Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Μερική Ηλιακή Έκλειψη της 1ης Ιουλίου - Δείτε τι θέματα θέτει


Μερική Ηλιακή έκλειψη της 1ης Ιουλίου στην 9η μοίρα του Καρκίνου : Οι δύο προηγούμενες εκλείψεις ( της 2ης Ιουνίου και της 15ης Ιουνίου ) αισίως πραγματοποιήθηκαν στον άξονα Διδύμων- Τοξότη . Τώρα φιλοξενούμε την Τρίτη και τελευταία έκλειψη της θερινής σεζόν , η οποία πραγματοποιείται στο ζώδιο του Καρκίνου και συγκεκριμένα στον άξονα Καρκίνου – Αιγόκερου. Η συγκεκριμένη έκλειψη είναι και η πιο δύσκολη καθώς πραγματοποιεί δύσκολες όψεις με Πλούτωνα , Κρόνο και Ουρανό .


Το ζώδιο του Καρκίνου σχετίζεται με την οικογένεια , με τις ρίζες μας , με την προέλευση και καταγωγή μας . Είναι το ζώδιο της μνήμης , μέσω του οποίου θυμόμαστε στιγμές του παρελθόντος τις οποίες έχουμε ζήσει και μας έχουν διαποτίσει .Είναι ζώδιο συναισθηματικό και συμπόνιας , σχετίζεται με τη μητέρα και την πιο παθητική πλευρά των ανθρώπων .Ο δε , Αιγόκερος είναι το ζώδιο της δομής και της συνοχής ,της πατροπαράδοσης . Σχετίζεται με τις κυβερνήσεις και ολόκληρη την κοινωνική δομή μιας κοινωνίας .

Ο Πλούτωνας είναι ο πλανήτης διακυβέρνησης του ζωδίου του Σκορπιού και σχετίζεται με το χρήμα , την εξουσία και τη σεξουαλική δραστηριότητα . Είναι ο πλανήτης της φθοράς , του θανάτου , της μεταμόρφωσης και της αναγέννησης . Είναι δύναμη , αναζωογόνηση , μετάλλαξη και ψυχανάλυση . Σχετίζεται με τα πάθη , οικονομικά και ερωτικό - σεξουαλικά . Ο Πλούτωνας συμβολίζει την ανωτερότητα , την οποία καλούμαστε να αναδείξουμε έτσι ώστε να αποκοπούμε από κακές συνήθειες , οι οποίες μας τραβάν προς τον εσωτερικό μας μαρασμό . Από το ζώδιο του Αιγόκερου μας καλεί να ενστερνιστούμε έναν πιο λιτό τρόπο ζωής αποκομμένο από οικονομικό και σεξουαλικό «βαμπιρισμό» . Ο σεξουαλικός και οικονομικός «βαμπιρισμός» είναι δείγμα βαρέως φορτίου και κακού κάρμα .

Ο Κρόνος είναι κυβερνήτης του ζωδίου του Αιγόκερου και σχετίζεται με τα εμπόδια ,τους περιορισμούς , τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις . Είναι ο μεγάλος κριτής-δάσκαλος . Σχετίζεται με τα όρια , τη σταθεροποίηση , την εδραίωση , τη σοφία , την αντοχή , την υπομονή , την επιμονή και τον χρόνο .Θέτει αυτοπεριορισμούς και είναι δείκτης φοβικών συνηθειών και καταλοίπων . Από το ζώδιο της έξαρσης του , αυτό του Ζυγού μας καλεί να ισορροπήσουμε τα θέλω με τα πρέπει μας , να γίνουμε πιο δίκαιοι και να κρίνουμε τον εαυτό μας ρεαλιστικά , απτά , χωρίς συναισθηματισμούς και υποκειμενικότητα . Μας βάζει σε μία διαδικασία αποκοπής από ταμπού και φοβικές συμπεριφορές που μας τραβάνε ένα βήμα πίσω . Απαιτεί να γίνουμε πιο δίκαιοι στις σχέσεις μας και να θέσουμε τον άνθρωπο στην κορυφή της πυραμίδας , όχι το χρήμα και την ύλη .

Ο πλανήτης Ουρανός σχετίζεται με την αλλαγή , την επανάσταση , την πρόοδο , τα απρόοπτα . Είναι ο πλανήτης που μας βοηθάει να απελευθερώσουμε το σώμα μας , το πνεύμα μας και την ψυχή μας από σαθρές και σάπιες καταστάσεις . Μας καλεί να εξελιχθούμε και να προοδεύσουμε . Είναι ο κυβερνήτης του Υδροχόου που σχετίζεται με την εξέλιξη , την εφευρετικότητα και την επινόηση .
Η έκλειψη της 1ης Ιουλίου πραγματοποιείται σε όψεις κόντρα με τους προαναφερθέντες πλανήτες και θέτει ζητήματα σαν τα παραπάνω όχι μόνο προσωπικά , σε ατομικό επίπεδο αλλά και σε συλλογικό – κοινωνικό επίπεδο . Δημιουργείται ένας αστρολογικός «σταυρός» στον άξονα των παρορμητικών ζωδίων και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μας προσφέρει μια υψηλής ποιότητας δόνηση , αφυπνιστική και εξιλεωτική . Μας καλεί να απαλλαγούμε από παλιές , μη προοδευτικές καταστάσεις που έχουν σκοπό τον περιορισμό της ανθρώπινης αξίας . Μας καλεί να απαλλαγούμε από κακεντρεχή συναισθήματα , τα οποία μας προσφέρουν μόνο πικρία , πόνο και αρνητικές συναισθηματικές δονήσεις . Θέλει να μας οδηγήσει σε μία ισόρροπη ανάπτυξη . Πρέπει και οφείλουμε να απαλλαγούμε από οικονομικές και σεξουαλικές ασυδοσίες , οι οποίες μειώνουν κατά πολύ τα ενεργειακά μας επίπεδα και τα επίπεδα συνειδητότητας μας .

Είναι μία έντονη έκλειψη , λίγο επίπονη μεν , λυτρωτική δε και προκαλεί έντονες συναισθηματικές εξάρσεις . Καλό είναι να μην είμαστε αυστηροί με τους δίπλα μας , ούτε με τον εαυτό μας . Πρέπει να είμαστε συνετοί και ρεαλιστές .

                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου