Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Το Προφίλ των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς



Παραμονή Χριστουγέννων (24/12): Την παραμονή των Χριστουγέννων η Σελήνη διατρέχει στο ζώδιο του Ταύρου εστιάζοντας μας σε θέματα πρακτικά, ρουτίνας ή καθημερινότητας. Η επιθυμία μας να οργανώσουμε κάτι ιδιαίτερο, κάτι μοναδικό, κάτι ξεχωριστό για τα φετινά Χριστούγεννα είναι ιδιαίτερα έντονη. Η Σελήνη σχετίζεται με την διάθεση της ημέρας, με τα συναισθήματά μας αλλά και με την ίδια μας την ψυχολογία. Φαίνεται πως ετοιμάζουμε τις αποσκευές μας για μία απόδραση ή για να υποδεχτούμε τους καλεσμένους στο σπίτι. Το φαγητό δεν θα λείψει από το μενού μας αλλά και η επιθυμία μας να απολαύσουμε την ομορφιά, την φινέτσα και την αρμονία στις σχέσεις. Την παραμονή των Χριστουγέννων εύνοια δέχονται οι Παρθένοι, οι Ιχθείς, οι Καρκίνοι, οι Αιγόκεροι αλλά και οι Ταύροι με τους Σκορπιούς, οι δύο τελευταίοι μάλιστα φαίνεται να δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις επιθυμίες τους ή στον/στην σύντροφό τους. Αυτό δεν σημαίνει πως οι άλλοι μένουν εκτός της λίστας καθώς ο Ερμής και η Αφροδίτη από τον Τοξότη τους αβαντάρουν σε επικοινωνιακό και αισθηματικό επίπεδο. Ο Ερμής σχετίζεται με την επικοινωνία, την κοινωνικότητα ενώ η Αφροδίτη με τον έρωτα και το χρήμα. Φαίνεται πως όλοι κάπου ευνοούμαστε την παραμονή των Χριστουγέννων. 



Ανήμερα Χριστουγέννων (25/12): Η Σελήνη κάνει την είσοδό της στο ζώδιο της επικοινωνίας και του διαλόγου, στους Διδύμους. Μάλιστα, καθώς οι Δίδυμοι σχετίζονται με τα ταξίδια και τις μετακινήσεις φαίνεται πως τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι ιδιαίτερα ταξιδιάρικα, επικοινωνιακά και ενθουσιώδη. Δίας και Σελήνη στους Διδύμους, Ερμής και Αφροδίτη στον Τοξότη, στα ζώδια της επικοινωνίας και των ταξιδιών! Αυτό μας κάνει ιδιαίτερα εξωστρεφείς, κεφάτους, αισιόδοξους, ενθουσιώδεις και περιπετειώδεις. Αναζητάμε την καλοπέραση, την ξενοιασιά και την επικοινωνία. Το 2012, μία χρονιά βαριά, επίπονη σε λίγες ημέρες εκπνέει και εμείς προσπαθούμε να επαναφορτίσουμε τις μπαταρίες μας. Τυχεροί των Χριστουγέννων; Λέοντες, Υδροχόοι, Κριοί, Ζυγοί αλλά και φυσικά Δίδυμοι και Τοξότες, οι οποίοι κλέβουν την σκυτάλη δίνοντας έμφαση στις δικές τους επιθυμίες ή στου συντρόφου τους. 


Δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων (26/12): Η ανάλυση δεν διαφέρει από την ανάλυση των Χριστουγέννων. Συνεχίζουμε στο ίδιο μότο, με την εύνοια να αβαντάρει τους πύρινους και αέρινους. Στο μενού, έρχεται να προστεθεί και ο Άρης, ο πλανήτης της δράσης, των αποδράσεων, της κινητοποίησης, ο οποίος εγκαταλείπει το ζώδιο του Αιγόκερω και εισέρχεται στον εκκεντρικό Υδροχόο. Η ενέργεια μοιάζει να απελευθερώνεται και η διάθεσή μας γίνεται ακόμα πιο ανάλαφρη, παιχνιδιάρα και αισιόδοξη. Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε σε αλλαγές, σε καινοτομίες και εφευρέσεις. Τα φετινά Χριστούγεννα έρχονται να μας αποζημιώσουν. Το 2012 στο φινάλε του φαίνεται να είναι ιδιαίτερα γενναιόδωρο και δοτικό μαζί μας. Ευκαιρία, να ταξιδέψουμε, να επικοινωνήσουμε, να εκφραστούμε και να συσφίξουμε τις ανθρώπινες σχέσεις. 


Παραμονή Πρωτοχρονιάς (31/12): Η Σελήνη στον Λέοντα μας χαρίζει ζωντάνια, αισιοδοξία, εγκαρδιότητα και φλογερά συναισθήματα. Ο Λέοντας αποτελεί το ζώδιο της βασιλείας του Ήλιου, η Σελήνη φιλοξενείται στο ζώδιο του ζωοδότη Ήλιου και η διάθεσή μας μοιάζει με χιλιάδες λαμπιόνια χρωματιστά. Δυνατές επιθυμίες, πάθος, ερωτισμός, διάθεση για διασκέδαση και απολαύσεις μας ωθούν σε δυνατές συγκινήσεις. Οι θετικές γωνίες που σχηματίζει με τον Ουρανό, τον Δία και την Αφροδίτη δημιουργούν όμορφα συναισθήματα, καλή διάθεση, ανάγκη για αρμονία και επικοινωνία. Η συναισθηματική απελευθέρωση είναι άλλο ένα χαρακτηριστικό της ημέρας ή καλύτερα των ημερών και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την συναισθηματική ανεξαρτησία και ανανέωση. Παράλληλα, ο Άρης από τον Υδροχόο σε θετική γωνία με τον Ουρανό από τον Κριό δημιουργούν ένα κλίμα ιδιαίτερα απελευθερωμένο και η ανάγκη για δράση, περιπέτεια και ταξίδια εκτοξεύεται στα ύψη. Ο έρωτας, το φλερτ, η διασκέδαση και η καλοπέραση δεν θα λείψουν. Μάλιστα, ο Ερμής εισέρχεται στο ζώδιο του Αιγόκερω και η επικοινωνία γίνεται πιο ακριβής, πιο ουσιαστική ενώ οι εκφράσεις μας πιο σκεπτόμενες. Η οργάνωση του λόγου μοιάζει τέλεια, ακριβής, λεπτομερής και στοχευμένη. Η επιπολαιότητα στις εκφράσεις αποτελεί παρελθόν, μπορούμε να εκφράσουμε τις σκέψεις μας, τα συναισθήματά μας με ουσία και όχι με ανακρίβεια ή δόλο. Τις ημέρες αυτές, ο Ήλιος βρίσκεται σε σύνοδο με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω κάτι που δημιουργεί ένα ιδιαίτερα έντονο και ερωτικό κλίμα. Ο αισθησιασμός και η επιθυμία για να απολαύσουμε τα απλά, καθημερινά πράγματα φτάνουν στο ζενίθ. Καλό είναι να αποφύγουμε τις εμμονές, τις χειριστικές συμπεριφορές ή τις εξουσιαστικές τάσεις. Ιδιαίτερα προσεκτικοί οφείλουν να είναι οι Καρκίνοι, οι Αιγόκεροι, οι Κριοί και οι Ζυγοί σε τέτοιου είδους θέματα. Δίδυμοι, Τοξότες, Λέοντες και Υδροχόοι φαίνεται να περνούν ιδιαίτερα καλά. Ευχάριστες στιγμές επιφυλάσσει το 2012 στην αυλαία του και για Κριούς, Ζυγούς εφόσον επιδείξουν προσοχή στις σχέσεις τους καθώς θα είναι κάπως εγωιστές και η τάση τους να ηγηθούν ή να επιβληθούν μπορεί να προκαλέσει κάποιες παρεξηγήσεις. 


1 & 2/1/2013:  Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους!!! Η Σελήνη στον Λέοντα, η Αφροδίτη στον Τοξότη, ο Άρης στον Υδροχόο και ο Ουρανός στον Κριό μας ωθούν σε διασκεδάσεις, στην ξεκούραση, στην καλοπέραση, στο φλερτ, στον έρωτα, στην περιπέτεια. Η νέα χρονιά κάνει την πρεμιέρα της με αισιοδοξία σε ρεαλιστικές βάσεις (Ερμής στον Αιγόκερω)!!! Ας ευχηθούμε και ας ελπίσουμε ότι το 2013 θα είναι καλύτερο, ποιοτικότερο και πιο ευχάριστο. Στο χέρι μας είναι! Καλή χρονιά!!!


Υ.Γ:  Η εύνοια είναι κατεξοχήν χρώματος αέρα και φωτιάς! Κριοί, Ζυγοί, Δίδυμοι, Τοξότες, Λέοντες και Υδροχόοι έχουν τις περισσότερες ευκαιρίες για χαλάρωση και περιπέτεια. Μην ξεχνάτε όμως και οι υπόλοιποι πως ο Ήλιος από τον Αιγόκερω φωτίζει τις ζωές Ταύρων, Παρθένων, Αιγόκερων, Καρκίνων, Σκορπιών και Ιχθύων. Ο Ήλιος είναι το κέντρο του σύμπαντος, έτσι και οι υπόλοιποι φωτίζεστε ενεργειακά και έχετε ευκαιρίες για καλοπέραση και αναζωογόνηση. Όλοι έχουν τις εύνοιές τους! Χρόνια πολλά σε όλον τον κόσμο! Υγεία, αγάπη και φως! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου