Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Πανσέληνος στον Αιγόκερω/(Το Φεγγάρι της Σοφίας)

Την Κυριακή 23/6 και ώρα 14:32 μετά μεσημβρινής σχηματίζεται η πανσέληνος στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω και συγκεκριμένα στο ζώδιο του Αιγόκερω. Χαρακτηριστικό αυτής της πανσελήνου από αστρονομικής άποψης φυσικά αποτελεί το γεγονός ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην γη το φεγγάρι. Δύο συνεχόμενα βράδια στην διάρκεια ενός τριημέρου μπορούμε να απολαύσουμε ένα μοναδικό θέαμα είτε με φίλους είτε με την σχέση μας είτε με τους συγγενείς μας. Σε κάθε περίπτωση μπορούμε να έχουμε κοντά μας ανθρώπου που αγαπάμε και μας αγαπάνε. Από αστρολογικής άποψης τώρα η πανσέληνος σχηματίζεται στην δεύτερη (2) μοίρα του εν λόγω άξονα και σχηματίζει όψη τριγώνου με τον Κρόνο και με τον Ποσειδώνα. Ήλιος-Κρόνος και Ποσειδώνας σε ζώδια του νερού βοηθάνε το συναίσθημα μας να κυλήσει εξαιρετικά. Ο ρομαντισμός, ο υποκειμενισμός και τα μάτια της ψυχής έχουν την τιμητική τους. Ωστόσο, οι επιρροές είναι τέτοιες που μας αποτρέπουν να ονειρευόμαστε μάταια μιας και η Σελήνη βρίσκεται στο ζώδιο της βασιλείας του Κρόνου, στον Αιγόκερω και η πανσέληνος σχηματίζει θετικές γωνίες με τον Κρόνο από τον Σκορπιό. Οι έννοιες ρομάντζο, έρωτας, παραμύθι, συναίσθημα, ευαισθησίες, λογική, ρεαλισμός, πρακτικότητα αναμειγνύονται γλυκά ώστε να απολαύσουμε ένα εξαιρετικό τριήμερο. Πολλοί είναι εκείνοι που βρίσκονται στην αρχή της πραγματοποίησης ενός ονείρου που έμοιαζε ανέφικτο. Κάποιοι θα απολαύσουν σημαντικές επιτυχίες ανάλογα με τον τομέα που φωτίζει αυτό το φεγγάρι. Ερμής και Αφροδίτη σε σύνοδο στον Καρκίνο προσδίδουν ακόμα περισσότερο ρομαντισμό και μας κάνουν να αναζητάμε την τελειότητα στις σχέσεις αλλά και την ισόρροπη αρμονία. Ο λόγος μας μπορεί να γίνει γλυκός και να κερδίσουμε τις εντυπώσεις με σχετική ευκολία. Υπάρχει ροπή για δαπάνες και έξοδα ώστε να περάσουμε καλά και να χαλαρώσουμε, χρειάζεται μέτρο και όχι ασυδοσία καθώς μας διακατέχει ένα αίσθημα επιπολαιότητας στους οικονομικούς χειρισμούς. Το συναίσθημα μας κατακλύζει και εμείς είμαστε έτοιμοι να κολυμπήσουμε στην θάλασσα του έρωτα.


Τα μεγαθήρια, Ουρανός και Πλούτωνας συμμετέχουν ασθενικότατα στο εν λόγω φεγγάρι. Καθώς δίνω ανοχή μοιρών πιστεύω στην ασθενική τους επιρροή αλλά όχι τόσο το βράδυ του Σαββάτου όσο το βράδυ της Κυριακής στην διάρκεια του οποίου θα χρειαστεί να προσέξουν στις σχέσεις τους και στις συνεργασίες τους Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι στο δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο. Οι ισορροπίες είναι εύθραυστες και ίσως διαταραχτούν. Καλό είναι να διασφαλίσουμε την αρμονία παραβλέποντας μικρές ατέλειες στις σχέσεις. Το μεγάλο αβαντάζ της πανσελήνου αποτελεί ο Δίας, ο οποίος είναι έτοιμος να αποχαιρετήσει το ζώδιο της αδυναμίας του, τους Διδύμους και να κάνει την είσοδο του στο ζώδιο της έξαρσης του, αυτό του Καρκίνου. Λίγο πριν το συναίσθημα απογειωθεί. Μελανό σημείο του φεγγαριού η εμπλοκή της Μαύρης Σελήνης με τα φώτα. Πολλοί αστρολόγοι δεν της δίνουν ιδιαίτερη σημασία ωστόσο είναι ικανή να προκαλέσει ανισορροπίες, πάθη, εντάσεις και να μας κυριεύσουν αδάμαστα πάθη και θυελλώδεις παρορμήσεις. Σχετίζεται με την πορνεία, την χηρεία, την ορφάνια και την απώλεια. Ο Δίας πολλαπλασιάζει την ισχύ της ενώ ο Κρόνος την συρρικνώνει. Συμπέρασμα; Ο άνθρωπος διαθέτει λογική και έχει την ικανότητα να επιβληθεί των παθών του. Ας επιστρατεύσουμε την λογική μας και ας αφεθούμε στον ωκεανό των συναισθημάτων χωρίς φόβο.
Ο Ωροσκόπος της πανσελήνου ανατέλλει στον Ζυγό. Σχέσεις, συνεργασίες και δει αισθηματικές στο προσκήνιο. Ο κυβερνήτης, η Αφροδίτη βρίσκεται στον Καρκίνο μαζί με τον Ερμή. Το συναίσθημα πλημμυρίζει τις ζωές μας. Θετικές εξελίξεις αναμένονται και σε επαγγελματικά σχέδια ( Αφροδίτη στον δέκατο, μαζί με τον Ερμή). Ακμή εβδόμου στον Κριό, κυβερνήτης; Ο Άρης στους Διδύμους. Ο Άρης στον ένατο οίκο, στον οίκο του Τοξότη. Οι σχέσεις θέλουν ελευθερία, δεν είναι εγκλωβισμός. Η αισιοδοξία μας χτυπάει την πόρτα. Ο αισθησιασμός, ο ερωτισμός συγκλονίζουν.

Ποιοι είναι οι τυχεροί;;; Ταύροι, Σκορπιοί, Παρθένοι και Ιχθείς του πρώτου δεκαημέρου και ειδικότερα των πρώτων ημερών. Εύνοια δέχονται όσοι έχουν ωροσκόπο και προσωπικούς ή μη προσωπικούς πλανήτες κοντά στην δεύτερη μοίρα (2) των ζωδίων του Καρκίνου, του Ζυγού, του Καρκίνου και του Αιγόκερω. Καρκίνοι και Αιγόκεροι δεν είστε μετέωροι, έχετε ασπίδες προστασίας ώστε να πραγματοποιήσετε ένα όνειρο ζωής μέσω συναισθηματικής φόρτισης, κόπου και αγώνα. Πιο δύσκολα τα πράγματα για Κριούς και Ζυγούς που έχουν επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις.

Πιθανή ένταση ελλοχεύει για Λέοντες και Διδύμους των πρώτων 3 ημερών και πιο ειδικά στις 23/5 και στις 24/7. Εύνοιες και ευκαιρίες παρουσιάζουν και οι Υδροχόοι κοντά στις 22/1 και οι Τοξότες στις 23/11.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου