Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Ερμής & Ποσειδώνας σε αντιπαράθεση


Από σήμερα 29 Ιουλίου και για ένα δεκαήμερο περίπου πραγματοποιείται μια αντίθεση μεταξύ του Ερμή και του Ποσειδώνα. Ο πρώτος σχετίζεται με την επικοινωνία, το λόγο γραπτό ή προφορικό, τα μεταφορικά μέσα και γενικά το σύστημα μεταφορών ενώ Ο Ποσειδώνας σχετίζεται με την εξιδανίκευση, το απατηλό, τις ψευδαισθήσεις, τον οραματισμό και την καλλιτεχνική δραστηριότητα. Είναι μία όψη που λειτουργεί σαν δίκοπο μαχαίρι. Με την όψη αυτή είναι καλό να αποφύγουμε υπογραφές συμβολαίων οικονομικής και νομοθετικής οροθεσίας ή να διαβάσουμε πολύ προσεκτικά τα ψιλά γράμματα των συμβολαίων εφόσον δεν μπορούμε να αποφύγουμε την υπογραφή της συμφωνίας έτσι ώστε να αποφύγουμε τυχόν παγίδες που θα μας βάλουν σε χρεώσεις και ζημίες. 

Η επικοινωνία αποκτά μια απατηλή χροιά και το επικοινωνιακό αλαλούμ δεσπόζει. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στη διαχείριση του λόγου και να μην μεταφέρουμε λαθεμένες πληροφορίες έτσι ώστε να μη γίνουμε δείκτες παραπληροφόρησης και παρεξηγήσεων. Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουμε καλό είναι να ελέγξουμε τα της μεταφοράς, το μεταφορικό μας μέσο, τα εισιτήρια μας, τις ώρες άφιξης και αναχώρησης. Προσεκτικοί να είμαστε και με τα αντικείμενα και τις αποσκευές μας γιατί η αφηρημάδα είναι χαρακτηριστικό αυτής της όψης.

Όλοι λίγο-πολύ θέλουμε να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα και να αφεθούμε στον ρυθμό των διακοπών και της χαλάρωσης. Ευτυχώς ο Αύγουστος είναι ο κατεξοχήν μήνας των διακοπών και έτσι έχουμε την ευκαιρία να πραγματώσουμε τις διακοπές μας και να αναγεννήσουμε το πνεύμα μας και την ψυχολογία μας. Ευνοϊκό το γεγονός ότι σε περίοδο διακοπών οι υπογραφές συμβολαίων έχουν καθοδική κλίμακα και έτσι είναι λιγότερες οι πιθανότητες να πέσουμε θύματα σε παγίδες. Διαλογισμός και επαφή με τη φύση μπορούν να αυξήσουν τα ενεργειακά μας επίπεδα και να κάνουν τη σκέψη μας και το νου μας πιο διαυγή.

Η όλη κατάσταση γίνεται πιο έντονη λόγω του γεγονότος της ανάδρομης πορείας του Ερμή από τις 3 έως τις 26 Αυγούστου στα ζώδια της Παρθένου και του Λέοντα και έτσι το επικοινωνιακό αλαλούμ επιτείνεται. Η όψη αυτή πραγματοποιείται και τον Σεπτέμβριο αλλά είναι μικρότερης έντασης και ισχύς γιατί ο Ερμής θα κινείται ορθόδρομος.


Αναλυτικότερα ανά άξονες:


Κριός-Ζυγός :  Θέματα ερωτικού προσανατολισμού και δημιουργίας τονίζει η όψη αυτή. Μπορεί να βιώνεται θολές, απατηλές καταστάσεις στον ερωτικό τομέα και αυτό να σας στρεσάρει. Νιώθετε αποπροσανατολισμένοι και πως τα επίπεδα δημιουργικότητας σας έχουν μειωθεί. Κρατείστε μικρό καλάθι ενόψει νέων γνωριμιών ή επιστροφής ερωτικών και φιλικών σχέσεων του παρελθόντος. Χαλαρώστε με τη διασκέδαση έτσι ώστε να ηρεμήσει η ψυχολογία σας.

Ταύρος-Σκορπιός : Θέματα οικογένειας και καριέρας έρχεται να περιπλέξει αυτή η όψη. Η εικόνα σας και η κρίση σας για κάποιο θέμα οικογενειακής ή επαγγελματικής προέλευσης μπορεί να είναι κάπως εσφαλμένη και θολή. Να είστε προσεκτικοί στον επαγγελματικό σας χώρο και με τα άτομα που επικοινωνείτε μέσα σε αυτόν καθώς και με τον στενό οικογενειακό σας κύκλο. Άλλα λέει το αφεντικό και άλλα καταλαβαίνετε εσείς. Προσεκτικά την επικοινωνία, κυβερνήτης σας ο ένας εκ των δύο πλανητών της αντίθεσης, λογικό είναι να επηρεάζεστε.


Δίδυμος-Τοξότης : Στο κομμάτι των μεταφορών, της επικοινωνίας και των σπουδών η κόντρα όψη σας επηρεάζει. Προσοχή κατά την οδήγηση και τα ταξίδια. Μην ξεχάσετε τις αποσκευές σας και μην είστε αφηρημένοι. Αποφύγετε παρεξηγήσεις με αδέλφια και στενούς συγγενείς, μην έρχεστε σε συνεχή επαφή για να αποφευχθούν οι παρεξηγήσεις. Μπορεί να έχετε λάθος αποτελέσματα εξετάσεων όσον αφορά το θέμα των σπουδών και των πτυχίων, καθόλου απίθανο, είναι σενάριο βγαλμένο από τη ζωή. Άλλα λένε οι γύρω σας και αλλιώς τα αντιλαμβάνεστε.


Καρκίνος-Αιγόκερως : Χάος και ασάφειες σε θέματα οικονομικά προκαλεί η συγκεκριμένη όψη. Αποφύγετε υπογραφές συμβολαίων οικονομικού περιεχομένου και οικονομικούς διακανονισμούς, οι οποίοι μπορεί να σταθούν αγκάθι στην πορεία. Ίσως νιώθετε οικονομικά επιρρεπείς σε έξοδα και δαπάνες ενώ μπορεί να έχει σφηνωθεί στο μυαλό σας η εικόνα πως βρίσκεστε σε οικονομικό αδιέξοδο και κινούμενη άμμο. Αναβάλλετε οικονομικές διαπραγματεύσεις και φύγετε διακοπές αν όμως δεν μπορείτε λόγω υποχρεώσεων να κινηθείτε προσεκτικά στο κομμάτι των οικονομικών.

Λέων-Υδροχόος :  Στον άξονα σας η αντίθεση των δύο πλανητών και ο ένας εκ των δύο κυβερνήτης σας, προκαλούν ασυνεννοησία και ένα επικοινωνιακό κομφούζιο κάνοντας σας πρωταγωνιστές ασυνεννοησίας. Σχέσεις σας προβληματίζουν και νιώθετε πως δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους γύρω σας, έτσι χάνετε το έδαφος κάτω από τα πόδια σας καθώς η επικοινωνία είναι ζωτικής σημασίας για το δικό σας ζώδιο.

Παρθένος-Ιχθύες : Θέματα υγείας και εργασίας έρχεται να δοκιμάσει αυτή η όψη. Να είστε προσεκτικοί στον εργασιακό χώρο και στο τι ακούγεται και τι υποσχέσεις δίνετε ή σας δίνονται. Πιθανότατα να είστε αφηρημένοι και να μην αποδίδετε το maximum στη δουλειά σας. Ένα πρόβλημα υγείας μπορεί να σας απασχολήσει και να σκεφτείτε να κάνετε κάποιο τσεκ απ. Θέλετε να ηρεμήσετε και να ξεκουραστείτε. Πάρτε την άδεια σας, κάντε τις διακοπές σας και με ηρεμία και διαλογισμό αποτοξινώστε το πνεύμα σας.

                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου