Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Η Αφροδίτη στα 12 ζώδια


Αντιπροσωπεύει τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή. Τη σωματική ομορφιά, την αγάπη , τον έρωτα. Με αυτή βλέπουμε ποιες είναι οι δυνατότητες του ανθρώπου να δημιουργεί στενές σχέσεις, πόσο είναι ελκυστικός, συνεργάσιμος. Δείχνει ποιες είναι οι ικανότητες να αποκτήσει το άτομο ωραία πράγματα στη ζωή και με ποιες οικονομικές δυνατότητες. Δείχνει ακόμα πώς αγαπάει, πόσο δημοφιλής είναι. Η πραγματική έννοια της Αφροδίτης είναι η απλόχερη και ανιδιοτελής προσφορά. Στο σώμα αντιστοιχεί στα νεφρά, το λαιμό, τα γυναικεία όργανα.
Αφροδιτικές λέξεις: Καλλιτεχνικός, ευγενικός, χαριτωμένος, ευχάριστος, διακριτικός, αλλά και αναποφάσιστος, ασαφής, τεμπέλης, ανικανοποίητος, αδύναμος, ανεύθυνος, αντικοινωνικός, δυστυχής, ηττοπαθής.
Συμβολίζει τη γυναίκα, την ηδονή, την κτίση, τη γοητεία, τα θεάματα, τις διασκεδάσεις, τη μόδα, την κομμωτική, την Τέχνη. Κάνει τον κύκλο του Ζωδιακού σ’ ένα χρόνο. Δεν απέχει από τον ήλιο παραπάνω από 2 ζώδια.


Πιο αναλυτικά:

Αφροδίτη στον Κριό: Οι διαρκείς εναλλαγές της διάθεσης από τον ενθουσιασμό στην απογοήτευση καταστρέφουν τη σταθερότητα των αισθημάτων του ατόμου και η αγάπη συνήθως καταντά ανταγωνιστική και περισσότερο ατομιστική. Πολλές φορές στις σχέσεις με το άλλο φύλο υπάρχει μαχητική διάθεση. Τα αισθήματα είναι βαθιά και έντονα αλλά σπάνια βρίσκονται κάτω από τον έλεγχο της λογικής και της αυτοκυριαρχίας, και έτσι γίνονται αδικαιολόγητες υπερβολές. Συνήθως το άτομο ρέπει προς τις απολαύσεις, τις ερωτικές περιπέτειες, τις υλικές ανέσεις. Στις οικογενειακές σχέσεις συνήθως δεν υπάρχει αρμονία και στον οικονομικό τομέα πολύ συχνά γίνονται λάθη από την τάση για γενναιοδωρία και ασυλλόγιστη σπατάλη που πολύ συχνά φέρνουν το άτομο σε οικονομικό αδιέξοδο. Το άτομο όμως έχει δημοτικότητα και αρκετές γνωριμίες, γιατί σαν προσωπικότητα είναι τόσο ελκυστική και χαριτωμένη που ακόμα και άσχημο να είναι το άτομο είναι <<τραβηχτικό>>. Άλλο μειονέκτημα αυτής της θέσης της Αφροδίτης είναι ότι κρίνει τον άλλο μόνο από την εξωτερική του εμφάνιση, φιλονικεί με τους αγαπημένους της, είναι άπιστη, απαιτητική και γενικά <<εγωίστρια>>.

Αφροδίτη στον Ταύρο: Εδώ η Αφροδίτη θεωρείται η καλύτερη, γιατί εκφράζει όλα τα θετικά της στοιχεία. Δίνει στο άτομο σταθερά αισθήματα και εκλεπτυσμένη και χαριτωμένη συμπεριφορά. Δίνει πίστη στον έρωτα, στην αγάπη, στις σχέσεις και πάνω απ’ όλα ζητά την αρμονία. Αγαπά την άνεση, την τέχνη, τη διασκέδαση, το καλό φαγητό, την ομορφιά, το σεξ και το χουζούρι. Δίνει καλλιτεχνική τάση, έντονη κοινωνικότητα, αρκετή ανθρωπιά. Το χρήμα μπορεί να έρθει από την άσκηση ενός επαγγέλματος που σχετίζεται με την τέχνη ή την ομορφιά. Επιδεξιότητα στη διακόσμηση. Γενναιοδωρία χωρίς παραλογισμούς. Δεν μένει ποτέ χωρίς χρήματα. Σε όλα αυτά όμως υπάρχει και η αντίθετη πλευρά, το υπερβολικό αίσθημα της κτητικότητας , της ζήλειας, του πείσματος που μπορεί να γίνει μαρτύριο για τους άλλους. Έντονη ανάγκη για οικονομική και συναισθηματική άνεση που συνήθως επιτυγχάνεται.

Αφροδίτη στους Διδύμους: Η αγάπη της Αφροδίτης στους Διδύμους εκδηλώνεται με ξεχωριστό τρόπο. Δίνει στα άτομα γλυκύτητα, ελκυστικότητα και μία ευχάριστη εκδήλωση των αισθημάτων τους, γι’ αυτό υπάρχει και ένας αρκετά μεγάλος κύκλος γνωριμιών, που συνήθως δημιουργείται μέσα από τις καθημερινές δοσοληψίες. Στον ερωτικό τομέα συνήθως εμφανίζεται μία ερωτοληπτική συμπεριφορά αλλά έως ότου περάσει η πρώτη εντύπωση. Η άκακη επιπολαιότητα και η συχνά παιδική ψυχολογία τους δημιουργεί την ανάγκη του ερωτικού παιχνιδιού. Τους αρέσει το εύκολο και οι διπλές καταστάσεις, γι’ αυτό και αυτή η θέση προμηνύει δεύτερο γάμο. Η αρμονία στις σχέσεις έρχεται μόνο όταν υπάρχει κάποια πνευματική επικοινωνία. Συνήθως το άτομο μιλάει όμορφα αλλά περισσότερο από το κανονικό, χωρίς η φλυαρία του να κουράζει. Υπάρχει χαριτωμένη κίνηση των χεριών που την ακολουθεί μία μελωδική φωνή. Το μειονέκτημα του είναι ότι είναι επιφανειακό και έτσι δεν έχει ολοκληρωμένες σχέσεις, αντιλήψεις. Ευχαριστιέται να ακούει τον εαυτό του να μιλάει μέχρι αυταρέσκειας. Ερωτική αλληλογραφία, λογοτεχνία. Συμβουλή: <<Ο, ΤΙ ΛΑΜΠΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ>>. Σας αρέσουν τα λόγια παρά τα έργα.

Αφροδίτη στον Καρκίνο: Μιλάει λίγο και μόνο όταν πιστεύει ότι την αγαπούν ή όταν αγαπάει πολύ ένα θέμα. Συνήθως, ακούει τους άλλους γιατί το προσόν της Αφροδίτης στον Καρκίνο είναι η κατανόηση και η δεκτικότητα. Ιδιαίτερη σημασία δίνει εδώ ο άνθρωπος στο περιβάλλον του. Το σπίτι του ή ο χώρος όπου εργάζεται είναι συνήθως διακοσμημένα με το προσωπικό τους γούστο , με ένα σωρό αντικείμενα ή μικροπράγματα γύρω του με τα οποία είναι δεμένος συναισθηματικά. Είναι επίσης δεμένος με το οικογενειακό περιβάλλον, τις παιδικές αναμνήσεις. Η ειρηνική και ευτυχισμένη συνύπαρξη στο γάμο είναι απαραίτητα προϋπόθεση για την ψυχική τους γαλήνη γι’ αυτό και γρήγορα αποφασίζουν την οριστική δέσμευση με κάποιον που διαθέτει τρυφερότητα. Από οικονομικής πλευράς τα πάνε πολύ καλά. Μειονεκτήματα είναι οι εκδηλώσεις που μπορεί να γίνουν υπερπροστατευτικές, πολύ μελοδραματικές, να φτάνει σε ακραίες εκδηλώσεις αν δεν είναι σωστός ο σύντροφος που διαλέχτηκε, να μοιχεύσει, να έχει φοβίες για το υγρό στοιχείο.

Αφροδίτη στον Λέοντα: Ο συνδυασμός της συντροφικότητας του Πλανήτη με την ανάγκη προσωπικής επιβολής του Ζωδίου έχει ως αποτέλεσμα την έκφραση της αγάπης μ’ ένα τρόπο λίγο πατρικό. Κάνει τα άτομα να έχουν ζεστή καρδιά και να είναι μεγαλόψυχα και γενναιόδωρα, αρκεί οι άλλοι να ενστερνίζονται τις απόψεις τους και να δικαιώνουν τα όνειρά τους. Έχει την τάση να επηρεάζει τους άλλους και γι’ αυτό δεν της λείπει ένας μικρός  ή μεγάλος κύκλος ανθρώπων που ακούνε και θαυμάζουν αυτά που τους λέει. Δίνει την τάση στον άνθρωπο να ζει όλες τις ευχάριστες πλευρές της ζωής, να διασκεδάζει, και τον προικίζει με καλλιτεχνικές ιδιότητες, ευθυμία, αισιοδοξία και φιλόδοξη διάθεση. Αγάπη για τα παιδιά. Βέβαια έχει και το μειονέκτημα της αυτή η Αφροδίτη. Είναι στοργική μέχρι τη στιγμή που θα αντιληφθεί ότι την περιφρονούν, γιατί από κει και μετά αρχίζει η άλλη όψη του νομίσματος, η αγάπη μετατρέπεται σε άγρια θάλασσα και τα θετικά στοιχεία γίνονται αρνητικά με εξαλλοσύνες, ζήλιες  εκδικήσεις. Επίσης εδώ τα άτομα πρέπει να προσέξουν τους κόλακες που τα τριγυρίζουν και εφόσον τους αρέσει η αλήθεια πρέπει να μάθουν να τη δέχονται χωρίς να θυμώνουν.

Αφροδίτη στην Παρθένο: Ο άνθρωπος αυτό χάνει πολλές από τις μικροχαρές της ζωής. Είναι ανίκανος ή ντρέπεται να εκδηλώσει τους παιδικούς, τρυφερούς συναισθηματισμούς του και θεωρεί σωστό να βάλει τη ζωή του σ’ ένα πρόγραμμα παραδεκτό σαν <<λογική>> από το κοινωνικό του περιβάλλον. Όμως μία ζωή χωρίς Λίγη <<τρέλα>> ή συναισθηματικές επιλογές είναι πάντα φτωχή για την Αφροδίτη και γι’ αυτό σιγά-σιγά στεγνώνει και γκρινιάζει. Έτσι και στο γάμο του αυτό το άτομο δεν θα είναι επιτυχημένο γιατί θα φερθεί <<λογικά>> και θα αγνοήσει ή θα θυσιάσει τον παράγοντα συναίσθημα. Στα επαγγελματικά είναι πολύ καλό. Ευσυνειδησία, πειθαρχία στους ανώτερους είναι δύο προσόντα που φτιάχνουν τον καλό υπάλληλο ή τον προσεχτικό επιστήμονα. Ξέρει επίσης να διεκδικεί την προαγωγή του και την υλική αναγνώριση των κόπων του.

Αφροδίτη στον Ζυγό: Η τρυφερή αγάπη και τα ωραία λόγια είναι συνηθισμένα για την Αφροδίτη στον Ζυγό. Δίνει στον άνθρωπο καλοσύνη, ευγένεια, ηρεμία και μεγάλη κατανόηση στα ανθρώπινα προβλήματα. Του δίνει επίσης την ικανότητα να μπορεί να συμβιβάζει τα ασυμβίβαστα και τη δύναμη να συγχωρεί. Ο έρωτας γίνεται ο σημαντικότερος συντελεστής για την ομαλή πορεία στη ζωή, γιατί δεν μπορεί να ζήσει χωρίς συντροφικότητα και έτσι ο γάμος πραγματοποιείται σχετικά εύκολα και γρήγορα. Επίσης εδώ υπάρχουν καλές σχέσεις σε όλους τους τομείς. Το άτομο το απασχολούν τα νομικά, η τέχνη, η αισθητική. Φυσικά τα άτομα αυτά είναι πολύ ελκυστικά, ευπαρουσίαστα και χαμογελαστά. Το μόνο άσχημο είναι ότι είναι αρκετά νωχελικά στα ραντεβού τους και με ένα χαμόγελο ή μια γλυκιά κουβέντα να σε αφοπλίζουν, πριν προλάβεις να βάλεις τις φωνές. Μέσα σε μια παρέα συνήθως είναι αυτοί που θα φτιάξουν το κέφι όλων.

Αφροδίτη στον Σκορπιό: Είναι μία δύσκολη υπόθεση. Το άτομο υποβάλλεται σε σκληρή συναισθηματική δοκιμασία, η διάθεση της κτητικότητας και της ζήλειας δεν λείπουν. Οι σεξουαλικές επιθυμίες συχνά παρασύρουν το άτομο σε ερωτικά λάθη και καμιά φορά σε σκάνδαλα. Ρέπει προς τις υλικές απολαύσεις και την καλή ζωή περισσότερο από τα συνηθισμένα. Έχει εκείνο το αίσθημα της αποκλειστικότητας και η μεγάλη κτητικότητα που νιώθει για τον άλλο μπορεί να κάνει τη σχέση τους προβληματική για τον άλλο και έτσι φοβάται και την εγκατάλειψη ή την προδοσία. Η αγάπη μπορεί να πεθάνει και να γίνει μίσος. Αγαπάει πολλές φορές έντονα, μυστικά, παθιασμένα με πιο έντονο το σαρκικό μέρος. Επίσης μπορεί να έχουμε προβλήματα με τα γεννητικά όργανα, κακή φήμη ,ζήλειες, τσακωμούς. Τα εισοδήματα θα βελτιωθούν από τον σύντροφο.

Αφροδίτη στον Τοξότη: Εδώ τα αισθήματα του ανθρώπου είναι ζεστά , ζωντανά και αρκετά φιλάνθρωπα. Η Αφροδίτη εδώ δίνει μία απέραντη ζωντάνια αλλά δεν μπορεί να ανεχθεί τους περιορισμούς και την αποκλειστικότητα. Μία μόνιμη σχέση θα ήταν πολύ κουραστική, εκτός αν ο άλλος του παρέχει συνεχώς νέα ερεθίσματα. Αυτή η Αφροδίτη έχει φοβερή ευελιξία όταν της στερούν το δικαίωμα επιλογής. Πιστεύει ότι η αγάπη είναι ταυτόσημη με την ελευθερία και ότι είναι ένα συναίσθημα που βοηθάει στην εξέλιξη και την εξάπλωση. Είναι πολύ καλή στις παρέες, δημιουργεί ευχάριστη ατμόσφαιρα και ξεσηκώνει τον κόσμο από το τίποτα για το τίποτα. Γενικά έχει παιδιάστικα φερσίματα. Επίσης είναι άπιστη, έχει διπλές σχέσεις, φλερτ, γνωριμίες που διαδέχονται η μία την άλλη που τις δημιουργεί με υπερβολικό ενθουσιασμό αλλά έτσι δυσκολεύεται να κατασταλάξει σ’ έναν άνθρωπο. Περιπέτειες ερωτικές στο εξωτερικό ή με ξένους.

Αφροδίτη στον Αιγόκερω: Η Αφροδίτη στο χώρο του Κρόνου δεν θα μπορούσε παρά να είναι σοβαρή, ντροπαλή και αρκετά συντηρητική. Ο άνθρωπος ξέρει τι θέλει, πώς το θέλει και γιατί το θέλει. Γι αυτά που θεωρεί σημαντικά είναι τολμηρός και επίμονος, για το <<παραπάνω>> είναι επιφυλακτικός. Δρα με σύνεση και αυτό μειώνει τον ενθουσιασμό και την ποικιλία αλλά προδιαθέτει σε διάρκεια και αντοχή. Δεν λέει μεγάλα λόγια, αλλά όταν πει κάτι το εννοεί γιατί είναι προϊόν σκέψης και προβληματισμού. Υπάρχει μία ανασφάλεια συναισθηματική αλλά είναι εσωτερική. Αυτή η Αφροδίτη δεν είναι αχάριστη και δίνει όταν της ζητήσουν. Είναι διακριτική, κρυμμένη μέχρι να την καλέσουν να βοηθήσει ή να της δώσουν αγάπη. Είναι γεμάτη κατανόηση αλλά επισημαίνει τα ελαττώματα του άλλου με ειλικρίνεια και δικαιοσύνη. Αυτός  οα άνθρωπος δεν παίζει με τα αισθήματα των άλλων, παίρνει τη ζωή πάντα στα σοβαρά. Είναι συμβατικός και μπορεί να μην τολμήσει ένα διαζύγιο για να μην υποφέρει. Αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να είναι πληκτικοί, αλλά δεν προδίδουν ποτέ, τουλάχιστον χωρίς  λόγο.

Αφροδίτη στον Υδροχόο: Εδώ ο άνθρωπος έχει πολλά προσόντα. Είναι έξυπνος, εφευρετικός, σιχαίνεται τη μιζέρια και δεν είναι ευτυχισμένος όταν οι άλλοι υποφέρουν ή πεινούν. Αυτά τα άτομα ενδιαφέρονται για την κοινωνική αδικία, τους αναξιοπαθείς, είναι με δύο λόγια ανθρωπιστές, αλλά έχουν μία δυσκολία στο να μιλήσουν την ίδια γλώσσα με τους άλλους. Είναι αρκετά ανεξάρτητοι και έτσι είναι ευχαριστημένοι. Το πρόβλημά τους είναι οι πιο στενές σχέσεις τους. Είναι φίλοι αλλά ποτέ <<κολλητοί>>. Είναι τρυφεροί αλλά απρόσωποι. Αγαπούν αλλά το εκδηλώνουν άμεσα μόνο στις κρίσιμες στιγμές. Νοιάζονται πολύ λίγο για τις συμβατικότητες, δεν θέλουν να καταλάβουν ένα <<μικροαστικό>> πρόβλημά σου, μπορεί δε να εκφράσουν αυτή την απροθυμία τόσο αδέξια και απότομα, ώστε να κάνουν τον άλλον να νοιώσει τελείως μόνος. Αγαπούν την ανεξαρτησία, αρνούνται <<να αλλάξουν>> αλλά θεωρούν φυσικό να αλλάξει ο άλλος. Ίσως είναι λίγο εγωιστές. Στον έρωτα είναι ψυχροί κι προτιμούν τη φιλία από το συναισθηματικό δεσμό.

Αφροδίτη στους Ιχθείς: Αυτή η θέση θεωρείται μία από τις καλύτερες. Το άτομο είναι προικισμένο με τα καλύτερα συναισθήματα, με φιλανθρωπική διάθεση και δημιουργική φαντασία. Σαν άτομο είναι αρκετά γοητευτικό. Η εκδήλωση των αισθημάτων του είναι τόσο ανιδιοτελής και απαλλαγμένη από εγωισμούς, ώστε αρκετές φορές στη ζωή του θα γίνει το θύμα. Αυτά τα άτομα έχουν ένα όπλο: την έμφυτη διαίσθησή τους, η οποία πολύ έγκαιρα τους προειδοποιεί για το ποιοι είναι οι άλλοι και  από την αρχή ξέρουν τι θα επακολουθήσει. Συνήθως ζουν μέσα στα σύννεφα του έρωτα, εξιδανικεύουν ανθρώπους, καταστάσεις και πιστεύουν στην αλληλεξάρτηση, θέλουν να προσφέρουν πάντα αγάπη και βοήθεια, γιατί οι ίδιοι χαίρονται την προσφορά τους. Έχουν μουσικά και καλλιτεχνικά ταλέντα. Από τα αρνητικά πράγματα που μπορεί να υποστεί το άτομο εδώ είναι να εξαπατηθεί ηθικά αι οικονομικά με δυσαρμονικές όψεις, να γίνει θύμα και να εμπλακεί σε μπερδεμένες ερωτικές καταστάσεις.

Βιβλιογραφία: Πλανήτες και ζώδια, Οι πλανητικές Επιδράσεις , Κώστας Λεφάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου