Παρασκευή, 4 Ιουλίου 2014

Δίας στον Λέοντα και Άρης στον Σκορπιό

-Στις 16/7 και ώρα 13:30 ο Δίας, ο πλανήτης της τύχης, της επέκτασης, της γενναιοδωρίας, της αισιοδοξίας, των δώρων, της ανώτερης φιλοσοφίας και της πνευματικότητας εισέρχεται στο ζώδιο του Λέοντα. Ο Λέοντας είναι το δεύτερο κατά σειρά ζώδιο της φωτιάς, εκεί όπου η φωτιά υπάρχει άσβεστη και αιώνια ( ο Ήλιος κυβερνά τον Λέοντα, ο Ήλιος δεν χάνει ποτέ το φως του, την ενέργειά του, την ζεστασιά του). Η φωτιά του Λέοντα είναι σταθερή, επίμονη, ανυποχώρητη, δεν εγκαταλείπει και μας βοηθάει με την υλοποίηση στόχων και σχεδίων. Ο πληθωρικός Δίας εκφράζεται εύκολα στο εν λόγω ζώδιο έτσι γίνεται ακόμα πιο γενναιόδωρος και φέρνει επεκτάσεις σε διάφορους τομείς της ζωής μας (ανάλογα του προσωπικού ωροσκοπίου μας). Η χαρά, η διασκέδαση, η τύχη, το χαμόγελο χτυπούν κόκκινο. Γινόμαστε πιο δημιουργικοί, περισσότερο παραγωγικοί και αυξάνεται το ένστικτο της επιχειρηματικότητας μέσα μας.

-Την στιγμή της εισόδου ο ωροσκόπος ανατέλλει στην 19 μοίρα του Ζυγού κάτι που σημαίνει πως μέχρι να μπει στην Παρθένο (Αύγουστος 2015) θα μας απασχολήσουν θέματα σχέσεων, συνεργασιών, συντροφικότητας αλλά και αισθηματικής προέλευσης. Κυβερνήτης του ωροσκοπίου; Η Αφροδίτη, η οποία βρίσκεται στις τελευταίες μοίρες των Διδύμων. Οι σχέσεις απαιτούν ελευθερία, οφείλουμε να βελτιώσουμε την επικοινωνία στον εν λόγω τομέα ενώ χαρακτηριζόμαστε από μεγάλη περιέργεια και θέλουμε να την ικανοποιήσουμε πάση θυσία. Η Αφροδίτη βρίσκεται στον οίκο του Τοξότη (και εκφράζεται μέσα από τις ιδιότητές του ζωδίου). Τα ταξίδια, η περιπέτεια και ένας πιο φιλοσοφημένος και ανοιχτόμυαλος τρόπος προσέγγισης στον τομέα σχέσεις φαίνεται ιδανικός. Όσον αφορά τις οικονομικές μας συναλλαγές θα φανούμε κάπως επιπόλαιοι και θα ξοδέψουμε αρκετά για να περάσουμε καλά αλλά και για να ταξιδέψουμε ή για να πειραματιστούμε.

- Βασικός παράγοντας και δείκτης αποτελεί αυτός της θέσης του Ήλιου. Η διέλευση του Δία από τον Λέοντα συμπίπτει με τον Ήλιο (στο ζώδιο της Σελήνης, Καρκίνος) κάτι που δείχνει πως μέσα στο επόμενο έτος Δία θα κινηθούμε βάση της διαίσθησής μας και του ενστίκτου μας. Το συναίσθημα θα ανακτήσει δύναμη ενώ η σύνοδος του Ήλιου με το μεσουράνημα (υψηλότερο σημείο) μιλάει για επαγγελματικές διακρίσεις και για λάμψη στον επαγγελματικό τομέα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα αποκτήσουν δύναμη επαγγελματική ή θα διακριθούν στα επαγγελματικά. Μάλιστα επαγγέλματα που σχετίζονται με τα ακίνητα, τις κληρονομιές, τις ανασκαφές, τα οικονομικά αλλά και την μεταφυσική θα ανακτήσουν έδαφος. Θέση δύναμης θα αποκτήσουν γυναίκες αλλά και άνδρες με έντονη συναισθηματική δύναμη.

-Ο Δίας, υπέρλαμπρος βρίσκεται στον δέκατο οίκο των επαγγελματικών (οίκος του Κρόνου). Αυτό αποτελεί ένδειξη προόδου όσων εργαστούν σκληρά, μεθοδικά, υπομονετικά και οργανωτικά. Νέες επαγγελματικές σχέσεις και συνεργασίες θα ανατείλουν, κάτι που υπόσχεται εξελίξεις στην επαγγελματική μας ζωή.

-Η Σελήνη σε θέση έξαρσης (Ιχθείς) μιλάει για συναίσθημα, ευαισθησίες και έντονα ρομαντική διάθεση. Σε αρμονική συνεργασία με τον Ήλιο από τον Καρκίνο υπόσχεται επιτυχία, καλή διάθεση, αρμονία. Όσοι κινούνται βάση διαίσθησης και ενστίκτου θα επιβιώσουν. Η Σελήνη στον οίκο του Ήλιου (5ος) μιλάει για παραγωγικότητα και αποδοτικότητα. Η αισθηματική μας ζωή θα απογειωθεί και θα εστιάσουμε περισσότερο στα συναισθήματα του/της συντρόφου μας.

-Ο δε Άρης από τον Ζυγό συγκρούεται με τον Ήλιο από τον Καρκίνο και αυτό μιλάει για αγώνες επιβίωσης. Το συναίσθημα και η λογική δεν εναρμονίζονται άρρηκτα έτσι χρειάζεται να αυξήσουμε τον ρεαλισμό μας και την ικανότητά μας να κρίνουμε ορθώς. Ωστόσο, ανοιγόμαστε σε μία περίοδο δράσης, λήψης πρωτοβουλιών με έναν τρόπο όχι παθητικό αλλά διπλωματικό και άκρως επικοινωνιακό.

-Ο Άρης και ο Ουρανός σε αποκλίνουσα αντίθεση αλλά κοντά στον ωροσκόπο και στην ακμή εβδόμου οίκου μιλούν για εντάσεις σε σχέσεις και συνεργασίες, οι οποίες θα έχουν έντονα σκαμπανεβάσματα αλλά και πάγιο αίτημα εκείνο της ελευθερίας και της παρότρυνσης. Χρειάζεται να μάθουμε να δίνουμε κίνητρα στους άλλους και να μειώσουμε τις εγωιστικές μας διαθέσεις.

-Οι ισορροπίες εύθραυστες. Ξαφνικοί χωρισμοί αλλά και μοιραίες ενώσεις (ίσως μικρής διάρκειας) είναι στο μενού του νέου έτους Δία.
Αυτά σε γενικές γραμμές, εύχομαι καλό έτος Δία και καλή χρονιά για όσους έχουν Δία στον Λέοντα. Όλα κατ ευχήν!!!

Στις 26/7 και ώρα 5:25 ο Άρης, ο πλανήτης της δράσης, της κινητοποίησης, της λίμπιντο, της μαχητικότητας εισέρχεται στο βασίλειό του, στον Σκορπιό. Την χρονική εκείνη στιγμή ο ωροσκόπο ανατέλλει στον Καρκίνο και μάλιστα κυβερνήτης όλου του ωροσκοπίου είναι η Σελήνη, η οποία και αυτή από τον Καρκίνο (σε σύνοδο με τον ωροσκόπο) μιλάει για μία έντονα συναισθηματική περίοδο, στην διάρκεια της οποίας θα κινηθούμε βάση της διαίσθησης και του ενστίκτου. Έμφαση θα δώσουμε σε θέματα οικογενειακά, ακίνητης περιουσίας αλλά και στις πολύ προσωπικές μας σχέσεις.
-Ιδιαιτερότητα: Ο Ερμής στον Καρκίνο σε σύνοδο με τον ωροσκόπο (αλλά από τον δωδέκατο οίκο) μιλάει για σκέψεις μύχιες που δεν βγαίνουν εύκολα στην επιφάνεια ή στο φως. Ωστόσο, η λογική και το συναίσθημα μοιάζουν να εναρμονίζονται. Εμείς γινόμαστε ιδιαίτερα παρατηρητικοί, διαθέτουμε διαίσθηση και ένστικτο ώστε να κινηθούμε στον σωστό δρόμο. Πολλοί είναι αυτοί που δεν θα εκφράσουν ανοιχτά τα σχέδιά τους και τις φιλοδοξίες τους.
-Ο Ήλιος στο ζώδιο που κυβερνά, στον Λέοντα σε ακριβείας σύνοδο με τον τυχερό Δία μιλάει για τύχη στην προσωπική μας ζωή. Ένας νέος κύκλος γεμάτος επέκταση, τύχη και πρόοδο αναμένεται μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. Νέα ξεκινήματα στην προσωπική μας ζωή, νέα ξεκινήματα στην επαγγελματική μας ζωής, νέες σχέσεις και συνεργασίες έρχονται να δώσουν πνοή ζωής στην εξέλιξή μας. Φαίνεται πως βαδίζουμε με περισσότερη Πίστη, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Είμαστε ιδιαίτερα επεκτατικοί, γενναιόδωροι και πληθωρικοί. Πολλοί από εμάς θα κάνουν νέες γνωριμίες που θα στηρίζονται στο χιούμορ, στην ζωντάνια, στο κέφι και θα ενθαρρύνουν αμοιβαία ο ένας τον άλλον κάτι που θα μας βγάλει από την στατικότητα. Ήλιος και Σελήνη στα ζώδια που κυβερνά γίνονται παντοδύναμοι έτσι φαινόμαστε και εμείς δυνατοί. Οι χορηγίες του Ερμή και του Δία είναι σημαντικές και αυτό φέρνει ούριο μελτέμι στην καθημερινότητά μας. Θέλουμε να διασκεδάσουμε, να χαρούμε, να ερωτευθούμε. Δίδουμε έμφαση στην ικανοποίηση των αναγκών μας και των επιθυμιών μας.

-Κυβερνήτης του δευτέρου που σχετίζεται με το χρήμα είναι ο Ήλιος, ο οποίος σε σύνοδο με τον Δία μιλάει για αύξηση εισοδήματος αλλά και για κατανάλωση περισσότερου χρήματος στον βωμό της διασκέδασης και της καλοπέρασης. Παράλληλα, φαίνεται να εμπλουτίζουμε το σύστημα αξιών μας αλλά και των σταθερών μας. Η αυτοπεποίθηση χτυπάει κόκκινο και η Πίστη στον εαυτό μας εκτοξεύεται.

-Ο πέμπτος οίκος του έρωτα, της δημιουργίας και της επιχειρηματικότητας έχει ακμή στον Σκορπιό. Κυβερνήτης; Ο Άρης (παντοδύναμος στον Σκορπιό) και σε τετράγωνο με την σύνοδο Δία-Ήλιου στον Σκορπιό μιλάει για υπερβολές και ασυδοσίες στο εν λόγω κομμάτι. Ο έρωτας μονοπωλεί το ενδιαφέρον μέσα στις επόμενες σαρανταπέντε ημέρες. Πολλά ζευγάρια που είχαν πρόβλημα τεκνοποίησης ίσως αποκτήσουν έναν απόγονο. Ωστόσο, πρέπει να προσέχουμε μην γίνουμε τυχοδιώκτες στον έρωτα ή στο χρήμα.

-Ο Κρόνος (ορθόδρομος πλέον) στον Σκορπιό και στον οίκο του έρωτα και των επιχειρήσεων μιλάει για σταθεροποίηση σχέσεων και συνεργασιών. Εφόσον πλησιάσουμε αντικειμενικά και ρεαλιστικά την αισθηματική μας ζωή τότε θα έχουμε μία παγίωση. Η ώριμη στάση απέναντι στον επαγγελματικό τομέα, οι ορθές αποφάσεις, η σκληρή δουλειά, η υπομονή και η επιμονή μπορούν να μας βοηθήσουν να υλοποιήσουμε τους στόχους μας.

-Γενικότερα παρατηρείται μία πρόοδος, μία εξέλιξη σε επίπεδο επαγγελματικό και προσωπικό. Νέες σχέσεις και συνεργασίες θα αναδειχτούν. Μάλιστα το στοιχείο της υπερβολής θα είναι έντονο και θα βγούμε εκτός εαυτού. Καλοκαίρι είναι, ας το ρίξουμε και λίγο έξω.
-Παρόλα αυτά, χρειάζεται μέτρο και εφόσον δεν το χάσουμε θα καταφέρουμε να ευτυχήσουμε στην προσωπική μας ζωή και να νιώσουμε ικανοποίηση λόγω των επαγγελματικών μας επιτυχιών.

-Αφροδίτη στον καρκίνο και μάλιστα στον δωδέκατο οίκο σε αντίθεση με τον Πλούτωνα μιλάνε για έντονα πάθη, για κρυφές αισθηματικές υποθέσεις, για συναισθηματικά κρεσέντο, για ζήλιες, για κτητικότητες και βιαιότητες. Κρυφά και ανομολόγητα συναισθήματα έρχονται στην επιφάνεια.
-Οι έχοντες Άρη στον Σκορπιό ας υποδεχτούν το νέο έτος Άρη!!!

-Χρόνια μας πολλά!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου