Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Τετράγωνο Ήλιου-Κρόνου & Σελήνη στον Τοξότη-Προβλέψεις


Πέμπτη 19/01ου/2012 και στον αστρολογικό μας ουρανό πραγματοποιείται μία όψη αρκετά σκληρή, ψυχρή που μας προκαλεί τάσεις απομόνωσης και ένα γενικότερο αίσθημα μοναξιάς και απόρριψης. Η επιρροή της όψης έχει ισχύ μέχρι την Παρασκευή αλλά σταδιακά από το Σαββατο-Κύριακο το κλίμα αρχίζει να αποφορτίζεται. Η όψη προκαλεί ένα κλίμα καταθλιπτικό, εμμονικό και οι φοβίες μας βρίσκονται σε έξαρση. Το συναισθηματικό πάγωμα μέσα σε σχέσεις και συνεργασίες είναι εμφανές, νιώθουμε μετέωροι συναισθηματικά, έχουμε την εντύπωση πως κανένας δεν μας κατανοεί και δεν μας αγαπάει. Είμαστε αρκετά καταθλιπτικοί, εμφανίζουμε αναστολές και διχασμούς ενώ παράλληλα η αυτοεκτίμηση μας κυμαίνεται σε επίπεδα πτώσης, κατακόρυφης πτώσης. Μία σειρά από ατυχείς παράγοντες μπορεί να βάλει φρένο στις διεκδικήσεις μας και στις επιδιώξεις μας έτσι κάποιες καθυστερήσεις και αναβολές είναι στο πρόγραμμα των ημερών.  


Αυτή η όψη(τετράγωνο Ήλιου-Κρόνου) βάζει τους ανθρώπους σε μία διαδικασία να αποδείξουν πως αξίζουν, πως αξίζουν την αγάπη, την αποδοχή και την αγκαλιά. Τα παιδιά που θα γεννηθούν αυτό το διήμερο ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα με την πατρική τους οικογένεια ή ένα συναίσθημα απόρριψης από τον πατέρα τους. Θα εργαστούν σκληρά στη ζωή τους αλλά μέσα από ένα διαρκές παιχνίδι επίπονης εργασίας θα καταφέρουν να καταξιωθούν και να θεμελιωθούν κοινωνικά. Χρειάζεται να είμαστε περισσότερο διαλλακτικοί μέσα στις σχέσεις μας είτε φιλικές είτε επαγγελματικές είτε ερωτικές έτσι ώστε να αποφευχθούν απώλειες, προστριβές και παρεξηγήσεις. Ο Κρόνος στο ζώδιο της έξαρσης του9στο Ζυγό) δοκιμάζει σχέσεις, συνεργασίες και τον τομέα της συντροφικότητας ενώ ο Ήλιος από το ζώδιο της διακυβέρνησης του Κρόνου δοκιμάζει επαγγελματικές σχέσεις ή επαγγελματικές συμφωνίες. Ένα διήμερο είναι, θα περάσει! Ας κάνουμε υπομονή!

Η αντισκιά του Κρόνου βρίσκεται στην 1η μοίρα του άξονα Παρθένου-Ιχθύ όπου εμπλέκεται και ο Χείρωνας. Είναι μία όψη άκρως καρμική μέσω της οποίας προσπαθούμε να θεραπεύσουμε το «εγώ» μας, να εξιλεωθούμε, να συμφιλιωθούμε με το παρελθόν μας και να συνεχίσουμε χωρίς δηλητηριασμένα συναισθήματα και φοβίες προς μία καλύτερη μελλοντική προοπτική. Από την άλλη πλευρά, η αντισκιά του Ήλιου βρίσκεται στην 1η μοίρα του άξονα Διδύμων-Τοξότη σε καλή γωνία με τον Ουρανό και σε δυσαρμονική με τον Χείρωνα. Τι συνεπάγεται αυτό; Ότι εντελώς ακαριαία, σοκαριστικά και μέσα από το πεδίο της γνώσης και της μόρφωσης θα κλείσουμε πληγές μας. Η πρόοδος, η επαφή μας με το συλλογικό και η προσφορά μας σε κοινωνικό επίπεδο δρουν με τρόπο εξιλεωτικό. Δουλειά!!! Μέσω επίπονης προσπάθειας αλλάζουμε προσωπικότητα και οδηγούμε την κοινωνία μας σε άλλο επίπεδο, ανιδιοτελές και χωρίς φθόνο.

Θετικό γεγονός; Αποτελεί η Σελήνη9το βασικό mood της ημέρας), η οποία βρίσκεται στο ζώδιο της διακυβέρνησης του Δία, αυτό του Τοξότη. Τι συνεπάγεται αυτό; Πως είμαστε κάπως πιο αισιόδοξοι και περιπετειώδεις. Η εν λόγω όψη λειτουργεί σαν αντίβαρο στη δύσκολη γωνία Ήλιου-Κρόνου. Φυσικά τις βραδινές ώρες της Τετάρτη και τα ξημερώματα της πέμπτης συναντάει σε δυσαρμονία τετραγώνου την Αφροδίτη και τον Χείρωνα από τους Ιχθείς. Αυτό είναι υπαίτιο για κάποιες συναισθηματικές ενοχλήσεις, κάποια παράπονα και λίγη γκρίνια. Μας κάνει ευάλωτους στην αδιαφορία και αυτό μας πληγώνει. Καλούμαστε να έρθουμε σε επαφή με τον εσωτερικό μας κόσμο, με το «εγώ» μας και να κλείσουμε τις πληγές μας και τα τραύματά μας.

Πως μπορούμε να το επιτύχουμε αυτό; Φυσικά μέσα από την ανανέωση και την πρωτοπορία που μας παρέχει η θετική γωνία του φεγγαριού με τον επαναστατικό Ουρανό. Χρειάζεται να αντιδράσουμε στα δηλητηριασμένα συναισθήματα που έχουν ποτίσει το είναι μας ώστε να συμφιλιωθούμε με το παρελθόν μας και τον εαυτό μας. Ας αποφύγουμε κτητικότητες, ζήλιες και ανούσιες σκηνές που τραυματίζουν την ύπαρξη και τη συνύπαρξη, ας αποφύγουμε την σκληρή κριτική και τη μη εκδήλωση των συναισθημάτων μας. Η θετική έκφανση αυτής της Σελήνης έγκειται στο να εκφράσουμε με τρόπο πληθωρικό και ενθουσιώδη τα συναισθήματά μας. Τέλος, την Παρασκευή 20/01ου η Σελήνη συναντάει τον Άρη σε δυσαρμονία τετραγώνου και αυτό μας κάνει κάπως ερειστικούς και οξύθυμους. Ας περιορίσουμε τη νευρικότητά μας και την επιθετική μας συμπεριφορά ώστε να αποφύγουμε δυσάρεστες εμπλοκές ή επιπλοκές.

Πιο αναλυτικά ας δούμε πως μας επηρεάζει η κόντρα όψη μεταξύ Ήλιου-Κρόνου και η Σελήνη από τον Τοξότη: 

Κριός: Δυσκολίες σε θέματα σχέσεων, συνεργασιών ή προβλήματα και παράπονα εντός ερωτικής σχέσης...θέματα καριέρας δέχονται δυσαρμονίες και είναι απαιτητικά !!!! Ψυχραιμία!!! Σχέσεις και συνεργασίες περνάνε ένα κρας τεστ και εσείς καλείστε να ξεκαθαρίσετε τι ζητάτε από τις συναναστροφές σας. Οι δεσμευμένοι θα διαπιστώσετε πως υπάρχει απόσταση από τον/τη σύντροφό σας και συνειδητοποιείτε πως ίσως έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος της εν λόγω σχέσης. Δυσκολία στις συναισθηματικές εκφράσεις. Ένα θέμα επαγγελματικό δεν εξελίσσεται όπως επιθυμείτε ή υπάρχει ένα κλίμα ψυχρό με συνεργάτες σας. Έμφαση σε θέματα επικοινωνίας, σπουδών και ειδήσεις φέρνει η Σελήνη από τον Τοξότη. Ενδέχεται κάποια νέα να σας πικράνουν ολίγον τι αλλά η διάθεσή σας σύντομα θα ανακάμψει. Μην κλείνεστε στον εαυτό σας και μην το καταδικάζετε.

Ταύρος: Προσοχή στα θέματα υγείας και εργασίας...υπάρχουν κάποια εμποδιάκια.....Προσεκτικά σε υπογραφές συμβολαίων έως την Παρασκευή....ίσως νιώσετε κάπως πιο μελαγχολικοί μερικές μέρες...έχετε Δία στον Ταύρο όμως....δουλειά για αποφυγή προβλημάτων! Καλή διατροφή ! Μία είδηση από το εξωτερικό μπορεί να καθυστερεί ή ενδέχεται να σας απογοητεύσει, μην πτοείστε όμως. Έμφαση σε θέματα οικονομικά αυτές τις ημέρες φέρνει η Σελήνη από τον Τοξότη. Αποφύγετε υπογραφές οικονομικών συμβολαίων ή δεχτείτε τις οροθεσίες ακόμα και φαίνονται ολίγον τι εις βάρος σας. Η σεξουαλικότητά σας είναι ανεβασμένη. Ένα φιλικό πρόσωπο ίσως σας στεναχωρήσει, είναι κάτι παροδικό…μην δίνετε επέκταση.

Δίδυμος: Προβλήματα στον έρωτα για ένα τριήμερο και μπλοκαρισμένη ενέργεια σε θέματα δημιουργικότητας...προσοχή σε υπογραφές οικονομικών συμβολαίων και θέματα κληρονομιάς-ακίνητης περιουσίας ή με τα οικονομικά του/της συντρόφου σας....σεξουαλικό πάγωμα και αποχή από το σεξ για ένα 3ήμερο;;; Πιθανά παράπονα από τη μεριά του/της συντρόφου σας στο μενού των ημερών, δώστε του/της λίγη προσοχή. Καλό θα σας κάνει! Οι άλλοι έχουν τον πρώτο λόγο στη ζωή σας αυτές τις ημέρες, μην γίνεστε εγωιστές και αποφύγετε την αδιαφορία απέναντί τους. Ένα θέμα επαγγελματικό σας στριμώχνει αλλά βρίσκετε τη λύση καθώς κινείστε ευέλικτα. Υποχρεώσεις υπερβάλλουσες σας αποσυντονίζουν αλλά μέσω της οξυδέρκειάς σας τις φέρετε εις πέρας.

Καρκίνος: Σχέσεις-συνεργασίες και ο γάμος δέχονται προστριβές....μην γίνεστε σκληροί, άκαμπτοι και άδικοι!!!Θέματα οικογενειακά επίσης στο μικροσκόπιο, κάποια παρεξήγηση με ένα άτομο της οικογένειας σας...ένα θέμα ακίνητης περιουσίας παίρνει μία δύσκολη στροφή...κάντε κοντρόλ θυμού και ψυχρότητας απέναντι στους άλλους! Ένα άτομο της οικογένειάς σας ενδέχεται να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα και εσείς θα χρειαστεί να του/της σταθείτε. Έμφαση σε θέματα εργασίας και θέλετε να φέρετε εις πέρας υποχρεώσεις που τρέχουν. Εξασφαλίστε λίγες ώρες για ξεκούραση, μην υπερβάλλετε. Κάποιες ειδήσεις φτάνουν στα αυτιά σας και σας προκαλούν μία θλίψη, είναι κάτι παροδικό όμως, σύντομα θα ξεχαστεί.

Λέων: Σχέσεις με αδέλφια και στενούς συγγενείς παγώνουν, κάποιες εξελίξεις αργούν να διαδραματιστούν ή να φτάσουν στα αυτιά σας...Προσεκτικά σε υπογραφές συμβολαίων και στον τρόπο που χειρίζεστε το λόγο σας καθώς μπορεί να γίνει σκληρός και άκαμπτος! Θέματα εργασίας και υγείας προσεκτικά ένα 2ήμερο-3ήμερο)..πάρτε και κανέναν υπνάκο! Εργασιακές υποχρεώσεις τρέχουν και καλείστε να τις διεκπεραιώσετε ενώ η καθημερινότητα σας αγχώνει και γίνεται πιεστική. Φροντίστε το νευρικό σας σύστημα και τη διανοητική εξουθένωση. Έμφαση σε θέματα δημιουργίας και έρωτα στο μενού των ημερών. Οι υποχρεώσεις μπορεί να τρέχουν αλλά η ερωτική σας διάθεση δεν σας αποχωρίζεται. Αποφύγετε υπογραφές οικονομικών συμβολαίων. Το άλλο σενάριο είναι να κλείσετε κάποια συμφωνία αλλά οι όροι της να μην είναι ικανοποιητικοί. Συμβιβαστείτε.

Παρθένος: Προσοχή σε υπογραφές οικονομικών συμβολαίων και σε σχέσεις με εργοδότες σας .... ένα ερωτικό θέμα ή μία σχέση σας περνάει από το ιγκλού και παγώνει....να λέτε λιγότερα καυστικά σχόλια για να μην χάνετε ανθρώπους από δίπλα σας...η δημιουργικότητά σας μπλοκάρεται ένα 3ήμερο! Μην γίνεστε αυστηροί και μην κριτικάρετε τα πάντα και τους πάντες γύρω σας. Έμφαση σε θέματα οικογένειας αυτές τις ημέρες, ένα θέμα ακινήτου σας απασχολεί και η εξέλιξή του εξαρτάται από τους άλλους. Αρκετά εξαρτώνται από τον περίγυρό σας και αυτό έρχεται κόντρα με τα θέλω σας. Διατηρείστε την ψυχραιμία σας και συμβιβαστείτε με τις επιθυμίες και τα θέλω των γύρω σας.

Ζυγός: Στη μάπα σας ο Κρόνος...αποφύγετε σκληρότητες με τους άλλους, δεν σας πάει κιόλας...σχέσεις, συνεργασίες στο μικροσκόπιο...εξελίξεις σε θέματα ακίνητης περιουσίας δέχονται καθυστερήσεις...μην γίνεστε σκληροί με άτομα της οικογένειάς σας. Γενικώς αποφύγετε εμμονές, φοβίες και μην απομονώνεστε! Βρίσκεστε σε αρκετή κίνηση αυτές τις ημέρες, έχετε επαφές, ανταλλάσετε ιδέες και απόψεις ενώ παράλληλα κάποια εργατική σύμβαση δεν κλείνει με όρους που θέλετε και αυτό δεν σας ικανοποιεί απόλυτα. Φροντίστε την υγείας σας και μην καταβάλλετε τον οργανισμό σας. Υπερβάλλουσες υποχρεώσεις σας στερούν το χαμόγελο και νιώθετε εγκλωβισμένοι στην καθημερινότητα.

Σκορπιός: Ψυχοσωματικές μεταπτώσεις και μία ψυχολογία elevator για ένα τριήμερο...αποφύγετε εμμονές, φοβίες και την απομόνωση...ακολουθείστε νόμιμες διαδικασίες, μην παρανομείτε! Σχέσεις με αδέλφια ή στενούς συγγενείς δέχονται ένα ρεύμα ψυχρότητας...προσοχή στα λόγια σας καθώς είναι σκληρά για μερικές μερούλες...νέα και ειδήσεις ίσως καθυστερούν...Έμφαση σε θέματα οικονομικά φέρνει η Σελήνη από τον Τοξότη και πραγματοποιείτε κάποια έκτακτα έξοδα. Ίσως νιώθετε πληγωμένοι ή απογοητευμένοι από μία συμπεριφορά του/της συντρόφου σας. Μην δίνετε έκταση στο θέμα, καθώς είναι κάτι παροδικό και καλό είναι να μην τρώγεστε με τα ρούχα σας.

Τοξότης: Προσοχή σε οικονομικούς χειρισμούς, πιθανώς ένα οικονομικό θέμα παγώνει, προσέξτε τους όρους συμβολαίων οικονομικού περιεχομένου....η ψυχολογία σας βρίσκεται σε συνεχή σκαμπανεβάσματα...Φιλικές σχέσεις περνάνε μέσα από το μικροσκόπιο και κάνετε ένα οριστικό ξεκαθάρισμα...κάποιοι στόχοι σας ίσως μπλοκάρονται και δεν υλοποιούνται άμεσα...Η Σελήνη στο δικό σας ζώδιο σας καθιστά πρωταγωνιστές, δίνετε έμφαση σε θέματα προσωπικά και γίνεστε κάπως εγωιστικοί. Μην τραβάτε το σχοινί, κρατήστε ένα μετριοπαθές προφίλ και συνυπολογίστε τη γνώμη και τα συναισθήματα των άλλων. Ένα θέμα οικογενειακό σας έχει πικράνει και στάζετε χολή, μην δίνετε έκταση και αποφύγετε να χαλάτε τη διάθεσή σας. Διασφαλίστε ώρες για χαλάρωση και ύπνο.

Αιγόκερως: Στο μάτι του τυφώνα και εσείς, ας λέτε λιγότερα και ας μην πληγώνετε τους γύρω σας...ότι δίνετε λαμβάνετε...γίνεστε σκληροί και ψυχροί;;; Πάγο θα εισπράξετε! Σχέσεις, συνεργασίες και η σχέση σας δέχονται προστριβές, ζυγίστε καταστάσεις και με ρεαλισμό κάντε τα ξεκαθαρίσματά σας. Προσοχή σε θέματα καριέρας ή κοινωνικής προβολής...μην εμπλέκεστε σε μάχες επαγγελματικές...πιο ήρεμα για να μην σας τιμωρήσει και ο κυβερνήτης σας...Κάποια απόσταση μέσα σε σχέσεις και συνεργασίες είναι εμφανής και αυτό σας πληγώνει, ρίξτε νερό στο κρασί σας, εάν έχετε πληγώσει ζητήστε μία συγγνώμη. Η ψυχολογία σας και η υγεία σας είναι κάπως ατροφικές αυτές τις ημέρες, ξεκουραστείτε και φροντίστε τον εαυτό σας. Μία φιλική συμπεριφορά σας έχει στεναχωρήσει, μην αναμοχλεύεται καταστάσεις ψυχοφθόρες, προσπαθήστε να ξεχάσετε το συμβάν ώστε να λυτρωθείτε.

Υδροχόοι: Κάποιο παρασκήνιο παγώνει και οι εξελίξεις σταματούν για λίγο. Διώξτε αγωνίες , φοβίες, εμμονές και αποφύγετε ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα, τα οποία έχουν αντίκτυπο σωματικό ή διανοητικής κόπωσης! Προσοχή σε θέματα νομικά, προσέχετε οροθεσίες. Ένα θέμα νομικής χροιάς κλείνει αλλά με όρους λιγότερο επωφελείς. Συμβιβαστείτε! ...Θέματα σχετικά με σπουδές ή εκπαίδευση δέχονται κάποιο μπλοκάρισμα! Σας απασχολούν σχέσεις με φίλους, βρεθείτε μαζί τους και περάστε όμορφες στιγμές. Ενδέχεται να πραγματοποιήσετε κάποια έκτακτα έξοδα και αυτό επίσης σας αγχώνει.

Ιχθείς: Προσοχή σε θέματα οικονομικά καθώς ελλοχεύουν σκληρές οροθεσίες, ένα θέμα οικονομικό ίσως παγώσει και αυτό σας ανησυχήσει εν μέρει...ίσως να έχετε τάση για αποχή από το σεξ ...θέματα φιλικά σας πόνεσαν;;; Μην γίνεστε πικρόχολοι...αν αξίζουν κάποιες φιλίες δώστε μία ακόμη ευκαιρία...ίσως οι στόχοι σας νιώσετε πως είναι κάπως μπλοκαρισμένοι μερικές ημέρες...Έμφαση σε θέματα επαγγελματικά φέρνει η Σελήνη από τον Τοξότη, υπερβάλλουσες υποχρεώσεις σας ταλαιπωρούν και περιορίζουν τον ελεύθερο σας χρόνο. Ίσως αυτό λειτουργήσει σαν «αγκαθάκι». Αποφύγετε παρορμήσεις, πάθη, ίντριγκες και διενέξεις με τρίτους ή τον/τη σύντροφό σας. Οι δεσμευμένοι ενδιαφερθείτε για τα θέλω του/της συντρόφου σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου