Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011

Ταυ-Τετραγώνου Αφροδίτης-Ερμή-Άρη & Ποσειδώνα


Τις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου σχηματίζεται μία δυσαρμονική όψη Ταυ-Τετραγώνου μεταξύ Ερμή, Αφροδίτης, Άρη και Ποσειδώνα και προκαλεί ένα εκρηκτικό κοκτέιλ κυρίως για τα ζητήματα καρδιάς και όχι μόνο. Ο Ερμής και η Αφροδίτη φλερτάρουν μεταξύ τους από το βαθύ και καυτό ζώδιο του Σκορπιού έτσι τα ερωτικά θέματα έρχονται στο προσκήνιο με έναν τρόπο άκρως δυναμικό. Ο Ερμής σχετίζεται με την επικοινωνία, τις μεταφορές, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και μεταφοράς ενώ η Αφροδίτη είναι ο πλανήτης σύμβολο του έρωτα και των οικονομικών. Εμπλέκονται αρμονικά μεταξύ τους και αυτό δημιουργεί όλες τις προδιαγραφές για να ζήσουμε τον «απόλυτο έρωτα» και τα «απόλυτα πάθη». 


Ο λόγος μας και τα συναισθήματά μας γίνονται έντονα παθιασμένα και αυτό μπορεί να λειτουργήσει σαν δίκοπο μαχαίρι. Εφόσον καταφέρουμε να κάνουμε συναισθηματικό και λεκτικό κοντρόλ, χωρίς εμμονές και χειριστικότητες τότε είναι σίγουρο πως θα καταφέρουμε να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας με τρόπο δημιουργικά φλογερό. Έχουμε όλα τα φόντα να έρθουμε κοντά με άτομα που αγαπάμε, να κατανοήσουμε τις βαθύτερες επιθυμίες τους και ανάγκες τους ενώ παράλληλα μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα εποικοδομητικό και εις βάθος επικοινωνιακό κλίμα. Αυτό θα δυναμώσει σχέσεις και θα τις θεμελιώσει σημαντικά. Η θετική έκφανση της όψης; Στοργικότητα, τρυφερότητα και ουσιαστικό δόσιμο χωρίς όρια στον έρωτα.  Η όψη αυτή παράλληλα αυξάνει τις συναισθηματικές και σεξουαλικές μας απαιτήσεις έτσι θα επιθυμούμε πραγματικά να πυρποληθούμε εν ονόματι της όψης αυτής στο βωμό του έρωτα, ενός μεγάλου έρωτα. Από την άλλη μας κάνει αρκετά ανικανοποίητους και βρισκόμαστε στη διαδικασία της διαρκούς αναζήτησης παρτενέρ. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργήσει σκηνές ζήλιας, υστερίες, βιαιότητες και κτητικές συμπεριφορές.

Θέλουμε να επιβληθούμε στους συντρόφους μας και γινόμαστε αρκετά αφόρητοι και χειριστικοί, με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθούν μικρές εστίες αψιμαχιών και ρήξεων. Μπορεί να μπούμε σε μία διαδικασία εκλογίκευσης καταστάσεων ενώ από την άλλη μπορεί να υπερισχύει το συναίσθημα και να εκλείπει η λογική. Αποτέλεσμα;;; Να χάνονται οι ισορροπίες στον έρωτα και μέσω ανισορροπιών να οδηγούμαστε σε σκηνές παράφορες και διεστραμμένες. Μιας και η σύνοδος πραγματοποιείται στο βαθύ ζώδιο του Σκορπιού αυτό συνεπάγεται πως θα μπούμε σε μία διαδικασία διείσδυσης στα βαθιά συναισθήματα και στις βαθιές σκέψεις των άλλων. Ίντριγκα, ζήλιες, πάθη και ενστικτώδεις καταστάσεις έχουν την τιμητική τους.

Στο σκηνικό προστίθενται Άρης και Ποσειδώνας, οι οποίοι σχηματίζουν μεταξύ τους δυσαρμονική όψη αντίθεσης. Ο Άρης σχετίζεται με τη δράση, την αντίδραση, τα κίνητρα, την ενεργητικότητα και τη σεξουαλικότητα, είναι δείκτης των λιμπιντικών ενεργειών και από το ζώδιο του φωτοδότη Ήλιου εκφράζει στο μέγιστο βαθμό τις θετικές του ιδιότητες. Ωστόσο μιας και μαρκάρεται δυσαρμονικά με τον Ποσειδώνα της εξαπάτησης χάνει ένα κομμάτι της λάμψης του και της δύναμης του. Μιας και ο Ποσειδώνας σχετίζεται με την έμπνευση, τον οραματισμό και τη φιλανθρωπία οι δράσεις μας θα χαρακτηρίζονται από τέτοιου είδους χαρακτηριστικά αλλά θα νιώθουμε κάπως αποπροσανατολισμένοι.

Οι στόχοι μας έχουμε την αίσθηση πως είναι μετέωροι και νιώθουμε κυριολεκτικά αποπλανημένοι. Σύγχυση και εξιδανίκευση μπορεί να  μας οδηγήσει σε αναβολές, καθυστερήσεις και γενικώς νιώθουμε πως κάνουμε βήματα πάνω σε κινούμενη άμμο. Η ενέργειά μας θα παρουσιάσει κάποια πτώση και αυτό θα μας δημιουργήσει σημάδια κατάπτωσης. Η όψη απαιτεί ξεκούραση, ύπνο, διαλογισμό, γιόγκα, βόλτα στη φύση ή τη θάλασσα. Έχουμε ανάγκη για ηρεμία και χαλάρωση. Χρειάζεται να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά ηλεκτρικές συσκευές και όσες έχουν άμεση σχέση με ηλεκτρικό ρεύμα και φωτιά. Προσεκτικά οφείλουμε να κινηθούμε και στη διατροφή μας καθώς η όψη ευνοεί τροφικές δηλητηριάσεις και εντερικές επιπλοκές. Στην θετική της εκδοχή μπορεί να προκαλέσει εύνοια στους καλλιτέχνες και σε όσους η δουλειά τους απαιτεί καλλιτεχνική κινητοποίηση. Η όψη χαρίζει διαίσθηση, οραματισμό και οι ιδέες που θα δημιουργηθούν μπορεί να προωθήσουν στη μαζική εξιλέωση.

Οι παραπάνω πλανήτες σχηματίζουν μεταξύ τους μίας σκληρή δυσαρμονική όψη Ταυ-Τετραγώνου και δημιουργείτε ένα ενεργό ηφαίστειο, υψηλής ενεργειακής ισχύος. Ο Άρης πυροδοτεί θέματα επικοινωνίας και προκαλεί μία έκρυθμη κατάσταση με τσακωμούς, διαπληκτισμούς και έντονους διαξιφισμούς. Ένα κλίμα έντασης όσον αφορά τα μέσα μαζικής επικοινωνίας και πιθανές απεργιακές κινητοποιήσεις δεν αποκλείονται του αστρολογικού μενού. Όσοι θα αποδράσουν για το τριήμερο του Αγίου Δημητρίου(πενθήμερο για τους Θεσσαλονικείς) ας τσεκάρουν το μεταφορικό τους μέσο καθώς δεν αποκλείεται να έχουν επιπλοκές. Ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις συσκευές του ηλεκτρικού ρεύματος και της φωτιάς. Προσεκτικά στην οδήγηση καθώς ο εκνευρισμός, τα ατυχήματα και οι καρμανιόλες θα έχουν την τιμητική τους. Οπλιστείτε υπομονής και ελέγχετε το λόγο σας καθώς εύκολα πυροδοτούνται λεκτικές επιθέσεις και μπορεί να χαλάσετε το κλίμα των ημερών. Ο λόγος μας καυστικός και τα σχόλιά μας «καυτερή πιπεριά» έτσι εύκολα μπορούμε να πληγώσουμε τα συναισθήματα των άλλων.

Το τετράγωνο του Άρη με την Αφροδίτη πυροδοτεί κλίμα έντασης στα ζητήματα του έρωτα. Εμπλοκή τρίτων προσώπων σε σχέσεις, ερωτικά τρίγωνα και μπλεξίματα μπορεί να προκαλέσουν σκηνές εκρηκτικές και βιαιότητες. Ο έρωτας κινείται στην απόλυτη οριογραμμή της παράνοιας και οδηγούμαστε σε διαρκείς συγκρούσεις. Οι σχέσεις σίγουρα εμφανίζουν σημάδια επιπλοκής και αυτό θα είναι κουραστικό. Τα συναισθήματά μας; Πληγώνονται εύκολα και η ευαίσθητη φύση της Αφροδίτης τραυματίζεται. Χρειάζεται να κάνουμε έναν δυνατό συναισθηματικό έλεγχο και να αποφύγουμε εμμονικές συμπεριφορές και συμπεριφορές κυριαρχίας στις σχέσεις μας. Ο πόλεμος ποτέ δε ευνόησε τον έρωτα αλλά αντίθετα τον έκαψε, δημιουργώντας ένα σεξουαλικό μπαμ. Ακόμη και στην κρεβατοκάμαρα θα ασκηθεί βία και θα γίνουν παιχνίδια εξουσίας. Προκαλεί ακραίες σεξουαλικές συμπεριφορές. Είμαστε επιρρεπείς σε πάθη και λάθη. Καθώς η Αφροδίτη σχετίζεται με τα οικονομικά καλό είναι να αποφύγουμε σπατάλες καθώς τα χρήματα θα γίνουν εξάτμιση και θα βρεθούμε με ελλειμματικό προϋπολογισμό και μάλιστα χωρίς να το καταλάβουμε. Αποφύγετε δάνεια, χρεώσεις, δοσοληψίες. Μην δανείσετε και μην δανειστείτε καθώς κρύβονται παγίδες και θα βρεθείτε μάλλον ζημιωμένοι.    

Στη όψη εμπλέκεται δυσαρμονικά και ο Ποσειδώνας και εντείνει το έντονο κλίμα προκαλώντας εξαπατήσεις στον έρωτα και στα οικονομικά. Η δράση μας είναι ολοκληρωτικά αποπροσανατολισμένοι. Συναισθηματικά μπλεξίματα θα θέσουν την καρδιά μας σε κίνδυνο και οι μόνιμες σχέσεις μας θα μπουν σε επικίνδυνη τροχιά. Χρειάζεται να κρατήσουμε την αντικειμενικότητά μας, να μην ωραιοποιήσουμε ανθρώπους και δοθούμε συναισθηματικά καθώς το σενάριο να μείνουμε ακάλυπτοι, συναισθηματικά προδομένοι και πληγωμένοι είναι έντονο. Εξαπατήσεις στον έρωτα και βλέπουμε τον έρωτα με αγνό τρόπο. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει θετικά εφόσον έχουμε τεράστια αποθέματα πειθαρχίας και επικρατήσουμε των παθών μας. Μπορούμε να εκφράσουμε στον/στη σύντροφό μας τα πληθωρικά μας συναισθήματα και να ακολουθήσουμε ένα απίστευτα ερωτικό-ονειρικό μονοπάτι μετουσιώνοντας την αγάπη μας σε ανώτερη έμπνευση, πέρα από το γήινο επίπεδο.

Το Ταυ-Τετραγώνου μας καλεί να μην βλέπουμε τον άνθρωπο ως σάρκα και κρέας αλλά να ενώσουμε τις ψυχές μας και να μεταφερθούμε σε ένα ανώτερο επίπεδο ενεργειακής δόνησης χωρίς ασυδοσίες. Προσοχή σε συμβόλαια και υπογραφές συμβολαίων που εμπεριέχουν οικονομικούς όρους γιατί ο κίνδυνος της εξαπάτησης ελλοχεύει. Προσεκτικά σε συσκευές που έχουν να κάνουν με το νερό, σε αποχετεύσεις και σωληνώσεις καθώς η εμπλοκή του Ποσειδώνα μπορεί να φέρει πλημμύρες και σχετικές επιπλοκές. Δεν αποκλείεται μέχρι τις 2 Νοεμβρίου να έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα και υψηλά επίπεδα βροχής.

Η όψη επηρεάζει ήδη από τις 20 του μήνα και μέρα με τη μέρα κορυφώνεται. Κοντά στις 31 του Οκτώβρη βρίσκεται σε πλήρη έξαρση και εξακολουθεί να επηρεάζει μέχρι της 2 Νοεμβρίου.   

Υποστηρικτικό μόνο το εξάγωνο Άρη-Κρόνου που μας συγκρατεί στη λογική και την ανάγκη για διεκδίκηση. Ο Κρόνος φέρει μία βοήθεια στον Άρη που επηρεάζεται δυσαρμονικά από τον Ποσειδώνα και τον αποπροσανατολίζει. Η αρμονική όψη εξαγώνου μεταξύ Άρη-Κρόνου δρα σαν αντίβαρο στην όψη δυσαρμονίας του με τον Ποσειδώνα. Εργατικότητα, επιμονή και υπομονή για υλοποίηση των στόχων μας σε πρώτο πλάνο. Μέσα σε μία κρίση το σύμπαν μιας και είναι σοφό στέλνει και τις προστασίες του. Με αυτόν τον τρόπο καταλαβαίνουμε πως οι ημέρες είναι έντονες και επικίνδυνες αλλά με έλεγχο, εγκράτεια και εφόσον θέσουμε σε λειτουργία τον Κρόνο μας, τον προσωπικό μας Κρόνο μπορούμε να αποφύγουμε αρκετές παγίδες και εντάσεις των ημερών.

                                                           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου