Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2011

Αφροδίτη & Ερμής Στον Σκορπιό


Από σήμερα 9 Οκτωβρίου και μέχρι τις 2 Νοεμβρίου ο πλανήτης του έρωτα, της αγάπης, της συντροφικότητας και των οικονομικών, η Αφροδίτη μας συντροφεύει από το υδάτινο και ασφυκτικά παθιασμένο ζώδιο του Σκορπιού. Επιθυμούμε ένταση και δράμα στη ζωή μας και στις σχέσεις μας ενώ παράλληλα μας κρατάνε συντροφιά ζήλια και ίντριγκες. Ο ερωτισμός και ο αισθησιασμός αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια των σχέσεων μας και απαιτούμε ένα ουσιαστικό και εις βάθος δόσιμο, χωρίς επιφανειακότερες. Ο Σκορπιός είναι κατεξοχήν το ζώδιο του έρωτα, του πάθους, των σχέσεων και των οικονομικών. Αυτόματα με την είσοδό της στο συγκεκριμένο ζώδιο το ενδιαφέρον μας στρέφεται αυτόματα σε ζητήματα καρδιάς και οικονομικών έτσι τέτοιου είδους θέματα θα μας απασχολήσουν μέσα στο επόμενο εικοσαήμερο. Κυβερνήτης πλανήτης του Σκορπιού; Ο Πλούτωνας, ο οποίος χαρίζει μερικές από τις ποιότητες του στην ευαίσθητη Αφροδίτη την κάνει δυνατή, δυναμική, απαιτητική και εμμονική. Είναι μία θέση ακατάλληλη παραδοσιακά για την Αφροδίτη αλλά προσωπικά πιστεύω πως μας χαρίζει τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε κρυφές δυνάμεις του εαυτού μας και να έρθουμε σε ουσιαστική επαφή με τους γύρω μας.


Εν συνεχεία, από τις 13 Οκτωβρίου και μέχρι τις 2 Νοεμβρίου ο Ερμής, πλανήτης της επικοινωνίας, της διανόησης και των πνευματικών λειτουργιών εισέρχεται με τη σειρά του στον Σκορπιό έτσι οι σκέψεις μας γίνονται εσωτερικές και μη εκδηλωτικές. Ο τρόπος σκέψης μας μετουσιώνεται σε δυνατό, δυναμικό, διαισθητικό και περίεργο. Η καχυποψία  σταδιακά αντικαθιστά την ισόρροπη επικοινωνία και ο λόγος μας προσπαθεί να γίνει χειριστικός έως επιβλητικός. Κινούμαστε βάση ενστίκτου και μας ελκύουν τα μυστήρια.

Τα συναισθήματά μας και οι σκέψεις μας αποκτούν ένταση και αυτό πρέπει να μας κάνει ιδιαίτερα προσεκτικούς καθώς άθελά μας μπορεί να πληγώσουμε ανθρώπους που δεν θέλουμε με αποτέλεσμα να επέλθουν παρεξηγήσεις και ψυχρότητα ή αποστασιοποίηση. Ας δείξουμε αυτοέλεγχο και προσωπική επιβολή στους ίδιους μας τους εαυτούς με σκοπό να μετατρέψουμε τη δυναμική των Πλουτώνιων επιρροών σε ευεργετικές δυνάμεις που θα δέσουν τις σχέσεις μας. Ζητήματα οικονομικά και επιχειρηματικά-επιχειρησιακά προγράμματα στο αστρολογικό μενού του εικοσαημέρου.

Ο Ερμής φλερτάρει αδίστακτα και πεισματικά με την Αφροδίτη και η ανάγκη για συναισθηματική και επικοινωνιακή έκφραση εντείνονται. Τρυφερότητα, στοργικότητα και έντονη γοητεία είναι στο πρόγραμμα της συγκεκριμένης όψης, η οποία μας συντροφεύει τις επόμενες 20 ημέρες άλλοτε συγκλίνουσα και άλλοτε αποκλίνουσα. Καθώς όμως η όψη πραγματοποιείται στο ζώδιο του Σκορπιού η επικοινωνία γίνεται όχι τόσο ανάλαφρη και τα συναισθήματά μας βαθαίνουν. Δεν αποκλείεται να χάσουμε τις ισορροπίες μεταξύ απόλυτου συναισθήματος και απόλυτης λογικής ενώ παράλληλα οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί στον τρόπο επικοινωνίας και στον τρόπο συναισθηματικής έκφρασης καθώς ο λόγος μας και τα συναισθήματά μας είναι τόσο έντονα, παθιασμένα και αδιάλλακτα που μπορεί να πληγώσουν τους άλλους άθελά μας. Ας αποφύγουμε χειριστικές-εξουσιαστικές και εμμονικές συμπεριφορές, οι οποίες έχουν μόνο στόχο να επιφέρουν σκηνές ζηλοτυπίας και ανισορροπία. Ας χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη του Σκορπιού θετικά και ας δείξουμε χωρίς φόβο και ενδοιασμό τα πληθωρικά μας συναισθήματα. Έντονη η ενασχόλησή μας με τα οικονομικά ζητήματα φορολογικού-κληρονομικού περιεχομένου ενώ παράλληλα η σεξουαλικότητα έρχεται δυναμικά στο προσκήνιο και θέλουμε να διοχετεύσουμε την ενέργειά μας στην κρεβατοκάμαρά μας.

Στη συνέχεια, προς τα μέσα του μήνα Ερμής και Αφροδίτη εμπλέκονται υπό αρμονική γωνία με τον «μέγα» Πλούτωνα και τα συναισθήματα παράλληλα με την επικοινωνία βαθαίνουν. Επιθυμούμε να εισχωρήσουμε στα μύχια των ψυχών και του νου έτσι ώστε να ερμηνεύσουμε και τις πιο αναιτιολόγητες συμπεριφορές. Η ανάγκη για συναισθηματική-επικοινωνιακή δύναμη και υπεροχή; Ακμάζουσες και διάχυτες. Το μυαλό μας γίνεται επίμονο, σκοτεινό, με ροπή προς τον αποκρυφισμό και τα μυστήρια ενώ παράλληλα εντείνεται το «μαύρο χιούμορ». Ο έρωτας σε όλο του το μεγαλείο καθώς τα συναισθήματα γίνονται βαθιά, δυνατά και εμμονικά. Πάθος, ζήλια και ένταση προκαλούν ένα κλίμα φλογερό που δύσκολα περιγράφεται με λόγια.

Γύρω στις 15 Οκτωβρίου και μέχρι τις 20 ο Ερμής και η Αφροδίτη έρχονται σε αντιπαράθεση με τον «μέγα ευεργέτη» Δία και η επικοινωνία γίνεται επεκτατική, τα σχέδια και οι ιδέες μεγαλόπνοα και μάλιστα με επιχειρηματική πινελιά. Ο λόγος μας μπορεί να είναι υπερβολικός, οι απόψεις μας λίγο ακραίες και η τάση μας για υπερβολές έντονη. Το μυαλό μας περιστρέφεται με μανία γύρω από ζητήματα καρδιάς και οικονομικών. Ας είμαστε προσεκτικοί στα έξοδα καθώς η υπερβολή μπορεί να μειώσει τον προϋπολογισμό μας. Οι όψεις του Δία δεν είναι ιδιαίτερα άσχημες και το κλίμα δεν χαλάει, αντιθέτως μπορεί να μας προσφέρει αισιοδοξία υπέρ του δέοντας. Θέλουμε να επικοινωνήσουμε με τρόπο βαθύ και να οικοδομήσουμε στέρεες σχέσεις. Δεν αποκλείονται εγωιστικές συμπεριφορές, παρανοϊκές σκηνές ζηλοτυπίας που θα φέρουν εντάσεις στις σχέσεις. Ας αποφύγουμε την ένταση στο λόγο και στο συναίσθημα διατηρώντας την ψυχραιμία μας και την σοφία μας.

Κοντά στο 3ήμερο-5νθήμερο της  Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου οι δύο πλανήτες σχηματίζουν δυσαρμονικό τετράγωνο με τον Άρη και ο λόγος γίνεται επιθετικός έτσι μπορούμε να πέσουμε θύματα αψιμαχιών και διαπληκτισμών. Καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί με το μεταφορικό μας μέσο και σε πιθανά ατυχήματα καθώς μία νευρικότητα είναι γεγονός. Ας ρίξουμε νερό στο κρασί μας και ας αποφύγουμε εντάσεις που μόνο σκοπό έχουν να μας χαλάσουν τα καυτό, ερωτικό και ηδονιστικό κλίμα. Τόσο στην επικοινωνία όσο και στον έρωτα δεν θα λείψουν στιγμές έντασης, πάθους και λάθους. Πιθανώς να δημιουργηθούν παράνομες ερωτικές σχέσεις, τις οποίες και θα θελήσουμε να κρατήσουμε στο σκοτάδι. Είναι δεδομένο όμως πως επικρατεί μία επικοινωνιακή-συναισθηματική φόρτιση, την οποία καλούμαστε να διοχετεύσουμε ευχάριστα. Ο έρωτας καλά κρατεί. Ας αποφύγουμε και οικονομικές ασυδοσίες καθώς μπορεί να βρεθούμε προ εκπλήξεων. 

Στο τέλος του μήνα και τις πρώτες δύο ημέρες του Νοέμβρη το κλίμα γίνεται ονειρικό, μαγευτικό και ονειροπόλο. Ο έρωτας φιλτράρεται μέσα από τις ποιότητες του Ποσειδώνα και παίρνει μία ονειρική εικόνα αγγίζοντας την τελειότητα. Οι τάσεις φυγής θα μας απομακρύνουν από τα ρεαλιστικά δεδομένα και ίσως δημιουργηθούν προβλήματα πρακτικής φύσεως και οργάνωσης στον εργασιακό χώρο, στην επικοινωνία και στον έρωτα. Εξαπατήσεις και μπερδέματα στο μενού της όψης. Ωστόσο όμως δεν αποκλείεται οι καλλιτέχνες να αυξήσουν τις δημουργικές τους ικανότητες. Οι εξαπατήσεις και τα μπερδέματα κυριαρχούν και στον ερωτικό τομέα. Οι δεσμευμένοι να είναι προσεκτικοί σε νέες σχέσεις και συνεργασίες καθώς μπορεί να αποδειχτούν άνθρακας και να θέσουν σε κίνδυνο μία μακροχρόνια σχέση. Οι αδέσμευτοι ας ριχτούν στο παιχνίδι της διεκδίκησης αλλά με μέτρο και μη επενδύοντας συναισθηματικά. Ο χρόνος θα δείξει αν όντως έχει συνέχεια μία γνωριμία. Το μόνο δεδομένο είναι πως η διάθεση είναι ονειρική και ένα κλίμα επικοινωνιακού-ερωτικού αποπροσανατολισμού επικρατεί. Αποφύγετε συναισθηματικές αποφάσεις και υπογραφές συμβολαίων ή συμφωνιών καθώς οι ημέρες δεν ενδείκνυνται. 


                                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου