Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Η Πανσέληνος στον Ζυγό/Προβλέψεις


Χαρακτηριστικό των πρώτων ημερών του Απριλίου αποτελεί η ιδιαίτερη ένταση που δημιουργείται λόγω του σχηματισμού της πανσελήνου στον Ζυγό και των δύσκολων γωνιών μεταξύ Αφροδίτης-Άρη-Ποσειδώνα. Η πανσέληνος σχηματίζει ιδιαίτερα δύσκολες όψεις, που ενισχύουν ένα κλίμα αποπροσανατολισμού, έντασης, εξαπάτησης και ακραίων συναισθημάτων. Στο μενού έρχεται να προστεθεί το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα στις 6 του μήνα ενώ στις 8 η Αφροδίτη τετραγωνίζει του Άρεως, οι δύο εραστές έρχονται σε αντιδικία και αυτό φουντώνει τα πάθη. Ένας αποκλίνον σχηματισμός Ταυ-τετραγώνου μεταξύ Άρεως-Αφροδίτης-Ποσειδώνα από τα μεταβλητά ζώδια της Παρθένου, των Διδύμων και των Ιχθύων δημιουργεί ένα κλίμα έντασης, αποπροσανατολισμού, πάθους, έντασης, εξιδανίκευσης και εξαπάτησης. Χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί στη δράση μας, στα κίνητρά μας, στις προθέσεις μας καθώς μπορεί να πέσουμε θύματα τόσο του ίδιου μας του εαυτού όσο και των γύρω μας. Προσεκτικά οφείλουμε να κινηθούμε και στις υπογραφές οικονομικών συμβολαίων καθώς οι οροθεσίες μπορεί να κρύβουν παγίδες ενώ παράλληλα προσεκτικά οφείλουμε να κινηθούμε και στον έρωτα, καλό είναι να μην εξιδανικεύσουμε άτομα που εισέρχονται στη ζωή μας με το καλημέρα σας αλλά αντίθετα ας αφήσουμε το χρόνο να κυλήσει και να αναδείξει τις σχέσεις μέσα από το Ποσειδώνιο πέπλο. Το μόνο σίγουρο είναι πως η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα ρομαντική σε συνδυασμό με πάθος και εγωισμούς. Οι ημέρες ενέχουν ένταση, ρομαντισμό, απάτη-αυταπάτη και ένα κλίμα ασύλληπτο με την απλή σφαίρα της λογικής, οι οκτάβες είναι εκτός της λογικής και η αγάπη δεσπόζει. Καλό είναι να περιορίσουμε τις εγωιστικές συμπεριφορές, τις εξιδανικεύσεις και να είμαστε ορθολογικοί, ρεαλιστές και συνειδητοποιημένοι ή να αντιστεκόμαστε των παρορμήσεών μας. Ας είμαστε προσεκτικοί στην διάρκεια της σεξουαλικής μας ένωσης καθώς οι ημέρες είναι με μία ροπή προς την μετάδοση σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων. Εξάλλου διανύουμε και περίοδο ιδιόμορφη, έτσι η αυταπάρνηση και ο αυτοπεριορισμός μπορούν να μας εξιλεώσουν.
Αστρολογικές όψεις Πανσελήνου: 

Ήλιος:
Τετράγωνο Πλούτωνας: Επιτείνει ένα εμμονικό κλίμα, τις φοβίες, τις ζήλιες, τις ίντριγκες και τα πάθη. Η εγωιστική διάθεση συνοδεύει τη ζωή μας αυτές τις ημέρες και το κλίμα μοιάζει με ένα πυροτέχνημα έτοιμο να σκάσει σαν φωτοβολίδα. Η μόνη λύση σε αυτό το έντονα εκρηκτικό κλίμα είναι η διαλλακτικότητα και η μετριοπάθεια. Ας κάνουμε μία προσπάθεια να συνειδητοποιήσουμε τις ελλείψεις του εαυτού μας και να έρθουμε σε επαφή με τα σκοτάδια της προσωπικότητάς μας έτσι ώστε να δώσουμε φως στη ζωή μας.


Ημιτετράγωνο Ποσειδώνας: Εντείνει τις ψευδαισθήσεις, τις ωραιοποιήσεις, τις εξαπατήσεις, την ονειροπόληση και αναδεικνύει ένα έντονα ευαίσθητο κλίμα. Καλό είναι να διατηρήσουμε την αντικειμενικότητά μας και να αποφύγουμε τις συναισθηματικές επενδύσεις σε άτομα που εισέρχονται στη ζωή μας τις εν λόγω ημέρες. Ο χρόνος θα αναδειχτεί κριτής της έκβασης και της ποιότητάς τους. Αποφύγετε  υπογραφές συμβολαίων οικονομικής οροθεσίας.

Αντίθεση Κρόνος: Η όψη δρα περιοριστικά, λιτά και απέριττα. Στη ζωή μας υπάρχει κατάθλιψη, απαισιοδοξία, όρια και ψυχρότητα. Νιώθουμε ένα αίσθημα μοναξιάς και αρνούμαστε να έρθουμε σε επαφή με τον ίδιο μας τον εαυτό και τις ελλείψεις μας. Κάνουμε μία υπεράνθρωπη προσπάθεια να αποδείξουμε ότι αξίζουμε, πως είμαστε υπαρκτές οντότητες και αξίζουμε την επιβράβευση και την αναγνώριση.

Ενάμισι τετράγωνο Άρης: Όψη εκρηκτική, μαχητική που πυροδοτεί εντάσεις, αντιπαραθέσεις και οξείες αντιδράσεις. Είμαστε παρορμητικοί και καλούμαστε να κάνουμε κοντρόλ των έντονων παρορμήσεων μας, χρειάζεται αυτοεπιβολή-αυτοπειθαρχία0αυτοπεριορισμός και έλεγχος της ακρότητάς μας. Προσοχή σε μικροατυχήματα, καψίματα, κοψίματα και στην ιδιαίτερα επιθετική-εριστική συμπεριφορά. Έντονη και διάχυτη η ερωτική διάθεση αλλά ας αποφύγουμε την ωμότητα και την βαρβαρότητα. Η σεξουαλικότητά μας κυμαίνεται στα ύψη αλλά ας κάνουμε αποχή λόγω του κλίματος των ημερών.

Ημιτετράγωνο Αφροδίτη: Πληγωμένα αισθήματα έρχονται στην επιφάνεια και αυτό μας καλεί να τα ιάσουμε και να αυτοθεραπευτούμε με τρόπο μεν επίπονο αλλά και ουσιαστικό. Ας μην είμαστε ματαιόδοξοι, υπερόπτες και εγωκεντρικοί. Η ουσία κρύβεται στην ταπεινότητα και στην συνειδητοποίηση των λάθος συναισθηματικών χειρισμών μας, ας επιδιορθώσουμε λάθος συναισθηματικούς χειρισμούς.



Σελήνη:
Ενάμισι τετράγωνο Αφροδίτη: Η όψη μας κάνει αρκετά αναποφάσιστους, προσκολλημένους στις αναμνήσεις και στο παρελθόν ενώ παράλληλα φέρνει σύγχυση σχετικά με τις συναισθηματικές μας ανάγκες.

Σύνοδος Κρόνος: Η όψη προσδίδει ένα κλίμα μελαγχολίας και συναισθηματικής αδυναμίας ή αδυναμίας έκφρασης του συναισθήματος μας. Είναι μία όψη που μας φέρνει σε επαφή με τις υποσυνείδητες πτυχές του εαυτού μας και μας βοηθάει να προσδιορίσουμε το «εγώ» μας από την αρχή. Οι σχέσεις μας με το γυναικείο φύλλο έρχονται σε μία ψυχρότητα και νιώθουμε απόμακροι από το γένος «θηλυκό» ή από την μητέρα μας.


Ενάμισι τετράγωνο Άρης: Συναισθηματική οργή, εκρηκτικότητα, θυμό και έντονη νευρικότητα επιφέρει η εν λόγω όψη. Είμαστε αρκετά κυκλοθυμικοί και έχουμε χαμηλή ανεκτικότητα απέναντι στους άλλους, ας αποφύγουμε τις εντάσεις με την αυτοεπιβολή μας και με το να είμαστε ανεκτικοί απέναντι στους άλλους.

Ενάμισι τετράγωνο Ποσειδώνας: Η όψη λειτουργεί εντελώς αντίθετα από εκείνη της συνόδου Σελήνης-Κρόνου και δημιουργεί ένα κλίμα άκρως ευαίσθητο, με τάσεις φυγής και έμφαση στις άσκοπες συναισθηματικές επενδύσεις. Η εξιδανίκευση χρειάζεται να αποφευχθεί και να επιτάξουμε την ορθολογικότητα μας.

Συνοπτικά, θα επισημαίναμε πως έχουμε να κάνουμε με μία πανσέληνο που απαιτεί διπλωματία και ισορροπία. Οι σχέσεις περνάνε μέσα από το μικροσκόπιο και εμείς καλούμαστε να είμαστε ψύχραιμοι στις όποιες αποχωρήσεις ατόμων. Η λογική, ο διάλογος και η ανεκτικότητα είναι πολύτιμα όπλα ή μέσα για την αποφυγή ρήξεων στις σχέσεις μας, στις συνεργασίες μας ακόμα και στον γάμο μας ή στην μόνιμή μας σχέση.

Ζημιωμένοι: Κριοί- Ζυγοί- Καρκίνοι και Αιγόκεροι, ειδικότερα οι γεννημένοι στο δεύτερο δεκαήμερο. Αποφύγετε την συναισθηματική ακαμψία, την αδυναμία έκφρασης του συναισθήματος και τις εμμονικές συμπεριφορές ή την τάση σας για επιβολή και άσκηση εξουσίας. Οι γεννημένοι στις 6 Απριλίου/Ιουλίου/Οκτωβρίου/Ιανουαρίου(3 ημέρες συν-πλην) βιώνετε μία ένταση και μία ψυχολογική κούραση ή ένα συναισθηματικό αδιέξοδο-μπλοκάρισμα. 

Στο πλην: Δίδυμοι- Τοξότες- Παρθένοι και Ιχθείς των πρώτων ημερών, αποφύγετε τις εξαπατήσεις, τις άκαιρες και άσκοπες συναισθηματικές επενδύσεις, τις σεξουαλικές εμπλοκές καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος μολύνσεων. Η αποχή και η απάρνηση-αυταπάρνηση είναι σανίδες σωτηρίας. Λέμε όχι στις οικονομικές επενδύσεις και στις υπογραφές οικονομικών συμβολαίων. Οι πρώτες 10ημέρες του Απριλίου είναι αρκετά δύσκολες καθώς μας φέρνουν σε επαφή με πληγές του εαυτού μας, τραύματα που φέρουμε από την παιδική μας ηλικία ή από το παρελθόν. Λέμε όχι στην αυτοθυσία, στην υπέρμετρη ευαισθησία και στην εκτέλεση του ίδιου μας του εαυτού. Χρειάζεται αν θεραπεύσουμε τραύματα που μας στιγμάτισαν, να οδηγηθούμε στην κάθαρση και να συμφιλιωθούμε με τον ίδιο μας τον εαυτό και όσους μας πίκραναν. Οι γεννημένοι στις 19/20/21/22 Φεβρουαρίου, 22/23/24/25 Αυγούστου, 20/21/22 Μαΐου και 21/22/23 Νοεμβρίου χρειάζεται να είστε προσεκτικοί. 

Σημεία Πανσελήνου: Ωροσκόπος της Πανσελήνου στην 5η μοίρα του Σκορπιού, διεγείρει εμμονές, φοβίες, ψυχολογικές μεταπτώσεις και μας φέρνει σε μία επαφή με τον θάνατο είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά, εξάλλου πλησιάζουμε στην Μεγάλη Εβδομάδα και το αστρολογικό κλίμα εναρμονίζεται με την Θρησκεία μας. Η πανσέληνος στον άξονα 6ου-12ου θέτει επί τάπητος θέματα εργασιακά, δημιουργεί εντάσεις και αποσυνθέσεις ενώ χρειάζεται να δείξουμε προσοχή στην διατροφή μας, στην υγεία μας και στην ψυχολογία μας. 

Κυβερνήτης της πανσελήνου, ο Άρης που κινείται σε φαινομενικά ανάδρομη κίνηση στον 10ο φυσικό ηλιακό οίκο της πανσελήνου και αναμορφώνει επαγγελματικά project, θέματα κυβερνήσεων και αντιπολίτευσης ενώ παράλληλα ολόκληρος ο εργασιακός-επαγγελματικός στίβος δείχνει να αναδομείται. Τα παιχνίδια εξουσίας δεν λείπουν και οι εντάσεις είναι ορατές. Επόμενος, κυβερνήτης ο Πλούτωνας από τον 3ο φυσικό ηλιακό οίκο της πανσελήνου δημιουργεί ένταση στον λόγο, προκλητικότητα και μία προσπάθεια των μέσων μαζικής ενημέρωσης και επικοινωνίας να χειραγωγήσουν τη σκέψη μας και την έκφραση μας. Τέλος, ο Ήλιος σε σύνοδο με τον αστεροειδή Εστία θέτει επί τάπητος σχέσεις μας με τους οικείους μας και αναμορφώνει τις σχέσεις μας, προσπαθεί να διώξει το σκοτάδι και να τις οικοδομήσει σε ένα πιο φωτεινό υπόβαθρο. Η οικογένεια πάντα ήταν η ασπίδα προστασίας όλων.

Στα παρακάτω βίντεο αναφερόμαστε στο πως επηρεάζει η πανσέληνος κάθε ζώδιο αναλυτικά:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου