Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Σύνοδος Άρη-Κρόνου & Προβλέψεις

Από την Χριστίνα Τανταλίδου



Η Χριστίνα Τανταλίδου ανήκει στους μελετητές της αστρολογίας, η διάθεσή της είναι άκρως ανάλαφρη-αισιόδοξη και διαθέτει αρκετά καλές προδιαγραφές. Ετοιμάζεται να αποκτήσει το facutly of Astrological Studies και συνεχίζει να πορεύεται στην μάχη των άστρων. Μου ζήτησε να είναι μαζί μου, ασφαλώς με μεγάλη μου χαρά θέλησα να στηρίξω την προσπάθειά της καθώς πιστεύω πως είναι αξιόλογη. Ανήκει στον αστερισμό του Σκορπιού...τα συμπεράσματα δικά σας. Καλή αρχή και επίσημα αγαπημένη μου ..


Το πλανητικό σκηνικό που διαμορφώνεται τον Αύγουστο που θεωρείται τουλάχιστον τυπικά ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού,  είναι αρκετά έντονο, με πολλές εναλλαγές. Χαρακτηριστικά θα αναφερθούμε στο φαινόμενο της συνόδου δυο σημαντικών πρωταγωνιστών του Σύμπαντος ,  του πλανήτη Κρόνου με τον πλανήτη Άρη στην 25η μοίρα του Ζυγού στις 15 Αυγούστου 2012. Η όψη έχει ήδη ισχύ και μας επηρεάζει από τις 9 έως τις 22 Αυγούστου. Ο Κρόνος όπως όλοι γνωρίζουμε δρα περιοριστικά , παίζοντας ίσως το ρόλο του πατέρα που δεν φοβάται να ασκήσει κριτική σε κάθε είδους ενέργεια που υπερβαίνει τα αποδεκτά κοινωνικά όρια. Παραδόξως ο Κρόνος  στο ζώδιο του Ζυγού που σχετίζεται με την ομορφιά , την ειρήνη , την εσωτερική ισορροπία αλλά και κάθε είδους συντροφική ή επαγγελματική σχέση βρίσκεται στην έξαρση του,  δημιουργώντας όμως έτσι το κατάλληλο πεδίο για υγιείς σχέσεις με σεβαστά όρια χωρίς όμως να λείπει το στοιχείο της συντροφικότητας και της αληθινής αγάπης.



Ο Άρης τώρα σαν πιο προσωπικός πλανήτης αναζητά την ενέργεια, την δράση , εκφράζει την σεξουαλικότητα μας , τα θέλω μας και φυσικά ανάλογα με το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται τον τρόπο που θα πολεμήσουμε για να πραγματώσουμε τα όνειρά μας, τους στόχους μας.  Έτσι λοιπόν θεωρείται ότι στο ζώδιο του Ζυγού βρίσκεται σε πτώση,  αποδυναμωμένος αρκετά, χάνει τη μαχητικότητα του κατά κάποιο τρόπο και προσπαθεί με διαλλακτικό και διπλωματικό τρόπο να πετύχει το σκοπό του, πράγμα που εγώ προσωπικά θεωρώ ότι είναι αναγκαίο , τουλάχιστον για αυτήν την περίοδο που διανύουμε.

Οι πιο επιβαρημένοι του ζωδιακού είναι τα  παρορμητικά ζώδια δηλ. Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι κυρίως του τρίτου δεκαημέρου , ενώ τα μεταβλητά ζώδια Παρθένοι , Ιχθείς , Τοξότες , Δίδυμοι και για το ίδιο δεκαήμερο θα αντιληφθούν με πιο ήπιο τρόπο τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν. Για τα σταθερά ζώδια Λέοντες, Σκορπιούς , Ταύρους, Υδροχόους που από τη φύση τους  αντιστέκονται στις αλλαγές δέχονται πιο ήπια την Κρόνια επιρροή που οπωσδήποτε θα επιβάλλει καθυστερήσεις και εμπόδια και θα υπερισχύσει του Άρη . Δεν θα αναφερθώ σε τυχόν πολιτικές εξελίξεις καθώς δεν είμαι και το κατάλληλο πρόσωπο αλλά πιστεύω ότι οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ κρατών θα υποστούν ρήγματα που θα τα δούμε να εξελίσσονται μέσα στο φθινόπωρο. Επίσης η σύνοδος αυτή αφορά και όσους έχουν πλανήτες γύρω από τη κρίσιμη αυτή μοίρα του Ζυγού.

Πιο αναλυτικά: 

Κριός: Το φαινόμενο αυτό της συνόδου θα δώσει περισσότερη έμφαση στο τομέα των σχέσεων-συνεργασιών καθώς ο Άρης θα συναντήσει τον Κρόνο στον 7ο ηλιακό σας οίκο και ίσως θα πρέπει να αφουγκραστείτε τις ανάγκες και τις επιθυμίες των άλλων και να παραμερίσετε τα προσωπικά σας θέλω ή πιστεύω. Η πραγματικότητα σας πιέζει να πάρετε δεσμευτικές αποφάσεις είτε για μια επαγγελματική συνεργασία ή ακόμη και για μια σχέση ζωής. Δεν θα είναι εύκολο καθώς πιθανές συγκρούσεις ή αντιμαχίες  που θα δημιουργηθούν θα σας καταβάλλουν ψυχικά και θα σας οδηγήσουν σε τελικές ρήξεις. Ελέγξετε τα συναισθήματα σας και παραμείνετε ψύχραιμοι, γιατί τώρα θα σας δοθεί η ευκαιρία να συνειδητοποιήσετε με ποιους πρέπει να συμπορευτείτε και φυσικά να ξεχωρίσετε τους συμμάχους από τους αντιπάλους.

Ταύρος:  Προσκολλημένοι στην καθημερινότητα σας και λάτρεις της ρουτίνας σίγουρα σας ενοχλεί η παρουσία του Κρόνου στο 6ο ηλιακό σας οίκο, καθώς έχετε επιβαρυνθεί με πρόσθετες υποχρεώσεις και οι συναδελφικές σχέσεις μονοπωλούν το ενδιαφέρον σας. Η σύνοδος του Κρόνου με τον Άρη, αν και θεωρείται επικίνδυνη, εσάς σας βλέπει θετικά γιατί από τη μια ο Άρης σας κάνει τονωτικές ενέσεις ενέργειας και παίρνετε την ώθηση να κινηθείτε με πιο γρήγορους ρυθμούς και από την άλλη ο Κρόνος σας ανταμείβει για την σκληρή προσπάθειά σας. Ένα πιο υπεύθυνο πόστο έρχεται να σας αναβαθμίσει αλλά αυτό απαιτεί περισσότερες ώρες προσπάθειας, μην πτοείστε είστε ρεαλιστές και μπορείτε με μαεστρία να φέρετε εις πέρας τις αποστολές σας. Δώστε όμως την απαραίτητη προσοχή σε προβλήματα υγείας που σας ταλαιπωρούν εδώ και καιρό, ίσως τώρα πρέπει να τα αντιμετωπίσετε με μεγαλύτερη υπευθυνότητα.

Δίδυμος:  Επικοινωνιακοί, προσαρμοστικοί αναζητάτε τις αλλαγές , σίγουρα η φύση σας δεν εναρμονίζετε εύκολα με τη περιοριστική ενέργεια του Κρόνου αλλά και την απαιτητική ταυτότητα του κόκκινου πλανήτη Άρη. Η θετική όψη όμως που σχηματίζει η σύνοδος αυτή με το ζώδιο σας και μέσα στο 5ο ηλιακό σας οίκο που σχετίζεται με τα παιδιά, τον έρωτα , την διασκέδαση και γενικά την δημιουργία λειτουργεί περισσότερο προς όφελος σας.  Τώρα σας παρέχετε η δυνατότητα να κατανοήσετε τον πλούτο της σοφίας του Κρόνου και να μην φοβηθείτε την σύγκρουση με τον πολεμοχαρή Άρη. Αντίθετα,  λειτουργείτε πιο υπεύθυνα, με σχέδιο και στρατηγική  μετατρέπετε σε εύκολο παιχνίδι ή επίτευξη των στόχων σας. Πιθανή η σταθεροποίηση μιας ερωτικής σχέσης ή η έλευση νέων σχετικά με την απόκτηση ενός απογόνου. Ορισμένες κυρίες ενδέχεται να αντιμετωπίσετε κάποια δυσαρμονία κατά την κύηση σας, ξεκούραση και σωστή διατροφή είναι το κλειδί στην προσωρινή περιπέτεια.

Καρκίνος:  Θεωρείστε ευαίσθητοι, συναισθηματικοί και πραγματικά προσκολλημένοι στην οικογένεια. Έτσι λοιπόν το συνεχές τετράγωνο που δέχεστε από τον Κρόνο στο Ζυγό και στον 4ο ηλιακό σας οίκο, στο τομέα δηλαδή της οικογένειας οδήγησε να βιώνετε συνθήκες καθημερινής τρέλας , ίσως και απόγνωσης. Τώρα εμφανίζεται και ο Άρης και το οικογενειακό σκηνικό διαμορφώνεται σε πεδίο μάχης. Στις μέρες γύρω από τη σύνοδο Κρόνου - Άρη θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί σε ότι έχει να κάνει με θέματα ακίνητης περιουσίας, αποφύγετε τυχόν μετακομίσεις , ανακαινίσεις χώρου και αγορές ακινήτων. Κρατείστε διαλλακτική στάση απέναντι στα μέλη της οικογενείας σας και προσφέρετε στον εαυτό σας μια ανάπαυλα, γιατί αυτήν την περίοδο δεν μπορείτε να διορθώσετε τα κακώς κείμενα. Απλά ξεκουραστείτε και απολαύστε τις διακοπές σας, χωρίς τύψεις. Ένα άτομο της οικογένειάς σας κατά πάσα πιθανότητα ο πατέρας ενδέχεται να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα υγείας, να σταθείτε δίπλα του. Αποφύγετε την σκληρή κριτική σε άτομα της οικογένειάς σας και απολαύστε τις διακοπές δίπλα τους προσκομίζοντας λίγη από τη σοφία τους. Οι ενδοοικογενειακές σας σχέσεις ωριμάζουν σαν τα σταφύλια την τρέχουσα περίοδο.

Λέων:  Σε γενικές γραμμές μάλλον θα ευνοηθείτε από την σύνοδο Κρόνου – Άρη καθώς πραγματοποιείται στο 3ο ηλιακό σας οίκο που σχετίζεται με την γνώση, με τη μάθηση, τις καθημερινές σας μετακινήσεις αλλά και τις σχέσεις σας με τους κοντινούς συγγενείς η με τα αδέλφια σας. Σχηματίζεται λοιπόν ένα εξυπηρετικό εξάγωνο που μετατρέπει τις σκέψεις σε ενέργεια , δηλαδή σε πράξεις και αποφασίζετε να αδράξετε την ευκαιρία και να διευρύνετε τον πνευματικό σας ορίζοντα. Μικρά ταξιδάκια με τους αγαπημένους σας συγγενείς είναι στο πρόγραμμα , απλά μπορεί να χρειαστεί να δείξετε υπομονή λόγω καθυστερήσεων κατά την διάρκεια των μετακινήσεων σας. Θεωρώ όμως ότι η περίοδος αυτή θα σας δώσει το πράσινο φως για κάτι καλύτερο. Αποστείλετε βιογραφικά, περάστε συνεντεύξεις καθώς η εύρεση εργασίας μοιάζει αρκετά εύκολη. Μόνο, αποφύγετε την σκληρή χρήση της γλώσσας και μην είστε καυστικοί με τα αδέλφια σας και τους στενούς συγγενείς προκειμένου να απολαύσετε τις διακοπές σας μαζί τους.

Παρθένος:  Οργανωτικοί, συνετοί και πειθαρχημένοι , ακολουθήσατε πιστά τις εντολές του Κρόνου από τον 2ο ηλιακό σας οίκο , και τα οικονομικά σας μπήκαν σε μια πιο σταθερή βάση. Μειώσατε τα έξοδα σας, προσπαθήσατε να αναλάβετε περισσότερες υποχρεώσεις στο τομέα της εργασίας σας για να έρθουν και οι σίγουρες απολαβές. Εκεί λοιπόν που έχετε αρχίσει να χαλαρώνετε και όλα έχουν μπει σε πρόγραμμα εμφανίζεται ο πλανήτης Άρης και ανατρέπει τα δεδομένα. Απρόσμενα έξοδα που ίσως σχετίζονται περισσότερο με τον επαγγελματικό σας χώρο κάνουν την εμφάνιση τους και δεν μπορείτε να αποφύγετε , σας αγχώνουν και χαλάνε στιγμιαία την διάθεσή σας. Προσωρινά, η αυτοπεποίθηση σας κάνει βουτιά στη θάλασσα αλλά μην δίνετε έκταση σε τυχόν ανασφάλειές σας γιατί δεν υπάρχει λόγος, εξάλλου οι ημέρες συντελούν στην διαμόρφωση ενός πιο σοφού συστήματος σταθερών και αξιών στη ζωή σας. Λίγο υπομονή , και από το φθινόπωρο επανέρχεστε δυναμικά.

Ζυγός:   Με τον Κρόνο να συμπορεύεται μαζί σας για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στον 1ο ηλιακό σας οίκο έχετε σίγουρα αποκομίσει εμπειρίες που σας έκαναν ωριμότερους, σοφότερους και περισσότερο αποφασιστικούς. Ο Άρης σίγουρα από τις 3 Ιουλίου στο ζώδιο σας ενισχύει την δυναμικότητά σας, ώστε να μπορέσετε να παραμείνετε σταθεροί στις αποφάσεις που έχετε κατασταλάξει,  τόσο προσωπικές όσο και επαγγελματικές. Βέβαια η σύνοδος Άρη Κρόνου , που αφορά κυρίως το τρίτο δεκαήμερο διαμορφώνει σκηνικό μάχης  καθώς εσείς θέλετε να προχωρήσετε και να διεκδικήσετε αυτό που πραγματικά επιθυμείτε αλλά το περιβάλλον σας δεν θέλει να αποδεχθεί το καινούργιο πρόσωπό σας. Κινείστε σαν γκάζι-φρένο, είστε έτοιμοι να ανοίξετε τα φτερά σας, να διεκδικήσετε τα κεκτημένα σας αλλά κάτι σας κρατάει προσωρινά. Φυσικά, μετά την σύνοδο αυτή είστε ασυγκράτητοι και βάζετε πλώρη στα σχέδιά σας διαθέτοντας σοφία και πείρα.

Σκορπιός:  Η περίοδος που διανύετε θεωρείται αρκετά δύσκολη μια που ο Κρόνος έχει εγκατασταθεί στον 12ο ηλιακό σας οίκο και ζητά να αντιμετωπίσετε όλους τους φόβους και τις ανασφάλειες του παρελθόντος, να συναντηθείτε και να συγκρουστείτε με τον εσωτερικό σας εαυτό και τις αδυναμίες σας ώστε να μπορέσετε να αναγεννηθείτε ! Σίγουρα χαμογελάτε.. Αυτά είναι παιχνιδάκια για εσάς.. αν λάβετε υπόψη σας ότι  έχετε και μια πιο προσωπική σχέση με τον πλανήτη Άρη , που είναι ο  παραδοσιακός κυβερνήτης σας, μάλλον επιδιώκετε την συνάντηση αυτή.  Γνωρίζετε ότι μπορεί να είναι αρκετά ψυχοφθόρα η περίοδος αυτή αλλά πιστεύετε ότι μόνο έτσι θα μπορέσετε να αναγεννηθείτε προς το καλύτερο. Κλείνετε κάποια κεφάλαια στη ζωή σας, ένας επαγγελματικός κύκλος φτάνει στο τέλος του ή μια σχέση ζωής λαμβάνει τέλος. Αποφύγετε τις ψυχολογικές μεταπτώσεις και μην κλείνεστε στον εαυτό σας, απολαύστε την επαφή με τον/τη σύντροφό σας ή ακόμα καλύτερα ελάτε σε επαφή με τον ίδιο σας τον εαυτό, καλό θα σας κάνει και θα σας γαληνέψει.


Τοξότης:  Με τον Κρόνο στον 11ο ηλιακό σας οίκο κοινωνικές-φιλικές σχέσεις έχουν περάσει από το μικροσκόπιο και βρίσκεστε σε τελική φάση ξεκαθαρίσματος. Από την άλλη έχετε νιώσει αρκετά έντονα την ανάγκη να ενταχθείτε σε ένα κοινωνικό σύνολο υποστηρίζοντας ένα κοινό στόχο μαζί με ομοϊδεάτες σας. Η συνάντηση του Κρόνου με τον Άρη ίσως δημιουργήσει παροδικά απρόσμενες καθυστερήσεις και πιθανά προβλήματα που όμως τελικά θα βοηθήσουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να επιλέξετε που θέλετε να ανήκετε και με ποιους να μοιράζεστε τα όνειρά σας. Διατηρείστε την παιδικότητα και την αισιοδοξία σας , σαν παιδιά του Δία, και περιμένετε τις καλύτερες μέρες. Ένας στόχος ευοδώνεται μέσα από σαράντα κύματα αλλά παρόλες τις αντιξοότητες ολοκληρώνεται φέρνοντας παγίωση και εδραίωση σε έναν συλλογικό χώρο. Είστε πλέον πιο επιλεκτικοί στις φιλίες και έχετε να αποκτήσετε σοφία διαμέσου αυτών(των φιλιών).


Αιγόκερως:  Σαν παιδιά του Κρόνου γνωρίζετε πολύ καλά από Κρονιες επιρροές οπότε ένας Άρης και μάλιστα στο Ζυγό δεν είναι ικανός να σας τρομοκρατήσει. Τα θέματα καριέρας πάντα μονοπωλούνε το ενδιαφέρον σας και αυτός είναι ο λόγος που πιθανόν καθυστερήσεις ή διενέξεις στον επαγγελματικό χώρο είναι δυνατόν να χαλάσουν την διάθεσή σας για αυτή την σύντομη περίοδο των διακοπών σας. Παραμερίστε όμως για λίγο τις φιλοδοξίες σας και μην εμπλέκεστε σε αγώνες επιβολής εξουσίας, γιατί η σύνοδος αυτή πραγματοποιείται στο 10ο ηλιακό σας οίκο και η εικόνα σας μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά. Κρατείστε τις αποστάσεις από κάθε είδους επαγγελματικό παιχνίδι και δώστε περισσότερη προσοχή στην οικογένεια σας που αυτή την περίοδο μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε. Η επαγγελματική καταξίωση είναι δεδομένη εφόσον έχετε εργαστεί σκληρά, οι ανταμοιβές είναι προ των πυλών.

Υδροχόος:  Βρίσκεστε σε μια φάση αναθεώρησης όσο αφορά τις αντιλήψεις σας για τη ζωή, τη θρησκεία ,την έννοια της ελευθερίας προσωπικής ή συλλογικής, δηλαδή τα κοινωνικά σας πιστεύω. Ο Κρόνος σας έχει οδηγήσει από τον 9ο ηλιακό σας οίκο στην επαναξιολόγηση των καταστάσεων που βιώνετε λόγω των δογμάτων που ακολουθείτε και με την βοήθεια του Άρη και τις συγκρούσεις που θα βιώσετε θα αντιληφθείτε εάν τελικά οι επιλογές σας εξυπηρετούν την προσωπική σας βελτίωση και εξέλιξη. Ταξίδια , νοητά ή μη , κρύβουν πιθανές εκπλήξεις που σας ελευθερώνουν από πιθανές προσκολλήσεις του παρελθόντος. Ολοκληρώνεται ένας κύκλος σπουδών για τους νεότερους σε ηλικία, οι οποίοι φαίνεται πως έχετε αποκτήσει σοφία στη διάρκεια μιας επίπονης προστριβής σας. Αποφύγετε την παράνομη οδό λόγω πιθανών εμπλοκών σας με το νόμο. Η σκέψη σας πια μεστή, γεμάτη ωριμότητα και εσείς έτοιμοι να αποφανθείτε των μεγάλων ζητημάτων που σας απασχολούν. Αποφύγετε την απόδραση στο εξωτερικό καθώς κρύβει για εσάς κάποια ταλαιπωρία.

Ιχθείς:  Οι πιο ονειροπόλοι, ρομαντικοί , ευαίσθητοι καλούνται να εναντιωθούν στην φύση τους καθώς ο Κρόνος από τον 8ο ηλιακό οίκο , που σχετίζεται με δάνεια, χρήματα τρίτων αλλά και με το σεξ καθώς και με οτιδήποτε μεταφυσικό αναστέλλει , περιορίζει , απαιτεί ρεαλισμό και υπευθυνότητα. Οικονομικά ζορίζεστε, ερωτικά δεν υπάρχει η ανταπόκριση που περιμένατε, και επιβάλλεται τώρα να μεταμορφωθείτε σε ένα προσγειωμένο ενήλικα. Εδώ θα βοηθήσει ο Άρης , που ναι μεν θα πιέσει αρκετά αλλά μόνο έτσι θα αναγκαστείτε να αφήσετε τις νοητικές διαδρομές, και να αντεπεξέλθετε στην πραγματικότητα με την απαιτούμενη δυναμικότητα. Αποφύγετε να δανείσετε καθώς μπορεί να μην τα επανεισπράξετε στο μέλλον ποτέ. Θέτετε σε εφαρμογή ένα μεγάλο επιχειρηματικό σχέδιο, το οποίο αν και συναντάει εμπόδια στην εφαρμογή του θα αποφέρει σημαντικά οικονομικά κέρδη. Μάλλον καλό θα σας κάνει!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου