Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012

Εαρινή Ισημερία - Αστρολογική Πρωτοχρονιά


Την Τρίτη 20/03/2012 και ώρα 7:14 πραγματοποιείται η εαρινή ισημερία, η οποία εγκαινιάζεται με την είσοδο του Ήλιου στον Κριό και αντιστοιχεί στην αστρολογική πρωτοχρονιά. Η ημέρα και η νύχτα είναι ισομετρικές σε διάρκεια, το φως της ημέρας έρχεται σε αρμονία ή καλύτερα σε εξισορρόπηση με το σκοτάδι της νύχτας και αυτό μας καλεί να φέρουμε σε ισορροπία τον ίδιο μας τον εαυτό. Είναι ευκαιρία να φέρουμε σε ισορροπία τις επιθυμίες και τα θέλω μας με τις υποχρεώσεις μας. Το σύμπαν σε αυτό το σημείο είναι που απαιτεί από εμάς να βρούμε τις αληθινές ισορροπίες στη ζωή μας ώστε να έρθουμε σε επαφή με τον πραγματικό μας εαυτό, με το πραγματικό μας συναίσθημα και  με τα βαθύτερα συναισθήματά μας ή τις βαθύτερες ανάγκες μας. 


Η αστρολογική πρωτοχρονιά έχει ωροσκόπο στην 16ο μοίρα του Κριού, η αλλιώς στην μοίρα του αρχηγού, η οποία αποτελεί ένα σημείο ιδιαίτερο καθώς είναι η μοίρα έξαρσης του Ήλιου. Τι συνεπάγεται αυτό; Πως η εικόνα αυτής της αστρολογικής πρωτοχρονιάς είναι εξαιρετική και αρκετά δυναμική, πως εξάλλου να μην αποτελεί σημαντικό γεγονός αφού είναι μία γιορτή κατά την οποία σταδιακά αρχίζει να φωτίζεται η προσωπικότητά μας. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως ο κυβερνήτης της αστρολογικής πρωτοχρονιάς είναι ο Άρης, ο οποίος κινείται φαινομενικά ανάδρομος στο ζώδιο της Παρθένου και στον 6ο φυσικό Ηλιακό οίκο. Τι σημαίνει αυτό; Πως έρχονται στο προσκήνιο θέματα εργασιακά και υγείας ενώ παράλληλα μία αναθεώρηση στους εν λόγω τομείς είναι αναγκαία. Η δράση είναι αρκετά μπλοκαρισμένη καθώς ο Άρης ανάδρομος την περιορίζει σημαντικά αλλά από την άλλη πλευρά οδηγούμαστε σε μία αναθεώρηση του εργασιακού καθεστώτος. Αποτελεί δείκτη πως θέματα εργασιακά βρίσκονται σε αποσύνθεση και πως υπάρχουν προβλήματα εργασιακής φύσεως ή ασθενικότητας από άποψη υγείας.Ο Άρης: Η θέση του Άρη στον χάρτη της αστρολογικής πρωτοχρονιάς είναι αξιόλογη και άξια σχολιασμού και επισήμανσης. Σχηματίζει όψεις αντίθεσης με την Σελήνη, τον Χείρωνα και τον Ποσειδώνα. Φυσικά υπάρχει μία ανοχή μοιρών(από 1ο έως 6ο), αυτό φυσικά δεν παύει να αλλοιώνει το νόημα της αντίθεσης. Εκτός αυτού, οι δεσμοί της Σελήνης από τον άξονα Διδύμων-Τοξότη σχηματίζουν τετράγωνο ακριβείας με τον ανάδρομο Άρη από την Παρθένο και αυτό αποδίδει έναν καρμικό χαρακτήρα στην αστρολογική πρωτοχρονιά, η οποία χαρακτηρίζεται από εντάσεις σε επίπεδο οικονομικό. Χαμηλοί μισθοί, δάνεια, χρέη, ένα χρηματοπιστωτικό σύστημα σε πλήρη αποσύνθεση είναι στο μενού των σχηματισμών. Αξιόλογο είναι να αναφέρουμε πως υφίσταται μία αλλαγή και μάλιστα επίπονη στο σύστημα αξιών μας που προκαλεί μία γενικότερη αλλαγή στις αρχές μας. Ο ανάδρομος Άρης φανερώνει πως χρειάζεται μία αναθεώρηση σχετικά με θέματα εργασιακού-οικονομικού-κληρονομικού-φορολογικού περιεχομένου. Η αντίθεση Σελήνης-Άρη δείχνει βίαιες αντιδράσεις από μέρους του λαού και ένα εμπόλεμο κλίμα. Παράλληλα η εμπλοκή του Ποσειδώνα σε όψεις με τη Σελήνη και τον Άρη δείχνει έναν γενικότερο αποπροσανατολισμό τόσο σε επίπεδο δράσης όσο και του λαού. Για άλλη μία φορά γίνονται προσπάθειες ώστε να υπνωτιστεί ο λαός μας. Τέλος, η σχεδόν ακριβείας αντίθεση Άρη-Χείρωνα δείχνει πως το τραύμα είναι βαρύ και λειτουργεί σαν μαχαίρι στην καρδιά του Ελληνικού λαού. Σελήνη, Χείρωνας και Ποσειδώνας βρίσκονται στον 12ο φυσικό ηλιακό οίκο της αστρολογικής πρωτοχρονιάς και αυτό δείχνει πως υπάρχει έντονο παρασκήνιο και μία ροπή να καταπατηθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα ανθρώπινα ιδεώδη και ιδανικά.

Ο Ήλιος βρίσκεται στην 00:00 μοίρα του Κριού σε σχεδόν στενή σύνοδο με τον ανάδρομο Ερμή από τον Κριό και του Ουρανό. Τι συμβολίζει αυτό; Ανατρεπτικότητα, επαναστατικότητα αλλά και μία γενικότερη αναθεώρηση του τρόπου που σκεφτόμαστε αλλά και αναθεώρηση των συστημάτων είτε του νόμου είτε της φύσης. Η ένταση, η νευρικότητα είναι εμφανείς αλλά όλα δείχνουν πως οδηγούμαστε σε μία αλλαγή πορείας. Όλοι οι προαναφερθέντες σχηματισμοί σχηματίζονται στον 12ο φυσικό ηλιακό οίκο και αυτό δείχνει πως κάθε προσπάθεια γίνεται με τρόπο μυστικό και ίσως πολλές φορές θίγει ή προσβάλλει το κοινό συμφέρον ή το συμφέρον του λαού.

Θετικό της αστρολογικής πρωτοχρονιάς; Το μεγάλο τρίγωνο των προηγούμενων ημερών, η επιρροή του οποίου εξασθενεί μεν αλλά δεν χάνεται δε. Άρης-Πλούτωνας σε θετική γωνία δίνουν δύναμη ώστε να οικοδομήσουμε ένα νέο σύστημα αξιών και να στραφούμε σε ανώτερα και πνευματικά αγαθά. Το τρίγωνο Διός-Πλούτωνα είναι δείγμα πως δημιουργούνται νέα project που θα συμβάλλουν στην οικονομική πρόοδο και στον πλουτισμό είτε αυτός είναι υλικός είτε συναισθηματικός. Τέλος, καλό είναι να αναφέρουμε πως η σύνοδος Αφροδίτης-Δία(αν και ανοχής 5ο μοιρών) φέρνει ευλογία συναισθημάτων και έναν τόνο συναισθηματικής ανανέωσης και απολαύσεων. Ώρες απολογισμού, ώρες αναθεώρησης, ώρες αναδιαμόρφωσης, συνειδητοποίησης και μιας πορείας προς τον δρόμο της πνευματικότητας και όχι του υλισμού. Χρόνια πολλά και καλή αρχή… ας απολαύσουμε τις ισορροπίες και ας ισορροπήσουμε τον εαυτό μας εν καιρώ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου