Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Ετήσιες Αστρολογικές Προβλέψεις 2014 - Κριός

Ετήσιες Αστρολογικές προβλέψεις 2014 – Κριός
To 2014 σίγουρα αναμένεται καλύτερο του προηγούμενου έτους καθώς έχετε την στήριξη του Δία, ο οποίος από τον Ιούλιο και έπειτα εισέρχεται στο φιλικό ζώδιο του Λέοντα και τονώνει την αισιοδοξία σας και την αυτοπεποίθηση σας. Τώρα μπορείτε να ποντάρετε σε ένα καλύτερο αύριο καθώς τονώνονται η παραγωγικότητα σας και η δημιουργικότητα σας. Στο πρώτο εξάμηνο διελαύνει το ζώδιο του Καρκίνου και βελτιώνει την ψυχολογία σας αλλά και την «πίστη» στον εαυτό σας και τις δυνάμεις σας. Παράλληλα, τονωτικές ενέσεις δέχεται ο οικογενειακός βίος και καταλαγιάζουν οι όποιες αντιπαραθέσεις. Ο Κρόνος από τον Σκορπιό σας καλεί να είστε προσεκτικοί στους οικονομικούς χειρισμούς και να μην κάνετε μεγάλα ανοίγματα. Το ίδιο πράγμα σημαίνουν οι εκλείψεις στον άξονα Σκορπιού-Ταύρου. Αλλάζει η σχέση σας με το χρήμα και αναζητάτε εναλλακτικούς τρόπους απόκτησης εισοδήματος. Παραμονή Χριστουγέννων ο Κρόνος μετατοπίζεται στο φιλικό ζώδιο του Τοξότη και αυτό αναπτερώνει το ηθικό σας ενώ ταυτόχρονα σταθεροποιεί τις εξελίξεις στον επαγγελματικό τομέα αλλά και στην προσωπική σας ζωή. Ο Ουρανός από τον Κριό επηρεάζει τους γεννημένους στα τέλη του πρώτου και στις αρχές του δευτέρου δεκαημέρου φέρνοντας απότομες αλλαγές στη ζωή σας. Ανατρεπτικές καταστάσεις, αναπάντεχα γεγονότα και ένα αίσθημα απελευθέρωσης σας οδηγεί σε μία μεταμόρφωση και «νέα» προσωπικότητα. Το όλο σκηνικό της εν λόγω μεταμόρφωσης σιγοντάρει και ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερω, ο οποίος τετραγωνίζει του Ουρανού και σας ωθεί να αλλάξετε από το κύτταρο. Καταιγιστικές ανακατατάξεις δέχεται ο τομέας των επαγγελματικών και ενδέχεται να αλλάξετε και αντικείμενο εργασίας. Ο Ποσειδώνας από τους Ιχθείς σας κάνει πιο ευαίσθητους αλλά και πιο διαισθητικούς συνεπώς μπορείτε να στηρίζεστε στην δύναμη της ψυχής σας ώστε να παίρνετε αποφάσεις. Εκτός αυτού οι εκλείψεις μετατοπίζονται από τον άξονα Σκορπιού-Ταύρου σε εκείνον Ζυγού-Κριού. Τι σημαίνει αυτό; Πως εκτός από τις αλλαγές στον οικονομικό τομέα αναμένονται αλλαγές και στην προσωπική σας ζωή.


Σπίτι-Οικογένεια
Ο Δίας από τον Καρκίνο δίνει έμφαση στο κομμάτι του ωροσκοπίου σας που σχετίζεται με την οικογένεια και φέρνει φρεσκάδα, ανανέωση και ζωντάνια. Οι σχέσεις σας με τους οικείους βελτιώνονται σημαντικά και οι όποιες διενέξεις καταλαγιάζουν. Πολλοί από εσάς θα πάρετε την απόφαση να συμβιώσετε ή να επισημοποιήσετε την ήδη υπάρχουσα σχέση σας ενώ άλλοι θα ανακαινίσετε τον ιδιωτικό σας χώρο ή θα μετακομίσετε. Ευνοούνται οι αγοραπωλησίες ακινήτων και μπορείτε να αποκομίσετε κάποιο κέρδος από εκεί. Στην συνέχεια, ο Δίας από τον Λέοντα μπορεί να φέρει ένα νέο μέλος στην οικογένεια σας. Σε κάθε περίπτωση φαίνεται μία τροποποίηση και μία μεγέθυνση της οικογένειας σας. Το πρώτο τετράμηνο το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα δυναμιτίζει την κατάσταση και κάποιες ανατροπές δεν θα λείψουν. Μάλιστα, η πολύμηνη παρουσία του Άρη στον Κριό έως τα τέλη Ιουλίου σε κόντρα γωνίες με τους πλανήτες στα παρορμητικά ζώδια φέρνουν κάποιες εντάσεις κατά καιρούς και αυτό σας στρεσάρει ιδιαιτέρως. Η άνοιξη εγκυμονεί κινδύνους και ίσως αναθεωρήσετε για κάποιοι οικείο σας πρόσωπο. Ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερω φέρνει ριζικές αλλαγές στα της οικογένειας και βιώνετε καταστάσεις άνευ προηγούμενου. Καθώς βρίσκεται σε διάμετρο με τον Δία οι αντιδράσεις σας μπορεί να είναι υπερβολικές για θέματα τέτοιας προέλευσης. Ο μήνας Μάης φέρνει ευχάριστες εξελίξεις και δεν αποκλείεται μία επισημοποίηση. Ποντάρετε στους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάη, Δεκέμβριο αλλά και στο διάστημα από τις 19/7 έως τις 12/8 καθώς η τύχη βρίσκεται με το μέρος σας.

Υγεία-Ψυχολογία
Η υγεία σας σε γενικές γραμμές εξελίσσεται ομαλά και δεν διατρέχετε κάποιον κίνδυνο. Ο Δίας από τον Καρκίνο σας βοηθάει να ανακτήσετε την χαμένη σας ψυχολογία και να καταπολεμήσετε τυχόν προβλήματα υγείας. Εν συνεχεία, από τον Λέοντα εκτοξεύει την αυτοπεποίθηση σας στα ύψη και αντικρίζετε την ζωή από μία πιο αισιόδοξη οπτική γωνία. Οι μήνες Απρίλιος και Σεπτέμβριος είναι ιδανικοί για να ασχοληθείτε με την διατροφή σας, με το σώμα σας ή για να αρχίσετε ένα πρόγραμμα άσκησης. Μην διστάσετε να υιοθετήσετε ένα διαφορετικό πρόγραμμα διατροφής προσαρμοσμένο σε μεσογειακά πρότυπα. Προσοχή χρειάζεται να αναδείξετε το πρώτο επτάμηνο καθώς ο Άρης από απέναντι σας κάνει ευπαθείς σε ατυχήματα, σε κοψίματα, σε καψίματα αλλά και σε φλεγμονές. Πιθανώς να αντιμετωπίσετε ένα πρόβλημα υγεία την άνοιξη. Να ξεκουράζεστε και να διασφαλίζετε ώρες για ανάπαυση καθώς είστε ευάλωτοι σε ημικρανίες και πονοκεφάλους. Την περίοδο κοντά στις εκλείψεις στον άξονα σας (Απρίλιος-Οκτώβριος) φροντίστε να τρέφεστε σωστά και να παίρνετε συμπληρώματα διατροφής ή βιταμίνες.

Οικονομικά-Καριέρα
Το μόνο σίγουρο είναι πως η εγκαθίδρυση του Κρόνου στον Σκορπιό από τον Οκτώβριο του 2012 έχει φέρει κάποια οικονομική λιτότητα και συρρίκνωση στα εισοδήματα σας. Η οικονομική ανασφάλεια χτυπάει κόκκινο και εσείς νιώθετε έρμαιο μπροστά σε τυχόν χρέη ή οφειλές. Καλείστε να είστε φειδωλοί στα οικονομικά ανοίγματα και να μην ρισκάρετε σε επιχειρηματικές κινήσεις χωρίς να έχετε συμμάχους οικονομικούς. Το σύμπαν σας καλεί να γίνετε συνεπείς και συνετοί ώστε να αποφεύγετε τις παρορμητικές αγορές αλλά και τις ανούσιες αγορές. Οι εκλείψεις στον άξονα Σκορπιού-Ταύρου σημαίνουν ρευστότητα και οικονομική ανασφάλεια ενώ παράλληλα σας καλούν να αλλάξετε εικόνα για το χρήμα αλλά και για την χρησιμότητα του. Πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα την άνοιξη ενώ τον μήνα Μάιο το τρίγωνο Δία-Κρόνου μπορεί να φέρει έσοδα και κέρδη από πωλήσεις ακινήτων ή κάποια κληρονομιά. Σε κάθε περίπτωση αναμένεται μία καλύτερη οικονομική αντιμετώπιση ή κάποια φορολογική απαλλαγή και αυτό θα σας «αναστήσει» κυριολεκτικά. Στο διάστημα από τις 26/7 έως τις 14/9 ο Άρης από τον Σκορπιό προκαλεί έξοδα, οικονομικές επιβαρύνσεις και σας καλεί να σωφρονίσετε ώστε να κάνετε το απόθεμα σας προκειμένου να μην βρεθείτε με ελλειμματικό προϋπολογισμό. Εκτός αυτού, αποτελεί ένα ιδανικό διάστημα ώστε να διεκδικήσετε οφειλόμενα προς το πρόσωπο σας. Μην δανείσετε κάποιο ποσό γιατί δεν θα το εισπράξετε. Τον Ιούνιο αναμένονται κάποια έσοδα ενώ και το διάστημα από τις24/10 έως τις 16/11 φαίνεται προσοδοφόρο.

Όσον αφορά τον επαγγελματικό τομέα η παρουσία του Πλούτωνα στο ζενίθ του ωροσκοπίου σας φέρνει ριζικές αλλαγές. Κάποιοι ενδέχεται να αλλάζετε αντικείμενο εργασίας, κάποιοι ενδέχεται να αλλάζετε χώρα ή τόπο διαμονής ενώ υπάρχουν και εκείνοι που αλλάζουν εργοδότη. Τέλος, συχνά παρατηρείται το φαινόμενο να κάνετε ένα επάγγελμα από το σπίτι σας και σε χώρο ιδιοκατοίκησης. Πρέπει να ακολουθείτε τη νόμιμη οδό καθώς οποιαδήποτε παρανομία έρχεται στην επιφάνεια και ενδέχεται να χάσετε το κύρος σας και την υπόληψη σας. Οι μήνες Ιανουάριος, Φεβρουάριος και Δεκέμβριος μοιάζουν ιδανικοί και έχετε την ευκαιρία να προωθήσετε την δημόσια εικόνα σας αλλά και τις υπηρεσίες σας. Μάλιστα, τον Ιανουάριο πιθανόν να αναθεωρήσετε για μία επαγγελματική σας σχέση ή συνεργασία. Η πολύμηνη παρουσία του Άρη στον Ζυγό μέχρι τα τέλη Ιουλίου αλλά και η ανάδρομη πορεία του την άνοιξη φέρνουν κάποιες αντιθέσεις, κάποιες αντιπαραθέσεις αλλά και κάποιες ανατροπές συνοδευόμενες από παιχνίδια εξουσίας. Αποφύγετε τις εμπλοκές με τους ανωτέρους σας και διατηρήστε ένα προφίλ ισορροπίας. Το τετράγωνο Πλούτωνα-Ουρανού εντείνει τις εντάσεις και σας καλεί να αλλάξετε επάγγελμα ή και την εικόνα σας για τον επαγγελματικό σας τομέα. Πρέπει να αλλάξετε στάση και αντιμετώπιση απέναντι στην δουλειά ενώ γίνεται επιτακτική ανάγκη εκείνη της προόδου και του εκσυγχρονισμού. Στο πρώτο μισό του έτους ο Δίας από τον Καρκίνο φέρνει κάποιες θετικές εξελίξεις αλλά χρειάζεται να είστε ρεαλιστές και καθόλου υπερβολικοί. Το μέτρο θα φανεί σωτήριο. Ευνοείται η εργασία από το σπίτι και πολλοί ίσως ακολουθήσετε αυτήν την οδό κάνοντας το σπίτι σας χώρο στέγασης επαγγελματικών. Από τον Ιούλιο και έπειτα η μετατόπιση του Διός στον Λέοντα σημαίνει επαγγελματικές ευκαιρίες και ανοίγματα. Το επιχειρηματικό σας δαιμόνιο ξυπνάει και μπορείτε να ποντάρετε σε ένα καλύτερο μέλλον. Ο Ποσειδώνας από τους Ιχθείς στρέφει πολλούς Κριούς να ασχοληθούν με την ολιστική, με εναλλακτικές μορφές θεραπείας, με την τέχνη, την ποίηση αλλά και με οτιδήποτε άπτεται του καλλιτεχνικού τομέα. Μάλιστα, διαφαίνεται σημαντική επιτυχία και αναγνώριση. Στο διάστημα από τις 27/10 έως τις 4/12 ο Άρης από τον Αιγόκερω φέρνει επαγγελματικές εντάσεις και προκλήσεις ενώ καλείστε να αποφύγετε τις εμπλοκές σε παιχνίδια εξουσίας. Μην έρθετε σε ρήξη με έναν ανώτερο σας, φανείτε διαλλακτικοί και λιγότερο παρορμητικοί ή ξεροκέφαλοι. Τον Απρίλιο και τον Σεπτέμβριο αναμένονται θετικές εξελίξεις επί του εργασιακού τομέα και καλυτέρευση των σχέσεων με συνεργάτες ή συναδέλφους.

Έρωτας, Αισθηματική και Κοινωνική Ζωή
Σίγουρα το 2014 αναμένεται μία χρονιά με ευχάριστες εκπλήξεις όσον αφορά τα αισθηματικά σας. Από τον Ιούλιο και έπειτα ο Δίας εισέρχεται στο κομμάτι του ωροσκοπίου σας που σχετίζεται με τους έρωτες και τα φλερτ έτσι παρατηρείται μία ανάκαμψη. Νέοι άνθρωποι εισέρχονται στην ζωή σας, φέρνουν πνοή ζωής, ανανέωση και η αυτοπεποίθηση σας βελτιώνεται σημαντικά. Ο έρωτας, η δημιουργικότητα και το φλερτ γίνονται προτεραιότητα σας. Οι δεσμευμένοι μπορείτε να αναθερμάνετε την υπάρχουσα σχέση σας ή να ερωτευτείτε ένα νέο πρόσωπο. Φροντίστε να μην τινάξετε στον αέρα μια μακροχρόνια σχέση στο βωμό ενός κεραυνοβόλου έρωτα. Διαχωρίστε την ένταση του πάθους και την ασφάλεια που προσφέρει η καθεμιά. Οι αδέσμευτοι έχετε σημαντικές ευκαιρίες και έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να κάνετε μία γνωριμία που θα σας βοηθήσει να αισιοδοξήσετε. Ωστόσο, στο πρώτο μισό του νέου έτους είστε πιο μαζεμένοι, πιο συγκρατημένοι και στοχεύετε στην ποιότητα. Αναζητάτε την ασφάλεια και την σταθερότητα που προσφέρει μία σχέση. Πολλοί θα αποφασίσετε να συμβιώσετε ή να επισημοποιήσετε την υπάρχουσα σχέση. Δεν αποκλείεται να αποκτήσετε απογόνους και να έχετε νέα μέλη στην οικογένεια σας. Ο δε Κρόνος από τον Σκορπιό δοκιμάζει την αισθηματική σας ζωή και σας κάνει πιο ώριμους στις επιλογές σας. Εάν είχατε μία μακροχρόνια σχέση έχει δοκιμαστεί και εφόσον πέρασε την δοκιμασία επιτυχώς τότε μπορεί να προχωρήσει σε συμβίωση. Ίσως χαρακτηρίζεστε απόμακροι ή ψυχροί αλλά στην ουσία επεξεργάζεστε τα συναισθήματα σας και ωριμάζετε.

Ο Ουρανός από τον Κριό επηρεάζει τους γεννημένους στο πρώτο και δεύτερο δεκαήμερο φέρνοντας κεραυνοβόλους έρωτες, συναρπαστικές σχέσεις, γεμάτες ένταση και μποφόρ που ωστόσο δεν εγγυώνται την μακροβιότητα. Αυτό αποτελεί ευχάριστη συγκυρία για τους αδέσμευτους ενώ θέτει σε κίνδυνο τους δεσμευμένους. Πολλοί Κριοί αναμένεται να χωρίσετε και να απαλλαγείτε από μία σχέση που δεν έχει προοπτική, αυτό θα σας λυτρώσει και θα εκτοξεύσει την διάθεση σας για έρωτα, ζωή, φλερτ και περιπέτεια. Ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερω και το τετράγωνο που σχηματίζει με τον Ουρανό την άνοιξη σημαίνει έναν έρωτα από τον επαγγελματικό χώρο. Ο Ποσειδώνας από τους Ιχθείς φέρνει στην επιφάνεια κρυμμένα συναισθήματα που και εσείς οι ίδιοι δεν αναγνωρίζατε. Ίσως ομολογήσετε στον εαυτό σας τον έρωτα για ένα άτομο. Το πρώτο επτάμηνο η παρουσία του Άρη στον Ζυγό δημιουργεί εντάσεις στον έρωτα, σε σχέσεις και συνεργασίες. Επιδιώκετε στην ισορροπία και στην αρμονία αλλά οι ισορροπίες εύκολα ανατρέπονται. Η ζήλια, το πάθος, οι εμμονές, οι αλλοπρόσαλλες και απότομες συμπεριφορές είναι στο μενού του πρώτου επταμήνου. Την άνοιξη ίσως υπάρξουν επιστροφές πρώην ερωτικών συντρόφων ενώ δεν αποκλείεται να αναθεωρήσετε για μία σχέση του παρελθόντος. Σκεφτείτε καλά πριν δώσετε μία νέα ευκαιρία.

Οι εκλείψεις στον άξονα Ζυγού-Κριού φέρνουν αλλαγές στον τομέα αυτό. Η σταθερότητα απουσιάζει και ο κοινωνικός σας κύκλος αλλάζει συνεχώς. Μία παρέλαση ανθρώπων λαμβάνει χώρα στη ζωή σας, άνθρωποι φεύγουν και άλλοι μπαίνουν στην ζωή σας. Απαλλαγείτε από σχέσεις φθαρμένες που απορροφούν την ενέργεια σας και επωφεληθείτε από ανθρώπους που σας στηρίζουν. Ένας μεγάλος έρωτας είναι στο μενού της νέας χρονιάς. Πολλοί εκ υμών θα αποφασίσετε να επισημοποιήσετε την σχέση σας και να έρθετε πιο κοντά με τον/την σύντροφο σας. Έχετε να αναμένετε θετικές εξελίξεις στον έρωτα στα διαστήματα από τις 4/5 έως τις 29/5, από τις 12/8 έως τις 5/9 και από τις 15/9 έως τις 26/10. Οι μήνες Μάιος, Αύγουστος, Σεπτέμβριος, Οκτώβριος, Νοέμβριος και Δεκέμβριος είναι πολλά υποσχόμενοι. Η κοινωνική σας ζωή ανακάμπτει και συμμετάσχετε σε ομάδες και σε συλλόγους. Ο κοινωνικός σας ιστός διευρύνεται και γίνεστε πιο κοινωνικοί. 

1 σχόλιο: