Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012

Αστρολογική Ατζέντα Δεκεμβρίου


Ο μήνας Δεκέμβριος έρχεται να αποκαταστήσει τις εντάσεις, τις ανατροπές και τις αντιξοότητες του προηγούμενου μήνα. Καθώς ο Ήλιος, ο Ερμής και η Αφροδίτη διατρέχουν το ζώδιο του Τοξότη, συναντούν τον κυβερνήτη του ζωδίου (τον Δία) απέναντι στους Διδύμους έτσι το κέφι, η αισιοδοξία και η υπερβολή μας συντροφεύουν. Αναζητάμε την διασκέδαση, τα ταξίδια, την επικοινωνία και φαίνεται πως υποδεχόμαστε τις γιορτές και το νέο έτος με περισσότερη ελπίδα και χαμόγελο. Κάπου ξεπροβάλλει το «ουράνιο τόξο».

Πλανητικές Μεταβολές

11/12: Ο Ερμής εισέρχεται για δεύτερη φορά μέσα στο 2012 στο ζώδιο του Τοξότη. Σε όλη την διάρκεια του μήνα φλερτάρει με το ζώδιο της διακυβέρνησης του Δία και μας ωθεί σε λεκτικές υπερβολές. Παραδοσιακά ο Ερμής σε αυτήν την θέση βρίσκεται σε αδυναμία, δεν έχει ικανότητα συγκέντρωσης, οργάνωσης και δεν μπορεί να σταθεί στην λεπτομέρεια. Οι σκέψεις μας είναι κάπως χαοτικές και ασυνάρτητες. Παρόλα αυτά προσδίδει αισιοδοξία και μας προετοιμάζει για τις γιορτές. Καλό είναι να υποσχόμαστε όσα μπορούμε να τηρήσουμε και να φέρουμε εις πέρας ώστε να μην χαρακτηριστούμε από αναξιοπιστία και αφερεγγυότητα. Ο Ερμής σε αυτήν την θέση καταπιάνεται με πολλά πράγματα ταυτόχρονα αλλά τα αφήνει ημιτελή. Καλό είναι να φροντίσουμε να είμαστε διακριτικοί γιατί το τακτ και η διακριτικότητα εκλείπουν. Ιδανική η θέση του Ερμή στον Τοξότη για να φιλοσοφήσουμε τη ζωή, να ασχοληθούμε με τις επιστήμες και την ανώτερη μόρφωση. Ευνοούνται Κριοί, Λέοντες, Τοξότες, Δίδυμοι αλλά και Ζυγοί, Υδροχόοι ή όσοι έχουν γενέθλιο Ερμή σε μία εκ των προαναφερθεισών θέσεων.


13/12: Η νέα σελήνη στον Τοξότη είναι ιδανική για πνευματικές αναζητήσεις και τονώνει την αισιοδοξία μας. Το αίσθημα της περιπέτειας μας αναγεννά ενώ η τύχη χαμογελά σε πολλούς. Καιρός να πετάξουμε παλιές ή κακές συνήθειες και να βάλουμε χρώμα ση ζωή μας. Η επικοινωνία, ο λόγος και οι δημόσιες σχέσεις ευνοούνται ενώ η αγορά μπορεί να δεχτεί μία ανάκαμψη μιας και πλησιάζουν και οι γιορτές. Ειδικό θέμα θα παρουσιαστεί σε βίντεο εν καιρώ.

16/12: Η Αφροδίτη εγκαταλείπει το ασφυκτικό περιβάλλον του Σκορπιού και εισέρχεται στο αισιόδοξο ζώδιο του Τοξότη. Ο έρωτας ανθίζει, οι καρδιές μας τιτιβίζουν όπως «τα χελιδόνια». Επιθυμούμε την συντροφιά, η κοινωνικότητα και η εξωστρέφεια φλερτάρουν με τις ζωές μας ενώ επιτακτική είναι η ανάγκη μας να επισυνάψουμε σχέσεις στηριζόμενες στην ελευθερία, την ανεξαρτησία και την φιλία. Η διάθεσή μας για συναισθηματικές περιπέτειες μπορεί να μας οδηγήσει στο φλερτ καθώς έχουμε ανάγκη για επικοινωνία και έκφραση. Ο διάλογος, το φλερτ και η αισιοδοξία μας καλούν να ανοιχτούμε στις σχέσεις μας, να δώσουμε αγάπη και να αντλήσουμε αγάπη. Ευνοούνται Κριοί, Λέοντες, Τοξότες, Δίδυμοι αλλά και Ζυγοί, Υδροχόοι ή όσοι έχουν γενέθλια Αφροδίτη σε μία εκ των προαναφερθεισών θέσεων.

21/12: Ο Ήλιος εισέρχεται στον Αιγόκερω εγκαινιάζοντας το χειμερινό ηλιοστάσιο. Η ημέρα βρίσκεται στο ελάχιστο σημείο διάρκειας και η νύχτα έχει το επάνω χέρι. Καλούμαστε να διώξουμε φοβίες και εμμονές, να αντιμετωπίσουμε τις σκοτεινές πτυχές του εαυτού μας διαλευκάνοντάς τες και φωτίζοντάς τες. Η ημέρα συμπίπτει με την ευθυγράμμιση του σύμπαντος αλλά και με το τέλος του ημερολογίου σύμφωνα με τους Majas. Σίγουρα δεν έρχεται το τέλος του κόσμου αλλά οδηγούμαστε στο κλείσιμο μιας μακραίωνης περιόδου. Ας ευχηθούμε μία νέα αρχή να ξημερώσει και να ωθήσει την κοινωνία στην πρόοδο, στην εξέλιξη και στον εκσυγχρονισμό. Ο Ήλιος στον Αιγόκερω εγκαινιάζει την δική τους γενεθλιακή χρονιά, Αιγόκεροι χρόνια σας πολλά!!! Καλούμαστε να οργανωθούμε, να δράσουμε και να ασχοληθούμε με θέματα επαγγελματικής φύσεως, οικογένειας. Τα πατροπαράδοτα έθιμα αναβιώνουν και η παράδοση επίσης, ας κρατήσουμε την «εθνική μας ταυτότητα». Εύνοια δέχονται οι Ταύροι, οι Παρθένοι, οι Αιγόκεροι, οι Καρκίνοι, οι Σκορπιοί και οι Ιχθείς.

26/12: Ο Άρης εισέρχεται στο πρωτοποριακό και επαναστατικό ζώδιο του Υδροχόου. Η δράση μας απελευθερώνεται και δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην φιλία αλλά και στην ομαδική συμπόρευση. Ο ιδεαλισμός, ο αλτρουισμός και η επαναστατικότητα μας οδηγούν στην εξωστρέφεια, στην κοινωνικότητα και στην συναισθηματική δράση. Τα απρόβλεπτα δεν λείπουν, μας συντροφεύουν στις φετινές γιορτές ενώ παράλληλα μας ωθούν στην επιθυμία να οργανώσουμε αποδράσεις και ταξίδια.

28/12: Η πανσέληνος στον Καρκίνο είναι ιδιαίτερα εκρηκτική καθώς σχηματίζει δύσκολες γωνίες με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα. Ανατροπές, πάθη, ξαφνικοί χωρισμοί, κεραυνοβόλοι έρωτες αλλά και ασυγκράτητη ορμητικότητα μας κυριεύουν. Ας περιορίσουμε τις εγωιστικές διαθέσεις, τις τάσεις ελέγχου και επιβολής ή της αναρχίας ώστε να διασφαλίσουμε την ηρεμία και την αρμονία στις σχέσεις. Θέματα οικογένειας περνάνε κρίση αλλά μπορούμε εν μέσω γιορτών να αναβιώσουμε τα έθιμα, τις ηθικές αρχές και αξίες. Η οικογένεια σε πρώτο πλάνο!!! Πιο προσεκτικοί Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι του πρώτου δεκαημέρου. Αναλυτικές προβλέψεις για την επιρροή της πανσελήνου θα αναρτηθούν υπό την μορφή βίντεο εν καιρώ.

31/12: Ο Ερμής επιτέλους εγκαταλείπει τον Τοξότη και εισέρχεται στο ζώδιο της διακυβέρνησης του Κρόνου. Η λογική, η σύνεση, η οριοθέτηση και η συμβατική επικοινωνία αποκτούν δύναμη. Το μυαλό ενδυναμώνεται, ο νους μας γίνεται ιδιαίτερα παραγωγικός και πρακτικός. Με ελεγχόμενη σκέψη και σκεπτικιστική διάθεση, ο Ερμής στον Αιγόκερω έχει μία εξαιρετική ικανότητα του να αντιλαμβάνεται πως λειτουργούν τα πράγματα. Είναι ικανότατος στην ανάλυση και την λεπτομέρεια. Η επικοινωνία μας μπορεί να είναι συγκρατημένη ωστόσο στηρίζεται σε ρεαλιστικές βάσεις, σε δεδομένα και αποδείξεις. Εύνοια δέχονται οι Ταύροι, οι Παρθένοι, οι Αιγόκεροι, οι Καρκίνοι και οι Σκορπιοί με τους Ιχθείς οι όσοι έχουν γενέθλια θέση Ερμή στα προαναφερθέντα ζώδια.

Μέρα με τη μέρα: 

3/12: Ήλιος-Δίας εκ διαμέτρου αντίθετοι μας χαρίζουν αισιοδοξία, αυθορμητισμό και ροπή προς την διασκέδαση, τον διάλογο και την επικοινωνία. Η ανάγκη για επέκταση σε επίπεδο πνευματικό και επικοινωνιακό ανακτούν έδαφος. Η όψη της υπερβολής, της ακρότητας μας ωθεί σε συζητήσεις μακροσκελείς, πολλές φορές σε συζητήσεις περί ανέμων και υδάτων. Καλό είναι να υποσχόμαστε όσα μπορούμε να τηρήσουμε ώστε να μην χαρακτηριστούμε αφερέγγυοι ή ανακριβείς. Η αισιοδοξία, η καλή διάθεση, το χιούμορ, η ζωτικότητα, η έμπνευση, η τύχη μας συντροφεύουν. Ας χαλαρώσουμε λίγο και ας σκεφτούμε πως έρχονται οι γιορτές. Προσεκτικά στις καταχρήσεις, στην τεμπελιά, στην ματαιότητα και στην αλαζονεία οι μεταβλητοί, Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι, Ιχθείς αλλά και οι Λέοντες (γεννημένοι τέλος πρώτου-αρχές δευτέρου δεκαημέρου).

7/12: Ο Ερμής συναντάει σε σύνοδο τον Βόρειο Δεσμό στον Σκορπιό. Η μελαγχολία, οι μαύρες σκέψεις, ο πεσιμισμός αλλά και οι εμμονές δίνουν και παίρνουν. Καλό είναι να αποφύγουμε την απαισιοδοξία, να συγκρατήσουμε τον εαυτό μας, να βάλουμε όρια στην σκέψη μας ώστε να μην κάνουμε σενάρια ανέφικτα. Η ανάγκη για πνευματική εξέλιξη είναι έντονη. Η διαίσθηση, ο οραματισμός και το ένστικτο ανακτούν έδαφος. Ας χρησιμοποιήσουμε την δύναμη της όψης εποικοδομητικά, αναζητώντας την εξέλιξη μέσω της ενασχόλησής μας με την επιστήμη, την μεταφυσική, την αστρολογία, την οικονομία και τις επιχειρήσεις. Πολλές σκέψεις περί της οικονομικής κατάστασης μας ωθούν στην ανασφάλεια λόγω της αβεβαιότητας. Ας αναζητήσουμε εναλλακτικούς τρόπους άντλησης εσόδων.

11/12: Ποσειδωνιασμένη ημέρα καθώς ο Ερμής από τον Τοξότη συναντάει τον Ποσειδώνα από τους Ιχθείς. Είναι που είναι εκ φύσεως ένας αδύναμος Ερμής σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία αποπροσανατολίζει την σκέψη, δημιουργεί ένα νεφέλωμα και αδιευκρίνιστες καταστάσεις. Η ασάφεια, ο αποπροσανατολισμός, οι γενικότητες μας κρατάν δέσμιους της αναποφασιστικότητας και της αναβολής. Καλούμαστε να είμαστε προσεκτικοί στις υπογραφές συμβολαίων νομικού, νομοθετικού ή οικονομικού περιεχομένου καθώς ενδέχεται να πέσουμε θύματα εκμετάλλευσης ή εξαπάτησης. Εξαιρετική όψη για τους συγγραφείς και τους καλλιτέχνες. Ας προσέξουμε στις κλοπές αντικειμένων ή ιδεών καθώς είναι ένα δυνατό σενάριο. Καλό είναι να είμαστε επακριβείς στον τρόπο που χειριζόμαστε τον λόγο ώστε να μην δημιουργούνται μπερδέματα και παρεξηγήσεις. Πιο προσεκτικά οφείλετε να κινηθείτε Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθείς του πρώτου δεκαημέρου.

Την ίδια ημέρα, η Αφροδίτη σε σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμό στον Σκορπιό μας ωθεί σε βαθειά συναισθήματα, ζήλιες, κτητικότητες αλλά και συναισθηματικούς εγκλωβισμούς. Το πάθος φουντώνει αλλά εμείς πολλές φορές νιώθουμε αδύναμοι να επιβληθούμε των συναισθημάτων μας. Ας δείξουμε εμπιστοσύνη στο άτομο που μας ενδιαφέρει αποφεύγοντας να δημιουργήσουμε σκηνές ζηλοτυπίας. Η ανάγκη για εξέλιξη μέσα από την επισύναψη άμεσων, στενών σχέσεων είναι έντονη. Αναζητάμε την εξέλιξη μέσω των συναισθημάτων, του έρωτα και της σεξουαλικότητας, αρκεί να μην γίνουμε απόλυτοι ή δογματικοί στον έρωτα. Τυχεροί της όψης; Σκορπιοί, Καρκίνοι, Ιχθείς αλλά και Ταύροι, Παρθένοι και Αιγόκεροι του τρίτου δεκαημέρου.

14/12: Ερμής και Ουρανός σε τρίγωνο αποτελούν μία εξαιρετική ένδειξη για όσους σκέφτονται εκτός πεπατημένης. Η ανάγκη για επικοινωνία και διανοητικό διαφωτισμό είναι έντονη, εκφραζόμαστε ελεύθερα, πρωτότυπα, πρωτοποριακά αλλά αναζητάμε και την διασκέδαση, τα ταξίδια, την περιπέτεια, την γνώση. Η επικοινωνία ανθίζει και οι δημόσιες σχέσεις επίσης. Ώρα για επικοινωνία, για δράση και διανοητική έμπνευση. Καθώς είναι όψη που σχετίζεται με το εμπόριο ας ελπίσουμε η αγορά να παρουσιάσει μία ανάκαμψη όσον αφορά το κομμάτι των τζίρων. Τυχεροί; Τοξότες, Κριοί, Λέοντες, Δίδυμοι, Υδροχόοι και Ζυγοί του πρώτου δεκαημέρου.

16/12: Η Αφροδίτη σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα. Το χάος, η απόλυτη ωραιοποίηση στις σχέσεις. Η ανάγκη για αγάπη ανιδιοτελή και χωρίς όρια γίνεται επιτακτική. Η εξιδανίκευση, η δημιουργία ειδώλων, η εξαπάτηση και η εξάρτηση μπορούν να μας θυματοποιήσουν στον έρωτα, στις σχέσεις αλλά και σε θέματα οικονομικά. Ας είμαστε προσεκτικοί στις αγορές καθώς αυτό που θα επιλέξουμε μπορεί να είναι ελαττωματικό ή να μην είναι της αρεσκείας μας τελικά. Ωστόσο, αποτελεί εξαιρετική όψη για τους καλλιτέχνες, τους συγγραφείς. Ας δώσουμε αγάπη, ας εκφραστούμε ειλικρινά, ανθρώπινα. Γιορτινές ημέρες έρχονται! Πιο επιρρεπείς σε συναισθηματικές απογοητεύσεις και σε οικονομικές εξαπατήσεις Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθείς στο πρώτο δεκαήμερο.

17/12: Ερμής και Δίας σε αντίθεση! Η αισιοδοξία, η ανάγκη για συζητήσεις και η διεύρυνση των πνευματικών μας οριζόντων είναι πάγιο αίτημα της ημέρας. Είμαστε αισιόδοξοι, χιουμορίστες, και διψάμε για γνώση και επικοινωνία. Ας αποφύγουμε τον φανατισμό, την επιμονή σε ένα θέμα, τις ακραίες απόψεις, τον δογματισμό. Να ακολουθούμε τη νόμιμη οδό και να μην υποσχόμαστε περισσότερα από αυτά που μπορούμε να κάνουμε. Πιο επιρρεπείς Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθείς.

18/12: Άρης και Βόρειος Δεσμός σε εξάγωνο! Ευνοείται η δράση, η οργάνωση, η πρακτικότητα αλλά και η εργατικότητα στηριζόμενη στην διαίσθηση και το ένστικτο. Θετικές εξελίξεις για γήινους και υδάτινους του τρίτου δεκαημέρου. Ταύροι, Καρκίνοι, Παρθένοι, Σκορπιοί, Αιγόκεροι και Ιχθείς αντλείστε οφέλη δια της επιμονής, της οργάνωσης και του ενστίκτου ή της λογικής σας.

19/12: Αφροδίτη-Ουρανός τριγωνίζουν και μας προετοιμάζουν για τα κάλαντα πρωτοχρονιάς. Τα χρήματα μπορεί να είναι σε στενότητα αλλά τα συναισθήματα είναι φωτεινά, ολόλαμπρα, αυθεντικά, γνήσια. Η ανάγκη για συναισθηματική ανεξαρτησία είναι αίτημα της ημέρας. Κεραυνοβόλοι έρωτες, ευχάριστες συμπτώσεις μπορούν να οδηγήσουν πολλούς σε συναρπαστικές γνωριμίες είτε δια του διαδικτύου είτε μέσα σε ένα ταξίδι. Τυχεροί; Οι πύρινοι, Κριοί, Λέοντες, Τοξότες αλλά και οι εναέριοι Δίδυμοι, Ζυγοί και Υδροχόοι! Πάρτε ένα λαχείο, η τύχη μπορεί να σας χαμογελάσει εσάς του πρώτου δεκαημέρου.

22/12: Ο Ήλιος από τον Αιγόκερω φλερτάρει σε θετική γωνία με τον Ποσειδώνα από τους Ιχθείς. Ο ρομαντισμός, η ευαισθησίες, η αγάπη μπορούν να συνδυαστούν με την λογική, την σύνεση και την οριοθέτηση. Ευκαιρία να εκφραστούμε με ειλικρίνεια, να αγαπήσουμε, να αγαπηθούμε. Ας στοχεύσουμε στο πνεύμα και στην εξύψωσή του μιας και αυτό επιτάσσει η όψη. Εξαιρετική όψη για τους καλλιτέχνες στο πρώτο δεκαήμερο της γης και του νερού.

23/12: Αφροδίτη-Δίας σε αντίθεση μας οδηγούν σε υπερβολές χρηματικές, συναισθηματικές, επικοινωνιακές. Η ανάγκη μα σαν ξεφύγουμε από την ρουτίνα, την μιζέρια εντείνονται και μας ωθούν σε οικονομικές δαπάνες αλλά και σε ακραίες διασκεδάσεις. Η ανάγκη να εξελιχθούμε μέσω των σχέσεων, της αγάπης είναι έντονη και στηρίζεται στην καλή επικοινωνία. Η γοητεία, η εγκαρδιότητα μας εναρμονίζουν με το κλίμα των ημερών. Είμαστε κοινωνικοί, αισιόδοξοι, πληθωρικοί, πομπώδεις και φιλόξενοι. Ας αποφύγουμε την ματαιότητα, τον εγωισμό, τις υπερβάλλουσες συναισθηματικές εκφράσεις ή απαιτήσεις. Η υπερβολή μπορεί να καταλήξει σε χυδαιότητα. Μία συζήτηση, ένα απλό, λιτό και απέριττο δώρο μπορούν να δείξουν την αγάπη μας σε αυτούς που αγαπάμε. Πιο επιρρεπείς σε συναισθηματικές και οικονομικές ατασθαλίες οι μεταβλητοί του πρώτου δεκαημέρου. Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθείς πιο προσεκτικά και συγκρατημένα.

26/12: Δεύτερη ημέρα Χριστουγέννων και ο Ουρανός συγκρούεται με τον Ήλιο. Ας αποφύγουμε τις εκκεντρικότητες, την επαναστατική διάθεση και τις ρήξεις στις σχέσεις. Οι ανατροπές είναι αρκετές την ημέρα αυτή αλλά δεν πρέπει να μας αναστατώνουν, εξάλλου είναι γιορτινές μέρες, ας τις διασκεδάσουμε ή καλύτερα ας μας διασκεδάσουν. Οι εκπλήξεις μπορούν να τονώσουν τις σχέσεις, να αναπτερώσουν το ηθικό μας. Ας ευχηθούμε χρόνια πολλά σε όσους δεν το περιμένουν. Ειρήνη ημίν, αγάπη και φως. Προσεκτικά σε συγκρούσεις και κόντρες οι παρορμητικοί του πρώτου δεκαημέρου. Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι επιστρατεύστε την υπομονή σας ή τέλος πάντων όση έχετε. Ξαφνικοί έρωτες, ξαφνικοί χωρισμοί εγκυμονούν στο μενού και μας επιφυλάσσουν αξέχαστες γιορτές. Οργανώστε ταξίδια, αποδράσεις σε κοντινούς ή μακρινούς προορισμούς, σε θέρετρα τουριστικά ή χειμερινούς προορισμούς.

27/12: Κρόνος-Πλούτωνας σε εξάγωνο. Εντείνουν το σθένος, την υπομονή, την επιμονή, την σταθερότητα και ευνοούν την επιχειρηματική δράση ή την δημιουργία νέων project.

30/12: Ήλιος και Πλούτωνας σε σύνοδο, Ήλιος και Κρόνος σε αρμονία. Η όψεις άκρως δυναμικές, τονώνουν την αυτοπεποίθηση, τα πάθη μας κυριεύουν. Οι δυνατές επιθυμίες, η ανάγκη για απόλαυση των απλών, καθημερινών πραγμάτων, του φαγητού, της γλυκιάς ζωής είναι διάχυτοι. Παρόλες τις δυνατές επιθυμίες η λογική μάχεται με τα πάθη και μας καλεί να απολαύσουμε τις ομορφιές της ζωής με μέτρο και σύνεση. Οι όψεις ευνοούν τις πωλήσεις και μπορούν να τονώσουν την αγορά, δίνοντας τονωτικές ενέσεις. Ο τζίρος μπορεί να ανακάμψει. Όσοι έχουν εργαστεί σκληρά, μεθοδικά, επίμονα και δια τον δρόμο του νόμου θα απολαύσουν τα δώρα των όψεων, την ενδυνάμωση και την εδραίωση. Θετική η ημέρα για Ταύρους, Σκορπιούς, Ιχθείς, Παρθένους αλλά και για Καρκίνους-Αιγόκερους εφόσον επιβληθείτε των εμμονών σας και της χειριστικής συμπεριφοράς σας. Ο ερωτισμός, ο αισθησιασμός είναι έντονα, τα πάθη μας κυριεύουν αλλά είμαστε ηφαίστεια που σιγοβράζουν και μπορούν να επιβληθούν των παθών τους. Χρόνια πολλά στον έρωτα, στην ζωή, στην χαρά, στην διασκέδαση αλλά κυρίως στις ανθρώπινες σχέσεις!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου