Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

The terrified Venus in Libra


Η Αφροδίτη, πλανήτης του έρωτα και της αγάπης από 15 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 8 Οκτωβρίου διανύει τρομοκρατημένη το ζώδιο του Ζυγού. Το επίθετο «τρομοκρατημένη» χρησιμοποιείται για να δείξουμε πως συναντάει σε κόντρα όψεις τους συλλογικούς πλανήτες Κρόνο, Ουρανό και Πλούτωνα γεγονός που δεν της επιτρέπει να εκφράσει το μεγαλείο της από το ζώδιο της διακυβέρνησής της. Ο Ζυγός παραδοσιακά είναι το ένα εκ των δύο ζωδίων στο οποίο η Αφροδίτη εκφράζει τα θετικά της χαρακτηριστικά. Από τον Ζυγό επιθυμεί έναν σημαντικό και αξιόλογο σύντροφο. Είναι γοητευτική, ευαίσθητη, ρομαντική και απολαμβάνει με όλες της τις αισθήσεις τις γλυκές απολαύσεις. Γινόμαστε πιο γοητευτικοί και  δύσκολα μπορούν να μας αντισταθούν. Πάγιο είναι το αίτημα για συντροφικότητα από τη θέση αυτή και χαρίζει στους ανθρώπους ένα έμφυτο διπλωματικό και επικοινωνιακό ταπεραμέντο.


Αρχικά η Αφροδίτη από τον Ζυγό συναντάει σε δύσκολη όψη αντίθεσης τον επαναστάτη και εκκεντρικό Ουρανό. Ο Ουρανός είναι ο πλανήτης που σχετίζεται με το ακαριαίο, το απρόοπτο, το απρόβλεπτο, την επαναστατικότητα, την πρωτοπορία και την ελευθερία. Λειτουργεί σαν ηλεκτρικό ρεύμα που διαπερνάει οτιδήποτε αγγίζει. Αγγίζοντας την Αφροδίτη την ηλεκτρίζει, ταράζοντας την ευαίσθητη φύση της και ξεσηκώνοντας την στα μονοπάτια του. Έρωτες κεραυνοβόλοι με ημερομηνία λήξης είναι ένα από τα πιθανά σενάρια γι’ αυτό οι δεσμευμένοι πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα τους μόνιμους δεσμούς τους γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ένα λάθος της στιγμής να πομπεύσει τη σχέση μιας ολόκληρης ζωής. Οι δε αδέσμευτοι δικαιωματικά και με το νόμο μπορούν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα των δύο αυτών πλανητών και να απολαύσουν τον έρωτα εφόσον δεν υπολογίζουν συναισθηματικά κόστη και έχουν μια πιο ανάλαφρη προσέγγιση στον έρωτα. Όσοι όμως προσεγγίζουν τον έρωτα με σοβαρότητα ας είναι επιφυλακτικοί και ας μην ποντάρουν συναισθηματικά από την πρώτη στιγμή γιατί μπορεί να διαψευσθούν παταγωδώς. Ο Ουρανός δεν ενδείκνυται για σχέσεις διαρκείας αλλά για σχέσεις αστραπή, οι οποίες έρχονται στη ζωή μας για να ξεπληρώσουν το κάρμα τους.

Στη συνέχεια, συναντάει τον Πλούτωνα σε κόντρα όψη τετραγώνου και αυτό τη βάλλει ιδιαίτερα. Ο Πλούτωνας είναι μυθολογικά ο βασιλιάς του κάτω κόσμου και κυβερνήτης του σκοτεινού Σκορπιού έτσι προσδίδει ιδιότητές του στον τρυφερό πλανήτη του έρωτα και της αγάπης. Η αγάπη και ο έρωτας παίρνουν μια μορφή σκοτεινή, γεμάτη πάθος, ίντριγκα και ζήλια. Σκηνές ζηλοτυπίας, ίντριγκες, βιαιότητες και κτητικότητες είναι τα πιθανά σενάρια της όψης αυτής. Τα ζευγάρια πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά σε τάσεις επιβολής και κυριαρχίας καθώς εντείνει τέτοιου είδους φαινόμενα και χαλάει το καλό κλίμα και το ρομάντζο. Εγκλήματα πάθους δεν αποκλείεται να ακουστούν εξαιτίας μιας αλόγιστης, επιβλητικής-εξουσιαστικής τάσης. Εμμονές και συναισθηματικές εξαρτήσεις θα έχουν την τιμητική τους και αυτό απαιτεί σωστή διαχείριση και μας καλεί να τις αντιμετωπίσουμε έτσι ώστε να απελευθερωθούμε καθώς ο έρωτας και η αγάπη δεν είναι σκλαβιά αλλά ελευθερία και οφείλουμε να δίνουμε ζωή ο ένας στον άλλο και όχι να τον εγκλωβίζουμε συναισθηματικά και να αυτό-εγκλωβιζόμαστε.


Στα τέλη Σεπτεμβρίου πραγματοποιεί ευεργετικές γωνίες με τους δεσμούς της Σελήνης και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εισέλθουν στη ζωή μας καρμικές σχέσεις-συνεργασίες και έρωτες. Ευεργετικά επηρεάζονται Λέοντες, Τοξότες, Υδροχόοι και Δίδυμοι καθώς και Κριοί-Ζυγοί. Γνωρίμίες φωτιά, οι οποίες έρχονται για να μείνουν, μάλιστα έρχονται με τρόπο απρόβλεπτα σοκαριστικό και μας τρομοκρατούν λόγω της μεγάλης έντασης και του δριμύτατου πάθους. Οι όλες σχέσεις έρχονται και σταθεροποιούνται καθώς στη συνέχεια πραγματοποιείται η όψη συνόδου μεταξύ Αφροδίτης-Κρόνου και όσες δεν αντέχουν ή είναι μετέωρες και ψεύτικες δεν αντέχουν και τις αποχαιρετάμε οριστικά.

Οικονομικά ωφέλη για τα συκγεκριμένα ζώδιο δεν αποκλείονται.


Τέλος, φλερτάρει σε όψη συνόδου με τον αυστηρό δάσκαλο Κρόνο από το ζώδιο του Ζυγού και έρχεται να μας δώσει μαθήματα όσον αφορά τον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών καθώς η Αφροδίτη κυβερνά και ο Κρόνος βρίσκεται σε έξαρση εκεί δίνοντας τα θετικά τους χαρακτηριστικά και προσπαθώντας να μας σωφρονίσουν. Η ανάγκη για συναισθηματικό έλεγχο και αυτοκυριαρχία είναι πάγια αιτήματα ενώ παράλληλα μπορούμε να βιώσουμε συναισθηματική απομόνωση, μοναχικότητα και απογοητεύσεις στην αγάπη και τον έρωτα. Όσοι βάλλονται από αρνητικές συναισθηματικές δονήσεις και αρρωστημένες συνήθειες μπορεί να έχουν την εντύπωση πως δεν έχουν δικαίωμα στην αγάπη. Οι σχέσεις δοκιμάζονται δεόντως. Εάν καταφέρουμε να διαχειριστούμε σωστά τις συναισθηματικές μας αρνητικότητες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εποικοδομητικά την ποιότητα των δύο αυτών πλανητών και να επισημοποιήσουμε σχέσεις και συνεργασίες δίνοντας μια πιο επίσημη χροιά. Μπορούμε να εκδηλώσουμε συγκρατημένη τρυφερότητα και στοργή στους άλλους. Είναι μία όψη σωφρονιστική, η οποία σκοπό έχει να μας ωριμάσει συναισθηματικά και να βοηθήσει να τραφούν ατροφικά κομμάτια του ίδιου μας του εαυτού και των σχέσεών μας.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως από την 9η μοίρα του Ζυγού ενεργοποιεί την έκλειψη της 1ης Ιουλίου και ως ευεργέτης πλανήτης μπορεί να εξομαλύνει αντιξοότητες οι οποίες προκλήθηκαν εκείνη την περίοδο και με την διέλευση του Άρη από τον Καρκίνο την τρέχουσα περίοδο. Καρμικοί έρωτες είναι στο μενού της αστρολογικής αλχημείας.

Οι όψεις αυτές μας καλούν να απογαλακτιστούμε από συναισθηματικές εξαρτήσεις και να αφεθούμε ελεύθεροι στον έρωτα, την αγάπη και σε όλες μας τις σχέσεις. Η επιβολή, η κυριαρχία και τα παιχνίδια εξουσίας δεν χτίζουν τις σχέσεις αντιθέτως τις γκρεμίζουν μας κρατάν δέσμιους του κακού κάρμα.

                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου