Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011

Η Αφροδίτη στον Αιγόκερω


Από το Σάββατο 26 Νοεμβρίου η Αφροδίτη, πλανήτης του έρωτα, της αγάπης και των οικονομικών εισέρχεται στο γήινο ζώδιο του Κρόνου, τον Αιγόκερω. Ο έρωτας σταδιακά μεταμορφώνεται σε μία σοβαρή υπόθεση, αποτελεί υπόθεση ευθύνης και εκλείπουν οι συναισθηματικές εξάρσεις. Επιθυμούμε και αναζητάμε τον σεβασμό τόσο στον έρωτα όσο και στις διαπροσωπικές μας σχέσεις ενώ παράλληλα γινόμαστε περισσότερο σοβαροί και συντηρητικοί. Ο έρωτας αποτελεί σοβαρή και όχι επιπόλαιη υπόθεση. Η γενική τάση της εν λόγω Αφροδίτης είναι η σοβαρότητα και η εγκράτεια, είναι μία ολιγαρκής Αφροδίτη που δεν έχει τις υπέρμετρες απαιτήσεις στον έρωτα. Αρκούμαστε στη σταθερότητα και είμαστε περισσότερο πιστοί στις σχέσεις μας. Στις 20/12 εισέρχεται στον αέρινο Υδροχόο και μας προσφέρει κοινωνικότητα τις εορταστικές ημέρες έτσι μπορούμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας και να περάσουμε καλύτερα με άτομα δικά μας. 


Αυτή η Αφροδίτη του Αιγόκερου φέτος δεν είναι τόσο ρεαλίστρια και λιτή. Γίνεται απρόβλεπτη, επαναστάτρια και γεμάτη πάθος. Το Σάββατο και την Κυριακή (26-27/11) συναντάει σε δυσαρμονικό τετράγωνο τον εκκεντρικό Ουρανό και προκαλεί εκρήξεις στις σχέσεις. Η Αφροδίτη τρυφερή, ευαίσθητη αναζητάει τη δέσμευση ενώ ο Ουρανός επαναστάτης και εκκεντρικός έχει σαν πάγιο αίτημα του την αποδέσμευση και την ελευθερία. Οι δύο πλανήτες εκφράζουν διαφορετικές ποιότητες και έρχονται σε δυσαρμονία, με αυτόν τον τρόπο ένα κλίμα αστάθειας και απρόβλεπτου ελλοχεύει σε κάθε είδους σχέση αλλά και στα οικονομικά μας. Σχέσεις που δεν έχουν στέρεα βάση κλονίζονται και δημιουργούνται ρήξεις, οι οποίες μπορούν να αποφευχθούν υπό την προϋπόθεση αμοιβαίας υποχώρησης. Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο εντάσεις, ανατροπές, χωρισμούς και κεραυνοβόλους έρωτες(μερικοί από τους οποίους) έχουν ημερομηνία λήξης είναι στο μενού αυτής της Αφροδίτης. Πολλοί από εμάς θα προβούν σε αγορές περιττές και μάλιστα λόγω ανάδρομου Ερμή ίσως να μην τους ταιριάζει η ανάλογη επιλογή, άλλοι πάλι θα ξοδέψουν αρκετά για προσωπική ευχαρίστηση και ξεκούραση. Ας προβούμε σε έναν καλό οικονομικό έλεγχο(καθώς αυτό εκφράζει η Αφροδίτη από τον Αιγόκερω) και ας μην παρασυρθούμε από τη δυσαρμονική της όψη με τον Ουρανό.

Τις ίδιες ημέρες(του Σαββατοκύριακου (26-27/11) συναντάει σε θετική γωνία τριγώνου τον μέγα ευεργέτη Δία και φέρνει νέους έρωτες και νέες αγάπες. Η τύχη, η αισιοδοξία και τα μεγαλόπνοα συναισθήματα φωλιάζουν στις καρδιές μας και θέλουμε να βιώσουμε έναν έρωτα μεγάλο και παράφορο. Θέλουμε να βγούμε, να διασκεδάσουμε και να δαπανήσουμε χρόνο και χρήμα για την προσωπική μας ευχαρίστηση. Εκτός του έρωτα που φέρνει, μας αβαντάρει και οικονομικά καθώς είναι όψη εισοδηματικής ενίσχυσης. Αυτές τις ημέρες θα φανούμε πολύ γενναιόδωροι και φιλόξενοι. Είναι ευκαιρία να φιλοξενήσουμε φίλους ή γνωστούς και να περάσουμε στιγμές απόλαυσης μαζί τους. Παρόλα αυτά λόγω και της δυσαρμονικής συμμετοχής του Ουρανού....οι έρωτες που δημιουργούνται αυτές τις ημέρες είναι απρόβλεπτοι, σοκαριστικοί και εκκεντρικοί. Οι ψυχές των ανθρώπων έλκονται σαν μαγνητικοί πόλοι αντίστροφοι και μας ανατινάζουν μέσα στο παιχνίδι της μαγείας του έρωτα.

Από τις 29/11 έως τις 2/12 φλερτάρει από το ίδιο ζώδιο με τον Πλούτωνα(κυβερνήτη του Σκορπιού) και κάθε άλλο παρά συγκρατημένη γίνεται. Ένας έμφυτος-γήινος αισθησιασμός είναι διάχυτος στην ατμόσφαιρα, το πάθος εκτοξεύεται στα ύψη και μαζί με το πάθος φουντώνουν οι ζήλιες, οι ίντριγκες και οι κτητικότητες. Τα συναισθήματά μας είναι έντονα, βαθιά και επιθυμούμε να ασκήσουμε επιρροή στον έρωτα. Οφείλουμε να χειριστούμε σοφά τη δυναμική της όψης και να μην αφήσουμε αρνητικές δονήσεις να μας παρασύρουν σε εμμονές, φοβίες και υστερίες μέσα στις σχέσεις μας. Οι σχέσεις δεν είναι εξάρτηση, χρειάζεται να δίνουμε ελευθερία κινήσεων στον/στη σύντροφό μας. Ας πάρουμε κάποια μίνι-άδεια και με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να αναθερμάνουμε τη σχέση μας σε ένα σύντομο ταξίδι. Η όψη αυτή είναι κατάλληλη για οικονομικούς χειρισμούς και διευθέτηση των οικονομικών μας υποχρεώσεων, ας αποφύγουμε κάποια οριστική απόφαση λόγω ανάδρομου Ερμή. Ο νους μας είναι επικεντρωμένος στις αρχές του μήνα σε θέματα οικονομικά και θέλουμε να διευθετήσουμε οικονομικές υποθέσεις μας.

Στις 4-5-6/12 με κορύφωση στις 5 Δεκεμβρίου(του Αγίου Σάββα) η Αφροδίτη του Αιγόκερου συναντάει σε θετική γωνία τριγώνου τον «εραστή» της Άρη και μας παρασύρουν στα πιο ερωτικά μονοπάτια. Ο αισθησιασμός είναι ακράτητος, αχαλίνωτος, χωρίς όρια και ο έρωτας μας συνεπαίρνει. Ρομαντισμός, ερωτισμός συνδυασμένος με σεξουαλικότητα και πάθος μας στέλνουν κυριολεκτικά στον «παράδεισο» και δημιουργούν το κατάλληλο κλίμα για την είσοδό μας στην εορταστική περίοδο. Αυτές τις ημέρες μπορούμε να συγκεντρωθούμε στο σπίτι και να στολίσουμε, μπορούμε να δημιουργήσουμε την πιο ιδανική εικόνα και να δώσουμε ποιότητα στις ενδοοικογενειακές μας σχέσεις και στα έθιμά μας. Μιας και η Αφροδίτη του Αιγόκερου στηρίζει την παράδοση και ο εραστής της Άρης την στηρίζει σε αυτό ακόμη περισσότερο, τα ζευγάρια έχουν την ικανότητα να εναρμονιστούν και να συγχρονιστούν ώστε να δημιουργηθεί ένα κλίμα αγάπης και να φύγει ο πάγος των ημερών. Καλό φαγητό, καλό κρασί, έρωτας, τζάκι και συντροφικότητα ας φωλιάσουν στην καρδιά μας και ας υποδεχτούμε την γέννηση του Θεανθρώπου.

Τέλος, αρκετές ημέρες μετά κοντά στις 18/12 η Αφροδίτη πραγματοποιεί δυσαρμονική γωνία τετραγώνου με τον αυστηρό Κρόνο και αυτό δημιουργεί κλίμα απομάκρυνσης μεταξύ μας. Οι σχέσεις μας προσωρινά φαίνονται να δέχονται τριβές και ένας πάγος φωλιάζει. Οφείλουμε να εναρμονιστούμε με το κλίμα των Χριστουγέννων που πλησιάζουν, να αφήσουμε πίσω μας πικρίες και ενοχλητικά συναισθήματα ώστε να μην έχουμε απώλειες χωρίς λόγο. Ας αποφύγουμε τη μοναχικότητα, τη μελαγχολία και ας ανοίξουμε τις καρδιές μας δίνοντας αγάπη και εισπράττοντας αγάπη. Δικαίωμα στην αγάπη και στον έρωτα έχουμε όλοι μας. Σχέσεις που δεν είναι καλά στερεωμένες δέχονται πάλι τριβές και δοκιμάζονται, ευτυχώς παροδικά.

Ένα βήμα πιο κοντά στο 2012 !!! Ελπίδα και Χρόνια Πολλά σε όλους μας καθώς ο μήνας είναι άκρως εορταστικός και όλοι μας έχουμε δικούς μας ανθρώπους να τους γιορτάσουμε !!!

                                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου