Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Ο Δίας στα 12 Ζώδια


Ο Δίας συμβάλλει πολύ τόσο στη σωματική, όσο και στην πνευματική ανάπτυξη του ατόμου. Ο πλανήτης αυτός συνδέεται άμεσα με τις λειτουργίες του  οργανισμού που αφορούν την αύξηση και τη θρέψη. Είναι εκείνος που βοηθά την ανάπλαση των ιστών μετά από μία εγχείρηση ή ένα τραύμα, αλλά ο ίδιος πάλι ευθύνεται για τις μη κανονικές αναπλάσεις των κυττάρων. Ο Δίας επίσης σχετίζεται με τα ταλέντα και την αξιοποίηση τους. Πέρα από την ευχέρεια να αποκτήσει ο άνθρωπος υλικά αγαθά, υπάρχει και το ταλέντο να αναπτύξει κανείς ψυχική δύναμη ή να καλλιεργήσει τα πνευματικά εφόδια με τα οποία γεννήθηκε. Μια άλλη δυνατότητα που απορρέει από τον Δία είναι να μπορεί κανείς να νιώθει ευτυχία και να ισορροπεί ψυχικά κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Επίσης ο Δίας έχει σχέση και με τη γνώση, ή μάλλον με τη σοφία, τη γνώση δηλαδή που αποκτιέται με τη θαρραλέα ενδοσκόπηση και τη σωστή αξιοποίηση των εμπειριών της ζωής. Μέσα από τις εμπειρίες, ο άνθρωπος γνωρίζει τον ίδιο του τον εαυτό και κατ’ επέκταση τις αλήθειες της ζωής, προχωρώντας σε γνώση και αναπτύσσοντας την αυτοεκτίμησή του. Θετικά στοιχεία: Αυξημένη πνευματικότητα και έντονο αίσθημα δικαίου. Γενικά ο Δίας συμβολίζει τη δύναμη, τη λογική και την ικανότητα του ανθρώπου να ξεπερνάει τις δυσκολίες.


Πιο αναλυτικά:

Δίας στον Κριό: Ο Δίας στον Κριό, τονίζει τη ζωτικότητα και την εκδήλωση των σωματικών και πνευματικών χαρισμάτων. Οι άνθρωποι που έχουν τον Δία στο ζώδιο αυτό, διακρίνονται για την ενεργητικότητα, τη μαχητικότητα, την ειλικρίνεια και την πρωτοτυπία έκφρασης. Οι επιχειρηματικές τους ικανότητες είναι αδιαμφισβήτητες, αλλά ορισμένες φορές η αδιαλλαξία και η υπεραισιοδοξία τους, τους κάνει να ξοδεύουν τις δυνάμεις τους σε λάθος επιλογές. Η εκκεντρικότητα και ο εγωισμός τους, τους οδηγούν συνήθως σε θέσεις ισχύος και στη θεμελίωση νέων ιδεών στους χώρους της τέχνης, της πολιτικής ή της επιστήμης. Είναι ενθουσιώδεις, εμπαθείς και δυναμικοί, τους λείπει όμως η οργάνωση και η φρόνηση. Είναι προικισμένοι με έμπνευση και δημιουργικές ικανότητες. Αγωνίζονται με σθένος και πίστη για τις επιδιώξεις τους, αλλά δεν καταφέρνουν να κρύβουν τις προθέσεις τους.

Δίας στον Ταύρο: Όσοι γεννήθηκαν με το Δία στον Ταύρο, ευνοούνται ιδιαίτερα για απόκτηση υλικών αγαθών και κοινωνική καταξίωση. Με το αίσθημα της ιδιοκτησίας ιδιαίτερα αναπτυγμένο, το χρήμα έχει γι’ αυτούς μεγάλη αξία για την ικανοποίηση των αναγκών τους. Η αύξηση της περιουσίας τους είναι αυτοσκοπός. Σέβονται τις παραδοσιακές αξίες και απολαμβάνουν όσο λίγοι τα αγαθά της ζωής, αλλά συχνά θυσιάζουν το πνεύμα τους για χάρη της ύλης. Η ιδιοτέλεια, ο  εγωισμός και η φιληδονία τους, τους κάνει σκληρούς, κατορθώνουν όμως να πετυχαίνουν όσο λίγοι. Χαρακτηριστικό τους είναι η εξυπνάδα στον επιχειρηματικό και επιστημονικό τομέα, η ανάγκη τους για δημιουργία εντυπώσεων στους άλλους και ελάττωμά τους η έλλειψη διαλλακτικότητας. Είναι άνθρωποι του κατεστημένου χωρίς φαντασία και συχνά η συμπεριφορά τους είναι υπολογιστική.

Δίας στους Διδύμους: Η θέση του Δία στο ζώδιο αυτό τονίζει την πολυπραγμοσύνη, όχι όμως και την πνευματική καταξίωση. Οι άνθρωποι που έχουν το Δία στο ζώδιό τους, διαθέτουν ευφράδεια και οι δυνατότητές τους στην επικοινωνία είναι απεριόριστες. Η παρορμητικότητα και η αστάθεια τους πολλές φορές ανατρέπει τους στόχους τους. Τα ηθικά τους κριτήρια κλονίζονται και επηρεάζονται ιδιαίτερα από τις συναναστροφές τους. Είναι κοινωνικοί, πρόθυμοι να βοηθήσουν και να δουν με επιείκεια τους άλλους, αποδεικνύονται άριστοι στα επαγγέλματα που χρειάζονται δημόσιες σχέσεις. Συνήθως είναι ελκυστικοί, με ευχάριστη εμφάνιση, ενώ οι φιλίες και οι κοινωνικές σχέσεις τους είναι το βασικό χαρακτηριστικό της καθημερινής ζωής τους. Διακρίνονται από συναισθηματισμό, ευαισθησία και απρόβλεπτη παρορμητικότητα.

Δίας στον Καρκίνο: Ευνοϊκή η θέση του Δία στο ζώδιο αυτό, επηρεάζει ανάλογα και τους ανθρώπους  που ανήκουν στον Καρκίνο. Η ικανότητα στην απόκτηση υλικών αγαθών, η αυτοπεποίθηση, η αισιοδοξία, η ψυχική τους δύναμη και η φαντασία τους είναι απαράμιλλες! Όσες δυσκολίες κι αν τους τύχουν, αυτοί αγαπούν τη ζωή και τους ανθρώπους, μια και διακρίνονται για την ανθρωπιά, τη συμπόνια και την αγάπη τους. Είναι πράοι αλλά ορισμένες φορές είναι νωχελικοί, τεμπέληδες και παρορμητικοί. Είναι όμως πολύ δημοφιλείς στον κύκλο τους και αντιμετωπίζουν τη ζωή μέσα από φιλοσοφικό πρίσμα. Είναι συναισθηματικά δεμένοι με την οικογένεια, το παρελθόν, τη μητέρα τους και την πατρίδα τους. Κατά κανόνα  τους διακρίνει διαίσθηση και φυσική αντοχή.

Δίας στον Λέοντα: Αιώνιοι έφηβοι όσοι γεννήθηκαν με το Δία στον Λέοντα, απολαμβάνουν τη ζωή εγωκεντρικά. Ενθουσιάζονται εύκολα, είναι σταθεροί σε αυτά που θέλουν, πιστοί σε ιδέες ή ανθρώπους, προοδεύουν παρά τις αντιξοότητες μια και η φιλοδοξία τους για κοινωνική πρόοδο, είναι από τις βασικές τους ανάγκες. Συχνά, η επιμονή  με την οποία υποστηρίζουν τα θέλω τους, τους κάνει υπεροπτικούς και επιδειξιομανείς. Είναι σπάταλοι και ζουν όπως ακριβώς θέλουν, αγνοώντας τους άλλους. Διακρίνονται ιδιαίτερα για τις ηγετικές τους ικανότητες και την προστατευτικότητά τους. Ο χαρακτήρας τους διακρίνεται από πολλά θετικά στοιχεία. Ενώ η μεθόδευση και η ιεράρχηση των επιδιώξεών τους οδηγεί στην επιτυχία. Τους χαρακτηρίζει η ανάγκη συναισθηματικής ασφάλειας. Το αίσθημα της ιδιοκτησίας είναι τονισμένο, όπως και ο συγκεντρωτισμός.

Δίας στην Παρθένο: Ο Δίας στην Παρθένο, τονίζει την πρακτικότητα, τη λεπτομερή ανάλυση και τον κριτικισμό, στοιχεία που διακρίνουν και τους ανθρώπους του ζωδίου αυτού. Η ικανότητά τους σε θέματα οργάνωσης και η πρακτική εφαρμογή, η υπευθυνότητα και η εργατικότητα τους, οδηγούν στην επιτυχία. Η ορθολογιστική αντιμετώπιση των πάντων όμως, τους κάνει κυνικούς, μικροπρεπείς και επιφυλακτικούς, ενώ η ανασφάλεια τους αποτελεί αρκετές φορές τροχοπέδη για την περαιτέρω ανάπτυξή τους. Όταν όμως αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, με την ευσυνειδησία που τους διακρίνει, γίνονται ιδιαίτερα χρήσιμοι για το κοινωνικό σύνολο.

Δίας στον Ζυγό: Όσοι γεννήθηκαν με το Δία στο Ζυγό, είναι ιδιαίτερα παρορμητικοί και κοινωνικοί. Το αισθηματικό τους κριτήριο είναι ιδιαίτερα υψηλό και ξεχωρίζουν για την κομψότητα στο ντύσιμο τους και την προσωπική τους γοητεία. Είναι πνευματώδεις, ευγενικοί και  καλοσυνάτοι. Αντιπαθούν ιδιαίτερα τη μοναξιά και την πλήξη και αποφεύγουν όσους δεν ανταποκρίνονται στα γούστα τους, με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζονται εγωιστές και ματαιόδοξοι. Ο σνομπισμός και η αστάθεια τους, δημιουργεί προβλήματα στις σχέσεις τους. Σαν καλλιτεχνικές φύσεις που είναι εντυπωσιάζουν τους άλλους και τους κερδίζουν εύκολα. Η καθημερινή τους ζωή είναι γεμάτη ένταση.

Δίας στον Σκορπιό: Ο συναισθηματισμός, η φιλοδοξία και η εσωτερική δύναμη των ανθρώπων που γεννήθηκαν με το Δία στον Σκορπιό, είναι αναπτυγμένα στο έπακρο. Η σταθερότητα, η αγωνιστικότητα και η καλή διαχείριση, αποτελούν εφόδια για την προσωπική τους επιτυχία. Η ανθρωπιά που τους διακρίνει και η συναισθηματική τους εξάρτηση από το περιβάλλον τους, δεν μειώνει στο παραμικρό την αντοχή τους σε κάθε δυσκολία που θα τους τύχει. Συγχωρούν τους άλλους, αλλά την αδικία που τους έγινε τη θυμούνται πάντα. Είναι οι πιο αυστηροί κριτές του εαυτού τους. Συχνά είναι υπεροπτικοί και ιδιαίτερα επιρρεπείς στις γήινες απολαύσεις, όπως φαγητό και σεξ. Όχι μόνο στη σύλληψη αλλά και στη πρακτική εφαρμογή μιας ιδέας, είναι μοναδικοί και η πρωτοτυπία τους υπερέχει.

Δίας στον Τοξότη: Ο Δίας στον Τοξότη βρίσκεται στο φυσικό του χώρο. Όσοι άνθρωποι γεννήθηκαν με τον Δία στον Τοξότη, διακρίνονται για τη ζωτικότητα και την αισιόδοξη τους φύση. Είναι ουσιαστικοί στις σχέσεις τους, δίκαιοι και ειλικρινείς όσο λίγοι. Ενδιαφέρονται για την πνευματική και κοινωνική τους καταξίωση και εργάζονται σκληρά για να τα επιτύχουν. Είναι μοναδικοί σύμβουλοι, πρόθυμοι να συμπαρασταθούν σε όσους έχουν ανάγκη και να τους βοηθήσουν ουσιαστικά. Ορισμένες φορές όμως είναι επιπόλαιοι, με αδυναμίες σε εξαρτήσεις όπως το ποτό, η χαρτοπαιξία, το φαγητό. Η μεγαλομανία τους είναι ένα αρνητικό στοιχείο του χαρακτήρα τους αλλά η γενναιοδωρία, η αίσθηση του χιούμορ και ο ανθρωπισμός τους, τους κάνει ιδιαίτερα αγαπητούς σε όλους.

Δίας στον Αιγόκερω: Η πρακτικότητα είναι ό, τι χαρακτηρίζει τους ανθρώπους του Αιγόκερω που έχουν το Δία στο ζώδιό τους. Η επαγγελματική και στη συνέχεια η κοινωνική τους καταξίωση αποτελούν σκοπό της ζωής τους και υπομονετικά, αλλά σταθερά, με την σπάνια αυτοπειθαρχία τους, έστω και αργά, αλλά σταθερά, με την σπάνια αυτοπειθαρχία τους, έστω και αργά επιτυγχάνουν. Εκτιμούν τις υλικές αξίες και τη χρησιμότητά τους, αλλά δεν διακρίνονται για τον ενθουσιασμό και την αισιοδοξία τους. Αντίθετα, είναι απαισιόδοξοι και μελαγχολούν συχνά. Έχουν βάλει τη σκέψη τους σε τόσο στενά καλούπια, ώστε στο τέλος γίνονται μισαλλόδοξοι. Ζουν λιτά και τσιγκουνεύονται, ακόμα και όταν δεν έχουν κανένα οικονομικό πρόβλημα. Παρ’ όλα αυτά είναι στενά δεμένοι με την οικογένειά τους και πολλές φορές περιορίζουν ή θυσιάζουν την ελευθερία τους για χάρη της.

Δίας στον Υδροχόο: Οι άνθρωποι που έχουν το Δία στο ζώδιό τους, είναι αέναοι αναζητητές της αλήθειας, της δικαιοσύνης, διακρίνονται για τη φιλανθρωπία και την πρωτοτυπία στον τρόπο που σκέπτονται ή ενεργού. Επαναστάτες όσο λίγοι, ανατρέπουν κατεστημένες ιδέες, αξίες ή συστήματα κοινωνικοπολιτικά, με τη δύναμη της πίστης τους. Ό, τι συμβαίνει στην κοινωνία τους ενδιαφέρει άμεσα και προσφέρουν πολλά στο κοινωνικό σύνολο. Είναι περισσότερο πολίτες του κόσμου, παρά μέλη της οικογένειάς τους, η οποία συχνά παραπονείται για την αδιαφορία που δείχνουν. Η εκκεντρικότητα και ο φανατισμός τους, καθώς και οι αναρχικές τους τάσεις, συνήθως δυσκολεύουν τις σχέσεις τους. Μπορεί να φερθούν σκληρά, ακόμα κι όταν νοιάζονται πολύ για τους άλλους και συχνά ζουν στον κόσμο που έπλασαν με τη φαντασία τους, που τον βρίσκουν δικαιότερο και ωραιότερο απ’ αυτόν που ζουν.

Δίας στους Ιχθείς: Όσοι γεννήθηκαν με το Δία στους Ιχθείς, είναι ευαίσθητοι, στοργικοί και  ονειροπόλοι σε μεγάλο βαθμό. Η σκληρότητα της ζωής τους δημιουργεί κατάθλιψη και κλείνονται στον εαυτό τους. Η τρυφερότητα και ο ενθουσιασμός που τους διακρίνει τους κάνει να αφοσιωθούν σε ότι έχει σχέση με τον άνθρωπο, την επιστημονική πρόοδο και την καλυτέρευση γενικότερα της ανθρώπινης ζωής. Η ευαισθησία τους όμως συχνά συγκρούεται με την πραγματικότητα, που τις περισσότερες φορές δεν είναι ρόδινη, κι έτσι αυξάνουν οι τάσεις φυγής τους. Και δεν είναι λίγες οι φορές που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους με τις εξαρτήσεις που έχουν, ναρκωτικά, αλκοόλ, σεξ ,φαγητό. Παραμένουν όμως πάντα κοντά σε όσους είναι τρυφεροί και αποπνέουν σιγουριά και ανταποδίδουν και με το παραπάνω όσα πήραν.

Βιβλιογραφία: Πλανήτες και Ζώδια, Οι Πλανητικές Επιδράσεις,
Κώστας Λεφάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου