Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Μαινόμενος ο Άρης στον Καρκίνο


Από τις 3 Αυγούστου και μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου ο Άρης, πλανήτης της δράσης, της επιθυμίας, των κινήτρων και της σεξουαλικής ενέργειας κάνει την είσοδό του στο ζώδιο του Καρκίνου. Το συγκεκριμένο ζώδιο είναι θέση αδυναμίας για τον συγκεκριμένο πλανήτη και δεν εκφράζει με δυναμική μορφή τις Άρειες ιδιότητές του. Η φύση του Άρη είναι μαχητική, δυναμική και επιθετική. Είναι ο πλανήτης της δράσης, της ορμής και της αστείρευτης ενέργειας. Μυθολογικά ο Άρης ήταν ο Θεός του πολέμου και έτσι αποτελούσε τη γενεσιουργό αιτία οποιασδήποτε εμπόλεμης κατάστασης. Από τον Καρκίνο παίρνει χροιά προστατευτική και ευαίσθητη, γίνεται συναισθηματικά απαιτητικός και προσεγγίζει τους στόχους του μέσω της έμμεσης οδού. Δεν είναι αδύναμος αλλά γεμάτος αισθησιασμό και ελκύεται από προστατευτικούς συντρόφους, με ρόλο «μητέρας». Είναι αρκετά καχύποπτος και έχει αρκετή δύναμη για να επιτύχει τους στόχους του. Ωστόσο, για αυτή τη σεζόν η διέλευσή του τον μεταμορφώνει αρκετά και του χαρίζει μια πολυδιάστατη υπόσταση καθώς σχηματίζει δυσμενείς όψεις με τους πλανήτες Ουρανό, Κρόνο, Πλούτωνα και εκτός αυτού ενεργοποιεί και τη μερική ηλιακή έκλειψη της 1ης Ιουλίου προκαλώντας μία ηφαιστειογενή πηγή ενέργειας έτοιμη να απελευθερώσει λάβα και στάχτη.


Αρχικά συναντά τον Ουρανό, πλανήτη της επανάστασης σε τετράγωνο από τον Κριό και προκαλεί μία ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, γεμάτη ανατροπές και ατυχήματα. Ακραίες και πεισματικές συμπεριφορές, γεμάτες αντιδραστικότητα και επανάσταση συμπεριλαμβάνονται στο μενού. Η εριστικότητα και η ακραία σεξουαλική δράση συμπληρώνουν αυτό το πικάντικο μενού.

Στη συνέχεια έρχεται αντιμέτωπος με τη σκληροτράχηλη και αδελφική φύση του Πλούτωνα. Το δίδυμο αυτό σε αντίθεση προκαλεί μια τεράστια έκρηξη γεμάτη πάθος, ένταση, προκλητικότητα, εριστική συμπεριφορά, γεμάτη ακραιότητες και εξάρσεις. Είναι μια όψη που θα αυξήσει την εγκληματικότητα, την κακοποίηση και θα εκδήλωση οποιαδήποτε αρνητικά συναισθήματα οργής και μνησικακίας. Ακραίες ερωτικές συμπεριφορές και παράνομα ερωτικοσεξουαλικά μονοπάτια έχουν την τιμητική τους. Φαινόμενα παιδεραστίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης είναι πιθανόν να ακουστούν. Προσεκτικά και πάντα με προφύλαξη στον έρωτα γιατί ευνοεί τη μετάδοση σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων. Προσοχή σε μολύνσεις, τραυματισμούς και γενικότερα ατυχήματα που έχουν να κάνουν με τη φωτιά και τον ηλεκτρισμό.

Τέλος, ο Άρης συναντά σε τετράγωνο το δάσκαλο Κρόνο από τον Ζυγό, γίνεται άκαμπτος και σκληρός. Η όψη αυτή έρχεται να απονέμει δικαιοσύνη και να τιμωρήσει όποιους έχουν «βαμπιρίσει» την ενέργεια των άλλων. Η όψη αυτή κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται αδύναμοι και περιορισμένοι σε ενέργεια, δράση και κίνητρα. Αναμένονται καθυστερήσεις και εμπόδια σε στόχους και επιτεύγματα. Η άκαμπτη συμπεριφορά μπορεί να οδηγήσει σε πεισματικές καταστάσεις και συμπεριφορές με αποτέλεσμα σχέσεις να περάσουν από δοκιμασία και να διαλυθούν εφόσον δεν έχουν θεμελιωθεί στέρεα.

Όλες αυτές οι όψεις ενεργοποιούν τη μερική ηλιακή έκλειψη της 1ης Ιουλίου και προκαλούν έντονα και ακραία γεγονότα ανά τον κόσμο και σε προσωπικό επίπεδο. Είναι ένα κάλεσμα προς τη λύτρωση και την απελευθέρωση μέσα από μια βίαιη κατάσταση, η οποία έχει σκοπό και προορισμό της να μας απαλλάξει από ασυδοσίες οικονομικού, σεξουαλικού και οποιουδήποτε άλλου εγκλωβισμού. Ακραία καιρικά φαινόμενα, υψηλή ηφαιστειακή δραστηριότητα και έντονες γεωλογικές αναταράξεις θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Προσοχή σε οδήγηση, καψίματα και πυρκαγιές. Σκάνδαλα πολιτικά και οικονομικά θα έλθουν στην επιφάνεια και θα απαιτηθεί η τιμωρία και τους και η επιδιόρθωσή τους.

Το όλο κλίμα εντείνεται λόγω της ανάδρομης πορείας του Ερμή, πλανήτη της επικοινωνίας και έτσι επικρατεί ένα κλίμα χαοτικό και βρισκόμαστε σε μία επικοινωνιακή παραζάλη καθώς ο Ερμής συναντά σε αντίθεση τον Ποσειδώνα και έχουμε τάσεις φυγής και ονειροβατούμε. Θέλουμε να δραπετεύσουμε από τα προβλήματα της καθημερινότητας, ευτυχώς είναι μήνας διακοπών και όχι λήψης αποφάσεων. Αναθεωρήσεις και τροποποιήσεις σε παγκόσμιο αλλά και ατομικό επίπεδο είναι πιθανά σενάρια της ανάδρομης πορείας του πλανήτη. Είναι μία ευκαιρία να αλλάξουμε και να διερευνήσουμε τον εσωτερικό μας κόσμο, να ανανεωθούμε και να βρούμε πρωτοπόρες μεθόδους εξέλιξης και πάντα μέσω της νόμιμης οδού. Ένα βήμα προς την εξέλιξη, λιγότερο εγωιστικές και εξουσιαστικές τάσεις μπορούν να μας λυτρώσουν. Ο άνθρωπος δεν είναι αντικείμενο ούτε τερέν διεκδίκησης, είναι μια οντότητα ψυχικής  υπόστασης, έτσι πρέπει να εξυψώσουμε το ανθρώπινο μοντέλο αποκομμένοι από την υλιστική στάση.

                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου