Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

Δίας στον Ταύρο-Δίας στους Διδύμους-Ο Δίας το 2012


Δίας:  Από τις αρχές του 2012 και μέχρι τις 10 Ιουνίου ο Δίας, πλανήτης της τύχης, της επέκτασης, της γενναιοδωρίας, της εύνοιας και της ευεργεσίας κινείται ορθόδρομος στο ζώδιο του Ταύρου. Το ζώδιο του Ταύρου είναι γήινο και σχετίζεται με την υλική ασφάλεια, πρόοδο και επέκταση. Ο Δίας από αυτό το ζώδιο μας κάνει να έρθουμε πιο κοντά στη φύση, να υιοθετήσουμε έναν φυσικότερο τρόπο ζωής και να δεθούμε συναισθηματικά με τα πολύτιμα αγαθά που μας παρέχει. Δίνει όλη τη δυναμική για την ανακάλυψη νέων φυσικών και πλουτοπαραγωγικών πόρων, οι οποίοι θα συνδράμουν στην ανακάλυψη νέων, εναλλακτικών πηγών ενέργειας. Πιθανότητα για ανάκαμψη του αγροτικού-γεωργικού και πρωτογενούς τομέα δίνει μία δυναμική στους γεωργούς. Είναι ένας ευεργέτης Δίας, ο οποίος θίγει θέματα επέκτασης μέσω της κτήσης και της καλοπέρασης. Φιλόδοξος, επίμονος, σταθερός, γόνιμος και άκρως παραγωγικός έχει όλα τα εφόδια να αποκτήσει υλικά αγαθά και να αντλήσει ικανοποίηση και ασφάλεια μέσω αυτών. Μπορούμε να δείξουμε μία αυξητική τάση ως προς το βάρος λόγω ακόρεστης αγάπης για το καλό φαγητό και το καλό ποτό. 


Ο Ταύρος παραδοσιακά κυβερνάται από τον πλανήτη του έρωτα, της αγάπης και των οικονομικών, την Αφροδίτη συνεπώς η διέλευση του Δία από το ζώδιο της διακυβέρνησής της μπορεί νε φέρει όμορφους, γοητευτικούς και γόνιμους έρωτες, οι οποίοι θα χαρακτηρίζονται από φινέτσα, καλαισθησία και χάρη. Η αρμονία των σχέσεων είναι εμφανής. Ο Δίας αυτός ευνοεί και την οικονομική-υλική πρόοδο και πέφτουν οι πρώτοι σπόροι στα projects και στα σχέδια οικονομικού-φορολογικού ζητήματος. Αν και διανύουμε περίοδο οικονομικής κρίσης-λιτότητας μπορούμε να πούμε πως τώρα είναι η εποχή που νέα-επιχειρηματικά-επιχειρησιακά προγράμματα τίθενται σε επεξεργασία για την μετέπειτα πρόοδο και μακροπρόθεσμη ανάκαμψη. Χαρακτηριστικό είναι πως σε περιόδους οικονομικής κρίσης-ύφεσης τίθενται τα θεμέλια της οικονομικής ανάκαμψης-ανόδου και της επιχειρηματικής ανάδειξης. Εύνοια σημαντική αποκομίζουν Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι καθώς και Σκορπιοί, Καρκίνοι και Ιχθύες.

Στις 11 Ιουνίου 2012 και ώρα 17:22 ο Δίας εγκαταλείπει το ζώδιο του Ταύρου και κάνει την είσοδό του μετά από έναν 12ετή κύκλο στο ζώδιο των αέρινων Διδύμων. Παραδοσιακά ο Δίας βρίσκεται σε αδυναμία στο επικοινωνιακό αυτό ζώδιο. Θέση αδυναμίας καλείται αυτή κατά την οποία ένας πλανήτης δυσκολεύεται να εκφράσει με ευκολία τις δυναμικές-θετικές ποιότητες του. Είναι σίγουρο πως οι κλάδοι που σχετίζονται με τη δημοσιογραφία, την επικοινωνία και τη διαφήμιση θα ανακάμψουν δεόντως. Είναι τα εγκαίνια μίας νέας περιόδου γεμάτης φρέσκων ιδεών και επέκτασης της γνώσης. Ο εκπαιδευτικός-επιστημονικός κλάδος θα βρεθεί σε σταδιακή αναβάθμιση και η παιδεία σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια κλίμακα πρωτίστως θα δεχτεί τις ευεργετικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα δράσουν καθοριστικά και θα ανοίξουν έναν νέο δρόμο εξέλιξης, μία νέα πορεία προς την πρόοδο των γραμμάτων. Οι σχέσεις μας θα γίνουν πιο εξωστρεφείς, η διάθεση επικοινωνιακή και αέρινη. Θα θέλουμε να ασχοληθούμε με πολλά πράγματα ταυτόχρονα και θα αναλαμβάνουμε διαρκώς πρωτοβουλίες, τις οποίες κάποιες φορές θα εγκαταλείπουμε λόγω έλλειψης συνέχειας στο στόχο. Υπερβολικοί στο λόγο και στη διαχείρισή του, κάποιες φορές μέχρι και φλύαροι θα καταντάμε. Δεν παύει να εγκαινιάζει ένα νέο-φρέσκο κύκλο ιδεών, οι οποίες θα επεξεργάζονται νοητικά-νοητά έτσι ώστε να εφαρμοστούν στη συνέχεια.

Στις 4 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 13:18 γυρίζει φαινομενικά ανάδρομος, όπου και θα παραμείνει ανάδρομος μέχρι τις 30 Ιανουαρίου του 2013 στο ζώδιο των Διδύμων και θέτει υπό επανεξέταση θέματα παιδείας, μόρφωσης, επικοινωνίας και μεταφοράς. Όλα τα θέματα που σχετίζονται με τον Δία και μάλιστα με το ζώδιο των διδύμων υφίσταντο διεργασίες, μορφοποιήσεις για να αποκτήσουν μία νέα-φρέσκια πνοή ζωής, η οποία θα δώσει δύναμη προόδου σε θέματα επικοινωνίας, επιμόρφωσης και ιδεών. Την ευεργεσία του Διός δέχονται Δίδυμοι, Ζυγοί, Υδροχόοι καθώς και Τοξότες, Κριοί και Λέοντες.

Ελλάδα: Κατά τη διάρκεια της διέλευσης του Δία από τον Ταύρο στο πρώτο 6μηνο του 2012 υπάρχει ένας φύλακας-άγγελος για τη χώρα μας. Καταστάσεις διαδραματίζονται παρασκηνιακά και πολλές συμφωνίες κλείνουν μάλλον υπέρ της χώρας μας και του πολιτισμού μας( Δίας στον 12ο οίκο). Διανύουμε μία περίοδο που η μυστικότητα από πλευράς κυβερνήσεων και αντιπολιτεύσεων είναι γεγονός, οικονομικοί διακανονισμοί μπορεί να προετοιμάζονται και να επιφέρουν ένα καλό και αρκετά επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι όποιες τροποποιήσεις-μεταρρυθμίσεις βρίσκονται στα σπάργανα και με στρατηγική ορθή, ρεαλιστική μπορούν να επιφέρουν αρκετά καλά αποτελέσματα. Όλοι οι κλάδοι από γεωργικό-πρωτογενή τομέα μέχρι και τριτογενή-βιομηχανικό μπαίνουν σε μία φάση αποτοξίνωσης και αποχής. Είναι η περίοδος της ύστατης πτώσης και κρίσης, το σημείο καμπής και θανάτου. Η χώρα μας είναι ένα μαύρο πρόβατο και βρίσκεται στην απομόνωση. Αυτό μπορεί να γίνει κατανοητό και από την συμμετοχή της στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες καλούνται PIGS( Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ελλάδα και Ισπανία).

Οι χώρες αυτές είναι οι πλέον αδύναμες με αρκετά μεγάλα ελλείμματα και ελλειμματικούς προϋπολογισμούς, έχουν ανεπαρκή δημοσιονομική-νομισματική πολιτική και καλούνται τα καλύψουν το συσσωρευμένο έλλειμμα, το οποίο καλείται χρέος. Η αποτοξίνωση και η πλήρης διάλυση-αποσύνθεση του οικονομικού τομέα αλλά και αυτού της πολιτικής είναι απαραίτητα για να οδηγηθούμε στην ανάκαμψη και να γίνουν εμφανή τα πρώτα σημάδια της άνθησης. Περίοδος απομόνωσης, αποξένωσης, ενδοσκόπησης και αναζήτησης λαθών και κακών χειρισμών αλλά ουσιαστικών και εις βάθος μπορούν να επιφέρουν πάλι πνοή ζωής στο Ελληνικό πολιτικό και οικονομικό σκηνικό. Μάλιστα Ο Δίας στα τέλη του 2011 πραγματοποιεί στενή όψη συνόδου(θετική) με τον Χείρωνα της Ελλάδας και αυτό δίνει τη δυνατότητα προσέγγισης των τραυμάτων του ελληνικού λαού και όλων των φασμάτων σε επίπεδο εθνικό . Οι υπεύθυνοι κάθε κλάδου έχουν τη δυνατότητα να ψάξουν τους λάθος χειρισμούς, οι οποίοι οδήγησαν στην δυσφήμιση της χώρας μας. Τα τραύματα μπορούν να θεραπευτούν και έχουμε όλα τα φόντα να γεννηθούμε από το μηδέν με προορισμό το φως και τη λάμψη.

Από τις 11 Ιουνίου 2011 με το πέρασμα του ευεργέτη Δία στους Διδύμους αρχίζει σταδιακά η ανάκαμψη. Η Ελλάδα έχει ωροσκόπο στην 2η μοίρα των Διδύμων και ο Δίας με τη διέλευσή του από τον ωροσκόπο της χώρας μας σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου κύκλου εμπειριών και εξέλιξης. Οι ποιότητες του Δία χαρίζουν μία εικόνα θετική προς το εξωτερικό. Τύχη, ευκαιρίες και εύνοια σε όλους τους τομείς αρχίζουν να διαδέχονται την αποσύνθεση. Επιτυχείς συγκυρίες και διαπραγματεύσεις εξασφαλίζουν για τη χώρα μας μία καλύτερη πορεία. Ο οικονομικός τομέας μάλλον θα εμφανίσει τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης ενώ παράλληλα η Ελλάδα θα βρει νέους συμμάχους στο πλευρό της. Χαρακτηριστική είναι η διέλευση του Δία στο ζώδιο που βρίσκεται η γενέθλια Σελήνη του ωροσκοπίου μας. Η Σελήνη συμβολίζει τη μάζα, το λαό και αυτό είναι ένας ενδεικτικός δείκτης της σταδιακής ψυχολογικής ενίσχυσης του Έλληνα. Αισιοδοξία, ψυχολογική ανάταση και πρόοδος πιθανά σενάρια. Η αγάπη για την πατρίδα έντονη και τα οικογενειακά δεσμά σε εθνικό επίπεδο ενδυναμώνονται. Καθοριστικές εξελίξεις σε θέματα νομοθεσίας, εκπαίδευσης δίνουν μία νέα,  αισιόδοξη νότα για την πρόοδο του Ελληνικού έθνους.

Μέσα στο 2012 ο Δίας πραγματοποιεί όψη αντίθεσης με τον Άρη. Οι ποιότητες των δύο πλανητών κόντρα, ο ένας της τύχης, της προόδου και της επέκτασης, ο δε της πολεμικής διάθεσης, της εκρηκτικότητας. Η αντίθεση αυτή φανερώνει μία υπερδραστηριότητα της Ελλάδας σε σχέση με το εξωτερικό και τις σχέσεις με τις υπόλοιπες χώρες. Αισιοδοξία υπέρ του δέοντος μπορεί να οδηγήσει σε λάθος εκτιμήσεις  και σε αρνητικές προσδοκίες. Πρέπει να αποφύγουμε την απληστία για την ταχεία ανάκαμψη έτσι ώστε να αποφύγουμε παγίδες. Βέβαια το θετικό είναι πως η αισιοδοξία πάντα λειτουργεί θετικά και φέρει θετικές εξελίξεις. Εάν αποφύγουμε ως λαός και οι κυβερνήσεις ως εξουσία τις ασυδοσίες και τις σπατάλες μπορούν να επέλθουν θεαματικά αποτελέσματα και αφθονία.

Ο Άρης από τον 7ο οίκο(σχέσεις με εξωτερικό, διεθνείς εμπορικές σχέσεις) δέχεται όψη αντίθεσης από τον ευεργέτη Δία και αυτό μπορεί να περιορίσει τις κακές και ατυχείς εμπορικές συναλλαγές. Οι επιθετική συμπεριφορά των ξένων μπορεί να μετριαστεί λόγω του περιορισμού του κακού από τον Δία. Ο Δίας επεκτείνει ότι αγγίζει, ας ελπίσουμε πως δεν θα εντείνει τις ατυχείς εμπορικές συναλλαγές και επιθετικές συμπεριφορές από τους ξένους, αντιθέτως θα επιφέρει μία εξομάλυνση.
Όλα δείχνουν πως βρισκόμαστε κοντά στο κλείσιμο ενός κύκλου και στην έναρξη ενός νέου γεμάτου φρέσκιες εμπειρίες. Η κρίση ας ελπίσουμε να φτάνει στο τέλος της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου