Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012

Αφιέρωμα στις γυναίκες(Βάση Ήλιου ή Ωροσκόπου)


Ζυγός: Η γυναίκα «Νάρκισσος» 
Με κυβερνήτη πλανήτη την Αφροδίτη έχουμε να κάνουμε με μία γυναίκα φινετσάτη, αεράτη, πρόσχαρη, κοινωνική και γοητευτική-συμπαθητική. Εκλεπτυσμένη και αρκετά αισθησιακή αντιπαθεί κάθε είδους διένεξη και ανοιχτή αντιπαράθεση, προσπαθεί να φέρει πάντοτε την ισορροπία και να εξωραΐσει τις διενέξεις. Συντροφική καθώς είναι δίνει μεγάλη έμφαση στο κομμάτι «μαζί», συναναστρέφεται και κολακεύεται ιδιαιτέρως όταν υπολογίζεται η άποψή της, το γούστο της και η αισθητική της. Κομψή, περιποιημένη αλλά αρκετά αναποφάσιστη επιθυμεί το αρμονικό ντύσιμο, όχι το εκκεντρικό και θέλει να εκστασιάζει τους γύρω της. Κοινωνική, διπλωμάτης και πανέτοιμη να φέρει ισορροπίες και να μην κακοκαρδίσει κανέναν, κάποιες φορές αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να παρεξηγείται. Εκτιμάει τους ωραίους τρόπους, τον εκλεπτυσμένο τρόπο ζωής και θέλει πίστη και αφοσίωση. Ιδανικό σύντροφος; Ο περιποιημένος, ο προσεγμένος, ο ισορροπιστής που εξυμνεί το «εμείς».


Σκορπιός: Η γυναίκα «Μυστήριο» 
Με κυβερνήτες τον Άρη και τον Πλούτωνα έχουμε να κάνουμε με μία γυναίκα πρόκληση. Δυναμική, πολεμική, εμπρηστική και πολύ έντονη σε συναισθήματα. Αντιπαθεί την μετριότητα, αναζητάει το απόλυτο, το τέλειο. Ιδιαίτερα ρομαντική, ευαίσθητη, αισθησιακή και ακόρεστα σεξουαλική φυγαδεύεται ή εμπλέκεται στα δίχτυα της και στα ακραία συναισθήματά της έτσι συγχέει τη αγάπη-τον ρομαντισμό με την σεξουαλικότητα. Φιλήδονη, γοητευτική, μυστηριώδης, αποπνέει σαγήνη και λαγνεία. Φαίνεται απρόσιτη αλλά καθώς φλερτάρει τα μάτια της στάζουν ακράτητο ερωτισμό και εκπέμπουν μηνύματα έρωτα. Πιστή και απαιτητική, αγαπάει και εξυψώνει τη σχέση της και τον σύντροφό της. Ντυμένη πάντοτε στην τσίτα, με τα πιο προκλητικά και παθιασμένα χρώματα, με βαθειά ντεκολτέ σκλαβώνει το αντικείμενο του πόθου της. Της αρμόζει ένας σύντροφος δυναμικός, δραστήριος, παθιάρης και με επιχειρηματικό δαιμόνιο. Θέλει να νιώθει τόσο υλική όσο και συναισθηματική ασφάλεια.

Τοξότης: Η γυναίκα του «Ανικανοποίητου» 
Με κυβερνήτη τον Δία έχουμε να κάνουμε με μία γυναίκα πληθωρική, δυναμική, αισιόδοξη που έχει στυλ και άποψη για τη ζωή. Είναι φιλελεύθερη, ανεξάρτητη, ανένταχτη με επιτυχίες στο αντίθετο φύλλο. Φιλοσοφεί τη ζωή και οτιδήποτε συμβαίνει γύρω της, αντιπαθεί τη ρουτίνα και τη στατικότητα. Επιδίδεται σε συζητήσεις και το καλό επικοινωνιακό κομμάτι είναι ένα από τα κριτήρια επιλογής συντρόφου για την Diva του ζωδιακού. Φεμινίστρια, ανένταχτη, επαναστατική και έτοιμη να υπερασπιστεί τα κεκτημένα της μάχεται και διεκδικεί. Αγαπάει τη φύση, τα ζώα, τα ταξίδια και θέλει να γνωρίζει νέους ανθρώπους και πολιτισμούς. Ανικανοποίητη καθώς είναι δεν διστάζει να πάρει τη σκυτάλη της ζωής στα χέρια της και να την φέρει στα δικά της μέτρα και σταθμά. Δεν δέχεται τους περιορισμούς και δεν ανέχεται την καταπίεση και έναν σύντροφο, ο οποίος θα προσπαθήσει να της επιβληθεί και να την απομακρύνει από τον φιλικό της κύκλο. Δεν είναι πολύ σταθερή και είναι επιρρεπής σε γλυκούς πειρασμούς….Μα την αμαρτωλή!!!

Αιγόκερως: Η γυναίκα της «Αξιοπρέπειας» 
Με κυβερνήτη τον Κρόνο είναι η γυναίκα της σοφίας, της αξιοπρέπειας, της υπερηφάνειας και της ωριμότητας. Φαίνεται ένα μεγάλο παγόβουνο, απρόσιτη και αρκετά σκληρή αλλά αυτό είναι μία ψευδαίσθηση. Έχει αρκετό συναίσθημα το οποίο καταφέρνει με επιτυχία να κρύψει πίσω από το Κρόνιο πέπλο της. Είναι προσεγμένη και πάντοτε ακολουθεί ένα απλό, λιτό, αξιοπρεπές στυλ αλλά με κάτι που θα την κάνει να ξεχωρίσει και θα αναδείξει την προσωπικότητά της. Εξαιρετική μητέρα-σύζηγος αλλά και καριερίστρια, φαίνεται πάντα ενταγμένη στο εργατικό δυναμικό και θέλει να είναι χρήσιμη. Υπερήφανη, ηθική και αξιοπρεπής ακολουθεί τη νόμιμη οδό και δεν συμβιβάζεται στην μετριότητα. Δεν συγχωρεί της ανοησία, τον υποκειμενισμό και την ανωριμότητα. Πιστή και πάντα έτοιμη να υπερασπιστεί ότι και όσους της ανήκουν. Προτιμάει τις γήινες αποχρώσεις.

Υδροχόος: « Η ανένταχτη» 
Με κυβερνήτη τον Ουρανό είναι μία γυναίκα ανένταχτη, εκκεντρική, ανυπόταχτη και ατίθαση. Αντιπαθεί τους περιορισμούς, την καταπίεση, έχει υπερβολικές απαιτήσεις και πολεμάει κάθε μορφής συντηρητισμό αν και πολλές φορές η ίδια είναι συντηρητική. Άκρως επικοινωνιακή, με έναν κοινωνικό κύκλο εκτιμάται για την φιλία της και για την ιδεολογία της. Επαναστάτρια και πρωτεργάτρια, ικανή να ξεσηκώσει ένα κίνημα ή τις φίλες της. Ιδιαίτερα έξυπνη-εφευρετική-επινοητική αλλά οι ιδέες της είναι κάπως μη ρεαλιστικές έτσι δεν ανταποκρίνονται 100% στην πραγματικότητα. Ορίζει έννοιες γενικές και αφηρημένες όπως εκείνες της ελευθερίας, της φιλίας και του έρωτα. Στον έρωτα φαίνεται ψυχρή και απρόσιτη αλλά δεν είναι, έχει κρυμμένες ευαισθησίες που αν βρεις το κομπί τους στις εκφράζει. Αναζητάει έναν σύντροφο φίλο και επιθυμεί την τέλεια επικοινωνία. Φαίνεται πιστή και σταθερή αλλά μην εκπλαγείτε αν σας ταρανδοποιήσει, θα είναι για αντίδραση. Είναι εκκεντρική στο ντύσιμο, προκλητική και λίγο ασυνδύαστη αλλά με μία νότα έξαλλης γοητείας και εκκεντρικότητας.

Ιχθύς: Η γυναίκα του «Ονείρου» 
Με κυβερνήτη τον Ποσειδώνα έχουμε μία γυναίκα ευαίσθητη, ρομαντική, ονειροπόλα που αντιπαθεί τις ευθύνες, τις υποχρεώσεις και τη ρουτίνα. Αγαπάει με τον τρόπο της, μπορεί να μην το εκδηλώνει με λόγια αλλά εκφράζεται με τα μάτια, το άγγιγμα και τα ταξίδια. Είναι φιλεύσπλαχνη, μεγαλόκαρδη και έτοιμη να παρέχει αρωγή σε όσους είναι χαμένοι στον κόσμο της εξάρτησης. Το ντύσιμό της ποικίλει από απλό και άτσαλο μέχρι περιποιημένο και μοδάτο. Ξεχωρίζει για τις επιλογές στα υποδήματα και τα γυαλιά ηλίου. Θέλει μονίμως να ταξιδεύει είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά, ονειροβατεί και δημιουργεί τον δικό της εξωπραγματικό χώρο. Έχει τάσης φυγής και μπορεί να γίνει άπιστη. Δύσκολα βρίσκει την αδελφή ψυχή της καθώς ονειρεύεται το ιδανικό και το ιδανικό για τα μέτρα της είναι στη σφαίρα της φαντασίας. Αγαπάει τη φύση, τους υδροβιότοπους, τη θάλασσα και τη ζωή κοντά στο υδάτινο περιβάλλον.


                                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου