Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Ο Κρόνος στα 12 ζώδια


Σύμβολο του Κρόνου στην αστρολογία είναι ο σταυρός της ύλης και της εξουσίας που επιβάλλεται επάνω στην ψυχή με ένα σύμβολο που συνδέεται με τις ευθύνες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος. Ο Κρόνος αποτελεί τον σκληρό «δάσκαλο» του ζωδιακού, ο οποίος έρχεται να διδάξει σε έναν άνθρωπο τις έννοιες της σωφροσύνης, του μέτρου, της πειθαρχίας, των ορίων και γενικότερα της οριοθέτησης. Ο Κρόνος ανάλογα με το ζώδιο δείχνει σε τι είδους θέματα θα αντιμετωπίσει ο άνθρωπος εμπόδια, δυσκολίες ή καθυστερήσεις ενώ ανάλογα με τον οίκο δείχνει σε ποιον τομέα νιώθει αδυναμίες, ανασφάλειες και χαμηλή αυτοπεποίθηση. Η πίστη, η αφοσίωση, η υπομονή, η επιμονή, η εργατικότητα και η επιμέλεια θεωρούνται αρετές που μπορούν να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις και την χαμηλή αυτοπεποίθηση.   Πιο αναλυτικά: 


Κρόνος στον Κριό: Η θέση αυτή του Κρόνου βάζει συχνά φρένο στις παρορμήσεις προκαλώντας συχνά θυμό, εκρήξεις, αγανάκτηση και χαμηλή ανεκτικότητα. Υπάρχει μία λανθασμένη αίσθηση ανικανότητας, έλλειψη αυτοπεποίθησης και ένα χαμηλό «εγώ». Αναζητά την αναγνώριση και τις τιμές ώστε να διακριθεί και να ξεχωρίσει. Η επιτυχία συνήθως έρχεται μετά τα τριάντα. Πολλές φορές χρειάζεται η προσωπική δράση και η ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου να ανακτήσουν αυτοπεποίθηση τα άτομα.

Κρόνος στον Ταύρο: Η θέση αυτή χαρίζει σε ένα ωροσκόπιο αποφασιστικότητα, υπομονή, επιμονή και πείσμα. Τα συναισθήματα όμως είναι ελεγχόμενα και αρκετές φορές η πρόοδος καθυστερεί. Το άτομο νιώθει ανασφάλεια εφόσον δεν είναι εξασφαλισμένο σε επίπεδο υλικό αλλά και συναισθηματικό. Τα άτομα αναζητούν το μονοπάτι της σταθερότητας και αποθαρρύνονται στις ανακατατάξεις. Το άτομο χρειάζεται να κατέχει εξουσία, χρήματα ώστε να νιώθει ασφαλές και εξασφαλισμένο.

Κρόνος στους Διδύμους: Ο Κρόνος από το εν λόγω ζώδιο κάνει την σκέψη αργή, σταθερή, σοβαρή και άκρως λογική. Ο άνθρωπος έχει τετράγωνη λογική και μπορεί να χαρακτηρίζεται από μονολιθικότητα σκέψης. Πολλές φορές τα άτομα νιώθουν πως δεν κατανοούνται και η επικοινωνιακές τους ικανότητες μπλοκάρονται. Μπορεί να μην εισακούστηκαν οι ιδέες τους σε νεότερη ηλικία ενώ οι σχέσεις με τα αδέλφια ή τους στενούς συγγενείς μπορεί να είναι απόμακρες ή αποκομμένες. Δυσκολεύονται να διακρίνουν την ουσία από την επιφάνεια και πρέπει να ενθαρρύνονται στην έκφραση.

Κρόνος στον Καρκίνο: Η θέση αυτή κάνει τα άτομα να αναζητούν την ασφάλεια, να προσκολλώνται στο παρελθόν και στην οικογένεια. Παρόλα αυτά φοβούνται να αφεθούν στις προσωπικές τους σχέσεις ή να εκθέσουν τα συναισθήματά τους έτσι καταδικάζονται στην συναισθηματική μοναξιά. Χρειάζονται την αποδοχή των οικείων ανθρώπων και πολύ αγάπη ώστε να ανακτήσουν αυτοπεποίθηση. Πιθανές καταθλιπτικές τάσεις και ένας πεσιμισμός.

Κρόνος στον Λέοντα: Ο Κρόνος από εδώ μπορεί να περιορίσει ή να καθυστερήσει την δημιουργικότητα ενός ανθρώπου. Η ζωή είναι συνήθως σοβαρή, μετρημένη καθώς οι αρχές και ο συντηρητισμός σε θέματα διασκέδασης και απολαύσεων είναι μεγάλος. Τα άτομα μπορεί να βιώσαν σκληρά παιδικά χρόνια ενώ το μόνο σίγουρο είναι πως τα δικά τους παιδιά θα αποκτήσουν αρχές και ήθος. Αναζητάει το χειροκρότημα καθώς θέλει να είναι στο επίκεντρο της προσοχής και του ενδιαφέροντος. Φοβάται να δημιουργήσει, να δράσει καθώς αισθάνεται πως δεν θα αναγνωριστεί και θα γελοιοποιηθεί.

Κρόνος στην Παρθένο: Μεθοδικότητα, εργατικότητα και ευσυνειδησία είναι αρετές για όσους έχουν Κρόνο στην Παρθένο. Η σχολαστικότητα, η επιμονή στην λεπτομέρεια και η διεξοδική μελέτη ενός θέματος μπορούν να αποβούν σωτήριες. Ο μεγαλύτερος φόβος του Κρόνου στην Παρθένο είναι η αποτυχία, γι’ αυτό το χάος αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες απειλές. Πολλοί με αυτήν την θέση του Κρόνου ασκούν έντονη κριτική. Έμφυτη η ανάγκη για απόλυτο έλεγχο του περιβάλλοντος.

Κρόνος στον Ζυγό: Η θέση αυτή δείχνει πως ένας άνθρωπος δύσκολα μπορεί να επισυνάψει σχέσεις, άμεσες σχέσεις και αυτή είναι και η αιτία της μοναχικής οδού. Μόνιμο θέμα των ανθρώπων με Κρόνο στον Ζυγό είναι οι σχέσεις. Απεχθάνονται την αδικία, γι’ αυτό δεν θέλουν να τους αδικούν αλλά ούτε και οι ίδιοι αδικούν. Πρέπει να ισορροπήσουν πρώτα με τον εαυτό τους και μετά με τον κοινωνικό ιστό τους ώστε να ζήσουν σε έναν κόσμο αρμονίας. Είναι ικανοί στους χειρισμούς διαφωνιών μέσα σε μία παρέα, διπλωμάτες και ικανοί να γεφυρώσουν χάσματα.

Κρόνος στον Σκορπιό: Ο Κρόνος από την εν λόγω θέση δίνει ένα άτομο συναισθηματικά καταπιεσμένο, κουμπωμένο και απόμακρο. Μόνιμα θέματα που το απασχολούν είναι εκείνα της εξουσίας, του ελέγχου, του χρήματος και του σεξ. Εφόσον νιώθει υλική και συναισθηματική ανασφάλεια η αυτοπεποίθησή του κλονίζεται. Θεωρούνται συμφεροντολόγοι, υλιστές και υπολογιστές αλλά είναι μετρημένοι και επιφυλακτικοί ή αναζητάν την εξασφάλισή τους. Διψούν για εξουσία, για δύναμη αλλά παράλληλα φοβούνται τον θάνατο, την μεταφυσική και δυσκολεύονται να το παραδεχτούν προκειμένου να μην εμφανίσουν τις αδυναμίες τους. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν πολλά μυστικά, δύσκολα μπορείς να εισχωρήσεις στον αληθινό τους εαυτό και ποτέ δεν ανακαλύπτεις το εκατό τις εκατό της προσωπικότητάς τους.

Κρόνος στον Τοξότη: Η θέση αυτή του Κρόνου σε ένα ωροσκόπιο δείχνει πως το άτομο αφιερώνει μεγάλες χρονικές περιόδους στην απόσυρση στον βωμό της διανόησης, της εκπαίδευσης και της επιμόρφωσης. Λόγω όμως ενός περιορισμένου συστήματος εκπαίδευσης, γεμάτου περιορισμούς οι ορίζοντές του δεν πλατειάζουν και η γνώση του περιορίζεται. Η μόρφωση είναι ο δρόμος προς την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση. Πολλές φορές γίνεται ισχυρογνώμων  αδιάλλακτος ή φανατικός στα πιστεύω του. Χρειάζεται να υιοθετήσει ένα πιο εύκαμπτο σύστημα ιδεών και αντιλήψεων. Κάποιες δυσκολίες μπορεί να εμφανιστούν με την εκπαίδευση παρόλα αυτά ή επιπλοκές με τον νόμο.

Κρόνος στον Αιγόκερω: Ο Κρόνος «δικτάτορας»! Δεν αλλάζει εύκολα στη ζωή του, μένει αμετακίνητος στις πεποιθήσεις του, στις αντιλήψεις του, φοβάται να αφεθεί στις σχέσεις του είτε είναι επαγγελματικές είτε διαπροσωπικές και νιώθει ανασφάλεια όταν χάσει τον έλεγχο για θέματα που άπτονται του επαγγελματικού τομέα. Χαρίζει φιλοδοξία, επιμονή, υπομονή αλλά και ακαμψία στη ζωή. Οι άνθρωποι αυτοί πάσχουν από καχυποψία αλλά ακολουθούν στρατηγικές ώστε να φτάσουν στην κορυφή. Μένουν πιστοί στις αρχές και τις παραδόσεις γι’ αυτό θεωρούνται και ξεπερασμένοι ή συντηρητικοί.

Κρόνος στον Υδροχόο: Το άτομο μπορεί να ακολουθήσει έναν μοναχικό τρόπο ζωής, εκτός πεπατημένης. Μπορεί να αποκτήσει δύναμη και ισχύ στην κοινωνία, νιώθει ανασφάλεια όταν είναι εκτός ομαδικής ή συλλογικής δραστηριότητας. Φοβάται μην αλλοιωθεί η μοναδικότητά του και ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του αλλά δυσκολεύεται να συνάψει στενές διαπροσωπικές σχέσεις. Μπορεί να γίνει εξαιρετικός φίλος και να αγαπήσει παρόλο που χαρακτηρίζεται ψυχρός και απόμακρος.

Κρόνος στους Ιχθείς: Οι άνθρωποι με Κρόνο στο εν λόγω ζώδιο έχουν ξεσπάσματα θυμού και οργής καθώς δεν ανέχονται τα όρια και τις δεσμεύσεις. Αποτελούν ελεύθερα, ιδεαλιστικά πρόσωπα και δεν επιθυμούν την πεπατημένη, είναι αντιδραστικοί σε κάθε είδους περιορισμό και αντιπαθούν τη ρουτίνα. Η προσωπικότητά τους είναι ιδιόρρυθμη και χαρακτηρίζονται από έντονα κυκλοθυμική διάθεση. Αναζητούν την απομόνωση και μπορεί να εμπλακούν σε περίεργες καταστάσεις μυστικισμού ή διάφορων τελετουργιών. Έχουν τα δικά τους μυστικά και δύσκολα τα αποκαλύπτουν στους άλλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου