Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012

Ο Κρόνος στη συναστρία – Ο Κρόνος στους οίκους


Ο Κρόνος είναι ο πλανήτης των υποχρεώσεων, των ευθυνών, της κούρασης, της ταλαιπωρίας και δείχνει σε ποιο κομμάτι του ωροσκοπίου «μαυρίζουμε» τη ζωή του/της συντρόφου μας. Εκείνος είναι και ο τομέας στον οποίο θα τον/την περιορίσουμε αλλά παράλληλα θα τον/την ωριμάσουμε και θα του/της δώσουμε μαθήματα ζωής. Σημαντική είναι η παρουσία του Κρόνου στη συναστρία καθώς δείχνει ένα καρμικό χρέος, τη διάρκεια της ένωσης μιας σχέσης, τις δυσκολίες μιας σχέσης, τις οποίες καλούνται να ξεπεράσουν από κοινού οι δύο σύντροφοι. Κάθε σχέση, ειδικότερα κάθε ερωτική σχέση έχει το δικό της κάρμα και έρχεται στη ζωή μας ώστε να μας οδηγήσει στο μονοπάτι του καθήκοντος και του πεπρωμένου μας.  Ακόμα και οι θετικές γωνίες του Κρόνου θέλουν κόπο και σωστούς χειρισμούς, ώστε να λειτουργήσει εποικοδομητικά στη ζωή του/της συντρόφου μας. Δείχνει σταθερότητα και μία σταθεροποίηση, μας αναγκάζει να δούμε ελλείψεις σε έναν τομέα και να δουλέψουμε σκληρά ώστε να τον εμπλουτίσουμε και να τον θεμελιώσουμε. Σε συναστρίες που υπάρχει δυνατός Κρόνος τα δύο μέλη της σχέσης έχουν ένα απίστευτο αίσθημα οικειότητας και νιώθουν την ανάγκη να προσφέρουν, να παρέχουν υπηρεσίες ο ένας στον άλλο. 

Ας δούμε αναλυτικά τι δείχνει ο Κρόνος στους οίκους του/της συντρόφου μας: Κρόνος στον 1ο οίκο: Δυνατή η θέση του Κρόνου στον εν λόγω οίκο καθώς δείχνει να καταπιέζει το άτομο και να ζει κάτω από τη σκιά του, στερεί κάτι από τη λάμψη της προσωπικότητας του άλλου. Δείχνει πως το κάθε μέλος της σχέσης χρειάζεται το χώρο του και τον χρόνο του για να αναπτύξει οικειότητα αλλά και ένα αίσθημα εμπιστοσύνης. Είναι καλό οι σύντροφοι να είναι ανεξάρτητοι στον οικονομικό τομέα και να έχουν διαφορετικό ταμείο. Το άτομο του ωροσκόπου νιώθει ανασφάλεια και καταπίεση έτσι ενδέχεται να νιώθει έλλειψη αγάπης από τον/τη σύντροφό του. Χρειάζεται ωριμότητα και από τις δύο πλευρές ώστε να εκδηλωθούν τα αληθινά συναισθήματα αγάπης.


Κρόνος στον 2ο οίκο: Με τον Κρόνο του Ψ στον δεύτερο ηλιακό οίκο του Χ έρχονται στην επιφάνεια θέματα κτητικότητας, ζήλιας και ελέγχου, τα οποία θα προκύψουν στη συνέχεια της σχέσης. Μπορεί να δείχνει οικονομική εκμετάλλευση από την πλευρά του Ψ προς τον Χ, πως ο Ψ ζητάει ανταλλάγματα ή είναι ένα άτομο φειδωλό και δεν είναι μεγαλόκαρδο. Φυσικά καθώς μία συναστρία αλληλεπιδρά και τα δύο άτομα έχουν αυτήν την αίσθηση. Παράλληλα, ο Ψ φαίνεται να μειώνει ή καλύτερα να δρα κατασταλτικά για την αυτοπεποίθηση του Χ, χρειάζονται αμοιβαίοι συμβιβασμοί και ωριμότητα από τον Ψ ώστε να μην νιώθει ο Χ σαν οικονομικό αντικείμενο εκμετάλλευσης. Οι σύντροφοι πρέπει να κρατήσουν ξεχωριστό ταμείο.

Κρόνος στον 3ο οίκο: Με τον Κρόνο στον 3ο οίκο  το ζευγάρι πρέπει να αλλάζει συχνά παραστάσεις καθώς κινδυνεύει από τη ρουτίνα και τη στατικότητα. Ίσως νιώθει πίεση για διάφορα θέματα ενώ πρέπει να βάζει κυριολεκτικά ωτοασπίδες στα αυτιά του ώστε να μην ακούει τα κουτσομπολιά καθώς υπάρχει ντόρος γύρω από τη σχέση. Οφείλει να δείξει σοφία, ωριμότητα και καλή επικοινωνία μεταξύ του καθώς πολλές φορές ενδέχεται να εμπλέκονται στη σχέση αδέλφια, συγγενείς ή γείτονες με αποτέλεσμα να δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Η φιλοσοφία της ζωής των συντρόφων ενδέχεται να είναι διαφορετική, χρειάζεται ανοχή στις ιδέες του άλλου.

Κρόνος στον 4ο οίκο: Τι συμβολίζει ο Κρόνος του Υ στον 4ο οίκο του Χ; Δυσκολία στη συμβίωση, υπάρχουν ορισμένες βασικές διαφορές στις ιδέες περί οικογένειας και συμβίωσης. Ενδέχεται να υπάρχει κάποιο ηλικιωμένο πρόσωπο στην ίδια οικεία ή κάποιο πρόβλημα με τη γονεική οικογένεια του Χ, το οποίο επηρεάζει άμεσα και το Ψ άτομο. Τα δύο μέλη της σχέσης ενδέχεται να έχουν κάποια ηλικιακή διαφορά και έτσι υπάρχει ένα ολίγον χάσμα στη νοοτροπία τους περί οικογενειακών αντιλήψεων. Ο τρόπος της ζωής των δύο μελών της σχέσης έχει βασικές διαφορές, ενώ παράλληλα υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις για τα ωράρια εργασίας και για τις ευθύνες-υποχρεώσεις στην οικογένεια. Οι διαφορές γεφυρώνονται με κατανόηση στις ιδέες και στις αντιλήψεις του άλλου. Σεβαστός και αμοιβαίες υποχωρήσεις.

Κρόνος στον 5ο οίκο: Όταν ο Κρόνος του Ψ βρίσκεται στον 5ο οίκο του Χ αυτό είναι αρκετά περιοριστικό για το συναίσθημα και τον έρωτα. Δείχνει πως υπάρχει ένα συναισθηματικό κενό και δυσκολία στην έκφραση του έρωτα ή των συναισθημάτων. Έλλειψη επικοινωνίας χαρακτηρίζει τη σχέση ενώ παράλληλα υπάρχουν διαφορές ως προς τη διασκέδαση, τις απολαύσεις της ζωής και τον τρόπο ανατροφής των παιδιών. Ο έρωτας μπορεί να είναι προϊόν αρκετών ετών και να έχουν οδηγηθεί τα μέλη σε μία από κοινού συμβίωση μετά από αρκετό χρόνο. Το συναίσθημα φυσικά δεν λείπει, απλά υπάρχει δυσκολία στην εκδήλωσή του. Αμοιβαίες υποχωρήσεις επομένως στον τρόπο ανατροφής των παιδιών, διαλλακτικότητα στο λόγο και ανοχή στον τρόπο διασκέδασης του άλλου είναι η λύση για να επέλθει η ισορροπία.


Κρόνος στον 6ο οίκο: Όταν ο Κρόνος του Ψ βρίσκεται στον 6ο φυσικό ηλιακό οίκο του Χ αυτό είναι μία ένδειξη πως το ζευγάρι δυσκολεύεται στις διακοπές ή στον ελεύθερο χρόνο, δυσκολεύονται να αποφασίσουν από κοινού έναν προορισμό για διακοπές ή μπορεί να έχουν διαφορετικά ενδιαφέροντα και να υπάρχει δυσκολία στο να γεφυρωθούν στην πορεία. Η δουλειά του ενός ενδέχεται να δυσκολεύει τον άλλον ενώ παράλληλα ο ένας ενδέχεται να είναι περισσότερο οργανωτικός και πιο φιλόδοξος από τον άλλον. Χρειάζεται να γίνεται ένας συμβιβασμός και από τις δύο πλευρές στο θέμα της επιλογής προορισμού και να κάνουν μία προσπάθεια για μία εύρεση ενός κοινού χόμπι ή μιας κοινής δραστηριότητας. Ένα από τα δύο μέλη της σχέσης επιθυμεί να ελέγξει ή να αλλάξει τις διατροφικές συνήθειες του άλλου.

Κρόνος στον 7ο οίκο: Είναι μία σχέση που σαφώς υπάρχει πάθος και ένταση αλλά παράλληλα τα μέλη της έχουν διαφορετικές ιδέες και αντιλήψεις για τις έννοιες της σχέσης, της συνύπαρξης, του γάμου έτσι δημιουργείται ένα χάσμα αντιλήψεων. Ο ένας δυσκολεύει τη ζωή του άλλου και δρα περιοριστικά, καρμική σχέση καθώς ο Ψ αποτελεί τον/την ιδανικό/ή σύντροφο για τον Χ αλλά του κάνει τη ζωή «γλυκό βασανιστήριο». Υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις σχετικά με τις υποχρεώσεις των μελών μέσα στη σχέση και τις υποχρεώσεις έναντι του κοινωνικού τους κύκλου. Χρειάζεται καλή επικοινωνία και ανοχή στις ιδέες του άλλου σχετικά με ζητήματα σχέσεων ή ευθυνών στη συμβίωση.

Κρόνος στον 8: Αρκετά επίπονη η θέση αυτή καθώς ο ένας πρέπει να ανοιχτεί στον άλλον, δεν έχουν μάθει να επικοινωνούν σε βάθος τα δύο μέλη της σχέσης και κρύβουν πράγματα ο ένας από τον άλλον. Υπάρχει αρκετή καχυποψία μεταξύ τους, πρέπει να μάθουν να ανοίγουν την καρδιά τους και να μην κρατάνε μυστικά και ειδικότερα μυστικά περί οικονομικών θεμάτων. Εμπόδια προκύπτουν στη σεξουαλική ζωή-ένωση και πιθανώς να υπάρχει σεξουαλική αποξένωση ή ανεπαίσθητη σεξουαλική διάθεση ή επαφή μεταξύ τους. Πρέπει να είναι ανεξάρτητοι ο ένας από τον άλλον οικονομικά καθώς κάποιες κινήσεις του Ψ μέλους της σχέσης ενδέχεται να πλήξουν την εισοδηματική δυναμικότητα του Χ μέλους. Η λύση στα προβλήματα έγκειται στην ουσιαστική και εις βάθος επικοινωνία.

Κρόνος στον 9ο οίκο : Όταν ο Κρόνος του Ψ βρίσκεται στον 9ο οίκο του Χ αυτό σημαίνει πως είτε μπορεί να γίνει ο καλύτερος δάσκαλός του και να διευρύνει τη γνώση του ή να του στερήσει πνευματικής εξέλιξης και διεύρυνσης οριζόντων. Η επικοινωνία θα αποπνέει σοφία και θα είναι εξαιρετικά υψηλής ποιότητας ή θα υπάρχει έλλειψη σε αυτό το κομμάτι. Παράλληλα, ο ένας στερεί ταξίδια από τον άλλον και μπορεί να δυσχεράνει τις επαφές του με το εξωτερικό. Ελλοχεύει ο κίνδυνος διαφορετικών αντιλήψεων σχετικά με τη ζωή, τη φιλοσοφία της ζωής. Η λύση είναι να υπάρξει ανοχή και από τις δύο πλευρές στις ιδέες και στην όλη φιλοσοφία του άλλου.

Κρόνος στον 10ο οίκο: Όταν ο Κρόνος του Χ βρίσκεται στον 10ο ηλιακό οίκο του άλλου αυτό σημαίνει για τον Ψ πως μπορεί να γίνει είτε ο προσωπικός του μάνατζερ που θα οργανώνει το πρόγραμμα του είτε θα είναι ένας μεγάλος ανταγωνιστής. Η κοινωνία βλέπει ένα από τα δύο μέλη της σχέσης άνισα ενώ παράλληλα ο ένας ενδέχεται να συγκεντρώνει περισσότερη δύναμη και εξουσία στα χέρια του. Ο ένας υπερέχει του άλλου πνευματικά και είναι πιο προχωρημένος. Μπορούν να γίνουν δύο υπέροχοι συνεργάτες που αγωνίζονται για τις από κοινού τους επιδιώξεις ή δύο μεγάλοι ανταγωνιστές. Τα εμπόδια σε μία τέτοια συναστρία μπορούν να ξεπεραστούν με ανοχή του ενός στις επαγγελματικές φιλοδοξίες του άλλου εφόσον υπάρχει απόκλιση συμφερόντων.

Κρόνος στον 11ο οίκο: Όταν ο Κρόνος του Ψ βρίσκεται στον 11ο οίκο του Χ αυτό σημαίνει πως το ένα μέλος της σχέσης έχει μία πιο ευκρινή και ξεκάθαρη εικόνα για το ποιος είναι αληθινός φίλος ή εχθρός. Το ζευγάρι χάνει λίγο σε κοινωνικότητα και χρειάζεται να γίνει περισσότερο εξωστρεφές και να αυξήσει την κοινωνικότητά του. Τα μέλη της σχέσης πρέπει να μάθουν να βάζουν όρια μεταξύ της φιλίας και του έρωτα καθώς ένα από τα δύο μπορεί να θυσιάζεται στο βωμό του άλλου. Από την άλλη ο ένας μπορεί να βοηθήσει στην υλοποίηση των σχεδίων του άλλου ενώ μπορούν να γίνουν δύο εξαιρετικοί φίλοι που θα διδάξουν πολλά ο ένας στον άλλον.

Κρόνος στον 12ο οίκο: Όταν ο Κρόνος του Χ βρίσκεται στον 12ο οίκο του Ψ αυτό είναι μία ένδειξη πως υπάρχει έντονη μυστικοπάθεια σε αυτό το ζευγάρι, κρατάνε μυστικά μεταξύ τους τα μέλη της σχέσης, ελλοχεύουν τα πάθη, οι ζήλιες, οι ίντριγκες και οι εξωτερικοί παράγοντες όπως οι γνώμες των άλλων ασκούν κακή επιρροή στην ποιότητα της σχέσης. Όλα αυτά μπορούν να αποφευχθούν εφόσον βάλουν κυριολεκτικά «ωτοασπίδες» στα αυτιά τους και αποκτήσουν ειλικρίνεια μεταξύ τους. Καλό είναι να γίνεται συναισθηματικός έλεγχος και από τις δύο πλευρές καθώς η κυκλοθυμία προκαλεί τριβές στην σχέση.

                                                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου