Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Αστρολογικός Ουρανός Σεπτεμβρίου


Μήνας σημαντικός ο Σεπτέμβριος καθώς αποτελεί τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου και της επιστροφής μας σε καθημερινούς ρυθμούς ρουτίνας. Δεν θα τον χαρακτήριζα ανατρεπτικό σε καμία περίπτωση όπως τον Αύγουστο, είναι ένας μήνας σχετικά αρμονικός και ευνοεί τα νέα ξεκινήματα και σταθεροποιητική δράση συνεπώς μπορούμε με σχετική ευκολία να προσαρμοστούμε στα δεδομένα της νέας σεζόν και να αφήσουμε πίσω μας το ξένοιαστο καλοκαίρι.



Ο Σεπτέμβριος βρίσκει στο επίκεντρο της προσοχής και του ενδιαφέροντος το ζώδιο της Παρθένου καθώς από τις 23/08 ο Ήλιος έχει κάνει την είσοδο του στο γήινο αυτό ζώδιο  εγκαινιάζοντας έτσι και τη γενεθλιακή τους χρονιά, η οποία θα φέρει ευκαιρίες για διεύρυνση των οριζόντων και εξέλιξη στη ζωή τους. Η διάθεση τους και η αισιοδοξία τους σταδιακά θα ενισχυθεί και θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν προκλήσεις και εμπόδια με σχετική ευκολία. Ο Ήλιος θα παραμείνει στο ζώδιο της Παρθένου μέχρι τις 22/09 και η προσοχή μας θα είναι στραμμένη στο πιο πρακτικό κομμάτι της καθημερινότητας. Θέματα εργασιακά και υγείας έρχονται στο προσκήνιο και εμείς προσπαθούμε να φέρουμε εις πέρας όλες μας τις υποχρεώσεις με αναλυτικότητα, καλή οργάνωση και παραγωγικότητα. Δεν παρατάμε τους στόχους μας και προσπαθούμε να τους υλοποιήσουμε πάση θυσία. Η περίοδος κατά την οποία ο Ήλιος διανύει το ζώδιο της Παρθένου συμβολίζει την προσγείωση στην καθημερινότητα και τη ρουτίνα.

Ο Ερμής, πλανήτης της επικοινωνίας, της νόησης και των μεταφορών από τις 09/09 μέχρι τις 25/09 διανύει το ζώδιο της διακυβέρνησής του, αυτό της Παρθένου και στρέφει την προσοχή μας στον εργασιακό τομέα. Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του λέει μία ρύση. Η επικοινωνία βασίζεται στη λογική και ο νους μας αρχίζει να λειτουργεί γρηγορότερα και πιο ευέλικτα. Γινόμαστε επικοινωνιακοί με ένα χάρισμα ορθής-ορθολογικής ανάλυσης έτσι ώστε να εξαγάγουμε τα συμπεράσματά μας. Ευνοεί Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους ενώ από κοντά δέχονται την θετική επιρροή του Καρκίνοι, Σκορπιοί και Ιχθύες. Στις 26/09 κάνει την είσοδό του στο ζώδιο του Ζυγού.

Η Αφροδίτη, πλανήτης του έρωτα και της αγάπης στο πρώτο μισό του μήνα διανύει το ζώδιο της Παρθένου ενώ στο δεύτερο μισό του μήνα διελαύνει από το ζώδιο της διακυβέρνησής της, αυτό του Ζυγού. Το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα μας βοηθάει να δούμε ρεαλιστικά και ωμά την πραγματικότητα και μας προσγειώνει στα μονοπάτια της. Ο έρωτας παίρνει μια χροιά σοβαρή και απαιτεί την τελειότητα. Ο συναισθηματισμός εκλείπει και  επικρατεί η λογική ακόμα και στον έρωτα. Όλοι έχουμε την ανάγκη να μας αποδείξουν με πράξεις και όχι με λόγια την αγάπη και τον έρωτα. Γινόμαστε επικριτικοί στις σχέσεις μας και υπεραναλύουμε τα συναισθήματά μας συνεπώς φθειρόμαστε λίγο ψυχολογικά. Στη συνέχεια και από τον Ζυγό ο έρωτας παίρνει την ιδανική μορφή. Το ρομάντζο και η ουσιαστική συντροφικότητα βρίσκονται σε περίοπτη θέση. Γινόμαστε γοητευτικοί, ρομαντικοί και αναζητούμε τις γλυκές απολαύσεις. Ο έρωτας και η αγάπη παίρνουν μία απαιτητική χροιά. Το αίσθημα για συντροφικότητα γίνεται πάγιο και διεκδικούμε μία θέση στην καρδιά του άλλου. Αρχικά την εύνοια της δέχονται Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι και από κοντά θετική επιρροή αποτελεί για Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες. Στο δεύτερο δεκαπενθήμερο ευνοημένοι σε ερωτικό-οικονομικό επίπεδο είναι Δίδυμοι, Ζυγοί, Υδροχόοι και από κοντά τη θετική της επιρροή δέχονται Κριοί, Λέοντες και Τοξότες.

Ο Άρης, πλανήτης της δράσης και της ενεργειακής αφύπνισης από τις 19 Σεπτεμβρίου εισέρχεται στο πύρινο ζώδιο του Λέοντα και γινόμαστε δραματικοί και υπερβολικοί στη δραστηριότητά μας. Υπερήφανοι και με περίσσεια αυτοπεποίθηση προσπαθούμε να προσπεράσουμε προκλήσεις και εμπόδια. Θέλουμε να αποκτήσουμε εξουσία και να επιβληθούμε δεσποτικά και αυταρχικά μέχρις σημείου αλαζονείας και υπεροψίας. Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι θα είστε δυνατοί, δυναμικοί, ανανεωμένοι αλλά πρέπει να κερδίσετε το στοίχημα της επιβίωσης είτε σε ζητήματα προσωπικά και σχέσεων είτε σε θέματα επαγγελματικά και οικογενειακά. Το πρώτο εικοσαήμερο του μήνα από τον Καρκίνο είναι ευαίσθητος και συναισθηματικός ενώ απομακρύνεται από τις κόντρα όψεις των πλανητών του παρορμητικού σταυρού συνεπώς μπορούμε να δείξουμε την αγάπη μας και την προστατευτικότητα μας. Ταλανίζει τα παρορμητικά ζώδια Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους δημιουργώντας αγώνα δρόμου.

Ο Δίας, πλανήτης της τύχης, της επέκτασης και της αισιοδοξίας κινείται φαινομενικά σε ανάδρομη πορεία στο πρώτο δεκαήμερο του Ταύρου φέρνοντας ευκαιρίες για Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους και Σκορπιούς του πρώτου δεκαημέρου. Ευνοϊκή επιρροή αποτελεί για Ιχθύες και Καρκίνους επίσης συμβάλλοντας στην πρόοδο και την εξέλιξή τους.

Ο Κρόνος ορθοδρομεί στο δεύτερο δεκαήμερο του Ζυγού και φέρνει ευθύνες, υποχρεώσεις, περιορισμούς και καταξίωση για Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους. Η ωριμότητα και η σοφία τους αυξάνεται σταδιακά. Προσεκτικά στις σχέσεις μεταξύ τους.

Ο Ουρανός, πλανήτης της επανάστασης, της ανανέωσης και των απρόοπτων αλλαγών κινείται ανάδρομος φαινομενικά στις πρώτες μοίρες του Κριού και φέρνει ριζικές και καταλυτικές αλλαγές στις ζωές των παρορμητικών ζωδίων. Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι προσδεθείτε!!! Η απογείωση ξεκινάει. Ένα ζαντάκ για το στομάχι και γίνετε πρωταγωνιστές της κούρσας. Η φαινομενικά ανάδρομη πορεία του εξομαλύνει τις εξεγέρσεις και τις επαναστάσεις όπως την εκδήλωση του κινήματος των αγανακτισμένων.

Ο Ποσειδώνας, πλανήτης του ιδεαλισμού, της έμπνευσης και της εξιδανίκευσης βρίσκεται ανάδρομος για τελευταία φορά στο ζώδιο του Υδροχόου και φέρνει θολές καταστάσεις για τους γεννημένους τις τελευταίες 5 μέρες των σταθερών ζωδίων. Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι να είστε προσεκτικοί σε συμφωνίες γιατί ότι λάμπει δεν είναι χρυσός. Έρχεται να λύσει οριστικά τις εκκρεμότητες του μαζί σας.

Τέλος, ο Πλούτωνας κινείται φαινομενικά ανάδρομος στο ζώδιο του Αιγόκερου το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη και από εκεί φέρνει ριζικές και μεταμορφωτικές αλλαγές στις ζωές Κριών, Καρκίνων, Ζυγών και Αιγόκερων. Πρέπει να υιοθετήσετε μια πιο λιτή και απέριττη στάση απέναντι σε οικονομικές και σεξουαλικές ασυδοσίες. Στις 16 γυρίζει ορθός και θέματα εξουσίας, οικονομικά και σεξουαλικής χροιάς φαίνονται να κινούνται ταχύτερα. Πολύ πιθανόν να έχουμε εξελίξεις όσον αφορά τη διάρθρωση των κυβερνήσεων και των οργάνων εξουσίας.

Σημαντικές όψεις μηνός Σεπτεμβρίου – Αξιόλογα φαινόμενα


Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του μήνα πραγματοποιείται όψη εξαγώνου μεταξύ του Άρη από τον Καρκίνο και της Αφροδίτης από την Παρθένο. Τα δύο ερωτικά αρχέτυπα στην αστρολογία ενώνουν τις δυνάμεις τους συνδυαστικά και αρμονικά και δίνουν έμφαση στον ερωτικό τομέα. Ο Άρης ευαίσθητος, συναισθηματικός και δοτικός σε συνδυασμό με μία Αφροδίτη ρεαλίστρια, όχι τόσο εκδηλωτική και πρακτική συμπαρασύρουν ο ένας τον άλλον και προσφέρουν ευχάριστες ερωτικές στιγμές, αυξημένη ερωτική διάθεση, νέους έρωτες και φλερτ για Καρκίνους και Παρθένους. Από κοντά κομμάτι στη μερίδα του λέοντος έχουν Ταύροι, Σκορπιοί, Αιγόκεροι και Ιχθύες.

Στις 12 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται η πανσέληνος στους Ιχθύες και προκαλεί συναισθηματική φόρτιση και ταραχή σε Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες. Αυτό το φεγγάρι δεν πραγματοποιεί ιδιαίτερα κόντρα όψεις με το πλανητικό σύστημα. Τα φώτα έρχονται σε εκ διαμετρική αντίθεση και προκαλούν τη γνωστή συναισθηματική φόρτιση, το κλείσιμο ή την ολοκλήρωση κάποιων καταστάσεων σε θέματα εργασίας, υγείας ή όσων σχετίζονται με θεραπείες και μυστικές καταστάσεις. Ο Ήλιος σε ημιεξάγωνο με τον Κρόνο επιφέρει κάποιες καταστάσεις και κάποια γεγονότα στις ζωές των μεταβλητών ζωδίων που δεν είναι κόντρα στην προσωπικότητά τους και τις επιδιώξεις τους. Έχουν τη δυνατότητα αυτές οι εξελίξεις να δράσουν με έναν σταθεροποιητικό τρόπο και να αναδείξουν το κύρος τους και την υπευθυνότητά τους. Η Σελήνη σε ημιτετράγωνο με τον Κρόνο δείχνει κάποια συναισθηματική αδυναμία στην αυτοέκφρασή των παραπάνω ζωδίων και ίσως αυτές οι αλλαγές προκαλέσουν κάποια συναισθηματική σκληρότητα ή ψυχρότητα. Ωστόσο σκοπός τους είναι αποκλειστικά και μόνο η συναισθηματική ενδυνάμωση και ο προορισμός προς την άνοδο. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η πανσέληνος πραγματοποιείται σε κόντρα όψη τετραγώνου με τους καρμικούς δεσμούς της Σελήνης και αυτό δείχνει πως τα γεγονότα και οι καταστάσεις που θα διαδραματιστούν στις ζωές των γεννημένων κοντά στη 12η Ιουνίου, Σεπτεμβρίου, Δεκεμβρίου και Μαρτίου έχουν καρμικό χαρακτήρα και θα βοηθήσουν στην εξέλιξη της προσωπικότητάς τους. Οι αλλαγές πολλές φορές έρχονται επίπονα λίγο αλλά στο τέλος μας λυτρώνουν.

Προς τα μέσα του μήνα ο Ερμής από το ζώδιο της διακυβέρνησής του, αυτό της Παρθένου σχηματίζει ευνοϊκή όψη τριγώνου με τον Δία από τον Ταύρο και φέρνει ευχάριστες εξελίξεις σε θέματα που σχετίζονται με την επικοινωνία, τις μεταφορές, την εκπαίδευση ανώτερη και μη, τις διεθνείς οικονομικές συναλλαγές, το εμπόριο, τη διεθνή εικόνα της χώρας, τις σχέσεις μας με το εξωτερικό. Θέματα νομοθετικά και συμβόλαια νομικά μπορούν να διευθετηθούν με τον καλύτερο τρόπο. Αποδέκτες αυτής της όψης Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι καθώς Δίδυμοι, Τοξότες και Ιχθύες λόγω του ότι οι πλανήτες που εμπλέκονται σε αυτήν την όψη είναι κυβερνήτες των δικών τους ζωδίων.

Στις 23/09 ο Ήλιος μπαίνει στο Ζυγό και εγκαινιάζει τη φθινοπωρινή ισημερία. Καλό είναι να κάνουμε την ενδοσκόπησή μας και να ισορροπήσουμε τα θέλω μας και τα πρέπει μας. Νύχτα και μέρα εξισώνονται σε πλήρη ισορροπία και μας καλούν να κάνουμε το ίδιο στις προσωπικές μας ζωές.

Στις 27/09 πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη στο Ζυγό, η οποία δημιουργεί κόντρα όψεις με Ουρανό, Πλούτωνα και Κρόνο από τον παρορμητικό σταυρό. Δεν ενδείκνυται για νέα ξεκινήματα, προκαλεί ανατροπές, συναισθηματική φόρτιση και σκληρότητα-ψυχρότητα. Η συναισθηματική ακαμψία και αυστηρότητα είναι διάχυτες ενώ δε θα λείψουν και οι συναισθηματικές εκρήξεις. Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι αποδέκτες αυτής της νέας Σελήνης.

Τέλος, προς τα τέλη του μήνα πραγματοποιείται η σύνοδος Αφροδίτης-Κρόνου που προκαλεί συναισθηματική ακαμψία και αδυναμία έκφρασης των συναισθημάτων. Δεν αναδεικνύει την συναισθηματική έκφραση και τον ρομαντισμό αλλά μπορεί να φανεί πολύ σταθεροποιητική για συναισθηματικές δεσμεύσεις, επισημοποιήσεις ή επαγγελματικές σταθεροποιήσεις. Εκτός της όψης αυτής, η Αφροδίτη κοντράρεται σε αντίθεση με τον Ουρανό και φέρνει κεραυνοβόλους έρωτες και χωρισμούς. Θα βουίξει ο τόπος. Παράλληλα κοντράρεται σε όψη τετραγώνου με τον Πλούτωνα και προκαλεί συναισθηματικές εκρήξεις ζηλοτυπίας και ακόρεστου πάθους. Η Αφροδίτη πληγώνεται από αυτές τις όψεις στην αρχή και η δύναμη της από το Ζυγό για ρομαντισμό και μεγαλείο εγκλωβίζεται. Μετά τη 15η μοίρα και την 25η Σεπτεμβρίου θα εκδηλώσει το περιπαθές μεγαλείο της.

                                                           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου