Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Δημήτρης Παπαμιχαήλ - Αλίκη Βουγιουκλάκη



Ένα αφιέρωμα στους 2 μεγαλύτερους καλλιτέχνες του Ελληνικού κινηματογράφου, τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ γεννημένος 29 Αυγούστου 1934 και η Αλίκη Βουγιουκλάκη γεννημένη στις 20 Ιουλίου 1933 εκτός από δύο συνάδελφοι στον επαγγελματικό χώρο ένωσαν τις ζωές τους και δημιούργησαν τη δική τους οικογένεια και τον δικό τους δεσμό.



Η ζωή και το σύμπαν συνωμότησαν να φέρουν κοντά τους δύο αυτούς ανθρώπους. Η σχέση τους αποτέλεσε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα γεγονότα στον ελληνικό χώρο και απασχόλησε πολλούς. Η αγάπη, το πάθος και η ανεξήγητη έλξη είναι αδιαμφισβήτητα. Ένωσαν τις ζωές τους, ξεπλήρωσαν το κάρμα τους και συνέχισαν τις ζωές τους χωριστά. Μετά από κάποια χρόνια κοινής πορείας ζωής αποφάσισαν από κοινού να πάρουν διαζύγιο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως τα συναισθήματα αγάπης έπαψαν να υπάρχουν.


Από την αστρολογική συναστρία τους μπορούμε να καταλάβουμε ότι επρόκειτο για μία σχέση μοιραία και Πλουτώνια, όπου κύρια και δεσπόζουσα θέση κατείχε το πάθος και η σφοδρότητα.

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ γεννημένος στον αστερισμό της Παρθένου, ένας άνθρωπος ρεαλιστής, έξυπνος και μεγάλης πρακτικής ικανότητας ένωσε τη ζωή του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη γεννημένη στον αστερισμό του Καρκίνου, η οποία ήταν μία γυναίκα γεμάτη ευαισθησίες, ιδιαίτερα ρομαντικής και καλλιτεχνικής φύσης. Ξεχωριστή, λαμπερή και ιδιαίτερα αγαπητή και δημοφιλής σε όλους μας.

Ο Ήλιος της σε στενή σύνοδο με τον Πλούτωνα της, κυβερνήτη του Σκορπιού της χάριζε μία ιδιαίτερα μαγνητική και ελκυστική εικόνα. Τα χαρακτηριστικά της έντονα και η δύναμή της συγκλονιστικά μεγάλη καθώς είχε ένα μεγάλο κοινό, το οποίο την ακολουθούσε πιστά σε κάθε της βήμα και κάθε της επιτυχία. Κατέχει δικαιωματικά τον τίτλο της Βασίλισσας του Ελληνικού κινηματογράφου. Ο Πλούτωνας χάριζε στην προσωπικότητά της μυστήριο και προσέγγιζε τις σχέσεις της βάση συναισθήματός, η αγάπη της για την τέχνη και για οτιδήποτε συσχετιζόταν μαζί της ασυγκράτητη. Οι Ήλιοι τους συμβατοί καθώς αντιπροσωπεύουν σχετικά συμβατά ζώδια. Ο μεν πιο ορθολογιστής, η Αλίκη πιο συναισθηματική.

Όσον αφορά την συμβατότητα των δύο καλλιτεχνών παρατηρούμε ότι ο Ήλιος της Αλίκης Βουγιουκλάκη βρίσκεται σε στενή προσέγγιση με τον Άρη και τον Πλούτωνα του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, αυτό παράλληλα έδωσε χαρακτήρα μοιραίο στη σχέση τους. Η τριπλή αυτή όψη χαρίζει σε ένα ζευγάρι μία ανεξήγητη έλξη, η οποία έχει σκοπό να μεταφορτώσει τις ζωές των ανθρώπων. Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ προφανώς υπήρξε κτητικός και διεκδικητικός σε σχέση με τη σύντροφο της ζωής του. Η Αλίκη με τον Ήλιο της θεράπευε τις όποιες σκοτεινές και μύχιες πλευρές του ενώ παράλληλα συμπλήρωνε την αρσενική του πλευρά. Μία τέτοια σχέση έχει τον χαρακτήρα μοιραίου και παρόλο που τελικά οι δρόμοι τους χώρισαν η αγάπη και τα δυναμικά συναισθήματα δεν έπαψαν να υπάρχουν. Ποτέ ένα διαζύγιο δεν στέκεται εμπόδιο στο να υπάρχουν τα συναισθήματα σε βάθος. Οι δυο τους ακόμα και μετά τον χωρισμό τους πρέπει να παρέμειναν αιώνια δεμένοι καθώς τέτοιες σχέσεις δρουν καταλυτικά για τις προσωπικότητές μας και μας στιγματίζουν. Τα δεσμά είναι δυνατά και η σχέση ανθεκτική σε αντιξοότητες. Χρειαζόταν αμοιβαίες υποχωρήσεις και παραχωρήσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί η μακροβιότητα της σχέσης. Ο Πλούτωνας δημιουργεί ένα βαρύ φορτίο, το οποίο χρειάζεται ψυχικό σθένος προκειμένου να ελεγχθεί.

Και οι δύο είχαν κοινή Αφροδίτη στον Λέοντα. Η Αφροδίτη σχετίζεται με τον έρωτα, την αγάπη και την καλλιτεχνική φύση. Ιδιαίτερης καλλιτεχνικής φύσης και οι δύο, με κοινό τρόπο αγάπης και πληθωρικά, γενναιόδωρα συναισθήματα είχαν κάτι ξεχωριστό και λαμπερό πάνω τους. Υπάρχει και ένα τραγούδι της Έλλης Πασπαλά που λέει «Κοινές οι τύχες μας & οι Αφροδίτες μας». Η όψη αυτή χάρισε στη σχέση τους μία αληθινή και αδιαμφισβήτητη αγάπη.

Ο Ερμής της σε σύνοδο με την Αφροδίτη του δημιουργούσαν ένα άψογο επικοινωνιακό κλίμα και μπορούσαν να συνεργαστούν επιτυχώς, αυτό το συμπεραίνουμε και από τις ταινίες που έχουν γυρίσει μαζί. Το δέσιμο και η χημεία είναι φανερά. Αδιαμφισβήτητα είναι το πιο πολυσυζητημένο Ελληνικό ζευγάρι.

Η Αφροδίτη της σε ευεργετική όψη με τον Δία του συνέβαλλε στην αμοιβαία έλξη και δημιούργησε τις κατάλληλες βάσεις και προϋποθέσεις για μία κοινή πορεία και τη δημιουργία απογόνων. Ο ένας έτρεφε ζεστασιά στον άλλον και ενθάρρυνε τον άλλο. Μία σχέση γενναιόδωρη συναισθηματικά.

Η Αφροδίτη της σε αντίθεση με τον Κρόνο του και ο Κρόνος της σε αντίθεση με την Αφροδίτη  του λειτούργησε σαν δίκοπο μαχαίρι. Ο Κρόνος σχετίζεται με το κάρμα. Σχέση καρμική! Η όψη αυτή εξασφαλίζει τη σταθερότητα και την μακροβιότητα σε μία σχέση αλλά λόγω δυσαρμονικής όψης τα συναισθήματα με την πάροδο του χρόνου εφράρησαν και έτσι και οι δύο έπαψαν να εκδηλώνουν με πάθος την αγάπη τους, σταδιακά δημιούργησαν τριβές και η ψυχρότητα έλαβε θέση.

Τέλος ο Ποσειδώνας της σε σύνοδο με τον Ήλιο του και τον Ερμή του λειτούργησαν σαν δίκοπο μαχαίρι. Μία σχέση ιδανική, όπου ο ένας εξιδανικεύει τον άλλον, η επικοινωνία αρχικά έμοιαζε άψογη. Η συνεργασία ήταν ιδιαίτερα επιτυχής και είχε τρομερή και θεαματική απήχηση στο κοινό. Μαζί ήταν το αγαπημένο ζευγάρι του ελληνικού κινηματογράφου. Μία όψη ανώτερης οκτάβας και ένωσης.

Κλείνοντας, μπορούμε να πούμε πως με την πάροδο του χρόνου τα συναισθήματα δυσκολεύονταν να εκδηλωθούν και από τις δύο πλευρές έτσι η συγκατοίκηση ήταν δύσκολη έως αφόρητη. Οι δρόμοι τους τελικά χωρίστηκαν και έπρεπε να χωριστούν έτσι ώστε να μην πληγώνουν τις ψυχές τους και τις στιγμές που ζήσαν μαζί. Μία σχέση μοιραία, με αναμφισβήτητα τα βαθιά συναισθήματα και την αγάπη.

Κανείς δεν ανήκει σε κανέναν, ούτε το παιδί στη μάνα! Έτσι ελευθέρωσαν τα δεσμά τους και προχώρησαν κρατώντας καλά φυλαγμένο σε ένα κουτάκι στην καρδιά τους τη σχέση τους.

Εις μνήμη τους.


                                                             

                                                                   

3 σχόλια:

  1. Bravo,Kyriako!Poli kali h analisi ths synastrias toy diasimoy aytoy zeygarioy poy elampse kyriolektika apo thn agaph toy kosmoy, thn opoia eiseprate mesw toy ergoy toy, ypiretwntas pista gia xronia thn texnh toy theatroy!O Dimitris & h Aliki tha meinoyn gia panta stis kardies mas...
    An theleis mporoyme na doume mazi kai th sinastria enos alloy kallitexnikoy zeygarioy pou afise istoria...tis Ellis Lampeth kai toy Dimitri Xorn, xwris na exoume omws tis wres gennisis toys(den tis vrika sto internet, ektos ki an tis vreis esy)!
    Oi imer/nies einai:
    E.Lampeth:13/4/1926
    D.Xorn:9/3/1921.

    ΑπάντησηΔιαγραφή