Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Το ζώδιο του γάμου ( Μέρος Β )

Όπως κάθε άνθρωπος έχει το δικό του προσωπικό ωροσκόπιο έτσι και μία σχέση και στην προκειμένη περίπτωση ένας γάμος έχει το δικό του προσωπικό ωροσκόπιο. Η ημερομηνία διεξαγωγής του Θείου μυστηρίου αποτελεί και τη στιγμή κατά την οποία διαμορφώνεται ο αστρολογικός χάρτης του <γάμου>. Υπολογίζουμε τον ωροσκόπο και την οικοθεσία του γάμου βάση της ώρας  διεξαγωγής του μυστηρίου. Ο Ήλιος σαφώς είναι μία ένδειξη των χαρακτηριστικών του γάμου, για να είμαστε ακριβείς στα χαρακτηριστικά του γάμου δεν πρέπει να παραβλέπουμε τη θέση των πλανητών, τις όψεις που πραγματοποιούν μεταξύ τους και τους οίκους στους οποίους εμπεριέχονται. Πιο συγκεκριμένα στο συγκεκριμένο άρθρο αναλύουμε τον Ήλιο του γάμου δηλαδή το ζώδιο του .


Γάμος Ζυγός: Ισορροπία (23 Σεπτεμβρίου- 22 Οκτωβρίου). Χαρακτηριστικά αυτού του γάμου είναι η ισορροπία, η αρμονία, η φινέτσα, η αλληλοκατανόηση, η συμπόρευση και η αμοιβαιότητα των συναισθημάτων. Το ζευγάρι δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα και συνυπάρχει αρμονικά, χωρίς πολλές εντάσεις και τσακωμούς. Η αμοιβαία κατανόηση και η υποστήριξη του ενός προς τον άλλον είναι δεούσης σημασίας. Σκοπός τους είναι η δημιουργία μιας καλής και ισορροπημένης οικογένειας με τις αρετές της δικαιοσύνης και της αλληλοϋποστήριξης. Υπάρχει μία ροπή για γλυκές απολαύσεις και η αίσθηση της φινέτσας είτε σε επίπεδο διακόσμησης του σπιτιού είτε σε ενδυματικό στυλ δεν εκλείπει. Στο σεξουαλικό κομμάτι δεν θα υπάρχει έντονο πρόβλημα, ο αισθησιασμός και η ατμόσφαιρα δεν λείπουν. Ο δρόμος με τον οποίο μπορεί να επιτευχθεί η μακροβιότητα στο γάμο είναι αυτός του Κριού κατά τον οποίο τα άτομα πρέπει να είναι περισσότερο αποφασιστικά και αυτόνομα συμπαρασέρνοντας ο ένας τον άλλο. Κυβερνήτης του ωροσκοπίου είναι η Αφροδίτη και μπορούμε να εξάγουμε περισσότερες πληροφορίες για το ζευγάρι μελετώντας το ζώδιο και τον οίκο που καταλαμβάνει.

Γάμος Σκορπιός: Μέγα Πάθος (23Οκτωβρίου-22 Νοεμβρίου). Χαρακτηριστικά του γάμου Σκορπιού είναι ο αισθησιασμός, το πάθος, η ένταση, η κτητικότητα, η διεκδίκηση , η σταθερότητα και η ασφάλεια. Ένας γάμος για συντρόφους που στη ζωή τους κυριαρχεί το πάθος. Ο γάμος Σκορπιός προσφέρει σταθερότητα, ασφάλεια και πολλές μοναδικές στιγμές, οι οποίες δρουν μεταμορφωτικά για το ζευγάρι. Ο έρωτας και η αγάπη είναι ακόρεστα και οι σύντροφοι λειτουργούν σαν ασπίδα προστασίας ο ένας για τον άλλον από εξωτερικούς εχθρικούς παράγοντες. Μπορούν να δημιουργήσουν μια μοναδική οικογένεια γεμάτη αρχές. Μαζί είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί και μπορούν να διασφαλίσουν τα κεκτημένα τους ή να κερδίσουν ακόμα περισσότερα. Στο ερωτικό-σεξουαλικό κομμάτι θα τα πάνε περίφημα και αυτός ο τομέας θα είναι ένα πυροτέχνημα που θα τους γεμίζει με τεράστια αποθέματα ενέργειας και δύναμης έτσι ώστε να αποφεύγουν αντιξοότητες στη ζωή τους. Τα συναισθήματα δεν περιγράφονται με λόγια, είναι τόσο δυνατά και μεταμορφωτικά που οι λέξεις είναι αδύναμες μπροστά τους. Το μόνο που πρέπει να αποφευχθεί είναι η καχυποψία και η εκδικητική συμπεριφορά του ενός προς τον άλλον αλλά και προς τον περίγυρο τους γιατί μπορεί να λειτουργήσει αυτοκαταστροφικά. Είναι μία σχέση ουσιαστική και εις βάθος. Η μακροβιότητα στη σχέση μπορεί να επιτευχθεί μέσω του δρόμου του Ταύρου και μίας πιο πράας και ασφαλούς συμβίωσης χωρίς σκληρότητες και κακεντρέχειες. Μπορούμε να εξάγουμε λεπτομερέστερα συμπεράσματα για το είδος της σχέσης εάν μελετήσουμε τις θέσεις των πλανητών Πλούτωνα και Άρη, ο οποίος είναι συγκυβερνήτης του Σκορπιού.

Γάμος Τοξότης: Περιπέτεια. (23 Νοεμβρίου-21 Δεκεμβρίου). Βασικά χαρακτηριστικά του γάμου  Τοξότη είναι η περιπέτεια, ο ενθουσιασμός, ο αυθορμητισμός, η επεκτατικότητα, η φιλοσοφημένη διάθεση και η αισιοδοξία. Οι δύο σύντροφοι μαζί παραμένουν τα αιώνια παιδία, οι αιώνιοι εραστές και πραγματοποιούν κάθε είδους δραστηριότητα από ταξίδια μέχρι και σπορ. Οι αντοχές τους είναι μεγάλες και η ενεργητικότητα φτάνει στα ύψη. Μπορούν να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε δυσκολία εμφανιστεί με το πλατύ τους χαμόγελο και μέσα από μία θετική οπτική γωνία μπορούν να βγουν αλώβητοι νικητές. Σαν γονείς δεν είναι ιδιαίτερα αυστηροί, είναι ευέλικτοι και πάντα δίνουν κίνητρα στα παιδιά τους έτσι ώστε να τα κινητοποιούν ποικιλοτρόπως και θετικά ώστε να προοδεύουν και να εξελίσσονται. Ο έρωτας είναι μία περιπέτεια, ένα ταξίδι μαγικό και λειτουργεί απελευθερωτικά για τις προσωπικότητες σας. Δεν σας αρέσουν τα ταμπού και ο <τίτλος γάμος> δεν αλλοιώνει την έννοια της ελευθερίας που κατέχει περίοπτη θέση στο λεξιλόγιό σας. Στηρίζετε ο ένας τις επιλογές του άλλου και είστε πέρα από σύντροφοι, εραστές και φίλοι. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε συζητήσεις φιλοσοφικού και μη, περιεχομένου και η επικοινωνία είναι ζωτικής σημασίας για τη σχέση σας. Ο δρόμος για τη μακροβιότητα του γάμου επιτυγχάνεται μέσα από το ζώδιο των Διδύμων και την πιο ανάλαφρη επικοινωνία. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η διατήρηση της ελευθερίας με μέτρο και όχι η ανατροπή της, η οποία οδηγεί στην αναρχία. Μπορούμε να βγάλουμε περισσότερα συμπεράσματα για την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά της σχέσης εφόσον μελετήσουμε το ζώδιο και τον οίκο, στα οποία βρίσκεται ο Δίας, κυβερνήτης του ωροσκοπίου.


Γάμος Αιγόκερως: Κύρος & Περηφάνια (22 Δεκεμβρίου-20 Ιανουαρίου). Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του γάμου Αιγόκερου είναι το κύρος, η περηφάνια, η αξιοπρέπεια, η ηθική, η εργατικότητα, η υπευθυνότητα και η πρακτικότητα. Οι δύο σύντροφοι από κοινού έχουν την ικανότητα να οργανώνουν ο ένας τον άλλον και να ανέρχονται κοινωνικά. Είναι ανταγωνιστικοί και σοφοί. Υπάρχει ανεπτυγμένο το αίσθημα της υπερηφάνειας και τις δικαιοσύνης. Έχουν την ικανότητα να προσπερνάν τα εμπόδια εύκολα, προσεγγίζοντας ένα πρόβλημα ρεαλιστικά και μεθοδικά. Είναι ο γάμος που η τελετουργία του είναι καθώς πρέπει, πατροπαράδοτη και τηρούνται τα έθιμα. Υπόσχεται μια καλή οικογενειακή ζωή, με σταθερότητα και αρκετές ανέσεις. Το μόνο σίγουρο για τα παιδιά που μεγαλώνουν σε αυτόν το γάμο είναι ότι θα έχουν αρχές και ηθικές αξίες. Τα συναισθήματα μπορεί να μην είναι έκδηλα αλλά υπάρχουν και αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο για αυτόν το γάμο. Στο ερωτικό-σεξουαλικό κομμάτι θα τα πάνε αρκετά καλά, επικρατεί ένας γήινος αισθησιασμός, όχι φλογερός αλλά μεταμορφωτικός και υψηλών στάνταρ. Ο δρόμος για να επιτευχθεί η μακροβιότητα στη σχέση είναι αυτός του Καρκίνου. Το ζευγάρι πρέπει και οφείλει να μην παραμερίζει τον/την ερωτική του σύντροφο και να εκδηλώνει τα συναισθήματά του με τρυφερότητα. Περισσότερες πληροφορίες μπορούμε να αντλήσουμε εφόσον μελετήσουμε το ζώδιο και τον οίκο που βρίσκεται ο Κρόνος, κυβερνήτης του ωροσκοπίου του γάμου.

Γάμος Υδροχόος: Προοδευτικότητα (21Ιανουαρίου-19 Φεβρουαρίου). Ο γάμος Υδροχόος χαρακτηρίζεται από προοδευτικότητα, ανεξαρτησία, συμμετοχή στα κοινωνικά θέματα, υψηλή κοινωνική συνείδηση, αλτρουισμό κα φιλικά συναισθήματα. Οι σύζυγοι πέραν από εραστές παραμένουν δύο καλοί φίλοι, απελευθερωμένοι από κοινωνικά στερεότυπα και ταμπού. Δεν μπαίνουν σε μπουκαλάκια και δεν επιδέχονται τα λεγόμενα «κλισέ». Πραγματοποιούν πολλές δραστηριότητες μαζί, πολλά ταξίδια και τους αρέσουν οι εκπλήξεις και οι γρήγορες εναλλαγές παραστάσεων. Είναι καλοί οικογενειάρχες και παρέχουν στα παιδιά τους αρχές και αξίες αλλά με έναν τρόπο φιλελεύθερο και μη περιοριστικό. Δίνουν κίνητρα στα παιδιά τους και συνδράμουν στην κοινωνική τους ενεργοποίηση. Στο ερωτικό-σεξουαλικό κομμάτι μπορούν να είναι αεικίνητοι και υπερβολικά πρωτοπόροι, χωρίς κλισέ και ταμπού. Στον έρωτα είναι εφευρετικοί και καθόλου στατικοί. Η ισορροπία και η μακροβιότητα στο γάμο μπορεί να επέλθει μέσα από το δρόμο του Λέοντα και το ενδιαφέρον για την προσωπική τους εικόνα. Αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να παραμερίσουν ο ένας τα κίνητρα και τις επιθυμίες του άλλου αλλά να τον συμπαρασύρουν στο να ασχοληθεί με τον εαυτό τους. Η σχέση είναι μία υπόθεση προσωπική και όχι ομαδική συνεπώς οφείλουν να τηρήσουν το λαϊκό άσμα « τα εν οίκω μη εν δήμω». Μπορούμε να εξάγουμε περισσότερες πληροφορίες για τον γάμο αυτόν εάν μελετήσουμε τη θέση του Ουρανού και του συγκυβερνήτη Κρόνου.

Γάμος Ιχθύς: Ρομάντζο & Ειδύλλιο (20Φεβρουαρίου-20Μαρτίου). Χαρακτηριστικά του γάμου Ιχθύ είναι ο ρομαντισμός, το ειδύλλιο,  τα ταξίδια είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά, η εξιδανίκευση, η θεραπεία και ο οραματισμός. Ο γάμος ακροβατεί σε μία ανώτερη πνευματική οκτάβα και διακατέχεται από ιδεαλιστικά συναισθήματα. Το ενδιαφέρον και η αγάπη του ενός συντρόφου προς τον άλλον είναι δεσποτικά και κατέχουν περίοπτη θέση. Είναι ένας γάμος ονειρικός και διαισθητικός. Οι σύντροφοι μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες κοιτώντας ο ένας τα μάτια του άλλου, είναι μια σχέση πνευματική. Σκοπός σας είναι η δημιουργία μιας οικογένειας στην οποία θα κυριαρχεί η αγάπη και η ευαισθησία. Το μόνο σίγουρο είναι πως σε αυτόν το γάμο τα παιδιά θα μεγαλώσουν με πολύ αγάπη και οι γονείς θα είναι αφοσιωμένοι. Στην κρεβατοκάμαρα, κανένα πρόβλημα, οι στιγμές είναι γεμάτες αισθησιασμό και βγαλμένες σαν από «love story». Ο δρόμος για την μακροβιότητα αυτού του γάμου έγκειται στην διατήρηση της ορθολογικότητας και της πρακτικότητας. Το ζευγάρι δεν πρέπει να ξεχνάει πως η πραγματικότητα είναι απαιτητική και έτσι δε θα πρέπει να ακροβατούν. Μπορούμε να αντλήσουμε περισσότερες πληροφορίες για τον γάμο αυτόν μελετώντας το ζώδιο και τον οίκο που βρίσκονται οι πλανήτες Ποσειδώνας και Δίας, ο οποίος είναι συγκυβερνήτης των Ιχθύων.

                                               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου