Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ 2021

Το 2021 αποτελεί συνέχεια του 2020. Τώρα θα μου πείτε, ναι, φυσικά, 2020, αύξον έτος 2021. Ωστόσο, όμως όλες οι εξελίξεις και τα γεγονότα που έλαβαν χώρα την περασμένη χρονιά όπως η πανδημία του κορωνοΐού, οι περιορισμοί, η στέρηση της ελευθερίας, η κοινωνική απομόνωση και αποξένωση αλλά και η οικονομική κρίση συνεχίζουν να μας απασχολούν το νέο έτος, με τις εξελίξεις να παίρνουν νέα κατεύθυνση και να παγιώνονται.  Το νέο έτος φέρει  σημαντικές πλανητικές αλλαγές καθώς οι πλανήτες Δίας & Κρόνος αποχωρούν από το ζώδιο του Αιγόκερου και βαδίζουν παράλληλα στο ζώδιο του Υδροχόου. Εξαίρεση αποτελεί το διάστημα από τις 13/5 έως τις 29/7 με τον Δία να κάνει μια δοκιμαστική κούρσα στους Ιχθείς, στο ζώδιο που παραδοσιακά κυβερνά. Ο Ουρανός εξακολουθεί να διατρέχει το ζώδιο του Ταύρου, μία θέση που παραδοσιακά δεν ταιριάζει στην πρωτοποριακή και επαναστατική φύση του πλανήτη. Ο Ποσειδώνας διατρέχει το ζώδιο των Ιχθύων σε όλη την διάρκεια της χρονιάς, μία επιρροή του αποτελεί σανίδα σωτηρίας για το έτος, καθώς εκεί κυβερνά ο πλανήτης. Τέλος, ο Πλούτωνας βαδίζει σταθερά στο ζώδιο του Αιγόκερω, αλλάζοντας την κοινωνία, την οικονομία και τους κυβερνώντες από την ρίζα. Μετάβαση σε μία νέα πραγματικότητα, σε μία νέα τάξη κανόνων και πραγμάτων φέρει το 2021. Η πίεση, η καταπίεση, τα ψυχολογικά βάρη και τα διλήμματα μας στραγγίζουν ψυχολογικά και πολλές φορές νιώθουμε καταρρακωμένοι. 

Η σημαντικότερη αστρολογική επιρροή μέσα στο  2021, είναι αυτή του τετραγώνου Κρόνου-Ουρανού από τα ζώδια του Υδροχόου και του Ταύρου, οι οποίοι συναντώνται σε γωνία 90Ο τους μήνες Φεβρουάριο, Ιούνιο και Δεκέμβριο. Οι δύο πλανήτες από την φύση τους δεν έχουν κανένα κοινό σημείο επαφής καθώς εκφράζουν και αντιπροσωπεύουν τελείως διαφορετικά πράγματα. Ο Κρόνος σχετίζεται με τα όρια, με τα πρέπει, με την συντήρηση και την διατήρηση ενώ ο Ουρανός αντιπροσωπεύει την πρόοδο, την αλλαγή, την καινοτομία, την επανάσταση και την ριζοσπαστική διάθεση. Ο Κρόνος στον Υδροχόο αποτελεί μία θέση που ταιριάζει στην φύση του πλανήτη, καθώς εκεί κυβερνούσε ή καλύτερα συγκυβερνούσε πριν την ανακάλυψη του πλανήτη «Ουρανού». Από την άλλη πλευρά, ο ριζοσπαστικός και επαναστάτης Ουρανός δεν εκφράζεται καθόλου στο ζώδιο του Ταύρου. Πώς να εκφραστεί ο πλανήτης της προόδου και της καινοτομίας σε ένα ζώδιο που αντιστέκεται στις αλλαγές, επιθυμεί και επιδιώκει την σταθερότητα;! Δύο διαφορετικοί πλανήτες, οι οποίοι εκφράζουν ανόμοιες ποιότητες σε όψη τετραγώνου. Παραδοσιακά, το τετράγωνο στην αστρολογία σχετίζεται με δυσκολίες και προκλήσεις, σε εμπόδια και αντιφάσεις. Η όψη επιδρά σε κοινωνικό και προσωπικό επίπεδο. Τόσο οι κοινωνία, τοπική και διεθνής, όσο και εμείς οι ίδιοι πολλές φορές μέσα στην νέα χρονιά ερχόμαστε αντιμέτωποι με διλήμματα.  Τι πρέπει να συντηρήσουμε και να διατηρήσουμε στη ζωή μας, στην καθημερινότητα μας και στις συνήθειες μας; Τι πρέπει να αλλάξουμε; Που πρέπει να ρισκάρουμε και να καινοτομήσουμε; Η όψη επηρεάζει την συνείδηση μας, την ψυχολογία μας και πολλοί άνθρωποι θα δουν τον εαυτό τους σε ψυχολογικό αδιέξοδο ή θα νιώσουν ψυχολογικά ατροφικοί.

Η ταυτόχρονη παρουσία Δία και Κρόνου στο ζώδιο του Υδροχόου μιλάει για πρόοδο στην τεχνολογία, την επιστήμη, το διαδίκτυο. Ας μην ξεχνάμε ότι ήδη από το 2020, επί εποχής Conid-19 αναπτύχθηκε η τηλεργασία και οι μέθοδοι επικοινωνίας μέσα από το διαδίκτυο. Το νέο έτος συνεχίζει σε παρόμοιο κλίμα, με την τηλεργασία να εδραιώνεται στη ζωή μας και να αποτελεί μια νέα καθημερινότητα-πραγματικότητα. Ο μήνας Ιανουάριος χρήζει ιδιαίτερης προσοχής σε απότομες και απρόσμενες αλλαγές στην προσωπική μας και επαγγελματική μας ζωή καθώς ο Δίας από τον Υδροχόο σχηματίζει τετράγωνο με τον Ουρανό από τον Ταύρο. Μία περίοδος, ένας μήνες με ξαφνικές αλλαγές και αναπάντεχα γεγονότα ή εξελίξεις σε σχέση με την τεχνολογία και το διαδίκτυο. Δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποια επιστημονική, τεχνολογική εφεύρεση ή ανάπτυξη της ρομποτικής και των ηλεκτρονικών συστημάτων ή της υπολογιστικής νέφους. Οι μήνες Ιανουάριος-Φεβρουάριος είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί και πιεστικοί καθώς ο Άρης διατρέχει το ζώδιο του Ταύρου και συναντάει σε σύνοδο τον Ουρανό αλλά και σε τετράγωνο Δία, Κρόνο από τον Υδροχόο. Πιέσεις, ανατροπές, αλλαγές, αιφνίδιες εξελίξεις αλλά και υπερβολές ή αντιξοότητες και περιορισμοί στο μενού του χειμώνα. Ο χειμώνας αλλά και γενικότερα το 2021 μας βρίσκει αντιμέτωπους με την οικονομική κρίση και την παγκόσμια κρίση. Περισσότερη ανεργία, λιγότερες θέσεις εργασίας. Επαγγέλματα με άνοδο και θετικές προοπτικές αποτελούν αυτά της ρομποτικής, των προγραμματιστών και του ηλεκτρονικού εμπορίου. 

Θετικές επιρροές αποτελούν αυτή της δοκιμαστικής πτήσης του Δία στους Ιχθείς που μαλακώνει κάπως το κλίμα ενώ βοηθάει στο να καταλαγιάσει η ένταση της εποχής. Η παρουσία Δία-Ποσειδώνα στο ίδιο ζώδιο, των Ιχθύων μπορεί να σημαίνει την εύρεση του φαρμάκου ή του εμβολίου κατά του κορωνοΐού στο διάστημα από τις 13/5 έως τις 29/7. Είναι μία περίοδος που ο κόσμος θα στραφεί στην «Πίστη», στην Θρησκεία και στο Θεώ. Παράλληλα, καθώς το 2021 αποτελεί χρονιά ψυχικής φθοράς, ψυχολογικής κούρασης και συναισθηματικής εξόντωσης το διάστημα αυτό ο κόσμος θα στραφεί στην ψυχολογία, στην ψυχανάλυση και δεν αποκλείεται να γνωρίσει ανάπτυξη η ψυχολογία, η συμβουλευτική, η αστρολογία, τα παραϊατρικά επαγγέλματα και η ολιστική. Εν μέσω οικονομικής κρίσης, το διάστημα αυτό, από τις 13/5 έως τις 29/7 υπάρχει μία ώθηση στη ναυτιλία, στις θαλάσσιες μεταφορές και στο εμπόριο. 

Θετική όψη, που λειτουργεί σαν ασπίδα προστασίας στα δύσκολα, μέσα στην νέα χρονιά είναι η αρμονία εξαγώνου μεταξύ Ποσειδώνα-Πλούτωνα από τα ζώδια των Ιχθύων και του Αιγόκερω. Ανάπτυξη της ιατρικής, νέες τεχνολογίες σε σχέση με τον ιατρικό τομέα ή νέες εφευρέσεις. Η ψυχολογία και η ψυχανάλυση ανακτούν έδαφος με πολλούς ανθρώπους να στρέφονται σε τέτοιες επαγγελματικές επιλογές ή να αναζητάνε οι ίδιοι την συμβουλευτική ενός αρμόδιου ανθρώπου. 

Τέλος, οι εκλείψεις εξακολουθούν να λαμβάνουν χώρα στον άξονα Διδύμων-Τοξότη. Αλλαγές, ρευστότητα, κρίση και δοκιμασίες αναμένονται στον τομέα της εκπαίδευσης, των μέσων μαζικής ενημέρωσης, μεταφοράς και επικοινωνίας. Οι αεροπορικές εταιρίες και ο ταξιδιωτικός τομέας φαίνεται να αντιμετωπίζουν πρόβλημα και να συρρικνώνονται. Δεν αποκλείεται να δούμε συγχωνεύσεις, εξαγορές ή χρεοκοπίες. Οι τομείς της διασκέδασης, της ψυχαγωγίας, του θεάτρου και της τέχνης δοκιμάζονται. 

Η νέα χρονιά αποτελεί χρονιά αφύπνισης και συλλογικής δράσης, στην διάρκεια της οποίας ο κόσμος και η φωνή του θα ακουστούν από τα social media  και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, όμως ο φόβος, ο εκφοβισμός και η καταπίεση δεν επιτρέπουν την ελεύθερη έκφραση απόψεων, κάτι που καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία. Τελικά έχουμε να κάνουμε με μία νέα παγκοσμιοποίηση ή με μία κοινωνική αποξένωση; Το μόνο σίγουρο είναι πως το 2020 αποτέλεσε χρονιά σταθμό, όπου πήραμε αποστάσεις ο ένας από τον άλλον για λόγους υγείας και προστασίας μπροστά στον αόρατο εχθρό του κορωνοΐού. Ωστόσο, όμως η παγκόσμια οικονομία δέχτηκε και εξακολουθεί να δέχεται ένα πλήγμα, με την ανεργία να αυξάνεται και την παραγωγική δυναμικότητα σε παγκόσμιο επίπεδο να μειώνεται. Οι οικονομίες άρχισαν να στηρίζονται στο εγχώριο δυναμικό τους, στην εγχώρια δυναμική παραγωγικότητα τους, βάζοντας εμπόδια στην έλευση άλλων πληθυσμών. Άρα ποια παγκοσμιοποίηση; Οι οικονομίες ανά κράτη ακολουθούν πλέον μία πιο εσωστρεφή πολιτική. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου