Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Πάθη και αντιθέσεις των ημερών...

The article of Ms.Lilian Simou is here

Από την αστρολόγο Λίλιαν Σίμου:  Προσπαθώ κάθε φορά να εντοπίσω τις ιδιαιτερότητες της περιόδου που μελετώ, είτε αυτή είναι μία περίοδος που έχει σχέση με ένα ευρύ χρονικό διάστημα, είτε τις τακτικές εβδομαδιαίες ενημερώσεις. Το θέμα είναι πως δεν με εκφράζουν τόσο οι τυπικές εβδομαδιαίες προβλέψεις, γιατί αυτό που έχει σημασία είναι να βρεθεί το ιδιαίτερο χρώμα που αγγίζει όλους μας σε κάποιο τομέα της ζωής του. Κι αυτό δίνει το έναυσμα να πιστέψουμε στην αξία της γενικής πρόγνωσης στην αστρολογία.


Η εβδομάδα αυτή διαθέτει ένα βασικό στοιχείο: την έντονα παθιασμένη επιθυμία για δράση και αντίδραση.

Κι αυτό γιατί δημιουργούνται ενδιαφέροντες συνδυασμοί:

Η Αφροδίτη είναι στον Σκορπιό, ζώδιο αδυναμίας της, που  της προσφέρει όμως ένα ιδιαίτερο πάθος. Όπως είχαμε ήδη αναφέρει πριν λίγες μέρες,   η Αφροδίτη στον Σκορπιό, αγαπά και ποθεί…Ποθεί τον έρωτα, την αγάπη, την χαρά, την ασφάλεια, την δημιουργία μέσα από ριζικές αλλαγές. Μεταμορφώνεται, αλλάζει, μετρά απώλειες και κέρδη, μεταλλάσσεται διαρκώς για να διατηρήσει ό,τι αγαπά περισσότερο. Έχει μία ανεξάντλητη δύναμη, μέσα από τον πόνο και τις απώλειες όμως. Η Αφροδίτη αυτή, δίνει από το ίδιο της το «είναι», προσφέρει τον εαυτό της απόλυτα σε ό,τι ή όποιον αγαπά.
Σε σύνοδο με τον Ερμή στον Σκορπιό, συντονίζουμε σκέψη και συναισθήματα παράλληλα. Ο Ερμής λειτουργεί με το ένστικτο και εντυπώνει τις συγκινήσεις που εισπράττει η Αφροδίτη. Τις ερευνά, τις κρατά και προσπαθεί να κατανοήσει την λίμπιντο, το πάθος, την μεταφυσική διάσταση της αγάπης, του έρωτα, της ύπαρξης.
Σε αντίθεση με τον Δία, ο Ερμής και η Αφροδίτη προκαλούνται να εκφράσουν μία αντιπαλότητα. Στον άξονα του Σκορπιού και του Ταύρου, η αντιπαλότητα συνδυάζεται με θέματα που έχουν να κάνουν με αξίες, κεκτημένα, πάθη, έρωτα, αγάπη, χαρά, ικανοποίηση.
Ο Δίας όμως είναι σε σύνοδο με την Μαύρη Σελήνη. Ένα σκοτεινό και δύσκολο σημείο του ψυχισμού. Εκεί κρύβονται οι εμμονές, τα πάθη, οι σκοτεινές επιθυμίες, αλλά και οι επιθυμίες που οδηγούν σε κτητική και κυριαρχική συμπεριφορά.
Ο αστεροειδής Έρως είναι σε ακριβή αντίθεση με τον Πλούτωνα. Το ερωτικό στοιχείο που μας ωθεί σε δημιουργία και φέρνει στο φως αποφάσεις που διέπονται από την παρόρμηση μίας συγκίνησης, πρέπει κι αυτό να βρει ένα τρόπο εξισορρόπησης. Ο έρωτας αντιμετωπίζεται υποκειμενικά, θέλουμε να προστατευθεί και θεωρούμε πως απειλείται.

Αναπτύσσουμε τις άμυνες που εκφράζουν με αμεσότητα, ένα εκφοβισμό ή ένα εκβιαστικό τρόπο λειτουργίας. Ο φόβος της απώλειας του ερωτικού μας αντικειμένου, στόχου, προσώπου, είναι προφανής σε κάθε μία από τις αντιθέσεις που περιέγραψα. Η λαχτάρα να το κρατήσουμε «δικό μας», να κυριαρχήσουμε σ’ αυτό και να το περιφρουρήσουμε, μας κάνει επιθετικούς.

Μπορούμε να χαρούμε τις όψεις αυτές, από την ευεργετική τους πλευρά.
Κατ’ αρχήν, στον τομέα που αγγίζουν στο ατομικό μας ωροσκόπιο, θα διαπιστώσουμε πως υπογραμμίζουν δικές μας εμμονές, φοβίες και ανησυχίες. Η ανασφάλεια μήπως χαθεί αυτός ή αυτό που αγαπάμε και έχουμε συνδεθεί έντονα μαζί του,  φωτίζει προσωπικές μας ανάγκες.
Μία αντίθεση, είναι ένας καθρέφτης μας και οδηγεί στην συνειδητοποίηση. Σε κρίσιμες στιγμές της ζωής, όπου συγκρούονται μέσα μας και γύρω μας πολλά, η θύελλα που ξεσπά μέσω της αντιπαραθέσεων, του ανταγωνισμού και της αντιπαλότητας, είναι πρόκληση να πάρουμε θέση, αποφάσεις, στάση ζωής.

Ευεργετικά σημεία του ουρανού αυτές τις ημέρες, για να καταλήξουμε σε μία σωστή επιλογή κινήσεων:

Ο Άρης στον δημιουργικό και ερωτικό Λέοντα σχηματίζει θετικές όψεις με τους Δεσμούς: ο έρωτας πρέπει να μετατραπεί από προσκόλληση στο πάθος, σε χαρά για ζωή, γέννημα έργου, συναισθημάτων, δημιουργία και έκφραση.
Ο Ήλιος στον Ζυγό ακόμη (ζώδιο επικοινωνιακό) απομακρύνεται από τον ψυχρό εναγκαλισμό του Κρόνου και προχωρά σε θετική όψη προς τον Ποσειδώνα, θέλοντας να συναντήσει το όραμα, το όνειρο, την ελπίδα για μία αλλαγή, που θα προσφέρει ομορφιά, χρώμα στη ζωή. Διευρύνονται οι ορίζοντες και έχουμε νέα -αλλά ώριμη- οπτική για το «αύριο» που θα έχει καλύτερες προοπτικές, όπως τις φανταζόμαστε. Μπορούμε, με την ίδια μας την θέληση, να επινοήσουμε ιδέες, συζητήσουμε και να σκεφθούμε τις αλλαγές που ονειρευόμαστε να έρθουν, να κάνουμε νέα αρχή στις σχέσεις μας, να ορίσουμε αυτό που σημαίνει για μας μία σχέση. Να δώσουμε ελπίδα ξανά και φως στη ζωή μας.

Η αλήθεια είναι πως χρειάζεται να αναγνωρίσουμε τις αδυναμίες που μας προκαλεί το πάθος, αλλά και να εντοπίσουμε εκείνο το πάθος λειτουργεί σαν κινητήριος δύναμη για δημιουργία, αγάπη, σχέση, δίνοντάς μας λόγο για μάχη.
Να μην φοβόμαστε να αντιμετωπίσουμε τις ανασφάλειές μας, αλλά και να μην βρίσκουμε την εύκολη λύση να τις εναποθέτουμε στους απέναντί μας.
Να αρχίσουμε πάλι να οραματιζόμαστε την ζωή, μέσα από την αγάπη, και να παλέψουμε με πείσμα, επιμονή για ό,τι αγαπάμε αληθινά.
Ας αποφύγουμε όμως να γίνουμε κτητικοί, κυριαρχικοί και απόλυτοι, γιατί Αγάπη σημαίνει ελευθερία, συγχώρεση και μέσα από αυτήν, να γεννιέται το όνειρο που θα την διατηρήσει και θα την διευρύνει…
Το κυριότερο: σε μία τόσο δυναμική συγκυρία, ας επιτρέψουμε το πάθος για την Ζωή, να μας καθοδηγήσει σωστά!

Οι γενικές προβλέψεις της Δευτέρας στο www.astrolife.gr, θα αναφέρονται στις όψεις αυτές για κάθε ζώδιο. Αλλά αν θέλετε πιο λεπτομερή προσέγγιση στο ατομικό σας ωροσκόπιο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο 9011404990.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου