Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013

Η Πανσέληνος στην Παρθένο

Την Δευτέρα 25/2 και ώρα 22:26 μετά μεσημβρινής σχηματίζεται η πανσέληνος στην Παρθένο. Θέματα εργασιακά, ρουτίνας και διευθέτησης της καθημερινότητας έρχονται στο προσκήνιο. Είναι σημαντικό να προσέξουμε την διατροφή μας καθώς η εν λόγω πανσέληνος ενδείκνυται για παροδική αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Ο ωροσκόπος της πανσελήνου σχηματίζεται στον Ζυγό, κυβερνήτης πλανήτης είναι η Αφροδίτη, η οποία αποχαιρετά το ζώδιο του Υδροχόου για να κάνει την είσοδό της σε εκείνο των Ιχθύων. Αισθηματικές σχέσεις δοκιμάζονται και για ορισμένους κλείνει ένας κύκλος μεγάλης διάρκειας. Θέματα οικογενειακά έρχονται στο προσκήνιο και καλό είναι να αποφύγουμε την σκληρή κριτική και την ακαμψία με τους οικείους μας. Η πανσέληνος λαμβάνει χώρα στον άξονα φιλίας-ερώτων και έτσι μπορούμε να τονίσουμε πως είναι ιδιαίτερα αισθησιακή, ρομαντική και ταξιδεύει τις αισθήσεις μας. Δεν είναι ιδιαίτερα άσχημη πανσέληνος, απλά αυξάνει τον υποκειμενισμό, μειώνει την ευθυκρισία και την ρεαλιστική αντιμετώπιση θεμάτων. Αυτό συνεπάγεται μία γενικότερη αδυναμία συγκέντρωσης και ανταπόκρισης στην καθημερινότητά μας.


Η εμπλοκή του Ποσειδώνα στο εν λόγω φεγγάρι εγείρει συναισθήματα φιλανθρωπίας, ανθρωπιάς, συμπόνιας ενώ παράλληλα μας ωθεί να εξιδανικεύσουμε ανθρώπους και καταστάσεις γύρω μας. Ο Ποσειδώνας με την «τρίαινά» του σηκώνει κύματα μεγατόνων και εμείς γινόμαστε αιχμάλωτοι του, αδύναμοι να κρίνουμε ορθώς. Καλό είναι να αναβάλλουμε σημαντικές δεσμεύσεις κοντά στις 24/25 και 26 του μήνα. Ωστόσο, αποτελεί μία εξαιρετική ένδειξη για τους καλλιτέχνες, οι οποίοι μπορούν να αποδώσουν τα μέγιστα στο έργο τους. Η συμμετοχή του Διός σε τετράγωνο δεν είναι άσχημη, απλώς μπορεί να μεγεθύνει τα συναισθήματά μας και εμείς να είμαστε πολύ ευαίσθητοι σε ερεθίσματα από το εξωτερικό μας περιβάλλον. Η υπεραισιοδοξία και οι υπερεκτιμήσεις των δυνάμεών μας μπορούν να ταλανίσουν ή να εξωθήσουν πολλούς από εμάς σε λάθος αποφάσεις ή σε αποφάσεις παρόρμησης. Μας χαρακτηρίζει μία νωχελικότητα, μία ατονία και επιθυμούμε να ξεκουραστούμε, να αράξουμε σε ένα πέλαγος ήρεμο ή αναστατωμένο. Ο Ερμής ανάδρομος στους Ιχθείς συναντάει για δεύτερη φορά τον Άρη στο ίδιο ζώδιο. Και οι δύο πλανήτες αδύναμοι μας ωθούν σε υπερβολές, σε ταχύτατες και εσφαλμένες αποφάσεις, οι οποίες δεν χαρακτηρίζονται για την σαφήνεια τους και την καθαρότητα τους. Οι παρορμητικές αποφάσεις δεν ωφελούν, καλό είναι να αναθεωρήσουμε τις ιδέες μας και τις απόψεις μας ώστε να αποφύγουμε την λήψη λανθασμένων αποφάσεων παρορμητικά και χωρίς σύνεση.

Πιο προσεκτικά οφείλουν να κινηθούν οι μεταβλητοί: Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθείς του πρώτου δεκαημέρου ενώ θετικές εξελίξεις επιφυλάσσει αυτό το φεγγάρι για Καρκίνους, Αιγόκερους, Ταύρους και Σκορπιούς του πρώτου δεκαημέρου.  Πιο συγκεκριμένα, οι γεννημένοι Ιχθείς στις 25/2, οι γεννημένοι Δίδυμοι στις 27/5, οι γεννημένοι 29/8 Παρθένοι και οι γεννημένοι Τοξότες στις 28/11 οφείλετε να είστε προσεκτικοί σε θέματα προσωπικών σχέσεων αλλά και επαγγελματικών-οικογενειακών καθώς η ευθυκρισία σας και ο ρεαλισμός σας δεν λειτουργούν καλά. Κάποιες ασάφειες θα σας ταλαιπωρήσουν και καλό είναι να αποφύγετε δεσμεύσεις, επισημοποιήσεις και οριστικές αποφάσεις. Αναπόφευκτους αγώνες έχετε να δώσετε και οι Ζυγοί γεννημένοι στις 17/10 και οι Καρκίνοι που έχετε γεννηθεί κοντά στις 16/7.

Προσεκτικά κινηθείτε οι Αιγόκεροι κοντά στις 12/1, οι Υδροχόοι στις 27/1 και οι Κριοί που έχετε γεννηθεί κοντά στις 26/3. Οι προαναφερθέντες Αιγόκεροι, Υδροχόοι και Κριοί ωστόσο έχετε την δυναμική να στρέψετε το αποτέλεσμα υπέρ σας, εμπιστευτείτε την διαίσθησή σας και τις προσταγές της ψυχής σας. Μέσα από καταστάσεις μη ξεκάθαρες μπορείτε να κερδίσετε έναν στόχο. Θετικές εξελίξεις έχετε να αναμένετε οι γεννημένοι Ταύροι στις 27/4, οι γεννημένοι Καρκίνοι στις 26/6, οι γεννημένοι Ζυγοί στις 29/9, οι γεννημένοι Λέοντες στις 28/7 και οι γεννημένοι Σκορπιοί στις 31/10 συν οι γεννημένοι Αιγόκεροι στις 27/12. Ένα όνειρο ζωής ή ένας στόχος σας φαίνεται να υλοποιείται.

Κριός: Εργασιακά θέματα κουράζουν, θέλετε να μείνετε μόνοι μας αλλά οι υποχρεώσεις σας φέρουν σε επαφή με τον κόσμο. Προσοχή στην υγεία και στις ψυχολογικές διακυμάνσεις.

Ταύρος: Ερωτική η πανσέληνος, ξεσηκώνει τις αισθήσεις σας. Πιο στενή επαφή με τον/την σύντροφό σας. Δημιουργικά σχέδια ξεδιπλώνονται με επιτυχία. Μην απογοητεύεστε από ένα φιλικό πρόσωπο. Μην εμπλέκετε έρωτα με φιλία.

Δίδυμοι: Οικογενειακή φόρτιση, υποχρεώσεις με το σπίτι. Κάποιο άτομο της οικογένειας σας χρειάζεται. Παράλληλα έχετε και επαγγελματικές υποχρεώσεις. Βρείτε την χρυσή τομή και αποφύγετε τις αποφάσεις περί ακινήτων. Αναβάλλετε πωλήσεις.

Καρκίνος: Προσοχή στις μετακινήσεις σας, στον τρόπο που χειρίζεστε τον λόγο και στις σχέσεις με αδέλφια και στενούς συγγενείς. Προσέξτε την αφηρημάδα και τσεκάρετε το μεταφορικό σας όχημα!

Λέων: Έκτακτα έξοδα και υποχρεώσεις. Πιθανές οικονομικές διεκδικήσεις ή προτάσεις επαγγελματικές που θα αποφέρουν καλύτερες οικονομικές προδιαγραφές. Φλερτ υπάρχουν. Διεκδικήστε οφειλόμενα, αποφύγετε περιττές αγορές. Τσεκάρετε τα κίνητρα όσων σας τάζουν λαγούς με πετραχήλια.

Παρθένος: Πρωταγωνιστές! Οι επιθυμίες σας χτυπούν κόκκινο, θέλετε να τις ικανοποιήσετε αλλά που χρόνος για εσάς;;; Οι άλλοι έχουν απαιτήσεις από εσάς και εσείς καλείστε να ικανοποιήσετε τις δικές τους επιθυμίες.

Ζυγός: Ψυχική κούραση και διανοητική σύγχυση. Επιθυμία για απομόνωση και ξεκούραση αλλά οι υποχρεώσεις σας τρέχουν. που να βρείτε χρόνο για ξεκούραση. Προσοχή στην υγεία σας. Μην εμπλακείτε με συνεργάτες. Κρατήστε χαμηλό προφίλ.

Σκορπιός: Επαφές με φίλους ή ένας έρωτας αναδεικνύεται στο φιλικό σας περιβάλλον. Υλοποίηση ενός στόχου. Εάν καθυστερήσει να ολοκληρωθεί μην στεναχωριέστε...μετά τις 20/3 θα ξεμπλοκάρει το θέμα. Έρωτας ή φιλία;;; Το ταίρι σας σας θέλει δίπλα του, εσείς θέλετε τους φίλους;;;

Τοξότης: Επαγγελματικές υποχρεώσεις και διευθετήσεις. οι υποχρεώσεις είναι αρκετές. Ένα άτομο της οικογένειάς σας ίσως σας χρειάζεται και εσείς δεν έχετε καθόλου χρόνο. Βρείτε τις ισορροπίες και εξασφαλίστε καλύτερες συνθήκες στο σπίτι. Αποφύγετε τις διαφωνίες με οικείους, μία μετακόμιση ή ανακαίνιση.

Αιγόκερως: Προσοχή στις μετακινήσεις, στα ταξίδια και στην αφηρημάδα, η οποία χτυπάει κόκκινο. Να είστε νομοταγείς και να μην παρεκκλίνετε του νόμου γιατί ίσως υπάρξουν εμπλοκές. Οι νεότεροι σε ηλικία ίσως κλείνετε ένα κύκλο σπουδών.

Υδροχόος: Οικονομικές ανησυχίες. Κάποιο έκτακτο έξοδο θα σας κοστίσει στην τσέπη, έχε τε το κατά νου. ερωτισμός, σεξουαλικότητα, πάθος και συναισθηματικά κρεσέντο. Διεκδικήστε οφειλόμενα, αποφύγετε υπογραφές οικονομικών συμβολαίων.

Ιχθείς: Μία σχέση σας προβληματίζει. Συνεργάτης είναι; Ο/η σύντροφός σας είναι;;; κάποιος είναι πάντως.! Αποφύγετε εντάσεις, διαφωνίες και διαπληκτισμούς. Ο εαυτός σας σε πρώτο πλάνο, τα σχέδιά σας επίσης...αλλά μην αγνοείτε τις επιθυμίες των άλλων. Ξεχάστε και λίγο τις υποχρεώσεις. Βρείτε χρόνο για τους άλλους αλλά και για εσάς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου