Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Άρης & Πλούτωνας – Δύο δονήσεις συγγενικές


Ο Άρης και ο Πλούτωνας στην αστρολογία είναι δύο πλανήτες συγγενικής ποιότητας. Ο πρώτος παραδοσιακός κυβερνήτης του Σκορπιού και ο δεύτερος επίσης κυβερνήτης του ίδιου ζωδίου σχετίζονται με τις ποιότητες του Σκορπιού όπως βαθύτερα συναισθήματα, αίσθημα της επιβίωσης και διαίσθηση. Το σύμβολο του Άρη είναι ένας κύκλος, αποτελούμενος από ένα τόξο που συμβολίζει τους στόχους, τα κίνητρα και τη δραστηριότητά μας. Το σύμβολο του Πλούτωνα αποτελείται από ένα ημικύκλιο(ψυχή) στραμμένο προς τα πάνω και είναι τοποθετημένο άνωθεν ενός σταυρού(ύλη) έτσι απεικονίζει την ανωτερότητα της ψυχής σε σχέση με την ύλη. Ο Πλούτωνας αποτελεί έναν βαθύ και συλλογικό πλανήτη, τον οποίο καλούμαστε να χειριστούμε με μεγάλη επιδεξιότητα και σοφία έτσι ώστε να αναπτυχθούμε πνευματικά και ψυχικά θέτοντας σε δεύτερη μοίρα τον υλισμό και το χρήμα.


Μυθολογικά ο Άρης ήταν ο Θεός του πολέμου και ήταν υπεύθυνος για τις πολεμικές συρράξεις και εχθροπραξίες μεταξύ των λαών και των διαφόρων φυλών. Σχετιζόταν με την επιβίωση, τον ανταγωνισμό, το πάθος και τη δράση. Εδώ ταιριάζει η γνωστή ρύση «Σε κάθε δράση υπάρχει και αντίδραση». Όταν σε ένα ωροσκόπιο ο Άρης βρίσκεται σε θέση έξαρσης ή κυριαρχίας(Αιγόκερως ή Κριός και Σκορπιός) και σε οίκο κατάλληλο( 1ο, 8ο ,10ο) τότε προσδίδει στο άτομο όλες του τις αρετές. Το άτομο αυτό χαρακτηρίζεται από περίσσεια ρώμη, γενναιότητα και διεκδικεί μέχρι τελικής μάχης τα κεκτημένα του. Χαρίζει στο άτομο ανταγωνιστικότητα, αποφασιστικότητα, επιθετικότητα, ισχυρή σεξουαλικότητα, ένα αίσθημα υπεροχής και αυτοεπιβίωσης. Η αύρα των ανθρώπων με δυνατό Άρη είναι μαγευτική και ασυγκράτητα μαγνητική. Έχουν ακόρεστη αντοχή και ατελείωτα αποθέματα ενέργειας, είναι σαν ένας Ήλιος καυτός και βασιλικός.

Ο δε, Πλούτωνας μυθολογικά ήταν ο Θεός του κάτω κόσμου και φιλοξενούσε στον κόσμο του τις ψυχές μετά το θάνατο. Είναι ο πλανήτης που σχετίζεται με τα πάθη, το θάνατο, τη φθορά, την αναγέννηση, την έκρηξη και τα παιχνίδια δύναμης, εξουσίας και επιβολής. Έκλεψε την Περσεφόνη, κόρη της Θεάς Δήμητρας και την έκανε βασίλισσα του κάτω κόσμου με βιαιότητα και σφοδρότητα επηρεασμένος από τις σεξουαλικές του και ηδονιστικές παρορμήσεις. Είναι ο πλανήτης που σχετίζεται με τα βαθύτερα συναισθήματά μας και το ασυνείδητο, εκεί όπου ακόμα και εμείς οι ίδιοι αδυνατούμε να εισέλθουμε. Όταν ο Πλούτωνας βρίσκεται στη θέση και τον οίκο κυριαρχίας του(Σκορπιός και 8ος οίκος) εκφράζει όλες τις δυνάμεις του μεγαλοπρεπώς. Οι άνθρωποι με δυνατό το στοιχείο του Πλούτωνα χαρακτηρίζονται Πλουτώνιοι και έχουν μια δυνατή και άκρως μαγνητική αύρα.

Όταν οι δύο αυτοί πλανήτες εμπλέκονται με κάποια όψη(σύνοδος, αντίθεση, εξάγωνο, τρίγωνο ή τετράγωνο) στο προσωπικό ωροσκόπιο ενός ανθρώπου τότε δημιουργούν μια ασυγκράτητη πηγή ενέργειας, ακόρεστη και ασταμάτητη. Τα αποθέματα ενέργειας είναι ασταμάτητα και δημιουργείται μια ηφαιστειακή έκρηξη αδάμαστη και πυρηνική. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν τεράστια σεξουαλική αντοχή και προσπαθούν να επιβληθούν στην κρεβατοκάμαρα. Θέλουν να έχουν το πάνω χέρι και τον πλήρη έλεγχο αδιαφορώντας πολλές φορές για τα θέλω, τις επιθυμίες και τα συναισθήματα του/της συντρόφου τους. Πρέπει να ελέγξουν αυτά τα παιχνίδια επιβολής και κυριαρχίας αποφεύγοντας να γίνουν ψυχαναγκαστικοί και καταπιεστικοί. Χαρακτηρίζονται από επιχειρηματικό πνεύμα και μεγάλη διαίσθηση έτσι μπορούν να αντέξουν σε αντιξοότητες και κακουχίες.  Οι άνθρωποι αυτοί βιώνουν τις καταστάσεις με τρόπο σκληροπυρηνικό και σε βάθος, στη ζωή τους επικρατεί η αίσθηση του μοιραίου και μπορούν να ασχοληθούν με τη μεταφυσική, την αστρολογία, την ψυχανάλυση και την εσωτερική ενδοσκόπηση.

Τα άτομα αυτά χαρακτηρίζονται ως Πλουτώνιες προσωπικότητες και έχουν ανάγκη για δύναμη, είναι δυναμικά, επίμονα, εμμονικά και προσκολλώνται στους στόχους τους μέχρι να τους επιτύχουν. Στις αρνητικές εκφάνσεις γίνονται βιαστές και εκδηλώνουν φανατισμό και εκδικητικότητα.

Επικαιρότητα:

Αυτές τις ημέρες οι δύο αυτοί πλανήτες βρίσκονται εκ διαμέτρου αντίθετα ο Άρης από το ευαίσθητο και συναισθηματικό ζώδιο του Καρκίνου και ο Πλούτωνας από το ολιγαρκές και αυστηρό ζώδιο του Αιγόκερου. Το κοκτέιλ αυτής της όψης χαρακτηρίζεται επιεικώς εκρηκτικό-φλογερό. Οι φύσεις των πλανητών συγκρούονται και ένα κλίμα έξαρσης της βίας, βιασμοί, κλοπές θα κλιμακωθεί ανοδικά. Τάσεις επιβολής, κυριαρχίας, παιχνίδια δύναμης και εξουσίας θα έχουν την τιμητική τους. Η σεξουαλική και οικονομική εκμετάλλευση θα πάρουν μεγάλες διαστάσεις και οι εμμονές θα μας κουράσουν ψυχικά. Χρειάζεται να επιβληθούμε πρώτα απ’ όλα στον ίδιο μας τον εαυτό, να συγκρατήσουμε πάθη και σεξουαλικές ορμές. Η αγάπη και ο έρωτας είναι μορφές ελευθερίας και όχι ψυχαναγκαστικές. Μόνο εάν δούμε μέσα από το πρίσμα της ελευθερίας θα καταφέρουμε να ελευθερώσουμε το πνεύμα μας και την ψυχή μας έτσι ώστε να οδηγηθούμε σε ανώτερα επίπεδα. Προσοχή σε ατυχήματα, εμπρηστικές απόπειρες και εγκλήματα πάθους. Εκτός αυτού το Ταυ-Τετραγώνου μεταξύ Άρη-Πλούτωνα-Ουρανού προσδίδει μια επαναστατικότητα και ένα κλίμα ακαριαίου συνεπώς όλα τα παραπάνω γεγονότα θα λαμβάνουν χώρα σε κλάσματα δευτερολέπτου και εμείς θα φανούμε μικροί και αδύναμοι στο να τα ελέγξουμε και να τα συνειδητοποιήσουμε.

                                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου