Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Κρόνος στο Ζυγό – Ο δίκαιος κριτής


Ο Κρόνος στην αστρολογία είναι ένας πλανήτης αρκετά παρεξηγημένος. Η λέξη Κρόνος είναι ταυτόσημη της λέξης χρόνος και συνεπάγεται τη πορεία μας μέσα στη ζωή, στο πέρασμα του χρόνου. Είναι ο πλανήτης που σχετίζεται με την σταθεροποίηση, την ωρίμανση, τη σοφία, την υπευθυνότητα, τις ευθύνες, τον κόπο και το μόχθο. Φέρνει εμπόδια, δυσκολίες και προκλήσεις όμως κάτω από την προϋπόθεση πως θα ακολουθήσουμε μια ώριμη και υπεύθυνη στάση μπορεί να μας οδηγήσει στην κοινωνική επιτυχία, την πρόοδο και την καταξίωση.

   

Ουσιαστικά η πορεία μας στη ζωή αρχίζει κοντά στην ηλικία των 28 ετών και ταυτίζεται με την πρώτη επιστροφή του στη γενέθλια θέση του. Ο Κρόνος είναι ένας αργός πλανήτης και παραμένει σε κάθε ζώδιο περίπου δυόμισι χρόνια συνεπώς χρειάζεται περίπου εικοσιοκτώ χρόνια για να επιστρέψει στη θέση που βρισκόταν κατά τη γέννησή μας. Μέχρι εκείνη τη στιγμή κάθε άνθρωπος χτίζει και βάζει τα θεμέλια της ζωής του για να ακολουθήσει μία ανεξάρτητη ζωή έτσι λοιπόν κοντά στα εικοσιοκτώ και εφόσον βιώνουμε την πρώτη του επιστροφή μας κρούει τον κώδωνα για το τι πρόκειται να κάνουμε και να πραγματώσουμε στη ζωή μας. Πολλοί άνθρωποι αποφασίζουν να δημιουργήσουν οικογένεια ενώ άλλοι αποφασίζουν να ακολουθήσουν μία επαγγελματική πορεία με επιτυχία μέσω του κόπου και του μόχθου. Σε κάθε περίπτωση, είναι μια ηλικία κομβική καθώς καλούμαστε να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή μας.

Είναι ένας πλανήτης που σχετίζεται με το κάρμα και παίζει σημαντικό ρόλο ακόμη και στη συναστρία δύο ανθρώπων. Άλλοτε δρα περιοριστικά ενώ άλλοτε σταθεροποιητικά. Το μόνο σίγουρο είναι πως Κρόνιες σχέσεις έχουν διδακτικό τόνο και έρχονται στη ζωή μας για να μας κάνουν σώφρονες και συνετούς. Είναι σχέσεις ζωής και μας εξελίσσουν από ελλείψεις και αδράνειες. Η σημασία του είναι πάρα πολύ σημαντική γιατί επιφέρει ένα αίσθημα οικειότητας, είναι κάτι σαν γνωρίζεις τον άλλον χρόνια και είσαι έτοιμος να μοιραστείς μαζί του τις πιο μύχιες σκέψεις σου και τα ενδόμυχά σου συναισθήματα.

Ο Κρόνος είναι ο κυβερνήτης του Αιγόκερου και συγκυβερνήτης του Υδροχόου. Μέχρι να ανακαλυφτεί ο Ουρανός, κυβερνήτης του Υδροχόου ήταν ο Κρόνος. Βρίσκεται σε έξαρση στο ζώδιο του Ζυγού και από εκεί δίνει πολλά από τα θετικά του χαρακτηριστικά, μπορεί να εκφράσει τις αρετές του με μεγαλύτερη ευκολία. Στον Αιγόκερω γίνεται σοφός ενώ στο Ζυγό δίκαιος κριτής.
Η θέση του Καρκίνου χαρακτηρίζεται ως θέση αδυναμίας ενώ ο Κριός είναι θέση πτώσεως καθώς δεν μπορεί να εκφράσει τα χαρακτηριστικά του. Η Σελήνη κυβερνά τον Καρκίνο και εκεί ο Κρόνος βάλλεται λόγω του συναισθηματισμού ενώ ο Άρης είναι κυβερνήτης του Κριού και εκεί ο Κρόνος χάνει τη σοφία του και γίνεται αφόρητα επιπόλαιος.

Όσοι άνθρωποι έχουν γενέθλιο Κρόνο στο Ζυγό χαρακτηρίζονται από δικαιοσύνη και το μείζον θέμα στη ζωή τους αποτελεί το κομμάτι σχέσεις. Δυσκολεύονται να ανοιχτούν και να εμπιστευτούν τους ανθρώπους και νιώθουν πάντοτε ένα αίσθημα ανικανοποίητου και ανεπάρκειας, το οποίο μπορεί και να μεγαλοποιούν, δίνοντας του τόνο δραματικό. Είναι επίμονα άτομα, με αντοχή και όσα χρόνια και εάν περάσουν δείχνουν νέοι, γοητευτικοί και πράοι.

Ο Ζυγός είναι κατεξοχήν το ζώδιο της σχέσης, της συντροφικότητας, της συμπόρευσης, της συνοδοιπόρησες και του γάμου. Από τη θέση αυτή δοκιμάζει σχέσεις, συνεργασίες και το γάμο. Έρχεται να μας κάνει σοφούς στον τομέα των σχέσεων, θέλει να μας κάνει πιο δίκαιους με τους γύρω μας και να αντιμετωπίζουμε τις σχέσεις και τους ανθρώπους όχι σαν σάρκα αλλά ουσιαστικά και εις βάθος. Συνεπώς από το 2007 και μέχρι τις 5/10/2012 από το ζώδιο της έξαρσής του έρχεται να δοκιμάσει σχέσεις και συνεργασίες. Είναι στατιστικά αποδεδειγμένο πως κατά την περίοδο διέλευσης του Κρόνου από το Ζυγό αυξάνονται τα διαζύγια και οι σχέσεις δοκιμάζονται έτσι ώστε να περάσουν μέσα από κρας τεστ σε μία ανώτερη οκτάβα.

Προσεκτικά πρέπει να κινηθούν τα παρορμητικά ζώδια Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως καθώς ο Κρόνος τα δοκιμάζει σε σχέσεις και συνεργασίες και ακόμα περισσότερη προσοχή πρέπει να δείξουν εφόσον έχουν σχέσεις μεταξύ τους. Αυτή τη φορά τα μαθήματα που έρχεται να διδάξει ο Κρόνος στον τομέα σχέσεων-συνεργασιών είναι σκληρότερα και απαιτούν ενδοσκόπηση και εσωτερική δύναμη. Συναντά σε αντίθεση τον Ουρανό, πλανήτης της προόδου και της επανάστασης καθώς επίσης και σε τετράγωνο τον Πλούτωνα, πλανήτη της φθοράς, του θανάτου, της αναγέννησης και της μεταμόρφωσης. Έτσι μέσα από αυτές τις σκληρές και κόντρα όψεις μας καλεί να γίνουμε πιο συνειδητοποιημένοι στις σχέσεις μας και να μην λειτουργούμε ως εμπόδια για την εξέλιξη των άλλων.
Ο Κρόνος σχετίζεται με τις δομές, τις κοινωνικές δομές και τη διάρθρωση των κυβερνήσεων. Μέσα από το Ζυγό επιφέρει δικαιοσύνη και συγκρουόμενος με τον Πλούτωνα από το ζώδιο του Αιγόκερω(το κατεξοχήν ζώδιο των κυβερνήσεων) επιφέρει δραματικές και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις σε θέματα εξουσίας και διακυβέρνησης. Νέοι νόμοι και προγράμματα έρχονται να αντικαταστήσουν τα παλαιά και όσοι από τους εξουσιάζοντες δεν έχουν ακολουθήσει τη νόμιμη οδό τιμωρούνται και χάνουν το κύρος τους και την υπόληψη τους.

                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου