Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

Κρόνος στο Ζυγό - Κρόνος στον Σκορπιό - Ο Κρόνος το 2012


Κρόνος:  Ο Κρόνος, πλανήτης των περιορισμών, των υποχρεώσεων, της εξουσίας, της σταθεροποίησης, της οικοδόμησης, των ορίων, της συντήρησης, της σοφίας, στης πειθαρχίας και της ωρίμανσης από τις αρχές του 2012 μέχρι τις 05/10/2012 κινείται στο ζώδιο της έξαρσής του, αυτό του Ζυγού και από εκεί μας παρέχει σοφία και δύναμη. Χαρίζει τα μαθήματά του, τα μαθήματα δικαιοσύνης σε κάθε τομέα της ζωής μας, ιδιαιτέρως στον τομέα σχέσεων-συνεργασιών και γάμου, τα οποία αντιπροσωπεύει ο Ζυγός. Το αίτημα για ισορροπία και δικαιοσύνη είναι καθολικής δύναμης κα ισχύος. Από τη συγκεκριμένη θέση ο Κρόνος δυσκολεύει τον τομέα των σχέσεων και μας οδηγεί σε κρίσιμα ξεκαθαρίσματα και απολογισμούς όσον αφορά τον συγκεκριμένο τομέα. Επικρατεί μία τάση απομόνωσης και αποξένωσης καθώς έχουμε την αίσθηση πως είμαστε μόνοι και κοινωνικά ανένταχτοι ακόμη και αν είμαστε πραγματικά ενταγμένοι στο κοινωνικό σύνολο. Ιδιάζουσα μορφή για τον Κρόνο καθώς οι άνθρωποι δυσκολευόμαστε να δημιουργήσουμε δεσμά σχέσεων και συνεργασιών και ένα κλίμα ψυχρότητας και μη εκδήλωσης συναισθημάτων κυριαρχεί. Θετική έκφανση του Κρόνου στο Ζυγό; Τα τεράστια αποθέματα υπομονής και επιμονής. Οι σχέσεις περνάνε μέσα από συμπληγάδες και δοκιμάζονται δεόντως, όσες είναι ουσιαστικές και στηρίζονται σε γερά, ουσιαστικά θεμέλια περνάνε επιτυχώς τις εξετάσεις του Κρόνου και σταθεροποιούνται-νομιμοποιούνται. 


Μπορεί να εκλείπουν τα στοιχεία συναισθηματικής εκδήλωσης αλλά οι σχέσεις ουσιαστικοποιούνται και αποκτάνε μία ποιοτική χροιά που προσφέρει ο Κρόνος. Όσες σχέσεις στηρίζονται στο ψέμα, στην υποκρισία και είναι σαθρές σταδιακά κλονίζονται και με την πάροδο του κριτή χρόνου διαλύονται. Δεν πρέπει να λυπόμαστε σε διαλύσεις δεσμών καθώς κανένας δεν ανήκει σε κανέναν και οι σχέσεις εμπεριέχουν τη σημαντική έννοια της «ελευθερίας».

Ο Κρόνος στην αστρολογία είναι ένας πλανήτης αρκετά παρεξηγημένος. Η λέξη Κρόνος είναι ταυτόσημη της λέξης χρόνος και συνεπάγεται τη πορεία μας μέσα στη ζωή, στο πέρασμα του χρόνου. Είναι ο πλανήτης που σχετίζεται με την σταθεροποίηση, την ωρίμανση, τη σοφία, την υπευθυνότητα, τις ευθύνες, τον κόπο και το μόχθο. Φέρνει εμπόδια, δυσκολίες και προκλήσεις όμως κάτω από την προϋπόθεση πως θα ακολουθήσουμε μια ώριμη και υπεύθυνη στάση μπορεί να μας οδηγήσει στην κοινωνική επιτυχία, την πρόοδο και την καταξίωση.

Ουσιαστικά η πορεία μας στη ζωή αρχίζει κοντά στην ηλικία των 28 ετών και ταυτίζεται με την πρώτη επιστροφή του στη γενέθλια θέση του. Ο Κρόνος είναι ένας αργός πλανήτης και παραμένει σε κάθε ζώδιο περίπου δυόμισι χρόνια συνεπώς χρειάζεται περίπου εικοσιοκτώ χρόνια για να επιστρέψει στη θέση που βρισκόταν κατά τη γέννησή μας. Μέχρι εκείνη τη στιγμή κάθε άνθρωπος χτίζει και βάζει τα θεμέλια της ζωής του για να ακολουθήσει μία ανεξάρτητη ζωή έτσι λοιπόν κοντά στα εικοσιοκτώ και εφόσον βιώνουμε την πρώτη του επιστροφή μας κρούει τον κώδωνα για το τι πρόκειται να κάνουμε και να πραγματώσουμε στη ζωή μας. Πολλοί άνθρωποι αποφασίζουν να δημιουργήσουν οικογένεια ενώ άλλοι αποφασίζουν να ακολουθήσουν μία επαγγελματική πορεία με επιτυχία μέσω του κόπου και του μόχθου. Σε κάθε περίπτωση, είναι μια ηλικία κομβική καθώς καλούμαστε να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή μας.

Είναι ένας πλανήτης που σχετίζεται με το κάρμα και παίζει σημαντικό ρόλο ακόμη και στη συναστρία δύο ανθρώπων. Άλλοτε δρα περιοριστικά ενώ άλλοτε σταθεροποιητικά. Το μόνο σίγουρο είναι πως Κρόνιες σχέσεις έχουν διδακτικό τόνο και έρχονται στη ζωή μας για να μας κάνουν σώφρονες και συνετούς. Είναι σχέσεις ζωής και μας εξελίσσουν από ελλείψεις και αδράνειες. Η σημασία του είναι πάρα πολύ σημαντική γιατί επιφέρει ένα αίσθημα οικειότητας, είναι κάτι σαν γνωρίζεις τον άλλον χρόνια και είσαι έτοιμος να μοιραστείς μαζί του τις πιο μύχιες σκέψεις σου και τα ενδόμυχά σου συναισθήματα.

Ο Κρόνος είναι ο κυβερνήτης του Αιγόκερου και συγκυβερνήτης του Υδροχόου. Μέχρι να ανακαλυφτεί ο Ουρανός, κυβερνήτης του Υδροχόου ήταν ο Κρόνος. Βρίσκεται σε έξαρση στο ζώδιο του Ζυγού και από εκεί δίνει πολλά από τα θετικά του χαρακτηριστικά, μπορεί να εκφράσει τις αρετές του με μεγαλύτερη ευκολία. Στον Αιγόκερω γίνεται σοφός ενώ στο Ζυγό δίκαιος κριτής.
Η θέση του Καρκίνου χαρακτηρίζεται ως θέση αδυναμίας ενώ ο Κριός είναι θέση πτώσεως καθώς δεν μπορεί να εκφράσει τα χαρακτηριστικά του. Η Σελήνη κυβερνά τον Καρκίνο και εκεί ο Κρόνος βάλλεται λόγω του συναισθηματισμού ενώ ο Άρης είναι κυβερνήτης του Κριού και εκεί ο Κρόνος χάνει τη σοφία του και γίνεται αφόρητα επιπόλαιος.

Όσοι άνθρωποι έχουν γενέθλιο Κρόνο στο Ζυγό χαρακτηρίζονται από δικαιοσύνη και το μείζον θέμα στη ζωή τους αποτελεί το κομμάτι σχέσεις. Δυσκολεύονται να ανοιχτούν και να εμπιστευτούν τους ανθρώπους και νιώθουν πάντοτε ένα αίσθημα ανικανοποίητου και ανεπάρκειας, το οποίο μπορεί και να μεγαλοποιούν, δίνοντας του τόνο δραματικό. Είναι επίμονα άτομα, με αντοχή και όσα χρόνια και εάν περάσουν δείχνουν νέοι, γοητευτικοί και πράοι.

Ο Ζυγός είναι κατεξοχήν το ζώδιο της σχέσης, της συντροφικότητας, της συμπόρευσης, της συνοδοιπόρησες και του γάμου. Από τη θέση αυτή δοκιμάζει σχέσεις, συνεργασίες και το γάμο. Έρχεται να μας κάνει σοφούς στον τομέα των σχέσεων, θέλει να μας κάνει πιο δίκαιους με τους γύρω μας και να αντιμετωπίζουμε τις σχέσεις και τους ανθρώπους όχι σαν σάρκα αλλά ουσιαστικά και εις βάθος. Συνεπώς από το 2007 και μέχρι τις 5/10/2012 από το ζώδιο της έξαρσής του έρχεται να δοκιμάσει σχέσεις και συνεργασίες. Είναι στατιστικά αποδεδειγμένο πως κατά την περίοδο διέλευσης του Κρόνου από το Ζυγό αυξάνονται τα διαζύγια και οι σχέσεις δοκιμάζονται έτσι ώστε να περάσουν μέσα από κρας τεστ σε μία ανώτερη οκτάβα.

Προσεκτικά πρέπει να κινηθούν τα παρορμητικά ζώδια Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως καθώς ο Κρόνος τα δοκιμάζει σε σχέσεις και συνεργασίες και ακόμα περισσότερη προσοχή πρέπει να δείξουν εφόσον έχουν σχέσεις μεταξύ τους. Αυτή τη φορά τα μαθήματα που έρχεται να διδάξει ο Κρόνος στον τομέα σχέσεων-συνεργασιών είναι σκληρότερα και απαιτούν ενδοσκόπηση και εσωτερική δύναμη. Συναντά σε αντίθεση τον Ουρανό, πλανήτης της προόδου και της επανάστασης καθώς επίσης και σε τετράγωνο τον Πλούτωνα, πλανήτη της φθοράς, του θανάτου, της αναγέννησης και της μεταμόρφωσης. Έτσι μέσα από αυτές τις σκληρές και κόντρα όψεις μας καλεί να γίνουμε πιο συνειδητοποιημένοι στις σχέσεις μας και να μην λειτουργούμε ως εμπόδια για την εξέλιξη των άλλων.

Ο Κρόνος σχετίζεται με τις δομές, τις κοινωνικές δομές και τη διάρθρωση των κυβερνήσεων. Μέσα από το Ζυγό επιφέρει δικαιοσύνη και συγκρουόμενος με τον Πλούτωνα από το ζώδιο του Αιγόκερω(το κατεξοχήν ζώδιο των κυβερνήσεων) επιφέρει δραματικές και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις σε θέματα εξουσίας και διακυβέρνησης. Νέοι νόμοι και προγράμματα έρχονται να αντικαταστήσουν τα παλαιά και όσοι από τους εξουσιάζοντες δεν έχουν ακολουθήσει τη νόμιμη οδό τιμωρούνται και χάνουν το κύρος τους και την υπόληψη τους.
Ανάδρομη πορεία: 07/02/2012 έως 25/06/2012

Κατά τη διάρκεια της ανάδρομης πορείας του Κρόνου γίνεται ένας επαναπροσδιορισμός των θεμάτων που αυτός αντιπροσωπεύει και παρατηρείται μία στασιμότητα. Καθώς βρίσκεται στο ζώδιο του Ζυγού παρατηρείται επαναπροσδιορισμός και επανεξέταση των σχέσεων-συνεργασιών. Σχέσεις του παρελθόντος μπορεί να επιστρέψουν και να χρειαστεί να κάνουμε τον απολογισμό μας και να δούμε με καθαρά-ρεαλιστικά μάτια αν όντως πρέπει να δώσουμε μία δεύτερη ευκαιρία. Οι σχέσεις δοκιμάζονται και επανεξετάζονται με σκοπό την οριστικοποίησή τους ή την διάλυσή τους. Ο ανάδρομος Κρόνος σχετίζεται και με θέματα επαγγελματικής φύσεως και κατά τη διάρκεια της ανάδρομης πορείας το υπάρχει πιθανότητα για επανεξέταση την επαγγελματικών στόχων ώστε να υλοποιηθούν εφόσον έχουν μείνει ημιτελείς κα ανεκπλήρωτοι. Είναι μία περίοδος μελέτης της στρατηγικής, της επαγγελματικής στρατηγικής εκ νέου και από το μηδέν. Είναι μία περίοδος λιτότητας και περικοπής χωρίς σπατάλες και ασύδοτες καταστάσεις.

Το μάθημα του Κρόνου έγκειται στο να διδάξει τη σοφία και την επιτυχία μέσα από τη σταθερότητα, την οργάνωση, τη μεθοδικότητα και τη σκληρή δουλειά. Ταξίδι; Η εδραίωση μέσω της επίμονης προσπάθειας. Ο Κρόνος σχετίζεται με τον περιορισμός, τον αυτοπεριορισμό, την πειθαρχία και τα εμπόδια. Είναι δείκτης αναβολών και καθυστερήσεων έτσι κατά τη διάρκεια της ανάδρομης παρουσίας του τέτοιου είδους θέματα επιδέχονται μία περαιτέρω αναβολή και καθυστέρηση. Γινόμαστε ακόμα πιο επιφυλακτικοί και συγκρατημένοι. Θέματα επαγγελματικά παραμένουν στάσιμα και καθώς ο αντιπροσωπεύει τις σχέσεις μπορεί να προκαλέσει καθυστερήσεις σε διάλυση σχέσεων και συνεργασιών ή μπορεί να μας βάλει στο παιχνίδι του ξεκαθαρίσματος σε αυτές. Εν συνεχεία και εφόσον ορθοδρομήσει παρατηρείται ένα ξεμπλοκάρισμα σε θέματα επαγγελματικής φύσεως και σχέσεων-συνεργασιών.

Από τις 05/10/2012 εγκαταλείπει οριστικά το αέρινο περιβάλλον το ζωδίου της έξαρσής του, αυτό του Ζυγού και εισέρχεται στο ασφυκτικό περιβάλλον του Πλουτώνιου Σκορπιού. Από αυτή τη θέση ο Κρόνος θα δώσει μαθήματα συμπεριφοράς που σχετίζονται με το χρήμα, την εξουσία και τη σεξουαλικότητα. Όλα αυτά τα θέματα θα περάσουν κάτω από την επίβλεψή του και θα τα εξετάσει μέσα από το ρεαλιστικό και ωμό μικροσκόπιο του. Τα συναισθήματά των ανθρώπων θα γίνουν συγκρατημένα και άκρως ελεγχόμενα ενώ παράλληλα οι συναισθηματικές εξάρσεις θα απουσιάζουν και ένα κλίμα συναισθηματικής ψυχρότητας θα κάνει την εμφάνισή του. Ο Σκορπιός είναι το ζώδιο που σχετίζεται με ζητήματα πάθους και έρωτα και ο Κρόνος από εκεί θα στερέψει το πάθος και τον έρωτα. Θα σωφρονίσει τα επονομαζόμενα «βαμπιράκια» και θα δώσει στον έρωτα μορφή αξιοπρεπή και όχι μορφή εκμετάλλευσης. Ο Κρόνος από αυτήν τη θέση αυξάνει τη μυστικοπάθεια μας και μας ωθεί σε μη συναισθηματικές εκδηλώσεις. Δύσκολα θα μπορούμε να δώσουμε άφεση και συγχώρεση καθώς από αυτή τη θέση γίνεται αυστηρός και δυσκολεύεται να δώσει ευκαιρίες. Θέματα εξουσίας, κυβερνήσεων και επιβολής θα δοκιμαστούν.

Αυτό σημαίνει πως οι έχοντες δύναμη και εξουσία θα περάσουν από το αυστηρό μικροσκόπιό του και θα δοκιμαστούν. Δικαστές, ειρηνοδίκες, αστυνομικοί, στρατός, κυβερνήσεις θα περάσουν κρίση και θα δοκιμαστούν. Τα σκληρά και απολυταρχικά καθεστώτα θα κλονιστούν και όσοι καταχρώνται την εξουσία θα δικαστούν στην αιώνια μοναξιά και αυτοεξορία που επιβάλλει ο Κρόνος. Θέματα φορολογικού-κληρονομικού δικαίου θα δεχτούν τροποποιήσεις και όποιες παρανομίες θα βγουν στη φόρα θέτοντας σε κίνδυνο την εικόνα, τη δημόσια εικόνα όσων προέβησαν σε οικονομικές εκμεταλλεύσεις. Οικονομικές ασυδοσίες και σπατάλες περνάνε στη φάση λιτότητας και θα χρειαστεί να γίνουμε συνετοί στη διαχείριση οικονομικών ζητημάτων καθώς ο Κρόνος επιβλέπει και σε ατασθαλίες χαρίζει το δώρο του σωφρονισμού, το οποίο εμείς εκλαμβανόμαστε ως τιμωρία. Κάθε προσπάθεια αυτοδιόρθωσης που έχει σκληρά μέτρα και απαιτεί ορθούς χειρισμούς μας φαίνεται σαν τιμωρία. Ουσιαστικά λειτουργεί άκρως ευεργετικά καθώς μας αποτρέπει από κακές συνήθειες. Ένα άλλο θέμα που φέρνει στο προσκήνιο ο σχετίζεται με τη σεξουαλικότητα, την ενέργεια και την λίμπιντο. Όσοι βαμπιρίζουν σεξουαλικά και εκμεταλλεύονται καταστάσεις θα πάρουν ένα γερό μάθημα. Όσοι έχουν μόνιμες σχέσεις και παρεκκλίνουν της νόμιμης οδού υπάρχει πιθανότητα να προσβληθούν από μολυσματικές ασθένειες και σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Να το θέσω λαϊκά; Το θέμα απιστία θα περάσει από το μικροσκόπιο και όσοι έχουν κλίση προς το μονοπάτι της απιστίας θα έχουν προβλήματα σεξουαλικής προέλευσης. Οι βιαστές καθώς παρατηρούνται εξάρσεις βιασμών θα τιμωρούνται και όσοι εκμεταλλεύονται τον άνθρωπο ως «ηδονιστικό σκεύος» θα πάρουν τα μαθήματα του «Μέγα» Κρόνου. Καθώς ο Σκορπιός σχετίζεται με τον Πλούτωνα και το θάνατο θα παρατηρήσουμε μία χαμηλή αυτοεκτίμηση, κακή ψυχολογική κατάσταση και μία φοβία απέναντι στο θάνατο. Καλό είναι να συμφιλιωθούμε με την ιδέα του θανάτου και να τον κοιτάξουμε κατάματα. Το κείμενο γίνεται λίγο απαισιόδοξο αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς οφείλουμε να κοιτάμε ρεαλιστικά και είναι καίριο να πω πως θα παρατηρήσουμε αύξηση των θανάτων, των βιασμών και των ασθενειών όπως και των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Ευελπιστώ να μην κάνει την εμφάνισή της κάποια ασθένεια όπως το σύνδρομο επίκτητης ανοσολογικής ανεπάρκειας(AIDS ή SIDA) που προκάλεσε χιλιάδες θανάτους. Ψυχολογικές μεταπτώσεις και κατάθλιψη θα είναι στο μενού του Κρόνου αυτού. Αισθήματα και σκέψεις εμμονικές ή απόρριψης θα μας ωθήσουν στην φρενίτιδα και την κατάθλιψη. Προβλήματα στις σχέσεις τις ερωτικές και εξάρσεις των σκηνώ ζηλοτυπίας και εκδίκησης μέσα στο μενού του Κρόνου του Σκορπιού. Στον έρωτα, στα θέματα εξουσίας και οικονομικών χρειάζεται να ακολουθούμε τη νόμιμη οδό καθώς ο Κρόνος εποπτεύει σε τέτοιου είδους θέματα και μπορεί να προσβάλλει το γόητρο μας και το κοινωνικό μας προφίλ.

Ελλάδα:  Για τη χώρα μας ο Κρόνος σε όλη τη διάρκεια του 2012 διελαύνει από τον έκτο ηλιακό της οίκο, ο οποίος συμβολίζει τον εργασιακό της τομέα, την καθημερινότητά της και τα θέματα υγείας της. Οι εργασιακές συνθήκες στη χώρα μας μάλλον έχουν ενδείξεις λιτότητας. Αύξηση της ανεργίας και του μη ενταγμένου πληθυσμού στο εργατικό δυναμικό. Οι συνθήκες εργασίας αναμένονται λίγο σκληρές και έτσι θα μας μάθουν να είμαστε πιο συνετοί και πειθαρχημένοι στην εργασία μας. Ο εργασιακός τομέας συνεπάγεται και μισθοδοσίες έτσι η παραμονή του Κρόνου στον έκτο ηλιακό οίκο της Ελλάδας επιφέρει μειώσεις μισθών και αποδοχών. Αν και σαν χώρα θέλουμε τις ευχάριστες συνθήκες στο χώρο εργασίας μας και επιθυμούμε ακόμα και εκεί τη διασκέδαση και την απόλαυση οι συνθήκες μας δείχνουν ότι θα υπάρξει μείωση της ικανοποίησης-ευχαρίστησης από τη δουλειά. Οι εργασιακές συνθήκες απαιτούν πλέον σωστούς χειρισμούς, σοβαρότητα και οι όποιες προσπάθειες για «λούφα» να το θέσω λαϊκά, τιμωρούνται με την απώλεια της εργασιακής μας θέσης. Ο τομέας της δημόσιας υγείας διαφαίνεται να περάσει κρίση και οι θέσεις εργασίας πιθανότατα να μειωθούν σημαντικά.

Οι συνθήκες στα δημόσια νοσοκομεία υπάρχει πιθανότητα να χειροτερεύσουν. Η όλη αυτή χειροτέρευση μπορεί να αποφευχθεί εφόσον το κράτος γίνει κράτος «πρόνοια» και δώσει ένα χέρι βοηθείας στη δημόσια υγεία. Χρειάζεται πλήρης αναδιοργάνωση του συστήματος υγείας στην Ελλάδα. Οι όποιες ατασθαλίες στον συγκεκριμένο χώρο θα τιμωρούνται και τα σκάνδαλα θα βγαίνουν στη φόρα. Οι γιατροί που πληρώνονται με «φακελάκια» θα βρίσκονται σε κίνδυνο. Επιτέλους απονομή δικαιοσύνης. Μπορεί να έχουμε ανάπτυξη μολυσματικών ασθενειών, προερχόμενων από το εξωτερικό, οι οποίοι θα θέσουν την Ελληνική υγεία σε κίνδυνο και θα μας αναγκάσουν να μπούμε πολλές φορές σε καραντίνα. Το πολεμικό ναυτικό μας πιθανός να περάσει μία κρίση και ο στρατός ναυτικού να έχει σταδιακή μείωση εξασθένιση. Εν πάση περιπτώσει οι Έλληνες χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί όσον αφορά θέματα υγείας και εργασίας. Οι εργασιακές συνθήκες αναμένονται λίγο δύσκολες και χρειάζεται υπομονή και εργατικότητα.

2 σχόλια: