Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Ετήσιες Αστρολογικές Προβλέψεις 2013 - Ιχθείς



Γράφει ο Κυριάκος Κοκτζίδης
Το 2013 δεν είναι άσχημη χρονιά σε καμιά περίπτωση, είναι μία ουδέτερη προς θετική χρονιά για εσάς φίλοι μου Ιχθείς. Χωρίζεται σε ένα πιο εσωστρεφές πρώτο εξάμηνο και σε ένα πιο δυναμικό και εξωστρεφές δεύτερο εξάμηνο. Μαθαίνετε αν μη τι άλλο να συναναστρέφεστε με ανθρώπους και εντάσσεστε δυναμικότερα στο κοινωνικό σύνολο ενώ παράλληλα κατανοείτε καλύτερα την έννοια της ομαδικότητα και της συντροφικότητας. Το μεταβατικό πρώτο εξάμηνο του 2013 διαδέχεται ένα πιο εντυπωσιακό και πολλά υποσχόμενο δεύτερο εξάμηνο.



Υγεία & Ψυχολογία
Οι μήνες Ιανουάριος, Σεπτέμβριος και το πρώτο μισό του Οκτώβρη σας καλούν να είστε προσεκτικοί σχετικά με θέματα υγείας καθώς ο Άρης από τον Υδροχόο και τον Λέοντα αντίστοιχα φέρνουν υποχρεώσεις, ευθύνες, κούραση, ψυχολογική και σωματική ενώ νιώθετε αρκετά αποδυναμωμένοι. Καλό είναι να διασφαλίζετε ώρες για προσωπική ξεκούραση και ανάπαυλα, να τρέφεστε σωστά και να αθλείστε ώστε να εξασφαλίζετε ένα πιο «δυνατό» ανοσοποιητικό σύστημα. Ο Ποσειδώνας από το δικό σας ζώδιο μπορεί να σας κάνει επιρρεπείς στις καταχρήσεις, στο αλκοόλ και στις ουσίες γι’ αυτό οφείλετε να επιβληθείτε του ίδιου σας του εαυτού και να μην κατρακυλάτε «σκαλοπάτια». Οι εθισμοί είναι έντονα επιβλαβείς και εξασθενούν τις άμυνες σας, ακολουθήστε ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής και απεξαρτηθείτε. Ο Ουρανός από τον Κριό φέρνει κάποιες εσωτερικές «αναμπουμπούλες» και κάποια ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα. Ειδικότερα το άγχος, το στρες και οι συναισθηματικές αναταραχές κορυφώνονται στις περιόδους σύγκλισης όχι του κατά κεφαλήν εισοδήματος αλλά της δύσκολης γωνίας Πλούτωνα-Ουρανού. Τον Φεβρουάριο και στο διάστημα από τις 27/6 έως τις 22/7 μπορείτε να ενδυναμώσετε τις άμυνες του οργανισμού σας καθώς η Αφροδίτη από τον Υδροχόο και τον Λέοντα λειτουργούν άκρως προστατευτικά. Αξιοποιήστε το διάστημα υπέρ σας, ασχοληθείτε με το σώμα σας, με την διατροφή αλλά και με τα της υγείας σας.

Σπίτι & Οικογένεια
Ο Δίας από τους Διδύμους στο πρώτο εξάμηνο του νέου έτους σας ωθεί να αλλάξετε σπίτι, οικεία ή να μετακομίσετε. Πολλοί φίλοι Ιχθείς μπαίνετε στην διαδικασία επισημοποίησης μιας σχέσης ή να συμβιώσετε. Έχετε έντονη την ανάγκη να δημιουργήσετε τον δικό σας προσωπικό χώρο, την δική σας οικογένεια ενώ οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση ενός απογόνου μπορεί να λάβετε τα ευχάριστα. Φυσικά, το πέρασμα του Δία στον Καρκίνο εντείνει ακόμα περισσότερο την ανάγκη σας να διαιωνίσετε το είδος σας και μάλιστα φέρνει με ιδιαίτερα μεγάλη ευκολία ένα νέο μέλος δίπλα σας. Οι κυρίες του ζωδιακού να είστε προσεκτικές καθώς εγκυμονεί ο κίνδυνος ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Ο Ποσειδώνας από το ζώδιό σας, επηρεάζει αμεσότερα εσάς του πρώτου δεκαημέρου βάζοντάς σας στην διαδικασία δημιουργίας της δικής σας «παραμυθένιας» ζωής. Φροντίστε να είστε αντικειμενικοί, ρεαλιστές και μην εξιδανικεύετε τους ανθρώπους που εισέρχονται στη ζωή σας (λέγοντας ανθρώπους εννοούμε τους ερωτικούς ή τις ερωτικές σας συντρόφους). Ο μήνας Μάιος και το διάστημα από τις 7/10 έως τις 5/11 είναι ιδανικά ώστε να ανασυγκροτηθείτε οικογενειακά και να ενδυναμώσετε τις οικογενειακές σας σχέσεις. Ιδιαίτερη προσοχή θέλει ο μήνας Ιούνιος και το πρώτο μισό του Ιούλη καθώς ο Άρης από τους Διδύμους πυροδοτεί καταστάσεις έντονες και διαξιφισμούς, επομένως φροντίστε να είστε ψύχραιμοι, λιγότερο εύθικτοι ώστε να μην ανατραπεί το καλό κλίμα που εξασφάλισε ο μήνας Μάιος. Το δεύτερο μισό του Ιούλη και τον μήνα Αύγουστο μπορείτε να αποκτήσετε πιο εύκολα ένα νέο μέλος στην οικογένειά σας καθώς είστε ιδιαίτερα γόνιμοι ενώ οι εκλείψεις στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού σας βάζουν σε μία διαδικασία μετακόμισης, αλλαγής κατοικίας είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό. Ένα ταξίδι μεγατόνων μοιάζει όνειρο κοντινό και πραγματοποιήσιμο. Ο λόγος; Φυσικά, η εύρεση καλύτερων συνθηκών ζωής και βιοτικού επιπέδου.

Οικονομικά & Επαγγελματικά
Ο Δίας στο δεύτερο μισό του 2013 μετακομίζει στο φιλικό ζώδιο του Καρκίνου και έρχεται να τονώσει την δημιουργικότητά και την παραγωγικότητά σας. Πολλοί Ιχθείς θα αποφασίσετε να υλοποιήσετε ή καλύτερα να θέσετε σε εφαρμογή ένα επαγγελματικό σχέδιο μεγάλης εμβέλειας. Το επιχειρηματικό σας ένστικτο ξυπνά κάνοντάς σας ιδιαίτερα ικανούς να χειριστείτε τα ζητήματα που άπτονται των επαγγελματικών σας. Ο Κρόνος από τον Σκορπιό σταθεροποιεί τη δράση σας, τις φιλοδοξίες σας, τις μετουσιώνει και σας δίνει όλη την ωριμότητα και την ανάλογη σοφία ώστε να εκπονήσετε ένα μεγάλο επαγγελματικό εγχείρημα. Ο μήνας Δεκέμβριος μοιάζει ικανός και καταλυτικός καθώς το εξαιρετικό τρίγωνο Δία-Κρόνου μοιάζει με «Θείο» δώρο. Οι γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου και ειδικότερα στο πρώτο πενθήμερο με εξαήμερο (από τις 18/2 έως τις 23/2) χρειάζεται να είστε προσεκτικοί στις επαγγελματικοοικονομικές σας υποθέσεις καθώς ο Ποσειδώνας δημιουργεί ένα νεφέλωμα και σας κάνει να βλέπετε μη ρεαλιστικά και σε υποκειμενική βάση. Επιστρατεύστε την λογική σας αλλά ειδικότερα επιστρατεύστε την διαίσθησή σας προκειμένου να αποφύγετε όσους προσπαθούν να σας χειραγωγήσουν ή να σας βλάψουν. Οι γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο οφείλετε να είστε προσεκτικοί και να μην εμπιστεύεστε όσους σας τάζουν τον δρόμο, τον εύκολο δρόμο προς την επιτυχία και τον Πλούτο. Καλό είναι να ακολουθείτε τη νόμιμη οδό ώστε να αποφύγετε ένα σκάνδαλο που θα σας βλάψει. Οι γεννημένοι στο δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου έχετε την δυνατότητα να πραγματοποιήσετε ένα τεράστιο επαγγελματικό άνοιγμα χωρίς ιδιαίτερες φοβίες.

Ο Πλούτωνας σας αναγκάζει να αλλάξετε τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης της ζωής, σας καλεί να βγείτε από το καβούκι σας, να δικτυωθείτε και να επισυνάψετε έναν νέο κύκλο επαγγελματικών συμμαχιών. Οι εκλείψεις σας χαρίζουν διπλωματία και εντείνουν την όλη συμβολή του Πλούτωνα, προσπαθούν να σας κάνουν πιο κοινωνικούς, πιο εξωστρεφείς, πιο επικοινωνιακούς ώστε να επισυνάπτετε με περισσότερη ευκολία σχέσεις και συνεργασίες που θα σας στηρίξουν επαγγελματικά στο μέλλον. Η πρώτη εβδομάδα του έτους, το διάστημα από τις 27/6 έως τις 22/7 και εκείνο από τις 7/10 έως τις 5/11 είναι ιδιαίτερα ευνοϊκά για τα επαγγελματικά σας σχέδια και για τις επαγγελματικές σας φιλοδοξίες. Εργαστείτε. Κοπιάστε, μην ραθυμείτε και αυξήστε την παραγωγικότητά σας ώστε να εντυπωσιάσετε τους ανωτέρους σας και να αντλήσετε μία προαγωγή ή αναβάθμιση. Σας δίνεται η ευκαιρία να παρέχετε τις υπηρεσίες σας πιο ακριβά και αυτό σας χαρίζει ηθική ικανοποίηση αλλά και έσοδα. Θετικό για τα οικονομικά σας και το διάστημα από τις 16/8 έως τις 11/9 που η Αφροδίτη διελαύνει τον Ζυγό και τον τομέα των οικονομικών σας. Κέρδη από κληρονομιές, από αγοραπωλησίες ή ευνοϊκότερες ρυθμίσεις σε θέματα τραπεζών, δανείων και εφορίας σας αβαντάρουν δεόντως. Το διάστημα από τις 26/2 έως τις 21/3 είναι άκρως θετικό καθώς μπορείτε να πλασάρετε τον εαυτό σας με τρόπο εύκολο και να έχετε κέρδη από επαγγελματικές συμφωνίες αλλά και συμμαχίες ενώ το διάστημα από τις 12/3 έως τις 20/4 η ταυτόχρονη διέλευση της Αφροδίτης και του Άρη από τον τομέα των οικονομικών στρέφουν το ενδιαφέρον σας σε τέτοιου είδους θέματα. Τα έσοδα έρχονται αλλά το χρήμα φεύγει με την ίδια ευκολία που έρχεται. Είναι ιδανική περίοδος για να διεκδικήσετε τα τυχόν οφειλόμενα προς εσάς ενώ παράλληλα μπορείτε να προβείτε και στην ζήτηση αύξηση μισθού. Ασχοληθείτε με ένα χόμπι σας και ασκήστε το επαγγελματικά ώστε να έχετε έξτρα εισόδημα, βρείτε εναλλακτικές πηγές εσόδων που θα σας χαρίσουν εισοδηματική άνεση και αυτοπεποίθηση.

Έρωτας, Αισθηματικά & Κοινωνική Ζωή
Ο Δίας στον Καρκίνο από το δεύτερο εξάμηνο του 2013 φέρνει πνοή ανανέωσης στην αισθηματική σας ζωή καθώς εισέρχεται στον τομέα των ερώτων και από θέση έξαρσης φέρνει μία νέα περίοδο για τον εν λόγω τομέα. Οι αδέσμευτοι του ζωδίου έχετε τη δυνατότητα να επισυνάψετε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ερωτική γνωριμία ενώ οι δεσμευμένοι μπορείτε να αποφασίσετε μία επισημοποίηση ή συμβίωση. Σε κάθε περίπτωση η αισθηματική-αισθησιακή σας ζωή παίρνει την ανιούσα και μοιάζει να φλέγεται. Ο Κρόνος στον Σκορπιό φέρνει μία σταθεροποίηση στην κοινωνική σας ζωή, δρα καταλυτικά ώστε να έχετε δύναμη λόγου και πειθώ με αποτέλεσμα να διευρυνθεί το κοινωνικό σας σύνολο. Μάλιστα ο μήνας Δεκέμβριος όπου Δίας και Κρόνος συνδέονται σε αρμονικό τρίγωνο εγκυμονεί όχι ο κίνδυνος αλλά μία θυελλώδης ερωτική σχέση-γνωριμία, η οποία θα λειτουργήσει άκρως δυναμικά στη ζωή σας και θα αλλάξει ολόκληρη την προσωπικότητά σας, όλο σας το είναι. Του Δία και του Κρόνου επηρεάζεστε οι γεννημένοι στο πρώτο και δεύτερο δεκαήμερο. Ο δε Ποσειδώνας από τους Ιχθείς επηρεάζει αμεσότερα τους γεννημένους στο πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου κάνοντάς σας υποκειμενικούς και φορώντας σας ροζ γυαλιά. Η ροπή για εξιδανίκευση στην προσωπική σας ζωή, στις προσωπικές σας σχέσεις αλλά και στον έρωτα είναι διάχυτη και εσείς καλείστε να επιστρατεύσετε τη λογική σας ώστε να μην πέσετε «θύματα» εξαπάτησης εν ονόματι του έρωτα ή ενός έρωτα απατηλού. Καλό είναι να εξακριβώνετε τις προθέσεις και τα συναισθήματα του προσώπου που σας ενδιαφέρει ώστε να μην πληγωθείτε. Ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερω επηρεάζει κυρίως τους γεννημένους στο τέλος του πρώτου δεκαημέρου και «κατεδαφίζει» κυριολεκτικά τις προσωπικές σας σχέσεις, τις φιλίες σας αλλά και την απήχησή σας σε ομάδες και συλλόγους. Πολλοί Ιχθείς φαίνεται πως αποκτάτε ιδιαίτερη δύναμη και ισχύ ενώ αλλάζει ριζικά ο φιλικός ή κοινωνικός σας περίγυρος. Οι μήνες Φεβρουάριος και το διάστημα από τις 15/10 έως τις 7/12 είναι ιδιαίτερα σύνθετα και πολύπλοκα καθώς ο Άρης από το ζώδιό σας και εκείνο της Παρθένου πυροδοτούν εντάσεις, διαφωνίες, διαπληκτισμούς και καλό είναι να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας, την ευελιξία σας και να αποφύγετε τις εγωιστικές διαθέσεις.

Το δεύτερο μισό του Ιούλη και ο Αύγουστος είναι εξαιρετική περίοδος καθώς ο Άρης από τον Καρκίνο φέρνει στην επιφάνεια νέους έρωτες, κεραυνοβόλους και με βαρύγδουπη σημασία στη ζωή σας. Δεσμευμένοι και αδέσμευτοι σε διαστολή, ο έρωτας φλερτάρει με τις ζωές σας και έρχεται να σας παρασύρει στα πιο τρελά ερωτικά μονοπάτια. Στο διάστημα από τις 26/2 έως τις 21/3 και σε εκείνο από τις 3/6 έως τις 27/6 η Αφροδίτη από το ζώδιο σας αλλά και από εκείνο του Καρκίνου εγκαινιάζει μία περίοδο όπου η αισθηματική σας ζωή φλέγεται και αναφλέγεται πυρετωδώς. Εντυπωσιακή είναι και η περίοδος από τις 22/7 έως τις 7/10 με τις διαδοχικές διελεύσεις της Αφροδίτης από την Παρθένο, από τον Ζυγό και από τον Σκορπιό. Οι σχέσεις και οι συνεργασίες έρχονται δυναμικά στο προσκήνιο και ο εν λόγω τομέας απορροφά μεγάλο κομμάτι της ενέργειάς σας. Τα πάθη κυριολεκτικά φουντώνουν και εσείς διεκδικείτε μερίδιο στον έρωτα και την αγάπη απαιτώντας την ουσιαστική και εις βάθος ένωση με τον ή την σύντροφό σας. Στο τελευταίο διάστημα(από  τις 11/9 έως τις 7/10) ο έρωτας απελευθερώνεται, το ίδιο και εσείς. Πολλοί Ιχθείς αναμένεται να ερωτευτείτε σε ένα ταξίδι. Έρωτας με ταξίδι ή ταξίδι με τον έρωτά σας; Ιδιαίτερα κοινωνικοί μήνες, οι οποίοι προσφέρονται για δικτύωση και ενδυνάμωση στον κοινωνικό ιστό αποτελούν ο Ιανουάριος, ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος του 2013 που η Αφροδίτη διελαύνει από τον Αιγόκερω έτσι σας ξεσηκώνει να ζήσετε, να διασκεδάσετε και να παρευρεθείτε σε κοσμικές δεξιώσεις και σε event. Η δίνη των εκλείψεων είναι άκρως βοηθητική καθώς σας βοηθαει να ανοιχτείτε, να γίνετε πιο αισιόδοξοι και εξωστρεφείς ενώ παράλληλα σας εξωθεί να διεκδικήσετε μερίδιο στη ζωή και στο κοινωνικό γίγνεσθαι ή στον κοινωνικό ιστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου