται οργάνωση, πειθαρχία, σύνεση και σοβαρότητα ώστε να κοιτάμε τις καταστάσεις γύρω μας με αντικειμενικότητα και χωρίς υποκειμενικές διαθέσεις. Μία χρονιά όπου τα πρέπει και η έννοια των ορίων μπορεί να μας οδηγήσει στην επιτυχία. Ο Ποσειδώνας (όνειρα, φαντασία, διαίσθηση, καλλιτεχνικές τάσεις) παντοδύναμος και αυτός στους Ιχθείς όπου κυβερνά χαρίζει διαίσθηση, φαντασία και μας ωθεί να υιοθετήσουμε λιγότερο τεχνοκρατικές μεθόδους ώστε να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα. Πολλοί πλανήτες βρίσκονται στην θέση τους καθιστώντας το 2019 μία χρονιά σταθμό όπου μπαίνει το νερό στο αυλάκι και χτίζουμε ένα αύριο πάνω σε δυνατά θεμέλια. Ο Ουρανός (πρόοδος, ανεξαρτησία, επανάσταση, καινοτομία) στον Ταύρο (ζώδιο της ύλης) έρχεται να αλλάξει την σχέση που έχουμε με τα υλικά αγαθά και την ύλη γενικότερα. Είναι μία χρονιά που πολλοί θα δώσουν έμφαση στην πνευματικότητα, στην φιλοσοφία, στην τέχνη αλλά και στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Ο Πλούτωνας (θάνατος, αναγέννηση, μεταμόρφωση) εξακολουθεί ακάθεκτος στον Αιγόκερω (ζώδιο δομής ) και γκρεμίζει δυνατές, γερές συνθέσεις (κυβερνήσεις, έχοντες την εξουσία) τόσο σε προσωπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ιανουάριος-Ιούνιος-Σεπτέμβριος 2019: Τους μήνες αυτούς κορυφώνεται το τετράγωνο Δία-Ποσειδώνα από τα ζώδια του Τοξότη & των Ιχθύων. Μεγάλες επιτυχίες & πραγματώσεις ή μεγάλες απογοητεύσεις σημαίνει η εν λόγω όψη. Η όψη επηρεάζει τους μεταβλητούς Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους και Ιχθείς του δευτέρου (2ου) δεκαημέρου καθιστώντας τους πιο επιρρεπείς στην υποκειμενικότητα, στην θολή ή κακή κρίση, στις εσφαλμένες εκτιμήσεις. Χρειάζεται να επιστρατεύσουν την λογική τους, τον ρεαλισμό τους και να αποφύγουν να εκθειάσουν ανθρώπους ή καταστάσεις ώστε να μην πέσουν θύματα εκμετάλλευσης (συναισθηματικής ή υλικής). Δίδυμοι & Τοξότες πρέπει να προσέξουν γύρω από ζητήματα σπιτιού, οικογένειας, ακίνητης περιουσίας ή επαγγελματικά ενώ Παρθένοι & Ιχθείς μπορεί να ζήσουν τον απόλυτο έρωτα ή την απόλυτη ευτυχία στις προσωπικές τους σχέσεις ή να πέσουν θύματα εξαπάτησης, εξιδανικεύοντας πρόσωπα που θα φανούν κατώτερα των προσδοκιών τους. Προσοχή σε οικονομικές επενδύσεις και σε υπογραφές συμβολαίων οικονομικού περιεχόμενου. Η όψη κορυφώνεται τρεις φορές μέσα στον χρόνο και πιο συγκεκριμένα στις 13/1, στις 16/6 και στις 21/9 από τις 14, 18 και 17 μοίρες των μεταβλητών ζωδίων. 

Ιανουάριος-Ιούνιος-Νοέμβριος 2019: Ο παντοδύναμος Κρόνος στον Αιγόκερω σε εξάγωνο με τον παντοδύναμο Ποσειδώνα από τους Ιχθείς υπόσχονται πραγμάτωση ονείρων & εκπλήρωση ποθητών προσδοκιών. Δύο πλανήτες διαφορετικής ποιότητες & χροιάς συνεργάζονται άρρηκτα. Η οριοθέτηση, τα πρέπει, τα καλούπια και τα όρια συνεργάζονται με την φαντασία, την διαίσθηση, το ένστικτο, την αμετροέπεια ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε την φαντασία μας πράξη. Χρειάζονται σωστός προγραμματισμός, υπομονή, επιμονή και ορθή μεθοδολογία ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Ωστόσο, όλα αυτά πρέπει να γίνουν με έναν τρόπο λιγότερο τεχνοκρατικό. Η όψη επαναλαμβάνεται τρεις φορές μέσα στο 2019 και ειδικότερα κορυφώνεται στις 31/1, στις 18/6 και στις 8/11 από τις 15, 18 και 16 μοίρες των ζωδίων του Αιγόκερω και του Ιχθύ. Επηρεάζονται αμεσότερα και με ευνοϊκότερο τρόπο Ταύροι, Σκορπιοί, Καρκίνοι & Αιγόκεροι του δευτέρου δεκαημέρου. Παρθένοι και Ιχθείς πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κρίση τους μέσα σε σχέσεις και συνεργασίες καθώς μπορεί να απογοητευτούν. Ωστόσο, παρόλα αυτά οι Παρθένοι μπορούν να βρουν λύση μέσα από τον έρωτα, την τέχνη ή μία επιχειρηματική ιδέα ενώ οι Ιχθείς θα βρουν τα πατήματα τους μέσα από φίλους, συλλογικούς χώρους ή ανθρώπους που φέρουν παρόμοιες ιδέες με αυτούς.

Δεκέμβριος 2019: Ένας μήνας εντυπωσιακός, με μεγάλες ευκαιρίες, πρόοδο και επιτυχία. Ο Δίας πλέον από τον Αιγόκερω (πτώση) σε ένα υπέροχο τρίγωνο με τον Ουρανό στον Ταύρο (αδυναμία) φέρνουν πρόοδο, καινοτόμες ιδέες, έμπνευση και επανάσταση με έναν τρόπο λίγο δύσκολο φυσικά καθώς βρίσκονται σε ζώδια που εκφράζονται με δυσκολία. Ωστόσο, το "ρίσκο" εφόσον έχουμε κάνει τις σωστές μελέτες και έχουμε σταθμίσει τους σωστούς παράγοντες μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα, οδηγώντας μας σε ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο ζωής. Αλλάζει η σχέση που έχουμε με την ύλη, το χρήμα και τα υλικά αγαθά. Αιφνίδιες εξελίξεις και ευκαιρίες που πολλές φορές μπορεί να έρχονται από το εξωτερικό μπορούν να μας εξελίξουν επαγγελματικά. Η τύχη και οι μεγάλες ευκαιρίες έρχονται ως μάνα εξ ουρανού από εκεί που δεν το περιμένεις. Εσύ, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αδράξεις την ευκαιρία εφόσον έχεις λάβει υπόψη σου όλες τις παραμέτρους ΜΗ έχοντας απώλειες. Επηρεάζονται ευμενώς Ταύροι, Παρθένοι και Αιγόκεροι του πρώτου δεκαημέρου. Σαφώς εύνοια θα δεχτούν Καρκίνοι, Σκορπιοί και Ιχθείς του πρώτου δεκαημέρου. Η όψη κορυφώνεται στις 15/12 και έχει ισχύ όλον τον Δεκέμβριο. Η επιρροή κορυφώνεται στις 26/12 με την έκλειψη ηλίου & νέα Σελήνη στον Αιγόκερω, στην οποία συμμετέχει σε σύνοδο ο μέγας χορηγός Δίας φέρνοντας τύχη, ευκαιρίες και εντυπωσιακές εξελίξεις στις ζωές των προαναφερθέντων εκπροσώπων του ζωδιακού. Επιπλέον, το τρίγωνο της έκλειψης προς τον Ουρανό από τον Ταύρο κάνει τις αλλαγές αυτές άκρως λυτρωτικές και αναπάντεχες κάτι που αναβαθμίζει τις ζωές των άμεσα επηρεαζόμενων ζωδίων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου