Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

Ερμής & Συναστρία (Μέρος Α)


Σημαντικό ρόλο σε μία συναστρία δεν αποτελεί μόνο η ερωτική ή σεξουαλική συμβατότητα αλλά και η επικοινωνιακή συμβατότητα. Τις περισσότερες φορές δίνουμε έμφαση στο ερωτικό-σεξουαλικό κομμάτι βάζοντας σε δεύτερη μοίρα  το επικοινωνιακό σκέλος μιας σχέσης. Φυσικό και εύλογο να βρίσκεται η ερωτική και σεξουαλική χημεία ενός ζευγαριού σε πρώτη θέση αλλά εξίσου σημαντικό ζήτημα αποτελεί η επικοινωνιακή αρμονία μέσα σε μία συμβίωση. Τα χρόνια περνούν, ο έρωτας φεύγει και δίνει τη θέση του στην αγάπη, όμως απαραίτητη προϋπόθεση για να διατηρηθούν τα εν λόγω συναισθήματα είναι η επικοινωνία, η καλή επικοινωνία μεταξύ των μελών της σχέσης. Αστρολογικά οι πλανήτες που δείχνουν την ερωτική-σεξουαλική έλξη είναι ο Άρης και η Αφροδίτη ενώ ο Ερμής είναι ο δείκτης της επικοινωνιακής συμβατότητας σε μία σχέση. Κακά τα ψέματα απαραίτητη προϋπόθεση της ανάπτυξης των σχέσεων σε ένα υγιές επίπεδο αποτελεί το επικοινωνιακό κομμάτι. Στο σημείο αυτό θα αναλύσουμε τις θέσεις του Ερμή σε κάθε ζώδιο και πόσο συμβατές είναι με τις υπόλοιπες θέσεις του από τον ζωδιακό.


Ερμής στον Κριό: Χαρακτηρίζεται από ορμητικότητα, είναι αρκετά χειμαρρώδης, ενθουσιώδης και αρκετά παρορμητικός. Δίνει στον άνθρωπο ένα φλογερό ταπεραμέντο και μία ροπή να υπερασπίζεται τις απόψεις του με πάθος και δυναμισμό. Ένας Ερμής στον Κριό έχει ταχεία αντίληψη, σωστή κρίση και είναι αρκετά εύγλωττος. Όταν θυμώνει εκφράζεται χωρίς να σκεφτεί εάν θα έρθει σε δύσκολη θέση ο συνομιλητής του. Η αχίλλειος πτέρνα της εν λόγω θέσης του Ερμή κρύβεται στην έλλειψη οργάνωσης, εκεί είναι που πρέπει να εστιάσει ώστε να έχει περισσότερες επιτυχίες. Χαρακτηρίζεται από υποκειμενικότητα και λιγότερη αντικειμενικότητα έτσι είναι αρκετά μεροληπτικός.


Με Ερμή στον Καρκίνο και Ερμή στον Αιγόκερω: Ο Ερμής στον Κριό είναι αρκετά ασύμβατος με τις εν λόγω θέσεις του Ερμή καθώς ο πρώτος χαρακτηρίζεται από ευαισθησία και ρομαντισμό ενώ ο δεύτερος από πρακτικότητα και ρεαλισμό. Έχουν διαφορετικές απόψεις και μπορούν να πραγματοποιήσουν πικάντικες συζητήσεις γεμάτες ένταση και πάθος, προσοχή στις παρορμητικές εκφράσεις σας καθώς προκαλείτε ο ένας τον άλλον και έτσι οδηγείστε στην ψυχρότητα και την απομάκρυνση.

Με Ερμή στον Λέοντα, στον Τοξότη, στον Υδροχόο και στους Διδύμους: Ο Ερμής του Κριού είναι αρκετά συμβατός με τις παραπάνω θέσεις του Ερμή καθώς έχει παρόμοιες ιδέες και αντιλήψεις. Δεν υπάρχει επικοινωνιακό πρόβλημα στις συνδιαλλαγές σας, έχετε τη δυνατότητα να πραγματοποιείτε πολύωρες συζητήσεις, άκρως εποικοδομητικές ενώ παράλληλα ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλον και στηρίζετε τις επιλογές του άλλου.

Με Ερμή στον Ζυγό: Ο Ερμής στον Κριό μπορεί να έλκεται έντονα από έναν Ερμή στον Ζυγό καθώς αισθάνεται πως τον συμπληρώνει, του χαρίζει διπλωματία, τακτ και καλύτερες επικοινωνιακές προοπτικές. Είναι περισσότερο λογικός αλλά εξίσου παρορμητικός, σκέφτεται πριν μιλήσει και αυτό εξιτάρει έναν Ερμή στον Κριό καθώς είναι κάτι που δεν διαθέτει. Από την άλλη πλευρά μπορεί να δημιουργεί επικοινωνιακό χάσμα, εντάσεις και διαπληκτισμούς καθώς εκφράζουν εντελώς διαφορετικές απόψεις, οι οποίες μέσα από την σύγκρουση χρειάζονται αρκετή ωριμότητα ώστε να διοχετευτούν με θετικό τρόπο.

Ερμής στον Ταύρο: Ένας Ερμής στον Ταύρο χαρακτηρίζεται από ικανότητα συγκέντρωσης, λογικής, πρακτικότητας αλλά και έλλειψη ευελιξίας. Σταθεροί και επίμονοι σε όσα λένε και πράττουν δύσκολα παρεκκλίνουν του αρχικού τους στόχου και σχεδόν πάντοτε τον φέρνουν εις πέρας με απόλυτη επιτυχία. Πριν εκφραστούν σκέφτονται αυτό που θα πουν και συνήθως χαρακτηρίζονται ως συμφεροντολόγοι και ωφελιμιστές. Ένας Ερμής στον Ταύρο χαρακτηρίζεται από διπλωματία και ικανότητα στις διαπραγματεύσεις έτσι ώστε να κατέχει επάξια τον τίτλο του επιχειρηματικού δαιμόνιου.

Με Ερμή στον Λέοντα και στον Υδροχόο: Ο Ερμής του Ταύρου έρχεται σε κόντρα με τις απόψεις ενός Ερμή στον Λέοντα ή στον Υδροχόο. Ο ένας ασκεί κριτική στον άλλον και δύσκολα θα υποχωρήσει. Μένουν αμετακίνητοι στις απόψεις τους και αυτό οδηγεί σε παρεξηγήσεις και διαπληκτισμούς. Η λύση κρύβεται στην οδό της διαλλακτικότητας στο λόγο.


Με Ερμή στην Παρθένο, στον Αιγόκερω, στον Καρκίνο και στους Ιχθείς: Ο Ερμής στον Ταύρο νιώθει αρκετά οικείος. Είναι ιδανικές θέσεις του Ερμή για να δημιουργηθεί ένα κατάλληλο επικοινωνιακό υπόβαθρο και να αφεθεί σε πολύωρες συζητήσεις. Νιώθει πως υπάρχουν μυαλά να τον κατανοούν και να τον ακολουθούν.

Με Ερμή στον Σκορπιό: Ο Ερμής στον Ταύρο νιώθει πως εξιτάρεται από τον Ερμή του Σκορπιού  ενώ παράλληλα υπάρχει ικανότητα για αλληλοσυμπλήρωση σκέψεων και ιδεών ή απευθείας αντιπαράθεση . Πεισματάρηδες και οι δύο, ανυποχώρητοι οδηγούνται στην ισχυρογνωμοσύνη και φτάνουν στο σημείο να πουν σκληρά λόγια που θα πληγώσουν ο ένας τον άλλον.


Ερμής στους Διδύμους: Ένας Ερμής που χαρακτηρίζεται από ταχύτητα σκέψης, ευελιξία, προσαρμοστικότητα και έντονη οξυδέρκεια. Τα άτομα με την εν λόγω θέση του Ερμή έχουν μεγάλη ικανότητα στο λόγο και μπορούν να συμμετέχουν σε συζητήσεις ώρες. Κινούνται με επιτυχία στον τομέα των δημόσιων σχέσεων και του εμπορίου. Προσεγγίζουν ένα θέμα πάντα λίγο ρηχά και επιφανειακά ενώ δυσκολεύονται να διεισδύσουν στο βάθος ενός προβλήματος. Κυκλοθυμικοί, απερίσκεπτοι αλλάζουν απόψεις πολύ γρήγορα και αυτό τους έχει κολλήσει τη ρετσινιά «διπρόσωπος» αλλά δεν είναι κυριολεκτικά. Άτομα περίεργα που θέλουν να πληροφορούνται γι ατις εξελίξεις.

Με Ερμή στην Παρθένο και τους Ιχθείς: Ένα άτομο με γενέθλια θέση Ερμή στους Διδύμους νιώθει πως μιλάει άλλη γλώσσα με ένα άτομο που έχει Ερμή στην Παρθένο και τους Ιχθείς. Ο Ερμής της Παρθένου είναι ορθολογιστής, ρεαλιστικός και μελετάει ένα θέμα από όλες τις πλευρές ενώ παράλληλα είναι διεισδυτικός και αναλυτικός(κάτι που εκλείπει του Ερμή στους Διδύμους). Από την άλλη πλευρά ένας Ερμής στους Ιχθείς μοιάζει χαοτικός και νεφελώδης για έναν Ερμή των Διδύμων.

Με Ερμή στον Ζυγό, στον Υδροχόο, στον Κριό και στον Λέοντα: Φαίνεται πως ένα άτομο με γενέθλιο Ερμή στους Διδύμους μπορεί να βρει κοινό κώδικα επικοινωνίας με ένα άτομο που έχει μία από τις παραπάνω θέσεις του Ερμή. Καλό επικοινωνιακό υπόβαθρο, οδηγεί σε πολύωρες συζητήσεις.

Με Ερμή στον Τοξότη: Ένας Ερμής στους Διδύμους κοιτάει πίσω από την επιφάνεια ενώ ένας Ερμής στον Τοξότη κοιτάει πίσω από τις λέξεις. Μία σχέση με αντιθέσεις και αρκετές συγκρούσεις που ωστόσο έχει τη δυνατότητα να αποδώσει καρπούς καθώς μιλάμε για μεταβλητές ποιότητες όπου υπάρχει η ικανότητα προσαρμογής. Ο ένας περισσότερο επιφανειακός ο άλλος πιο φιλοσοφημένος.

Ο Ερμής στον Καρκίνο: Η εν λόγω θέση του Ερμή κάνει ένα άτομο άκρως συναισθηματικό και ευαίσθητο στη λογική.  Αστάθεια συναισθηματική και λόγου είναι χαρακτηριστικά ενός Ερμή στον Καρκίνο.  Είναι ένας Ερμής που οδηγεί τα άτομα σε εμμονές, φοβίες και προσκολλήσεις είτε από άτομα είτε από υλικά αγαθά. Ωστόσο, χαρακτηρίζεται από δύναμη-διεισδυτικότητα λόγου, καλή μνήμη και υπέρμετρη διαίσθηση. Η έντονη ικανότητα τους να απομνημονεύουν ή να αποστηθίζουν τους κάνει εξαιρετικούς ιστορικούς ή αποτελούν πηγή ιστορίας.

Με Ερμή στον Κριό και στο Ζυγό: Υπάρχει δυσκολία στην επικοινωνία ενός ατόμου με Ερμή στον
Καρκίνο και ενός ατόμου με Ερμή στον Κριό ή τον Ζυγό καθώς ο πρώτος χαρακτηρίζεται από πάθος, φλόγα και δυναμισμό έτσι ο Ερμής του Καρκίνου μπορεί να πληγώνεται ενώ ο Ερμής του Ζυγού είναι άκρως λογικός και νιώθει να πνίγεται από τις ευαισθησίες ενός Ερμή στον Καρκίνο ή αντίστοιχα ο Ερμής του Καρκίνου θεωρεί τον Ερμής στον Κριό απερίσκεπτο και τον Ερμή στο Ζυγό επιφανειακό.


Με Ερμή στον Σκορπιό, στους Ιχθείς, στον Ταύρο και στην Παρθένο: Ο Ερμής του Καρκίνου τα πηγαίνει αρκετά καλά καθώς υπάρχει ταύτιση ιδεών και κοινός κώδικας επικοινωνίας έτσι μπορούν να κάνουν άκρως εποικοδομητικές συζητήσεις.


Με Ερμή στον Αιγόκερω: Ο Ερμής στον Καρκίνο διεγείρεται και ιντριγκάρεται από έναν Ερμή στον Αιγόκερω καθώς είναι πρακτικός, οργανωτικός και μεθοδικός. Αυτό εκλείπει από έναν άνθρωπο με Ερμή στον Καρκίνο και βρίσκει έναν προσωπικό μάνατζερ στο πρόσωπο του Ερμή στον Αιγόκερω, ο οποίος τον βοηθάει να ανταποκριθεί στην πραγματικότητα. Χρειάζεται αμοιβαίος συμβιβασμός ώστε να επέλθει η ισορροπία καθώς ο Ερμής του Καρκίνου βρίσκει τον Ερμή στον Αιγόκερω ψυχρό ενώ ο Ερμής στον Αιγόκερο βρίσκει τον Ερμή του Καρκίνου χαοτικό και ευαίσθητο.

Ο Ερμής στον Λέοντα: Άτομα με Ερμή είναι άκρως εκφραστικά, δημιουργικά, έχουν αυτοπεποίθηση στο λόγο και υποστηρίζουν τις απόψεις τους με πείσμα και σθένος. Είναι μία θέση του Ερμή που κάνει τον άλλο νάρκισσο στο λόγο, δογματισμός, απολυτότητα και υπέρμετρη φιλοδοξία κάνουν αυτούς τους ανθρώπους ανυπόφορους. Χαρακτηρίζονται από αισιόδοξη, μεγαλόπνοη σκέψη με ικανότητα να επιτυγχάνουν κάθε τους στόχο, είναι αρκετά αποφασιστικοί και υπερπηδάν δύσκολες καταστάσεις με υπερηφάνεια. Αρνητική για αυτή τη θέση του Ερμή είναι η αλαζονεία στο λόγο και μία σύγχυση μεταξύ λογικής και συναισθήματος.


Με Ερμή στον Ταύρο και στον Σκορπιό: Υπάρχει ένα επικοινωνιακό χάσμα των ατόμων με Ερμή στον Λέοντα με τι παραπάνω θέσεις του καθώς διακρίνονται όλες οι εν λόγω θέσεις από αδιαλλαξία, πείσμα και αυταρχισμό. Αποτέλεσμα; Να υπάρχουν εντάσεις, διαπληκτισμοί και ομηρικοί καυγάδες. Χρειάζεται διαλλακτικότητα και μετριοπάθεια στις ιδέες ή καλύτερα για τις ιδέες του άλλου.

Με Ερμή στον Κριό, στον Τοξότη, στους Διδύμους και στον Ζυγό: Εξαιρετικό επικοινωνιακό υπόβαθρο δημιουργείται μεταξύ του Ερμή στον Λέοντα με τις παραπάνω θέσεις του καθώς υπάρχει κατανόηση και ο ένας αποτελεί πηγή έμπνευσης για τον άλλον. Αμοιβαία ενθάρρυνση και υποστήριξη στις απόψεις, εποικοδομητικός διάλογος.

Με Ερμή στον Υδροχόο: Ένας Ερμής στον Υδροχόο είναι εξίσου δογματικός και αμετακίνητος στις απόψεις του όσο και ένας Ερμής στον Λέοντα. Υπάρχει έπαρση και το γνωστό «Εγώ τα ξέρω όλα». Χρειάζονται αμοιβαίες υποχωρήσεις στο διάλογο και στην ανταλλαγή απόψεων καθώς οδηγούνται σε διαμάχες και αψιμαχίες. Στην χειρότερη περίπτωση, ο ένας εκ των δύο πρέπει να υποχωρεί.

Ο Ερμής στην Παρθένο: Είναι μία εξαιρετική θέση για τον κάτοχο του εν λόγω Ερμή καθώς του χαρίζει οξυδέρκεια, αναλυτικότητα, μεθοδικότητα και ικανότητα να επιμένει στην λεπτομέρεια. Τελειομανής καθώς είναι οδηγείται στην απόλυτη επιτυχία. Χρειάζεται απλώς να δείξει προσοχή στην ροπή του για επίκριση καθώς αυτό είναι εξαιρετικά εκνευριστικό για τους άλλους. Ορθολογισμός, ακρίβεια, πρακτικότητα και πνεύμα χαρακτηρίζουν έναν άνθρωπο με Ερμή στην Παρθένο. Υπεύθυνοι άνθρωποι και πρόθυμοι να παρέχουν τις υπηρεσίες τους. Αρνητική εκδοχή της εν λόγω θέσης «Εγώ τα ξέρω όλα, εσύ σώπασε». Είναι μία αρκετά εγωιστική θέση για έναν κάτοχο και τον κάνει να μιλάει διαρκώς.

Με Ερμή στους Διδύμους και στον Τοξότη: Είναι θέσεις αρκετά φιλοσοφημένες. Οι άνθρωποι με Ερμή στους Διδύμους και στον Τοξότη στην αρχή έχουν μία έλξη για έναν Ερμή στην Παρθένο καθώς είναι όλοι λογικοί και φιλοσοφημένοι. Αυτό δημιουργεί μία αρχική έλξη, η οποία στη συνέχεια καταλήγει κουραστική γιατί φυσικά ο καθένας υποστηρίζει τις θεωρίες του, έτσι γίνεται ένας καλός ομιλητής αλλά ένας χείριστος ακροατής.

Με Ερμή στον Αιγόκερω και στον Ταύρο: Αρκετά συμβατή η θέση του Ερμή της Παρθένου με τις δύο παραπάνω θέσεις καθώς υπάρχει σαφήνεια, ρεαλιστικότητα, μεθοδικότητα. Μιλάνε ξεκάθαρα, λένε τα πράγματα με το όνομα τους και δεν αναλώνονται σε φλυαρίες και διακοσμητικές ωραιοποιήσεις ή ενισχύσεις. Ο ένας ομιλητής εκτιμά τις ιδέες του άλλου και μπορούν να δημιουργήσουν εξαιρετικά εποικοδομητικές συζητήσεις.

Με Ερμή στους Ιχθείς:  Δύο εντελώς διαφορετικοί κόσμοι έρχονται σε επαφή. Ένας Ερμής στην Παρθένο είναι ακριβής, λεπτομερής, οργανωτικός και τα έχει όλα στην εντέλεια με τέλεια εντελέχεια. Όλα είναι τοποθετημένα με μαθηματική ακρίβεια μέσα στα κουτιά τους. Ο Ερμής στους Ιχθείς είναι χαοτικός, τσαπατσούλης και ζει σε έναν δικό του κόσμο, χωρίς οργάνωση. Υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες για συμβατότητα εκτός και εάν ο ένας δείξει ανοχή στον άλλον και ειδικότερα ο Ερμής της Παρθένου καθώς βρίσκει τον Ερμή των Ιχθύων αδιάφορο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου