Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω


Πλούτωνας:  Ο μεταρρυθμιστής Πλούτωνας καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς κινείται στο ζώδιο του Αιγόκερου και από εκεί επιφέρει καταλυτικές και ριζικές αλλαγές σε θέματα δομής, κοινωνικής ιεράρχησης και εξουσίας. Διελαύνει από το ζώδιο της διακυβέρνησης του δασκάλου Κρόνου και επιφέρει λιτότητα σε θέματα εκπροσώπησης του Αιγόκερου όπως αυτά της εξουσίας, της δύναμης και επαγγελματικής φύσεως. Πλανήτης κυβερνήτης του Σκορπιού ο Πλούτωνας, από το ζώδιο της διακυβέρνησης του Κρόνου προκαλεί λιτότητα και κάθαρση σε θέματα εξουσίας, χρήματος και σεξουαλικότητας. Οικονομικές-εξουσιαστικές-σεξουαλικές ασυδοσίες απαιτούν λιτότητα, κάθαρση και οριστικό κάψιμο-καταστροφή. 


Στη διάρκεια της παραμονής του στον Σκορπιό έφερε κλονισμό των ταμπού και εμφανίστηκε το σύνδρομο επίκτητης ανοσολογικής ανεπάρκειας(AIDS), το οποίο αποτέλεσε μάστιγα της εποχής. Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα έκαναν την εμφάνισή τους λόγω της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και ασυδοσίας. Η ψυχολογία, η ψυχοθεραπεία και η αστρολογία κέρδισαν έδαφος ενώ ο κόσμος έκανε τα πρώτα του βήματα στα μονοπάτια της μεταφυσικής. Με την διέλευση του Πλούτωνα από τον Τοξότη παρατηρείται άνθηση στον ιδεαλισμό και την φιλοσοφία. Γίνεται ένα οριστικό ξεκαθάρισμα στα είδη φιλοσοφίας και ανώτερης εκπαίδευσης. Εμφανίζεται η ανάπτυξη του τζόγου και των τυχερών παιχνιδιών και όλα αυτά οδηγούν σε οικονομική-σεξουαλική εκμετάλλευση. Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω απαιτεί να υιοθετήσουμε μία λιτή και απέριττη στάση σε όλα τα ανωτέρω θέματα ενώ παράλληλα ζητά την οριστική αλλαγή του τρόπου δράσης των εξουσιών.

Ανάδρομη Πορεία: 10/04/2012 ώρα 16:24 έως 18/09/2012 ώρα 05:07

Κατά τη διάρκεια της ανάδρομης πορείας του Πλούτωνα τέτοιου είδους θέματα κινούνται ομαλώς ή ανωμάλως επιβραδυνόμενα και υφίσταντο τροποποιητικές μεταρρυθμίσεις.

Ελλάδα:  Όσον αφορά το προσωπικό ωροσκόπιο της χώρας μας ο Πλούτωνας διελαύνει από τον 8ο ηλιακό οίκο και προκαλεί ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στον οικονομικό τομέα και συγκεκριμένα αυτόν που σχετίζεται με το Ελληνικό φορολογικό-κληρονομικό-χρηματοπιστωτικό σύστημα. Μάλιστα σε στενή σύνοδο με τον Δία από τον Αιγόκερω προκαλεί και μεταρρυθμίσεις ως προς τη νομοθεσία και τους κώδικες είτε πρόκειται για τον αστικό-ποινικό-συνταγματικό. Η εκπαίδευση και η παιδεία βρίσκονται σε φάση αναδιοργάνωσης. Όλα τα σκοτεινά σημεία των συγκεκριμένων τομέων καλούνται να καούν και μέσα από τις στάχτες τους να δημιουργηθούν νέες βάσεις που θα στηρίξουν τη δημιουργία ενός δυνατού κράτους. Οι αλλαγές είναι γεγονός για τη χώρα μας, βρισκόμαστε σε φάση πλήρους αποσυνθέσεως, μετά την οποία έρχεται η οργάνωση και η πρόοδος. Κακά τα ψέματα είναι ευρέως γνωστό πως σε περιόδους κρίσης και πλήρους αποσύνθεσης μπαίνουν οι πρώτοι σπόροι για την αναβλάστηση, για την αναδιοργάνωση της οικονομίας, της πολιτικής και του γενικότερου κοινωνικού πλαισίου.

Χρονιά σταθμός και το 2012! Ένα βήμα πιο κοντά στην αλλαγή και την πρόοδο! Ας ενώσουμε τις
δυνάμεις μας, ας στραφούμε στις καλλιτεχνικές-πνευματικές αναζητήσεις και ας αφήσουμε πίσω μας τον υλισμό και τον σεξουαλικό-οικονομικό «βαμπιρισμό». Η αλλαγή είμαστε εμείς, η αλλαγή πηγάζει από τις συνειδήσεις μας. Μπρος ολοταχώς προς τα νέα μονοπάτια της ζωής!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου