Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011

Αστρολογική Εορταστική Ατζέντα Χριστουγέννων


Προπαρασκευαστική εβδομάδα η τρέχουσα καθώς μας προετοιμάζει δυναμικά για τα Χριστούγεννα....

Η Δευτέρα ξεκινάει με τη Σελήνη να διατρέχει το ζώδιο του Ζυγού και αυτό μας κάνει να επικεντρωθούμε σε θέματα σχέσεων-συνεργασιών ή συντροφικότητας. Καθώς έχει απομακρυνθεί από τις όψεις της με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα γίνεται πιο ιδεατή καθώς εκφράζεται με ισορροπία και αρμονία, αυτό μας κάνει να επιθυμούμε μία καλύτερη προοπτική για τις σχέσεις μας ή τις συνεργασίες μας, δίνουμε προτεραιότητα στις επιθυμίες και στα θέλω των άλλων και φέρουμε το εγώ μας σε δεύτερη μοίρα. Η Δευτέρα είναι μία ημέρα που μπορούμε να αναζητήσουμε την αρμονία και τις ισορροπίες στη ζωή μας, μας βοηθάει να αποφορτιστούμε σταδιακά από τις αρνητικές συναισθηματικές δονήσεις, τα αρνητικά συναισθήματα και την οικονομική λιτότητα. Ευνοϊκή ημέρα για Κριούς, Διδύμους, Λέοντες, Ζυγούς, Τοξότες και Υδροχόους.


Ωστόσο την Τρίτη το πρωί συναντάει τον Κρόνο σε όψη συνόδου και αυτό φέρνει συναισθηματική ψυχρότητα, δυσκαμψία και είμαστε έτοιμοι να ασκήσουμε σκληρή κριτική και να σταματήσουμε τις συναισθηματικές εκφράσεις. Παράλληλα σχηματίζει δυσαρμονικό τετράγωνο με την Αφροδίτη από τον Αιγόκερω και αυτό δημιουργεί μικρά αγκαθάκια στα συναισθήματά μας και νιώθουμε συναισθηματικές ενοχλήσεις. Ας αποφύγουμε τη συναισθηματική σκληρότητα, την μη εκδήλωση των συναισθημάτων μας και ας ετοιμαστούμε να υποδεχτούμε τις γιορτές.

Παράλληλα, η Σελήνη σχηματίζει ένα τρίγωνο με τον ονειρικό Ποσειδώνα και αυτό δημιουργεί ένα ρομαντικό και ευαίσθητο κλίμα. Κάνουμε όνειρα, έχουμε υψηλές προσδοκίες που επιθυμούμε να πραγματοποιηθούν και να μην διαψευστούμε!
Αντιφατικό το πρωινό της Τρίτης καθώς από τη μία επικρατεί άγχος, συναισθηματική ακαμψία και δυσκαμψία ενώ από την άλλη θέλουμε να πραγματοποιήσουμε τα πιο τρελά μας όνειρα. Επικεντρωνόμαστε σε θέματα ρουτίνας, καθημερινότητας, υποχρεώσεων, στοχεύουμε να φέρουμε εις πέρας επαγγελματικές μας υποχρεώσεις και γενικότερες υποχρεώσεις. Ας είμαστε επιφυλακτικοί για λίγες ώρες μέχρι το μεσημέρι καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος διάψευσης των προσδοκιών μας. Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι, Αιγόκεροι κινηθείτε προσεκτικά και μην είστε αδιάλλακτοι. Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες, Υδροχόοι προσοχή σε εξαπατήσεις και συναισθηματικά κενά, ενδέχεται να διαψευστούν οι προσδοκίες σας. Επηρεάζονται αμεσότερα οι γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο των προαναφερθέντων ζωδίων.

Το μεσημέρι της Τρίτης η Σελήνη μπαίνει στον Σκορπιό και τα συναισθήματά μας γίνονται έντονα, βαθιά, μυστηριώδη και μαχητικά. Ευαισθησία αλλά συναισθηματικό σθένος μας περιστοιχίζουν. Με την είσοδό της στον Σκορπιό συναντάει τον Δία από τον Ταύρο σε δυσαρμονικό τετράγωνο ωστόσο η όψη δεν είναι αρνητική καθώς ο Δίας είναι ευεργέτης. Αυτό αυτομάτως αντιστρέφει την ένταση του πρωινού και δημιουργεί χαρά, μία εύθυμη συμπεριφορά. Συναισθηματικά γενναιόδωροι και επεκτατικοί ας αποβάλλουμε τις αρνητικές συναισθηματικές δονήσεις του πρωινού και ας απολαύσουμε στιγμές ξενοιασιάς και ανεμελιάς.

Την ίδια ημέρα η Αφροδίτη μπαίνει στον Υδροχόο και αυτό καθιστά την αγάπη πανανθρώπινη, καθολική και οικουμενική. Ας αγαπήσουμε αλλήλους και ας μπούμε σε εορταστική τροχιά. Ο έρωτας και η αγάπη γίνονται φιλελεύθερης μορφής, απαιτούν συντροφικότητα χωρίς όρια αλλά όχι χάος. Ο ένας ας ανοίξουμε μία αγκαλιά για τον άλλον και ας απολαύσουμε στιγμές μοναδικές. Με το που κάνει την είσοδό της στον Υδροχόο τετραγωνίζει με τον Δία. Αυτό δεν είναι μία δυσοίωνη προοπτική. Γινόμαστε επεκτατικοί υπέρ του δέοντος στον έρωτα, την αγάπη και τις οικονομικές σπατάλες. Δημιουργείται ένα αίσθημα συναισθηματικής-οικονομικής υπερβολής. Ας καταφέρουμε να κάνουμε ένα κοντρόλ στις ακραίες σπατάλες όχι συναισθήματος αλλά χρήματος.

Παράλληλα, με την είσοδό της εκεί φλερτάρει με τον εκκεντρικό Ουρανό και η αγάπη γίνεται ακόμη πιο φιλελεύθερη. Η Αφροδίτη από το ζώδιο της διακυβέρνησης του Ουρανού συναντάει με το καλημέρα σας τον κυβερνήτη του Υδροχόου και αυτό την κάνει έντονη, αντισυμβατική, επαναστάτρια, φιλελεύθερη, πρωτοπόρα και καινοτόμο. Η Αφροδίτη σύμβολο της ένωσης και της συντροφικότητας φλερτάρει με τον Ουρανό, ο οποίος συμβολίζει την ελευθερία και την ανεξαρτησία. Δύο διαφορετικής προέλευσης πλανήτες ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας ανανεώνουν συναισθηματικά. Απρόοπτα έσοδα διαφαίνονται για Κριούς, Διδύμους, Λέοντες, Ζυγούς, Τοξότες, Υδροχόους των πρώτων ημερών. Ο κεραυνοβόλος έρωτας είναι μέσα στο μενού των ημερών.

Τις βραδινές ώρες μπορούμε να περάσουμε όμορφες ερωτικές στιγμές με τον/τη σύντροφό μας και να ανάψουν τα αίματα. Η Σελήνη φλερτάρει με τον Πλούτωνα και το πάθος ξεχειλίζει όπως το κόκκινο κρασί από το ποτήρι. Μην γίνετε κτητικοί και φορτικοί, αντίθετα διοχετεύστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πάθος για να εφοδιαστείτε δυνάμεων και αντοχής.

Τετάρτη και η Σελήνη από τον Σκορπιό επηρεάζει θετικά Ταύρους, Καρκίνους, Παρθένους, Σκορπιούς, Αιγόκερους και Ιχθείς ενώ παράλληλα δημιουργεί έντονο συναισθηματισμό και πάθος. Μέσα στην ημέρα συναντάει τον μαχητικό Άρη σε ευμενή όψη και αυτό μας ρίχνει στην αρένα των διεκδικήσεων. Υπερασπιστείτε τα συμφέροντά σας και φέρετε εις πέρας υποχρεώσεις ρουτίνας όπως τις ημερολογιακές εγγραφές ρουτίνας.  Διευθετήστε τις υποχρεώσεις σας!!! Συναισθηματική ρώμη και θάρρος είναι οι καθοδηγητήριοι σύμβουλοι της ημέρας.

Πέμπτη και ο Ήλιος εισέρχεται στον Αιγόκερω. Αιγόκεροί μας χρόνια σας πολλά!!! Σταδιακά και με την ηλιακή ενέργεια από τον αστερισμό του ζωδίου της διακυβέρνησης του Κρόνου επικεντρωνόμαστε σε θέματα επαγγελματικά, κοινωνικής προβολής και καταξίωσης. Αμέσως συναντάει τον μέγα ευεργέτη Δία και αυτό χαρίζει στην ατμόσφαιρα αισιοδοξία, λάμψη, φως και γενναιοδωρία. Η θετικότητα ας φωλιάσει στις ψυχές μας και ας φέρει την απόλυτη ένωση μεταξύ των ανθρώπων.

Η Σελήνη λίγο πριν μπει στον αισιόδοξο Τοξότη και λίγο πριν το μεσημέρι σχηματίζει δυσαρμονία με τον Ποσειδώνα και αυτό μας προκαλεί μία συναισθηματική ατονία και ονειροβατούμε. Ας είμαστε προσγειωμένοι στην καθημερινότητα. Ευτυχώς ο Ήλιος από τον Αιγόκερω μας προσγειώνει από το νεφέλωμα.

Από το μεσημέρι της Πέμπτης και μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου η Σελήνη από τον Τοξότη μας κάνει να θέλουμε να βγούμε, να διασκεδάσουμε και να επικοινωνήσουμε. Ιδανικές ημέρες για βόλτα στην αγορά, για περιπάτους τις απογευματινές ώρες μετά τη δουλειά μας. Μπορούμε να βγούμε και να αγοράσουμε μικρά δωράκια συμβολισμού της αγάπης ακόμα και μέσα στην οικονομική κρίση. Μπορούμε να δημιουργήσουμε δικά μας δώρα με μεράκι, χαρά και αισιοδοξία. Ας δείξουμε την αγάπη μας και ας κοιτάξουμε μέσα από την φωτεινή πλευρά των ημερών. Ερχόμαστε σε επικοινωνία με φίλους, συγγενείς και κανονίζουμε το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων.

Η Σελήνη σε καλές γωνίες με Ουρανό, Αφροδίτη και σε σύνοδο με τον Ερμή δημιουργείται ένα πολύ θετικό, αισιόδοξο και επικοινωνιακό κλίμα και αυτό φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά. Βράδυ Πέμπτης και ας χαρούμε, ας διασκεδάσουμε. 

Παρασκευή και η Σελήνη όλη την ημέρα διατρέχει τον περιπετειώδη Τοξότη. Από το μεσημέρι έως το βράδυ συναντάει σε δυσαρμονικό τετράγωνο τον μαχητικό Άρη και αυτό προκαλεί νευρικότητα και άγχος. Θέλουμε να τακτοποιήσουμε τελευταίες εκκρεμότητες, επιθυμούμε να διευθετήσουμε επαγγελματικά μας σχέδια και πλάνα ώστε να διασκεδάσουμε το βράδυ και να ετοιμάσουμε το εορταστικό τραπέζι με την οικογένειά μας, τους φίλους μας, τους στενούς μας συγγενείς και με άτομα δικά μας.

Το Πρωί του Σαββάτου με την Σελήνη από τον Τοξότη εξακολουθούμε να είμαστε βόλτες στην αγορά, να αγοράζουμε μικρά δωράκια αγάπης και βρισκόμαστε στη φάση να προλάβουμε τα «ψώνια της τελευταίας στιγμής». Κάνουμε όνειρα και ερχόμαστε ένα βήμα κοντά στο αισιόδοξο μήνυμα των ημερών. Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών.

Από τις 16:00μμ η Σελήνη εισέρχεται στον Αιγόκερω και αρχίζουμε να μαζευόμαστε στα σπίτια μας, στο σημείο αναφοράς μας, με τους δικούς μας ανθρώπους και με τους αγαπημένους μας. Ετοιμαζόμαστε για τη Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω που πραγματοποιείται το βράδυ. Επικρατεί ένα κλίμα ανατρεπτικό, γεμάτο χαρά, καλοσύνη, διασκέδαση και πάθος. Η θετικότητα και η ζεστασιά αυτής της νύχτας είναι μοναδικά «Θεία» δώρα. Ας περιμένουμε καρτερικά τη γέννηση του Θεανθρώπου, ας ευχηθούμε να φωτίσει κάθε σκοτεινή πτυχή της ψυχής μας και αυτής της κοινωνίας. Αστρολογικά τα φετινά Χριστούγεννα συνοδεύονται από πολύ καλές όψεις, αν και δυνατές διαφαίνεται στον ορίζοντα ένα ελπιδοφόρο φως. Είναι δεδομένο πως βαδίζουμε σε μία εποχή που η ανθρωπότητα αλλάζει ριζικά, κάθε σαθρό θεμέλιο αποθεμελιώνεται και γκρεμίζεται ώστε τη θέση του να πάρουν νέα φωτεινά και ξεχωριστά που θα αλλάξουν τη ζωή μας. Ο Δίας ορθοδρομεί και φέρνει τα δώρα του μαζί με τους 3 μάγους !!!!!

Το Άστρο της Βηθλεέμ ας λάμψει απόψε και ας φέρει λύτρωση στις ψυχές μας, ας οδηγήσει την κοινωνία μας σε ένα καθαρότερο μονοπάτι!!!

Καλά Χριστούγεννα και Χρόνια Πολλά σε όλους !!!!!  

                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου