Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011

Αστρολογικός Ουρανός Οκτωβρίου


Μήνας όχι ιδιαίτερα άσχημος, αρκετά γόνιμος, παραγωγικός και ευεργετικός ο Οκτώβριος. Οι πρώτες δέκα ημέρες του κυλάνε χωρίς αξιόλογες μεταβολές-αλλαγές στο πλανητικό σκηνικό. Οι πλανήτες από το Ζυγό δεν σχηματίζουν ιδιαίτερα αρνητικές γωνίες και το κλίμα είναι επικοινωνιακό, αρμονικό. Μάλιστα λίγο πριν αποχαιρετήσουν το ζώδιο της ισορροπίας συναντάνε τον Ποσειδώνα σε αρμονική γωνία και επικρατεί ένα κλίμα ευαισθησίας, οραματισμού, ιδεαλισμού και ανώτερης οκτάβας. Παραδοσιακά αποκαλείται μήνας του Ζυγού καθώς εορτάζουν τα γενέθλιά τους και βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής και του ενδιαφέροντος. Τα φώτα στραμμένα πάνω τους και είναι γεμάτοι ενέργεια. Είναι ένα από τα βαλλόμενα ζώδια καθώς δέχονται δυσαρμονικές επιρροές από τους πλανήτες Κρόνος, Ουρανό και Πλούτωνα. Η χρονιά μέχρι τα επόμενα γενέθλιά τους είναι χρονιά προκλήσεων, ανατροπών, ωρίμανσης, απόκτησης σοφίας και ολοκληρωτικής μεταμόρφωσης. 


Ειδικότερα: 

Ήλιος:  Ο Ήλιος μέχρι τις 23 Οκτωβρίου διανύει το αέρινο και ισόρροπα επικοινωνιακό ζώδιο του Ζυγού εγκαινιάζοντας τη γενέθλια τους χρονιά. Ζυγοί χρόνια σας πολλά!!! Η διάθεση ειρηνική και φιλήσυχη, έχουμε την ανάγκη να εκφράσουμε τις τρυφερές πτυχές του εαυτού μας και να δώσουμε αυτό το θείο δώρο που καλείται «αγάπη». Δυσκολευόμαστε στις άμεσες αποφάσεις και χρειαζόμαστε χρόνο να πάρουμε αποφάσεις. Ευνοημένα είναι τα ζώδια του αέρα: Δίδυμος, Ζυγός, Υδροχόος ενώ παράλληλα ευνοούνται και αυτά της φωτιάς Κριός, Λέων και Τοξότης.

Εν συνεχεία, ο Ήλιος κάνει την είσοδο του στο Πλουτώνια ζώδιο του Σκορπιού και η διάθεση γίνεται εσωστρεφής. Επικρατεί το μυστήριο και η σιγή. Τα συναισθήματα έντονα, μεγαλειώδη και βαθιά. Η διαίσθησή μας αυξάνεται κατακόρυφα, η λίμπιντο και η σεξουαλικότητα αγγίζουν το ζενίθ. Διάχυτο στην ατμόσφαιρα το πάθος και η ζωή αποκτά περισσότερη ένταση. Αντιλαμβανόμαστε τις καταστάσεις όχι εγκεφαλικά και λογικά αλλά άκρως συναισθηματικά και είμαστε ευερέθιστοι σε εξωτερικά γεγονότα. Οι στόχοι που θέτουμε υλοποιούνται λόγω της επιμονής και του αισθήματος για άνοδο και επιτυχία. Δεν εγκαταλείπουμε τους στόχους μας και με θάρρος αντιμετωπίζουμε τα εμπόδια και τις προκλήσεις. Πιο ευεργετημένα της θέσης αυτής τα ζώδια του νερού: Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύες ενώ από κοντά ευνοούνται και της γης: Ταύρος, Παρθένος και Αιγόκερως.

Ερμής:  Μέχρι τις 13 Οκτωβρίου μας συντροφεύει από το ζώδιο του Ζυγού. Ο Ερμής σε ζώδιο αέρινο και επικοινωνιακό που του ταιριάζει εκφράζει τις θετικές του ιδιότητες. Το αίτημά για επικοινωνία και μάλιστα ισόρροπη επικοινωνία, χωρίς εντάσεις και συγκρούσεις είναι πάγιο. Ένα πέπλο διαπροσωπικής επικοινωνίας, χωρίς όρια και περιορισμούς, δικαιοσύνη και δίκαιη κριτική χωρίς επιπλοκές και διακρίσεις. Το αίσθημα της αδικίας απομακρύνεται καθώς προσεγγίζουμε τις καταστάσεις από τις δύο όψεις του νομίσματος, κάνουμε τον απολογισμό και ασκώντας ρεαλιστική κριτική φτάνουμε στην εξαγωγή συμπεράσματος. Το κακό είναι πως η επικοινωνία γίνεται κάπως τηλεκατευθυνόμενη καθώς εκλείπει το αίσθημα επιβολής και αποφασιστικότητας συνεπώς μπορούν να μας επηρεάζουν εύκολα. Χρειάζεται να αυξήσουμε την αποφασιστικότητά μας χωρίς να παραγράφουμε τις γνώμες των άλλων. Πιο ευνοημένοι Δίδυμοι, Ζυγοί, Υδροχόοι και από κοντά επηρεάζονται ευμενώς Κριοί, Λέοντες και Τοξότες.

Στη συνέχεια, και ώρα 10:51 της 13ης Οκτωβρίου εισέρχεται στο βαθυστόχαστο ζώδιο του Σκορπιού και μετουσιώνεται σε μία μυστηριακή επικοινωνιακή δύναμη. Η επικοινωνία γίνεται εσωτερική, οι σκέψεις μας εσωστρεφείς και θέλουμε να κρατάμε τις ιδέες μας μακριά από τα φώτα.  Η σκέψη και ο τρόπος έκφρασής μας αποκτούν ένα πέπλο μυστηρίου, δύναμη, ένταση και πάθος. Διαισθητική επικοινωνία στο μενού αυτού του Ερμή καθώς έχουμε την ικανότητα νε εισερχόμαστε στα μύχια του εγκεφάλου και να εκμαιεύουμε ιδέες και συναισθήματα. Άκρως αισθαντικός-αισθησιακός Ερμής, ο Ερμής του Σκορπιού. Μας προσφέρει επιχειρηματική σκέψη και μπορούμε να θέσουμε σε εφαρμογή ή σχεδιασμό διάφορα projects. Ο λόγος μας αποκτά ιδιαίτερη ένταση και χροιά και αυτό πρέπει να μας κάνει προσεκτικούς στον τρόπο έκφρασής μας καθώς ο Ερμής από τη θέση αυτή είναι σαν τις «ρουκέτες» και μπορεί να πληγώσουμε και άθελά μας τους δίπλα μας. Γινόμαστε καχύποπτοι και κάποιες φορές εμμονικοί ενώ παράλληλα προσπαθούμε να χειραγωγήσουμε τους άλλους και να τους επηρεάσουμε. Ο λόγος αποκτά δύναμη και ισχύ. Μπορεί να μας παρασύρει σε πλεκτάνες και μυστηριακές καταστάσεις. Είναι ένας ιντριγκαδόρος Ερμής και προκαλεί σκηνές και παρεξηγήσεις. Αν μας πληγώσουν λεκτικά κρατάμε τις πληγές και δύσκολα μπορούμε να θεραπεύσουμε το νου μας έτσι ανταποδίδουμε τη λεκτική επίθεση και έρχονται οι ρήξεις. Διαλλακτικότητα χρειάζεται και να μάθουμε να «συγχωρούμε» ή να δίνουμε ευκαιρίες. Ευνοϊκά επηρεάζονται Καρκίνοι, Σκορπιοί, Ιχθύες ενώ εύνοια δέχονται Ταύροι, Παρθένοι και Αιγόκεροι.

Αφροδίτη:  Αχ αυτή η Αφροδίτη!!! Την πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη μας συντροφεύει από το Ζώδιο της κυριαρχίας της και εκδηλώνει όλα τα θετικά της χαρακτηριστικά για αγάπη, αρμονία, ισορροπία και έρωτα. Μάλιστα καθώς έχει απομακρυνθεί από τους συλλογικούς και ζόρικους πλανήτες Ουρανό, Πλούτωνα και Κρόνο καταφέρνει έστω και στο τέλος να μας χαρίσει τα δώρα της. Καλοπέραση, γοητεία, κομψότητα και πάγιο αίτημα για συντροφικότητα. Μάλιστα σε θετική γωνία με τον Ποσειδώνα όλα αυτά εκφράζονται σε ένα ιδανικό επίπεδο πάνω από το γήινο, αντιληπτό.

Εν συνεχεία, στις 05:49 κάνει τη μεγαλεπήβολη είσοδο της στο δυνατό ζώδιο του Σκορπιού. Παραδοσιακά η Αφροδίτη σε αυτό το ζώδιο δεν εκπροσωπεί μία καλή θέση καθώς δυσκολεύει να εκδηλώσει τα μεγαλειώδη συναισθήματά της. Οι σχέσεις χαρακτηρίζονται από ένταση, πάθος, δύναμη και επιβολή. Ο έρωτας και η αγάπη εμπλέκονται με παιχνίδια εξουσίας και επιβολής. Η Αφροδίτη από αυτό το ζώδιο μας κάνει δραματικούς-μελοδραματικούς και έντονους για ζητήματα καρδιάς και οικονομικών. Ένα ακατέργαστο και ανεξήγητο πάθος διακατέχει τα πιο μυστικά αλλά και πιο φανερά κομμάτια του εαυτού μας. Είναι πιστή και θέτει σε πρώτη και περίοπτη θέση τον σύντροφο-εραστή της. Ερωτεύεται με σφοδρότητα και φλέγεται μέσα στα κρυφά, άδυτα και μυστηριώδη μονοπάτια του έρωτα. Απαιτεί την απόλυτη ψυχική και σαρκική ένωση σε ένα επίπεδο πάνω από το γήινο και ευκόλως αντιληπτό. Κύριος γνώμονας προσέγγισης μας στον έρωτα, την αγάπη και τα οικονομικά; 

Το πάθος!!! Ένας διάχυτος και αχαλίνωτος ερωτισμός επικρατεί και νιώθουμε ανήμποροι στο «Θείο» αυτό δώρο. Κριτήρια προσέγγισής μας στον έρωτα το πάθος, οι ερωτικοί και μυστηριακοί, αθεράπευτα μαγνητικοί εραστές/ερωμένες. Προσοχή σε συναισθηματικές εμπλοκές, ζηλοτυπίες και παρανοϊκά σκηνικά καθώς μπορούμε να κάνουμε σενάρια εξωπραγματικά και μη ρεαλιστικά. Ας διοχετεύσουμε όλη αυτή την ένταση σε ερωτισμό και ας ενδυναμώσουμε τις σχέσεις μας. Ερωτικός και έντονος ο Οκτώβριος, θερμός και με υψηλή θερμοκρασία. Στον έρωτα γινόμαστε απαιτητικοί και επιθυμούμε πίστη και υποταγή. Η απιστία δεν συγχωρείται εύκολα καθώς η Αφροδίτη από τον Σκορπιό δύσκολα μπορεί να την ξεπεράσει, πληγώνεται και μπορεί να σε εκδικηθεί μέχρι τελικής πτώσεως. Ευνοημένοι Σκορπιοί, Καρκίνοι, Ιχθύες και από κοντά Ταύροι, Παρθένοι και Αιγόκεροι. Αφεθείτε στα εκρηκτικά μονοπάτια της Αφροδίτης του Σκορπιού, ερωτευτείτε και νιώστε ενεργειακά δυνατοί καθώς ο έρωτας είναι θεραπευτής και κινητήριος δύναμη της ζωής μας. Καλό επιχειρηματικό ένστικτο μας χαρίζει αυτή η θέση και επιτυχία σε οικονομικούς διακανονισμούς ενώ παράλληλα μπορούμε να υλοποιήσουμε επιχειρηματικά πλάνα και σχέδια.

Άρης:  Ο Άρης φλερτάρει σε όλη τη διάρκεια του μήνα με το βασιλικό ζώδιο του Λέοντα και μας οδηγεί σε μονοπάτια δημιουργίας, έρωτα και απόλυτης χαράς-ευτυχίας. . Οι δραστηριότητές μας αρχίζουν να κινητοποιούνται και είμαστε έτοιμοι για δράση και υλοποίηση στόχων. Αυτόματα το πάθος και το αίσθημα αυτοσυντήρητης μας αυξάνονται κατακόρυφα.

Το ζώδιο του Λέοντα, είναι κοντά στις ποιότητες του Άρη και μπορεί να εκφράσει με μεγαλύτερη ευκολία τη δυναμική του. Η δράση μας είναι δραματικής μορφής και τείνουμε να μεγαλοποιούμε καταστάσεις και συναισθήματα. Τα επίπεδα δημιουργικότητάς , αυτοπεποίθησης και υπερηφάνειας γίνονται εντονότερα και η καθημερινότητα φαίνεται να αποκτά ένταση. Έχουμε μία διάχυτη επιθυμία για να φτάσουμε στην κορυφή και να επιτύχουμε τους στόχους μας πάση θυσία, με κάθε κόστος. Επιθυμία για ηγεσία, εξουσία και θέσεις μεγαλεπήβολες. Ο Άρης από αυτήν τη θέση μας κάνει να προσκολλόμαστε σε έναν στόχο με πείσμα, γινόμαστε αμετακίνητοι αι πετυχαίνουμε. Αρνητικές εκφάνσεις του συγκεκριμένου Άρη; Η αλαζονεία και η απολυτότητα, οι οποίες πολλές φορές μετουσιώνονται σε δεσποτισμό και καταπίεση. Πολλές φορές παρατηρούνται εντάσεις και διαπληκτισμοί λεκτικοί λόγω των αμετακίνητων θέσεων έτσι δεν υπάρχει διαλλακτικότητα και μετριοπάθεια. Έχουμε κάποια εμπόδια στο να ενστερνιστούμε τις ιδέες των άλλων και αυτό κάποιες φορές μας ζημιώνει γιατί μπορεί να εθελοτυφλούμε.

Πιο αναλυτικά ο Άρης από τον Λέοντα σχηματίζει όψεις με κάποιους πλανήτες και εκφράζει ανάλογες ποιότητες. Προς όφελος όλων μας δημιουργεί θετικές γωνίες και εκφράζεται με εξαιρετική δυναμική εν αντιθέσει με τον Άρη του Καρκίνου.

Ο 1ος πλανήτης που συναντάει ο Άρης είναι ο Ουρανός, ο οποίος σχετίζεται με την ανώτερη οκτάβα του Ερμή και το ζώδιο του Υδροχόου. Κοντά στις 23/09 σχηματίζουν αρμονική γωνία τριγώνου και τοιουτοτρόπως εκφράζει ιδιότητες εξελιγμένες και μπροστά από την εποχή. Τα κίνητρά μας χαρακτηρίζονται από αλτρουισμό, πρωτοπορία και δυναμικότητα. Μπορεί να είναι λίγο εκκεντρικά και να προκαλούν αλλά έχουν όλη την υποδομή να επιφέρουν θεαματικά αποτελέσματα. Μπορούμε να διεκδικήσουμε τα κεκτημένα μας με σθένος, πάθος και ο τρόπος να είναι έξυπνος, επινοητικός και πρωτοποριακός. Η ανάγκη για ικανοποίηση των προσωπικών μας επιθυμιών είναι έντονη και εκδηλώνουμε μία ισχυρή θέληση. Η ατομικότητα μας και η προσωπικότητά μας μπορούν να ξεχωρίσουν μέσα στο πλήθος. Μπορούμε να ηγηθούμε μίας ομάδας και να την διοικήσουμε με απόλυτη επιτυχία. Έντονη επιχειρηματική δράση και ένα έμφυτο επιχειρηματικό ένστικτο συνδυαζόμενο με εύστροφο νου και ορθές επιλογές μπορούν να μας φέρουν σε ένα μονοπάτι διεκδίκησης συμφερόντων. Ο ενθουσιασμός είναι ορμονικός και γεμίζουμε μπαταρίες, λειτουργεί σαν ένας κεραυνός, ο οποίος διαπερνώντας τα κορμιά μας, δρα αφυπνιστικά.

Κοντά στις 26/09 συναντάει τον Ήλιο και τον Ερμή σε θετική γωνία εξαγώνου και αυτό δρα σαν κεραυνός και ηλεκτροσόκ. Το αίτημα για διεκδίκηση γίνεται επιτακτική ανάγκη. Τα αισθήματα γενναιοδωρίας, επεκτατικότητας, τόλμης είναι εμφανή. Η όψη χαρίζει αυξημένη σωματική δύναμη, υψηλά επίπεδα αντοχής και ισχυρή σεξουαλικότητα. Έντονες ημέρες και κατάλληλες για επιχειρηματική δραστηριότητα και διεκδίκηση συμφερόντων.  Η ευεργετική γωνία με Ερμή μας χαρίζει ευστροφία και διανοητική δύναμη. Μπορούμε να κατεβάσουμε εξαιρετικές ιδέες, τις οποίες μπορούμε και να εφαρμόσουμε επιτυχώς επιτυγχάνοντας ένα τερέν επιτυχημένων διεκδικήσεων. Η προσωπικότητά μας γίνεται έντονα επικοινωνιακή και θέλουμε να μεταλαμπαδεύσουμε τη γνώση καθώς και αυτά που σκεφτόμαστε. Οι ιδέες χαρακτηρίζονται από λάμψη, glamor και ξεχωρίζουν.

Στο παιχνίδι προστίθεται και η Σελήνη την 27η Σεπτεμβρίου καθώς πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη στο Ζυγό. Η τριπλή σύνοδος Ήλιου-Σελήνης-Ερμή δρα καταλυτικά στο να εκφράσουμε τη συνειδητή μας πλευρά συνδυασμένη αρμονικά με τη συναισθηματική μας φύση και τη λογική. Η ανάγκη για επικοινωνία, ισόρροπη ανάπτυξη σχέσεων βγαίνει εντελώς δυναμικά και αυθόρμητα. Ανάγκη πάγια; Η ανάληψη πρωτοβουλιών. Συναισθηματικά δυνατοί και δυναμικοί μπορούμε να γίνουμε αδιαφορώντας κάποιες φορές για τους γύρω μας. Δεν βλάπτει! Που και που χρειάζεται η προσωπική διεκδίκηση.

Προς τα μέσα Οκτώβρη πραγματοποιεί αρμονικές όψεις με τους δεσμούς της σελήνης από τον άξονα Διδύμων-Τοξότη και φέρει καρμικές εξελίξεις για τα ζώδια του Λέοντα, του Τοξότη και των Διδύμων ως επί των πλείστων. Ενεργοποιούνται θέματα εξέλιξης, τα οποία δημιουργούν το ξεδίπλωμα του «Κάρμα». Τα γεγονότα αυτά πρέπει να συμβούν, είναι απαραίτητο να συμβούν και θα συμβούν.
Τις τελευταίες 10 ημέρες του Οκτώβρη πραγματοποιεί έτσι για δωράκι και μία δυσαρμονική όψη αντίθεσης με τον Ποσειδώνα και αυτό έχει ως άμεση συνέπεια τον αποπροσανατολισμό μας. Νιώθουμε αποπροσανατολισμένοι και έχουμε την αίσθηση πως όλα είναι ρευστά. Νιώθουμε μετέωροι και τα επίπεδα ενεργητικότητάς μας πεσμένα. Χρειάζεται ξεκούραση, ύπνος, καλή διατροφή, η οποία αυξάνει την άμυνα του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Μπορούμε να γίνουμε αναποφάσιστοι και να αναβάλλουμε σχέδια προς υλοποίηση.

Τέλος, κοντά στην 28η Οκτωβρίου πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο λόγο, στις μεταφορές καθώς ο Ερμής τετραγωνίζει με τον Άρη και δημιουργεί ένα κλίμα έκρυθμο και άκρως μαινόμενο. Προσεκτικά στο λόγο γιατί μπορεί να πληγώσουμε άτομα που αγαπάμε. Οι ρουκέτες εκτοξεύονται με ευκολία και ο έλεγχος φέρνει πλήρη ανατροπή και διαπληκτισμούς. Ας μη χαλάσουμε το τριήμερο μας για ανούσιους λόγους. Βουτάμε τη γλώσσα στο ζουμί του μυαλού να το θέσω λαϊκά και απλά.

Μέσα Οκτωβρίου και πραγματοποιεί θεαματική όψη τριγώνου με τον μέγα δάσκαλο Κρόνο.  Η όψη αυτή λειτουργεί άκρως θετικά για όσους έχουν εργαστεί σκληρά και έχουν θέσει όρια στη ζωή τους. Είναι η όψη που μας πάει ένα βήμα κοντά στην επιτυχία, την αναγνώριση, τη δόξα και τις τιμές. Σταθερή ανοδική και κλιμακωτή πορεία στη ζωή μας, επαγγελματική δύναμη και υπεροχή. Η όψη αυτή φέρνει αυτοέλεγχο και σοφή μαχητικότητα. Οι δράσεις μας και οι πρωτοβουλίες μας χαρακτηρίζονται από ωριμότητα, σοφία και εφόσον εργαστούμε σκληρά θα έρθει το στεφάνι της επιτυχίας. Μπορούμε να αναλάβουμε υποχρεώσεις και να τις φέρουμε εις πέρας με μεγάλη επιτυχία λόγω επιχειρηματικής ικανότητας και ορθού προγραμματισμού. Είναι μία όψη που δρα σταθεροποιητικά για την ανθρώπινη σεξουαλικότητα, ορμή και τα πάθη είναι ελεγχόμενα. Κοινωνική καταξίωση και τιμές σε όσους έχουν θέσει στόχους οργανωμένους και είναι συνεπείς.

Στο πρώτο δεκαπενθήμερο πραγματοποιεί δυσαρμονική όψη τετραγώνου με τον Δία. Οι όψεις του Δία ακόμη και αρνητικές δεν έχουν ιδιαίτερα αρνητικές δονήσεις. Έχουμε ανάγκη να διακηρύξουμε απόψεις και να πρωτοστατήσουμε από άποψη δράσης. Η όψη αυτή μπορεί να μας κάνει υπερεπεκτατικούς ή υπεραισιόδοξους, άπληστους και με ροπή προς τα τυχερά παιχνίδια και τον τζόγο. Μπορεί να χάσουμε την αντικειμενικότητά μας και να βγούμε εκτός σωστών εκτιμήσεων. Χρειάζεται ο ρεαλισμός και η αυτοσυγκράτηση. Πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα ως έχοντα και όχι υποκειμενικά για να μην πέσουμε θύματα του ίδιου μας του εαυτού.

Δίας:  Ο Δίας πλανήτης της τύχης, της αισιοδοξίας, της επέκτασης και του καλού κάρμα κινείται ανάδρομος στο γήινο ζώδιο του Ταύρου φέρνοντας ευκαιρίες σε Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους και Σκορπιούς του πρώτου δεκαημέρου. Η αγάπη για τη φύση, τη γη και το περιβάλλον αναθεωρούνται και αποκτούν σταδιακά δυναμική. Θέματα που είχαν προκύψει με την είσοδο του Δία στον Ταύρο, τροποποιούνται, αναθεωρούνται και έρχονται ξανά στο προσκήνιο για τους πιο παραπάνω αντιπροσώπους του ζωδιακού. Ο Δίας είναι ο πλανήτης που σχετίζεται με τη νομοθεσία, τη νομολογία, την παιδεία, την εκπαίδευση, την ανώτερη μόρφωση, τους ορίζοντες και οτιδήποτε σχετίζεται με το πνευματικό. Κινείται πλέον φαινομενικά ανάδρομος στο ζώδιο του Ταύρου και θέτει υπό αμφισβήτηση και τροποποιήσεις θέματα νομοθετικά, νομολογιακά, ψηφίσματα, παιδείας και εκπαίδευσης. Κλονίζονται θέματα ασφάλειας και ύλης καθώς ο Ταύρος είναι κατ' εξοχήν ζώδιο της ύλης και θα δούμε θέματα που σχετίζονται με το ζώδιο αυτό να μπαίνουν σε μία φάση επαναπροσδιορισμού και ενδοσκόπησης. Αναταράξεις, διαταραχές και τροποποιήσεις είναι ήδη ορατές. Η κατάσταση στην Ελληνική παιδεία και τα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι επιεικώς απαράδεκτη.

Το κείμενο δέχεται μία προσωπική χροιά αγανάκτησης από μέρους όχι μόνο δικού μου αλλά και όλως των συμφοιτητών μου και φοιτητών της Ελλάδας που είναι κατά των καταλήψεων και αυτής της αναρχίας-ασυδοσίας.Το κακό κάρμα ορισμένων  , τα χαμηλά επίπεδα συνειδητότητας και πνευματικότητας είναι ικανά να ανατρέψουν το όραμα και τους στόχους όσων έχουν στόχους και αγωνίζονται. Η Ελληνική παιδεία μπορεί να τροποποιηθεί και να αλλάξει ριζικά όχι με χουλιγκανισμούς, ασυδοσίες και εκμεταλλεύσεις. Το κακό κάρμα όλων αυτών θα ξεπληρωθεί με προσωπικό τους τίμημα. Το σύμπαν είναι σοφό και ο Δίας ευεργέτης, ο Κρόνος ο κριτής και η δικαιοσύνη είναι αρμοδιότητα αυτών των δύο πλανητών. Έλλειψη επικοινωνίας, μπλοκαρισμένες αντιλήψεις και πνευματικές ιδέες, νομικές αναβολές και καθυστερήσεις στο μενού. Δύσκολη περίοδος και για τις οικονομικές διαπραγματεύσεις και μάλιστα στο ζώδιο του Ταύρου(συμβολίζει την ύλη) θα είναι ακόμη πιο έντονα. Οι σπόροι της αλλαγής μπαίνουν αλλά οι αναταραχές αναμένονται σφοδρές και σκληροπυρηνικές .

Κρόνος:  Ο Κρόνος κινείται ορθόδρομος στο 2ο προς 3ο δεκαήμερο του ζωδίου της έξαρσής του, αυτό του Ζυγού και φέρνει ευθύνες, υποχρεώσεις και κούραση για τους γεννημένους 2ου προς 3ου δεκαημέρου των παρορμητικών ζωδίων Κριού, Καρκίνου, Ζυγού και Αιγόκερου. Οι ευθύνες όμως μπορεί να έρθουν εις πέρας με επιτυχία και να φέρουν καταξίωση, κοινωνική πρόοδο και τιμές. Εξάλλου, «τα αγαθά κόποις κτώνται» και φέρουν αυτοϊκανοποίηση και χαρά.

Ουρανός: Κινείται ανάδρομος στο ζώδιο του Κριού και επηρεάζει ταραχωδώς και ανατρεπτικά τις ζωές των ζωδίων του παρορμητικού σταυρού. Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι αποδεχτείτε τις αλλαγές, φανείτε ευέλικτοι και προσαρμοστείτε στα νέα δεδομένα. Ο παράγοντας του αστάθμητου καραδοκεί στη ζωή σας και σας ωθεί στην απογείωση που πολλές φορές μπορεί να έρχεται λίγο επίπονα και να σας ξεβολεύει.

Ποσειδώνας:  Ο Ποσειδώνας κινείται ανάδρομος στο ζώδιο της επιστήμης και της τεχνολογίας, αυτό του Υδροχόου και φέρνει τις τελευταίες και καθοριστικές αλλαγές για Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους του τελευταίου πενθήμερου. Καταστάσεις απατηλές και νεφελώδεις έρχονται πάλι στο προσκήνιο και επιζητούν οριστική επίλυση. Η καλλιτεχνική διάθεση σας αυξάνεται αλλά να είστε προσεκτικοί σε επαγγελματικές συμφωνίες ή προσπάθεια δημιουργίας ιδανικού σπιτιού(Ταύροι- Σκορπιοί) ενώ προσεκτικά οφείλετε να κινηθείτε στην προσωπική σας ζωή( Λέοντες-Υδροχόοι).

Πλούτωνας:  Ο Πλούτωνας κινείται πλέον ορθόδρομος στο ζώδιο του Κρόνου, τον Αιγόκερω και φέρνει καταλυτικές αλλαγές στις ζωές Κριών, Καρκίνων, Ζυγών και Αιγόκερων του πρώτου δεκαημέρου. Οι αλλαγές έρχονται απρόβλεπτα και σας μετουσιώνουν σε «Άρειους Πολεμιστές» καθώς προσδίδουν δύναμη στο προφίλ σας. Χειριστείτε με σοφία και νομιμότητα τη δύναμη του Πλούτωνα γιατί διαφορετικά θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα και θα σας φέρει πλήγματα.

Σημαντικά φαινόμενα:

Η πανσέληνος στο ζώδιο του Κριού πραγματοποιείται τη 12η/10ου/2011 και ώρα 05:07. Μας βρίσκει κυριολεκτικά στο μεταίχμιο ύπνου-αφύπνισης και φέρνει καταλυτικές αλλαγές και καρμικές καταστάσεις για τα ζώδια του Κριού, Καρκίνου, Ζυγού και Αιγόκερου. Η πανσέληνος σηματοδοτεί το κλείσιμο ενός κύκλου και την πορεία προς τη συγκομιδή ωφελειών.

Η νέα σελήνη στο ζώδιο του Σκορπιού πραγματοποιείται την 26η/10ου/2011 και ώρα 22:57. Ώρα νυχτερινή, η οποία συμβολίζει την εκκόλαψη  ενός νέου κύκλος εμπειριών, εξελίξεων που θα διαδραματιστούν κυρίως για τους γεννημένους στο πρώτο δεκαήμερο των ζωδίων του σταθερού σταυρού και ίσως λίγο παρασκηνιακά και μυστικιστικά. Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί, Υδροχόοι στο επίκεντρο των αλλαγών-ευκαιριών.

Τρίγωνο Δία-Πλούτωνα την 28η Οκτωβρίου:  Αυτήν την εβδομάδα πραγματοποιείται το θεαματικό τρίγωνο του Δία, πλανήτη της τύχης, της επέκτασης, της γενναιοδωρίας, της αισιοδοξίας και της ευημερίας με τον Πλούτωνα, πλανήτη της δύναμης, της εξουσίας, της μεταμόρφωσης, της αναμόρφωσης, της φθοράς και του θανάτου. Πρόκειται για μία όψη πολύ δυνατή, η οποία λαμβάνει χώρα σπάνια γιατί οι δύο αυτοί πλανήτες είναι βραδυκίνητοι και σπάνια χαρίζουν τη μεταμορφωτική τους δύναμη συνδυασμένοι θετικά. Η όψη πραγματοποιείται στις 7 Ιουλίου 2011, στις 28 Οκτωβρίου 2011 και μέσα στο 2012. Μπορούμε να αναπτύξουμε τα θετικά στοιχεία του χαρακτήρα μας μέσω βαθιάς διεργασίας, απομακρύνοντας τον εαυτό μας από παλιές, κακές συνήθειες και ασυδοσίες. Μπορεί να μας οδηγήσει στην επίτευξη των προσωπικών μας στόχων είτε σε επίπεδο σχέσεων και συνεργασιών είτε σε επαγγελματικό επίπεδο είτε σε υλικό επίπεδο. Οδηγεί σε ανάπτυξη του βιοτικού επιπέδου και σταθερή ενδυνάμωση της οικονομίας είτε σε προσωπικό είτε σε παγκόσμιο επίπεδο. Μέσω οικονομικής λιτότητας και πειθαρχημένης διαχείρισης των ελλειμμάτων μπορεί να επέλθει η αναδιάρθρωση της οικονομίας και η σταδιακή ανάκαμψη από την πτωτική αυτή τάση. Καλό είναι να απαλλαγούμε από την οικονομική και σεξουαλική ασυδοσία υιοθετώντας μια πιο μετρημένη στάση. Ο Δίας συνδυασμένος θετικά με τον Πλούτωνα μπορούν να οδηγήσουν στην εύρεση νέων μεθόδων, πιο πρόσφορων και αποτελεσματικών για την ενίσχυση του εισοδήματός μας. Η όψη αυτή ενισχύεται ακόμη περισσότερο από τον Νοέμβρη του 2011 και μέχρι το καλοκαίρι του 2012 καθώς πραγματοποιείται ακόμη ένα τρίγωνο, αυτό του Άρη, πλανήτη της δράσης και της ενεργητικότητας με τους δύο προαναφερθέντες πλανήτες. Έτσι το μεγάλο τρίγωνο μεταξύ των τριών αυτών πλανητών μπορεί να επιφέρει άνθηση, πρόοδο και κοινωνική-οικονομική ευημερία βγάζοντας πολλές χώρες από την οικονομική αθλιότητα και αποτελμάτωση. Πολύς πληθυσμός θα έχει τη δυνατότητα να σταθεροποιήσει ή να αυξήσει το εισόδημά του. Τα ζώδια που ευνοούνται περισσότερο είναι αυτά της γης και του νερού (Ταύρος, Παρθένος , Αιγόκερως , Καρκίνος , Σκορπιός και Ιχθύες), ωστόσο όμως όλα τα ζώδια δέχονται αυτή την ευνοϊκή όψη επειδή όλοι μας έχουμε στα ωροσκόπιά μας αυτά τα ζώδια συνεπώς με διάφορες μεθόδους μπορούμε να επιτύχουμε την πρόοδο και την ενίσχυση. Μπορούμε να γίνουμε πιο επιλεκτικοί στο ερωτικό-σεξουαλικό κομμάτι και να δούμε το άλλο μας μισό πιο συναισθηματικά και όχι σαν σάρκα. Ο Δίας δίνει τη δυνατότητα να αγαπήσουμε τον εαυτό μας και έτσι να αγαπήσουμε και τον/την σύντροφό μας. Είναι μία όψη που αν τη διαχειριστούμε σοφά μπορούμε να απαλλαγούμε από ζωώδη ένστικτα και βαμπιριστικές συμπεριφορές. Τα κίνητρα μας μπορούν να γίνουν πιο πνευματικά και ανθρώπινα. Είναι μια ευκαιρία εξύψωσης του πνεύματος και μέσω αυτής της εξύψωσης μπορεί να επέλθει και η ουσιαστική οικονομική ευμάρεια. Ένα βήμα πιο κοντά στην εξέλιξη και την ανθρώπινη, πνευματική αξία.

                                                 Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου